RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 16:11:23)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

Marin�i [sm=smiley31.gif] baš sam se pitala gdje si ovih dana ...

Hej draga moja tu sam ja samo sam vala nekakva nikakva ovih dana pa nisam mogla ni da pisem.KAko si mi ti?jel dodijalo mirovanje?kad opet imas kontrolu

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 16:24:19)

Moja doktorica nikad negura prste jer kaze da tako ne moze da izmjeri samo moze da vidi dali se otvara i kaze samo vanjski dio...a kad se cerviks skracuje ili otvara krece prvo iznutrs pa se to samo sa uzv moze vidjet.. Evo ja krenula rekli mi da dodjem ranije neko je otkazao ;)

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 16:33:32)

Vamchi, kakva bona sefica [sm=smiley36.gif] sta su vam BH kontrakcije? Za sta stoji to BH?

Marinci, ja htijedoh malo prije pitati gdje si ti nestala al reko sigurno si do mora otisla a ja tu info fulila hihi... Bjelancevina nije opasna za sad, ne znam ni dali je kasnije al znam da bjelanvecina u urinu, oticanje jako i visok pritisak ovdje zovu trudnickim trovanjem al to se vecinom dobiva u trecem trimestru i imas onda kontrole redovne... Ja sam to imala sa Lamijom zadnje dvije sedmice i isla sam redovnije na kontrolu i kad aam bila +6 dana prosla termin meni su oni pukli vodenjak da bi se porodila jer postaje biti opasno za bebu... Srecom inace crkla bi da sam cekala duze i nako sam se nadala prije termina da ce doci hahah

A mucnine ni mene evo jos nisu popustile, kaze mi danas doktorica da cuvamo palceve da mi nestanu u 20 kao sa Lamijom :s bas me eto utjesila sa tim :/

Bambina, nek je zdravo i razvija se kako treba pa makar samnom u neznanju bila ;) nije to toliko lose ;)

Andy, javi nam kasnije sta je bilo... Ja ne vjerujem da je nesto opasno a i ja sam ti tip koji ne miruje dugo pa me ovo i paihicki pocelo da smara :( al bice,o nagradjene na kraju ;)

Joj ja zaspala malo prije, sva se mokra probudila sa jos jacim mucninama te morado tabletu pod jezik, nadam se da ce mi pomoci... :/

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 16:58:49)

ANDY mene moj doktor svaki put pita jel imam ikakvi tegoba da radimo ginekoloski pregled kako nisam imala nije me ni gledo tako iskreno nesto me toga i strah neznam sto,u prvoj tridnoci sam radila briseve nekoliko puta zbog eserihije o nije bilo nikakvi problema a sad me svega nesto strah.Ajde srwtno i javi nam se.
ILHANAA uh da sam bar na moru :/ma nosam ti nizasta najradije bi zaspala i da se probudim u12 mjesecu kad rodim.
Nadam se da ti se nece javiti to ostali simptomi ,sad kad si napisala znam na sta mislis ovde ro zovu preeklampsija i moze biti opasmo i za bebu i ua mamu.

JA maloprije kad sam povracala sa pljuvackom bi i kapljica krvi:/

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:01:31)

Marinci ni ja nedam da me diraju dole ;)

A sto se tice krvi ja mislim da sam ju i ja imala kad sam povracala a i to je od naprezanja mislim nemoj sr brinut

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:04:56)

Marinci ista sam ti, sve kontam haj dok ljeto prodje pa onda skontam ipak ostaje jos dugo do decembra al eto nadam se da ove mucnine proci jer mislim ds ce vrijeme letiti brze onda... Sa Lamijom mi je proletilo dok dlanom od dlan a ovo se bas oduzilo al kad skontam jos 20 dana i pola trudnoce gotovo pa mozda i nije strasno... Mislim da nama oduljivaju ove sto su se porodile :P ja prosli put oko toga nisam bila pa nisam puno kontala o porodjaju do zadnjeg mjeseca a vako to oko nas nonstop se desava pa valjda se cini daleko...

A ono zna biti opasno za obadvoje znam al eto kaze doktorica da se ne sikiram a i nisam jos nimalo otekla, i mm ko ovi doktori ovdje napipa me sa vremena na vrijeme da vidi ima li otoka a nizak mi pritisak tako da je jos ok ;)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:09:08)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Marinci ni ja nedam da me diraju dole ;)

A sto se tice krvi ja mislim da sam ju i ja imala kad sam povracala a i to je od naprezanja mislim nemoj sr brinut

hvala ti malo si me smirila iako sam i sama mislila da je to os ovolikog naprezanja i ne cudi me vec 3 ipo mjeseca ja povracam.

