RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 0:13:18)

Joj Ljubicice [sm=smiley36.gif] ovo s ogledalom [sm=sad.gif][sm=sad.gif]
Još malo će to vama krenuti aBd[sm=bravo.gif]

Meni [sm=duda.gif] satre rebro,
tačno mislim da ću modrice imati na rebru
od njene guze[sm=smiley36.gif]

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 0:24:27)

Ja isla pripremit torbu za rodiliste,mm govori hajd ti sve spremi nemoj da ja kasnije trazim i ja i ustanem,sutra abd kupim jos koje uloske,cokoladice,i to je to.
A ja bi radje na indukciju ako to iole bude spremno,tako mi je dr.i rekao ako nebudem nista otvorena i grlic tvrd onda cemo kao dogovoriti cr.Nebi sad volila ni da me pati,ako mora neka i carskog.Vidjet cemo sutra abd.
Kako tvoje cure,jel jedva cekaju bracu?

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 1:07:14)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

Joj Ljubicice [sm=smiley36.gif] ovo s ogledalom [sm=sad.gif][sm=sad.gif]
Još malo će to vama krenuti aBd[sm=bravo.gif]

Meni [sm= .gif] satre rebro,
tačno mislim da ću modrice imati na rebru
od njene guze[sm=smiley36.gif]

Pa sta cu morala sam,vidim kad hodam dole puse -:) a doktor mi u 37 sedmici kaze dodji za 2sedmice na pregled a ja pred porod rekoko vec ga cekati I tako ja samu sebe pregledam [sm=smiley36.gif].
Boze samo da sve prodje hairli aBd pa kad krene.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 1:15:00)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Ja isla pripremit torbu za rodiliste,mm govori hajd ti sve spremi nemoj da ja kasnije trazim i ja i ustanem,sutra abd kupim jos koje uloske,cokoladice,i to je to.
A ja bi radje na indukciju ako to iole bude spremno,tako mi je dr.i rekao ako nebudem nista otvorena i grlic tvrd onda cemo kao dogovoriti cr.Nebi sad volila ni da me pati,ako mora neka i carskog.Vidjet cemo sutra abd.
Kako tvoje cure,jel jedva cekaju bracu?

Kod mene tasna spremna vec prije ulaska u 9-:).
Cure su dobro hvala Bogu,one odavno osbrojavaju kad ce beba I gdje god koga sretnu govore sad ce baby doci [sm=smiley1.gif]..tako su I kad sam zatrudnila pa im rekla vijest one sve razglasile ne znaju nista sakriti -:).
Samo mi zao ostaviti ih kad podjem u bolnicu nikad bez mene ne ostaju niti kud idu...covjeku svasta naumpadne I rastuzi se.
K'o majka,znam da je sve to normalno I nije bas lahko kad imas jos djece,sve se bojis ovo ono,I poslije kad beba dodje da imas dovoljno vremena za svako od njih.

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 1:18:09)

Pa da tebi doktor ne treba,
ja ne smijem ni zaviriti na to podrucje [sm=smiley36.gif]
sve me strah
a kod nas pregledi cesti,zna dosaditi
u mene od pocetka skoro svako 3sedmice
sad svako 2,
i jos svaki put oba ultrazvuka
kazem mm iduci put kad odlucim imati djete
mogu komotno prvo dignuti kredit,
pa onda zatrudniti[sm=smiley36.gif]

al' hajd nek su nam djeca dobro...

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 1:24:02)

U mene vec mjesec dana stoji sve spremno za bolnicu[sm=smiley36.gif]
mama kad mi je bila pita sta ti je to
reko to sam se spakovala za bolnicu
a njoj smijesno

Prije sam morala trcati uzimati pidzame,
sad sam vec dosta imala kupito
jos dodala ulozaka
spavacicu za dojenje...

mislila sam ako udjem u 9 mjesec u autu to vozati[sm=smiley36.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 2:51:06)

IZVORNA PORUKA: maca76

Ja bi zivila na krompiru.....

Ostalo pojedem reda radi...bas sam nekakva peka u ovoj trudnoci.
Juce sam se vagala i za ovih 25 sedmica dobila 6kg...da se nisam ugojila prije trudnoce bilo bi super...Opet samo neka sve bude ok lako cu skidati kilice[sm=smiley36.gif]

Juce mama pravila iftar i meni se jela bamija i sutlija. Kada sam sjela da jedem pojela samo kasiku bamije i pola tanjirica sutlije. Bas mi bi zao mame ...ona se namucila nakuhala svega,a ja jednostavno nisam mogla puno nista....
Valjda kako beba glavicom pritisce na zeludac ne mogu da jedem ...brzo se zasitim...

