RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:22:10)

Sta je danas svi pospani...meni se citav dan spava jos sam spavanka nocas ali djaba.
I vrijeme nam je kisovito I sparno mozda I zato.
Jedva sam nekako pitu napravila I to 2 tepsije,usisala ,prala djeciju pisteljinu I onda oko njih dvije.
Sad sam se iz sill I gledam crtani sa njima dvjema a bebac se razigrao u stomaku nakon rucka [sm=smiley1.gif],bas je mala pohuzijica
[sm=smiley36.gif]...dobila sam od komsinice jastuk za dojenje samo kod nje bila curica I ja onda kupim drugu navlaku I super mi,oprala ga I navlaku I spremno I to.Jos samo 2 dana aBd.
Tasna mi je takodje odavno u pripravnosti [sm=smiley36.gif].

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:26:48)

ljubicice, vrati se na predhodnu stranu pa procitaj sta sam pisalaaaa

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:30:01)

IZVORNA PORUKA: vanchi88

cao zeneee
tu sam ja,citam vas sve uletim da vidim sta ima novo :)
ja sutra imam zakazan prvi termin kod ginekologa.....sve do sada mi je bilo kroz porodicnu doktoricu ali izganjala sam da ranije predjem ginekologu (inace neide se do 30nedelje).
i danas sam bila kod drugarice ona vec ima 3djece, kaze da posle sada ovog ultrazvuka nemam vise ni jedan??? LJUBICICE, posto si mi ti najbliza ovamo koliko si ti isla na ultrazvuke? radila sam anatomski pregled sve je ok, i sada vise nemam sta......ne moguce? kakav je ovo sistem?

Ovdje se ide isto samo jednom na uzv oko 18 nedjelje da bi se vidio spol I razvoj bebe I to je to.
Poslije ti rade jos ako ima potrebe npr.,kod mene u drugoj nisu mogli vidjeti spol bebe jer je bila u nexgodnom polozaju I onda ponovili.
U ovoj sad sam imala 3x,prvi za spol,onda da vide je li beba glavicom dole jer je na prvom bila na zadak I treci put zbog pritiska da se uvjere da ne skodi bebinom razvoju jer se to moze desiti.
Ja cim sam zatrudnila isla sam ginekologu ne znam sta cu kod doktora opce prakse sta mi on zna to mi je malo bezveze.

maca76 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:30:30)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Juhuuu :) evo mene, iftarila i sad laganini tv i cekam da mi se voda ohladi jer nikako ne moze nam hladna iz cesme :/

Hej ja napredujem sa hranom, pocela sam i piletinu da jedem :)

Tetkin decko je bio odusevljen poklonom :) vrijedi sto sam morala ici u susjedni grad da kupim :)

I ja sam se zaboravila pohvaliti, 18 puni sedmica :) jos malo pa pola trudnoce, pocelo konscno vrijeme da leti :)))

MasAllah...za sedmice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sada bi trebalo da ti je lakse...i ja sam pocela da ruckam sa toliko nedelja...mada sam sa ovom trudnocom nekako cudna po pitanju izbora hrane.
Slatkise koje volim nikako ne jedem i mlijeko isto ne mogu ...dok sam sa prvom trudnocom mela sve[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:32:45)

hvala ti na brzom odgovoru...
ja nisam ni imala ginekologa pre sada, pa sam sve morala preko porodicne...
ja cu slagati da ne znam pol samo da urade jos jednom haha, ja necu moci izdrzati da ne radim te ultrazvuke.,..u kojoj se sedmici beba okrene glavicom dole?

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:33:27)

Zaboravih pitati jesu li ti rekli spol bebe nemoj zaboraviti pitati.Moja prijateljica zaboravila pitati sta nosi I drugi put kad je imala kontrolu pitala ih da joj ponove uzv I oni joj rekli sad trebas platiti jer treazis na svoju ruku [sm=zmeden.gif].

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:38:02)

hvala ti na brzom odgovoru...
ja nisam ni imala ginekologa pre sada, pa sam sve morala preko porodicne...
ja cu slagati da ne znam pol samo da urade jos jednom haha, ja necu moci izdrzati da ne radim te ultrazvuke.,..u kojoj se sedmici beba okrene glavicom dole?

Zavisi sve kod prvorotki se okrene po ulasku u 8 mjesec a kod viserotki I pred sami porod.
Moje prve dvije su prije 30 sedmice bile okrenute glavicom a ovo nije tek u 33 kad sam imala drugi uzv I opet sad prosle sedmice kad sam imala vaginalni pregled kaze beba je jos uvijek glavicom dole,kontam pa nece zar opet gore je okrenuti sad pred porod [sm=smiley13.gif].