Znaci nisam jedina, i ja kad god odem kod mame na iftar bude, gladna ko vuk... Pojedem nesto malo i sita i onda dodjem kuci i pocnem da osjecam glad :/ strange pravo...

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 4:17:11)

Vi bar imate koga da vam kuha I ispunjava trudnicke zelje a ja ovamo nemam bas nikog svoga pa da mu mozes serbez reci de mi molim te skuhaj to jede mi se [sm=smiley13.gif].Ja sama sebi kuham kad mi sta naumpadne I naucila sam da uzivam u tome,kad sam tek dosla ovamo bilo mi je tesko jer su ovdje ljudi "hladni" Ali sam se navikla hvala Bogu I nikad ne trazim niciju pomoc ni za sta.
Imam zaovu ovdje I kad sam rodila prvu bebu ona je u pocetku par puta okupala I poslije kaze:"kupajte je vi sami necu vam ja vazda dolaziti"....kako mi je bilo tesko kad je to rekla I ostalo mi u sjecanju duboko urezano.Jednom otisla sa njom I m u soping I kako sam tad bila trudna gledala da uzmem trudnicke hlace farmerke I kad je ona vidjela veli mom m ono sa strane:"reci joj da farmerke nisu za trudnice nek ne uzima" [sm=hudicek1.gif],a ja jadna sutila necu svadju..zato sad ne sutim.Evo npr.,ramazan m posti a ja nisam I ona ne radi na godisnjem citav ramazan djeca joj velika a nije nas zvala na iftar niti ce jer ja u cetvrtak aBd se trebam poroditi,mozda je ocekivala da ja pozovem njih 5clanovs jos pred termin da ih sluzim,to ko je stvarno tesko palo da moze biti da svoga brata ne pozove na iftar [sm=smiley19.gif].

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 4:24:22)

Eto halalite sto vam se ja izjada ali morala sam nekome...zao mi m kako ona moze tako.A mogu misliti kako ce pametovati kad se porodim.
Imam prvu komsinicu hodzinicu I njoj se ne ustrucavam bilo sta zatraziti Ali od zaove jesam.
Ova hodzinica mi je kuhala I sad isto I zna sts volim,ostane kod djece kad Imsm kontrolu I odvede ih svojoj kuci da se igraju sa njenima a zaova vazda joj voli ih tetka a vidjela ih posljednji put prije 3 sedmice a zivi 2 minute od nase kuce.Pa ja bih dosla na 5 minuta neka postim da ih vidim I ode.
Takve ljude ne mogu nikako da shvatim.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 7:45:40)

Dobro vam jutro zelim.
Malo sam letimicno procitala sta ste pisale, pa mi samo ostadose u glavi ove dvije amerikanke [sm=smiley1.gif] I odmah mi u glavi pjesma: Dva vozaca malo jaca... [sm=jezicek.gif] Nemojte zamjeriti salim se malo, ali kako napisaste i jedna i druga da su vam muzevi kamiondzije, na um padose mi Paja i Jare [sm=jezicek.gif]

Nama je danas punih 35 sedmica [sm=bravo.gif] Gledam se na portalu jutros masAllah kako mi se spustio stomo. Vidim ja da lakse disem u noci cak ne moram stavljati ni 2 jastuka. Bas fino spavam. Doduse moram staviti jastuk medju noge, ali nema veze. Eto ga i mi smo u zadnjem mjesecu. Torba se lagano sprema, stavila sam spavacicu, ogrtac, uloske, vesove, eh jos za higijenu da ubacim i spremno je sve.

Sinoc sam ispeglala i onaj ostatak garderobice sto sam oprala, slozila. Mah samo da maleini hairli stigne [sm=love.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 8:24:09)

Bambi znaci I kod tebe pripreme pri kraju.Ti si uranila kao I ja sa tasnom I sad evo 40 sedmica prolazi a nista se ne desava.Zigove I bolove koje imam I ne pratim vise jer me samo varaju -:).

Malen@89...ti imas pregled danas pa nam javi sta ima,je li bebac poceo praviti prolaz -:).

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:07:05)

Jutroo[sm=smiley1.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:09:19)

Ljubicice ma mi to gore cini mi se nego ove prvorotke. One nekako mi djeluju opustenije od nas [sm=jezicek.gif]

Miskice jutro nego sta [sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:17:52)

Jutro...
Samo da vam mahnem,pa idem se pripremati
da idem na kod doktora,
bas sam nervozna sta ce mi reci

[sm=smiley31.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:22:09)

Bubic sretno, BAmbi ti se pripremas pomalo[sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:24:19)

Jutro zenice;)
BUBYDINA sretno draga da bude najbolje moguce
BAMBI ma nemoj moli reci da je tebe strah,i mene je vala vise nego prvi put valjda kako znam sta me ceka .Tocno mi dodje da trazim carski al vala i njega me strah pa onda odustanem

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:25:52)

Buby sretno na kontroli i vrati se kucici svojoj da mozes fino jucati [sm=smiley1.gif]

Miskice spremamo se spremamo. Vec se pocinje osjecati euforija zbog dolaska bebice. Djeca su nestrpljiva, maze se sve vise i vise. Sinoc i preksinoc dok sam peglala garderobicu cura mirise svaku benkicu, a momak vice "bebanooo mojeeee" [sm=love.gif][sm=love.gif] znas kako su simpaticni. Al hajd sto su oni, nego sto se i cova raspekmezio hihihihiihi

Marinci ma nije da me strah, nego me STRAAAAHHHH [sm=jezicek.gif] Salim se. Iskreno, nije mi jednostavno, ali vjerujem u sebe i znam da ja to mogu. Kako sam ovo dvoje tako cu i ovo trece. Samo kazem znam da ostati u meni nece, da ce izaci. A na CR pravo da ti velim i ne pomisljam. U stvari molim Boga da nikome ne zatreba CR. Prirodno je prirodno [sm=smiley1.gif] Kako se ti drzis?

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:34:05)

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Buby sretno na kontroli i vrati se kucici svojoj da mozes fino jucati [sm=smiley1.gif]

Miskice spremamo se spremamo. Vec se pocinje osjecati euforija zbog dolaska bebice. Djeca su nestrpljiva, maze se sve vise i vise. Sinoc i preksinoc dok sam peglala garderobicu cura mirise svaku benkicu, a momak vice "bebanooo mojeeee" [sm=love.gif][sm=love.gif] znas kako su simpaticni. Al hajd sto su oni, nego sto se i cova raspekmezio hihihihiihi

Marinci ma nije da me strah, nego me STRAAAAHHHH [sm=jezicek.gif] Salim se. Iskreno, nije mi jednostavno, ali vjerujem u sebe i znam da ja to mogu. Kako sam ovo dvoje tako cu i ovo trece. Samo kazem znam da ostati u meni nece, da ce izaci. A na CR pravo da ti velim i ne pomisljam. U stvari molim Boga da nikome ne zatreba CR. Prirodno je prirodno [sm=smiley1.gif] Kako se ti drzis?

Divnooooooo..djeca draga...i moja iako je mala o braci na sva zvona trubi, a ona sva nekakva sitna, cigrasta, pa kad prica zabrza, znas kako je siimpatican, dace mu rusak, dace mu krevetac, ona ce imati veliki za cure[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=muca.gif]a meni i ona sva ko beba...sve znas...jesam li ja jedina koja se poroda ne boji niti misli o njemu? hehe, mozda zato sto sam M brzoo i lahko rodila, a nisam ja ni s njom imala neke strahove, samo sam govorila da obe zive ostanemo, sve cemo lahko...sad mi je bebac naopako okrenut, ali ima vremena da se okrece kako treba, a ako i ostane tako, nije ni carski smrt..bice kako Bog dragi odredi...
Ma lahko cemo mi to aBd[sm=bravo.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:37:44)

jutric drage moje,caj i kafica su na stolu pa bujrum svima
bubydina sretno mila cekamo te sa dobrim vijestima
marinci kako si nam jutros?kakvo je vrijeme u Mo?
mishikce kako ti je bilo kod tvojih,jesi se umorila ili odmorila?
bambi uzivam citati kad pises o svojoj djecici a sad ovaj zadnji post me raspekmezio,aBd da i ja to docekam[sm=bravo.gif]
a i mm se nesto u zadnje vrijeme raspekmezio.samo mazi stomak i prica mu ljubi ga [sm=zmeden.gif] to do sada nije nikako radio pa mi cudno a i nesto mi bezveze bas me to nervira,u nedjelju pijemo kafu u basti kad se on nasloni na stomak i poce mu tepati i ljubiti ga ma dizi se ne brukaj me a njemu bi krivo zato sutim sad i pustam ga [sm=smiley36.gif] ali samo u kuci
mene nije nimalo strah poroda jedva cekam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ne zna budala sta je ceka pa zato,a i mene ce sigurno biti strah drugog[sm=jezicek.gif]
Ljubicice tako je to u tudjini mila,neko ima srece pa naleti na finu porodicu ali uglavnom je kao kod tebe,zao mi je sto je tako ali Boze moj,nazalost to je cijena koja se mora platiti kad si daleko[sm=smiley19.gif]
malena89 sretno na kontroli [sm=bravo.gif]
ja imam osjecaj da je jesen takvo je kod nas vrijeme a jedva cekam septembar i jesen [sm=smiley36.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:42:18)