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:38:27)

znam da je u americi malo sistem drugaciji sto se tice zdravstvenog...jel ti sebi sama uplacujes ili preko muza ili posla imas?
ovdje government placa sve sto se tice bolnica/pregleda/ultrazvukova....itd...ali ljekovi su samo posebno,sam sebi...
ja sam pitala ali je bila 80% sigurna da je djecak, neka nova bila pa nije nista puno ni pricala svega mi jednom pokazala ekran da vidim bebu...
sve kontam svake 4 sedmice trebala bi imati kontrolu pa pitacu na sledecem da 100% potvrdim, nisam nikome ni rekla da ne bi kasnije morala ispravljati da je djevojcica haha, meni cisto iz radoznalosti sta god da bilo neka je zivo i zdravo,najbitinije...
ima i privatnih klinika gdje samo rade non diagnost ultrasound, da vidis bebu,cujes srce, pol itd...i to se placa debelo najmanje 190-200 i preko....

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:40:43)

Jedem ja i inace, al mucnine nekad budu ne snosljive a ja sam tvrdoglava pa jedem jer znam da je bolje jesti nego gladovati...

A sto se slatkisa tice inace ne jedem cesto ih pa ni sad :)

Al zato kad mi se nesto ne jede imam izgovor ;)

Ljubicice, Vanchi znaci i kod vas ko u nas :) samo sto ovdje nece uvijek da kazu sta je, sve zavisi od doktora.

A moj UZ u petak aBd bi trebo biti 4D, bas ce biti zanimljivo jer sa Lamijom bio obicni :)

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:42:55)

IZVORNA PORUKA: maca76

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Juhuuu :) evo mene, iftarila i sad laganini tv i cekam da mi se voda ohladi jer nikako ne moze nam hladna iz cesme :/

Hej ja napredujem sa hranom, pocela sam i piletinu da jedem :)

Tetkin decko je bio odusevljen poklonom :) vrijedi sto sam morala ici u susjedni grad da kupim :)

I ja sam se zaboravila pohvaliti, 18 puni sedmica :) jos malo pa pola trudnoce, pocelo konscno vrijeme da leti :)))

MasAllah...za sedmice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sada bi trebalo da ti je lakse...i ja sam pocela da ruckam sa toliko nedelja...mada sam sa ovom trudnocom nekako cudna po pitanju izbora hrane.
Slatkise koje volim nikako ne jedem i mlijeko isto ne mogu ...dok sam sa prvom trudnocom mela sve[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I ja sam imala mucnine sve do 17 sedmice I poslije su se znale javljati ponekad.
Tako je bilo u sve 3 t,a nista slatko nisam mogla smisliti isto ni mlijeko pa cak I vodu jedno vrijeme...samo feta sir I luk crveni I hljeb [sm=smiley13.gif].

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:45:42)

bas, to sam htjela reci, taj 4D se naplacuje....posto mm vozi kamion i vise je dole u texasu nego kuci pa sam jedan dan mislila da ga iznenadim i odvedem,posto do sada nikako da nam se uklope rasporedi i nikako da on ide s amnom

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:46:43)

Pozz okruglice,
Ljubicice pa ti jos nisi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],ja cu tebi ko sto mene svi pitaju ko da sam prenjela mjesec dana a tek usla u 39 sedmicu,valjda im se nesto oduzilo.
Ja neznam jel ovo normalno pred porod pa zene pomagajte,ovaj moj prco se uzvrtio nenormalno cijeli me stomak boli i vec dva dana je izrazito nemiran,sad bila kod snahe na slatkoj,danas joj se sestra porodila,vjerujte da sjedit nisam mogla,u momentu kad se pomjeri prepadne me koliko zaboli,sav mi stomak utrnuo od nekih bolova,ko da modrice imam unutra.
Jedva cekam dr.sutra da mi kaze kako ce me poradjati,da se psihicki pripremim,mada kazu i da je bolan ovaj pregled[sm=smiley13.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:48:40)

znam da je u americi malo sistem drugaciji sto se tice zdravstvenog...jel ti sebi sama uplacujes ili preko muza ili posla imas?
ovdje government placa sve sto se tice bolnica/pregleda/ultrazvukova....itd...ali ljekovi su samo posebno,sam sebi...
ja sam pitala ali je bila 80% sigurna da je djecak, neka nova bila pa nije nista puno ni pricala svega mi jednom pokazala ekran da vidim bebu...
sve kontam svake 4 sedmice trebala bi imati kontrolu pa pitacu na sledecem da 100% potvrdim, nisam nikome ni rekla da ne bi kasnije morala ispravljati da je djevojcica haha, meni cisto iz radoznalosti sta god da bilo neka je zivo i zdravo,najbitinije...
ima i privatnih klinika gdje samo rade non diagnost ultrasound, da vidis bebu,cujes srce, pol itd...i to se placa debelo najmanje 190-200 i preko....