BAMBI divna su ta tvoja djecica,a i ne cudi me imaju na koga biti:)
Ja ti mogu reci da je mene strah jer sam imala potezi porod a ako se sjecas da sam i posle poroda nakon 7 dana s visokom temperaturom zaglavila u bolnici pa me cistili 3 puta jedva zivu glavu izvukla i eto sad me samo strah da se to nedaj BOze ne ponovi,al opet uzdam se u njega pa valjda ovaj put bude sve po redu.
MISKICE mojoj sestri druga curica isto bila naopacke i on je htio tu poradjat ,ona nije htjela otisla u MOstar i trazila da joj rade carski ,i jesu iako su oni isto govorili kao to je drugi porod moze se to i prirodno bez obzira sto ide naopako

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:50:49)

LOVEPOWER evo maloprije doruckovala i odma mucnina krenula samo cekam kad cu sve kipovati sto mm kaze:)
Kako si mi ti?citam da ste zbavili kolica,bas mi je drago da si zadovoljna

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:54:45)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Ja ti mogu reci da je mene strah jer sam imala potezi porod a ako se sjecas da sam i posle poroda nakon 7 dana s visokom temperaturom zaglavila u bolnici pa me cistili 3 puta jedva zivu glavu izvukla i eto sad me samo strah da se to nedaj BOze ne ponovi,al opet uzdam se u njega pa valjda ovaj put bude sve po redu.
MISKICE mojoj sestri druga curica isto bila naopacke i on je htio tu poradjat ,ona nije htjela otisla u MOstar i trazila da joj rade carski ,i jesu iako su oni isto govorili kao to je drugi porod moze se to i prirodno bez obzira sto ide naopako

Jel tvoja seka ono kracu kosu ima, simpaticna brzo hoda, i vozi golfa??vidi mene i opisa, kad dovodim M u vrtic uvijek je sretnem i fino mi se javi, ja umislila da je to ona[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 9:57:00)

Lovepower draga, i odmorila se i umorila kod svojih, ali ti ja imam posesivnog muza koji bi me privezao uza se, a ja ko ptica, pa smo se odmah pokockali cim sam kuci dosla, i sinoc me opet naljutio,sreca mene vise nista plaho ne dira, ja po svom opet..[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 10:01:34)

IZVORNA PORUKA: mishkica

IZVORNA PORUKA: marinčii

Jel tvoja seka ono kracu kosu ima, simpaticna brzo hoda, i vozi golfa??vidi mene i opisa, kad dovodim M u vrtic uvijek je sretnem i fino mi se javi, ja umislila da je to ona[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

je to je ona ,haha cuj brzo hoda morat cu joj to reci .Nije ni cudo dok jednu odvede u skolu ,drugu u vrtic pa onda trk na poso da ne zakasni postade brza :)

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (15.7.2014 10:02:05)

Miskice mogu misliti kako se seka raduje. Joj zamisljam je kako je opisa sitnu a svu veselu i kako skakuce oko tebe [sm=love.gif]

Lovepower moj je inace stidljiv i ne bi taj na javnom mjestu ista intimno pokazao nema sanse, ali zato u kuci je druga prica i ja to volim. Ne volim ni ja da bi me sta carkao ili dirao u javnosti. Ali u kuci moze i maziti stomu i tepati i... mislim jelll... zna se sta ide poslije toga [sm=jezicek.gif] Joj jesam postala bezobrazna u posljednje vrijeme. Valjda gdje sam svjesna da sam dogurala do kraja trudnoce pa me strah popustio samo bih oko cojeka da se vrtim. [sm=smiley9.gif]

Marinci sjecam se tvoje trudnoce i tvoga poroda i svega poslije. Skidam ti kapu do poda. Ja uvijek kazem, 100 puta bih se poradjala i nije me strah poroda, mene strah onoga poslije. Jer moji problemi su nastajali poslije poroda, sto hemoroidi, sto koljena, sto trticna kost... uhhhhh...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>