Ja imam osiguranje preko m I on uplacuje sam sebi svakih 15 dana preko svoje firme.On radi za Panera Bread mislim da u Kanadi imate tu kompaniju.
I idem privatniku uvijek I sve mi osiguranje placa sto se tice doktora pa cak I labaratorijske nalaze kojih ima mali milion,a za farmaciju placaju 80% a ti ostalo,sad zavisi malo I od vrste tableta ja placanje za pritisak $13,a za vitamine oko $80 sto je preskupo.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:50:05)

bas, to sam htjela reci, taj 4D se naplacuje....posto mm vozi kamion i vise je dole u texasu nego kuci pa sam jedan dan mislila da ga iznenadim i odvedem,posto do sada nikako da nam se uklope rasporedi i nikako da on ide s amnom

I moj vozi kamion Ali on ne ide dalje od Floride [sm=smiley36.gif].

maca76 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:50:21)

Ja bi zivila na krompiru.....

Ostalo pojedem reda radi...bas sam nekakva peka u ovoj trudnoci.
Juce sam se vagala i za ovih 25 sedmica dobila 6kg...da se nisam ugojila prije trudnoce bilo bi super...Opet samo neka sve bude ok lako cu skidati kilice[sm=smiley36.gif]

Juce mama pravila iftar i meni se jela bamija i sutlija. Kada sam sjela da jedem pojela samo kasiku bamije i pola tanjirica sutlije. Bas mi bi zao mame ...ona se namucila nakuhala svega,a ja jednostavno nisam mogla puno nista....
Valjda kako beba glavicom pritisce na zeludac ne mogu da jedem ...brzo se zasitim...

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:53:10)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Pozz okruglice,
Ljubicice pa ti jos nisi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],ja cu tebi ko sto mene svi pitaju ko da sam prenjela mjesec dana a tek usla u 39 sedmicu,valjda im se nesto oduzilo.
Ja neznam jel ovo normalno pred porod pa zene pomagajte,ovaj moj prco se uzvrtio nenormalno cijeli me stomak boli i vec dva dana je izrazito nemiran,sad bila kod snahe na slatkoj,danas joj se sestra porodila,vjerujte da sjedit nisam mogla,u momentu kad se pomjeri prepadne me koliko zaboli,sav mi stomak utrnuo od nekih bolova,ko da modrice imam unutra.
Jedva cekam dr.sutra da mi kaze kako ce me poradjati,da se psihicki pripremim,mada kazu i da je bolan ovaj pregled[sm=smiley13.gif]

Hoces li imati vaginalni pregled mene nije bolio a imala sam 2 puta do sad.
Jedino pred porod kad imas kontrakcije e onda me je boljelo haos sto je logicno I isto kad mi je doktor vadio posteljicu to li je bilo gore nego radjanje jos sam imala epi.

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:55:02)

hahaha znaci zene kamiondzija :))))
on lokalno vozi? znam za panera bread...super je to firma...
mm ide za texas-toronto ...nekad i kalifornija ali taj put se oduzi na blizu 15 dana i stvarno je puno....ovo ostalo max 5-7 dana i kuci je ja sam se vec navikla :D
ja sam preko posla imala osiguranje isto za drug plan je 80% pokriveno, i akupunktura je bila pokrivena sad placam sama svaki tretman oko 80$

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 22:57:44)

Malena ...ma nece ovaj moj bebac vani morace ga ipak silom natjerati[sm=smiley36.gif].ima jos 2dana fore.
I neka mi sad neko kaze da muski slusaju vec u stomaku prave probleme[sm=smiley36.gif].
Drugo se rodilo sa36 punih a ovo nece ni sa 40 -:).

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:01:40)

hahaha znaci zene kamiondzija :))))
on lokalno vozi? znam za panera bread...super je to firma...
mm ide za texas-toronto ...nekad i kalifornija ali taj put se oduzi na blizu 15 dana i stvarno je puno....ovo ostalo max 5-7 dana i kuci je ja sam se vec navikla :D
ja sam preko posla imala osiguranje isto za drug plan je 80% pokriveno, i akupunktura je bila pokrivena sad placam sama svaki tretman oko 80$

Zato kad ti dodje beba bice ti super neces vise biti sama.
Mene je I pocetku bilo strah spavati kad on ode na posao u 2am Ali sad sam se navikla vec,on se vraca isti dan popodne oko 3.
Nekad me bude strah ako mi podju bolovi kad on ode na posao najvise sto bi mi bilo zao da propusti porodjaj,jer ako ode dalje pa dok se vrati treba vremena.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:01:57)

Tako mi je prosli put rekao da dodjem da me pregleda da vidi stanje grlica[sm=zmeden.gif] a do sad me nije nikako vaginalno pregledao pa me malo strah,malo stid svasta se sastalovaljda nece puno boliti.
Bolil tebe stomo kad se beba vrti?Ja imam osjecaj da je ovom mom bas tijesno,pa hoce van koliko se razletio po stomaku,sve kvrge iskacu.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:07:14)

Tako mi je prosli put rekao da dodjem da me pregleda da vidi stanje grlica[sm=zmeden.gif] a do sad me nije nikako vaginalno pregledao pa me malo strah,malo stid svasta se sastalovaljda nece puno boliti.
Bolil tebe stomo kad se beba vrti?Ja imam osjecaj da je ovom mom bas tijesno,pa hoce van koliko se razletio po stomaku,sve kvrge iskacu.

Pa dobro svakome je malo neprijatno sa mnom uglavnom bude m na pregledu a ako nije onda sestrica bude sa doktor u sobi nikad nije on I ja samo.
Mene boli kao kontrakcije kad se vrti I stvrdne se stomak kamen I dole osjecam da zrak izlazi kad lupa,kod mene je se grlic skroz spustio vidi se to ja provjerila ogledalom -:),bilo me strah reko izletice mi dijete kad hodam kad na pregledu doktor rece samo 1 cm otvorena reko ih nista.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:09:36)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Malena ...ma nece ovaj moj bebac vani morace ga ipak silom natjerati[sm=smiley36.gif].ima jos 2dana fore.
I neka mi sad neko kaze da muski slusaju vec u stomaku prave probleme[sm=smiley36.gif].

Joj dobra si,mi se prvo sikirale da ranije ne rodimo,na kraju cemo i prenjeti[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Kako izgledaju trudovi,mogu li se pomjesati sa jakim pokretima bebe?Mene sve strah da ih necu znati prepoznati.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:22:41)

Pa dobro svakome je malo neprijatno sa mnom uglavnom bude m na pregledu a ako nije onda sestrica bude sa doktor u sobi nikad nije on I ja samo.
Mene boli kao kontrakcije kad se vrti I stvrdne se stomak kamen I dole osjecam da zrak izlazi kad lupa,kod mene je se grlic skroz spustio vidi se to ja provjerila ogledalom -:),bilo me strah reko izletice mi dijete kad hodam kad na pregledu doktor rece samo 1 cm otvorena reko ih nista.

Ti to znas prepoznati,ja nisam pametna sta da radim evo sad mi bukvalno skace po stomaku,pa me strah da to nekrene veceras,i usput mi izaziva bas jake bolove,i probada me u preponama i dole negdje.hej kako cu se poroditi kad me strah sad svakog ziganja [sm=smiley36.gif]
A meni je sad dr.rekao da je beba skroz u zdjelici,a sutra ce vidjeti koliko sam otvorena,vidjeces nista [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:53:43)

Joj dobra si,mi se prvo sikirale da ranije ne rodimo,na kraju cemo i prenjeti[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Kako izgledaju trudovi,mogu li se pomjesati sa jakim pokretima bebe?Mene sve strah da ih necu znati prepoznati.
[/quote
]
I te kako ces ih prepoznati -:),mene su se prvo bili kao menstrualni bolovi jacine I onda se pojavavali a isto mi je najvise udaralo sa ledja bol.
I oni su u pravilnim vremenskim razmacima.
Mene nekad zigne mislim evo ih poceli I onda nista,tako da sad vise I ne obracam paznju na ta boluckanja.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 23:56:02)

Ti to znas prepoznati,ja nisam pametna sta da radim evo sad mi bukvalno skace po stomaku,pa me strah da to nekrene veceras,i usput mi izaziva bas jake bolove,i probada me u preponama i dole negdje.hej kako cu se poroditi kad me strah sad svakog ziganja [sm=smiley36.gif]
A meni je sad dr.rekao da je beba skroz u zdjelici,a sutra ce vidjeti koliko sam otvorena,vidjeces nista [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I meni je isto tako I u preponama ziganje,ma svukud I nista opet,nece pa nece.
Sta bi ti vise voljela carski ili indukovani porodjaj?
Je li ti doki rekao da mozes birat?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>