ILHANA ma bit ce to abd dobro ,valja nam samo izdrzati

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:10:50)

Ilhana draga BH KONTRAKCIJE se samo zovu to po nekom doktoru valda Braxton Hicks se zove pn ih je otkrio ;)

Jos cekam,djabe sto je netko otkazao ja cu izgleda tocno u 17;15 doc na red haha

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:21:44)

Aha ovdje ne furaju skracenice puno, jos kad mi kaze latisnki naziv neceg tacno bi ih zadavila...

Cula sam za to, ovdje znaju za te kontrakcije dati one tens elektrosokove sto umiruju bolove ako sam ih dobro skontala... To neka spravica pa je ullljucis ispocetka blago i kako se priblizava porodu jacas pa mozes da koristis to umjesto Epi ako mozes podnijeti ;)

Andy nadam se da su te peimili do sad... HB ovdje cackanja dole nema do poroda tako da bar sto se tice toga sam smirena jer ne volim ni obicni ginekoloski pregled a da me dole cacka neko svako malo poludila bi...

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:26:11)

cure
ja sam [sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

:)

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:34:24)

IZVORNA PORUKA: vanchi88

cure
ja sam [sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Cestitam :) jel to blizanci ili?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:37:15)

Drage moje moj cerviks je preko 4,5 cm i to je savrsenooo neotvaram se i sve pase ;) znala sam samo eto bolje vako i da imat cu SINAAAA

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:39:20)

Drage moje moj cerviks je preko 4,5 cm i to je savrsenooo neotvaram se i sve pase ;) znala sam samo eto bolje vako i da imat cu SINAAAA

Haj nek je sve uredu :) i cestitam za sina :)

U decembru izgleda sve pisonje :P

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:45:11)

nisu blizanci nego musko :)
eto andi da si blize pa da nam se djecaci druze hehehe

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:50:33)

Da znate sa kojim ponosom je on pokazao gle mama ja imam malog cunu ;) joj presretna sam ;) hvala dragom Bogu na nebesima da je sve ok...

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:54:10)

Da znate sa kojim ponosom je on pokazao gle mama ja imam malog cunu ;) joj presretna sam ;) hvala dragom Bogu na nebesima da je sve ok...

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=zz_bounce.gif][sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_showoff.gif][sm=zz_playfull.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 17:54:41)

Vanchi draga cestitam na decku juhuuu

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 18:05:36)

andi i ja tebi mila
da Bog da da sve bude islo u extra redu do decembra kao sto je i do sadaaa

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 18:14:18)

super bas mi je drago da je sve ok i cestitke za sina neka ti je ziv i zdrav

VANCHII ceatitam i tebi na sineku ko sto ilhana rece izgleda u decwmbru sve mali djecaci neka su nam samo zivi i zdravi.:)

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 18:27:31)

Huj ja odoh proseta satic sa ovim mojim da pustaju zmaja i smori seko hajvan...

A ja imam osjecaj da je u mene jedna pisulja opet al vidjet cemo kad dodje vrijeme aBd :)

Oj koji preokret u vremenu, kad sam zaspala kisa padala a sada sunce grije uveliko i eno 25 stepeni...

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 19:05:11)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Haj nek je sve uredu :) i cestitam za sina :)

U decembru izgleda sve pisonje :P

cestitam draga, decembar je sav plav hihihi [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 19:16:01)

Ljetne [sm=duda.gif] su uglavnom curice,a zimske[sm=duda.gif] dječaci [sm=bravo.gif]

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 19:20:18)

neka su oni nama samo zivi i zdravi 100 godina [sm=bravo.gif]

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 19:20:55)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitam na sinu,i da ti ostatak trudnoce bude sto laksi,a ja ti bogami danas htjela napisat da bi ti lako mogla saznat sta je,jer sam ja isto sa 15+5 isla na mjerenje grlica i tad mi dr.rekao da je djecak a prije toga mi radio uzv preko stomaka i nije nista komentarisao.Valjda se bolje vidi kad se radi vaginalni uzv.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 19:23:41)

IZVORNA PORUKA: malen@89

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitam na sinu,i da ti ostatak trudnoce bude sto laksi,a ja ti bogami danas htjela napisat da bi ti lako mogla saznat sta je,jer sam ja isto sa 15+5 isla na mjerenje grlica i tad mi dr.rekao da je djecak a prije toga mi radio uzv preko stomaka i nije nista komentarisao.Valjda se bolje vidi kad se radi vaginalni uzv.

Da draga kad mjere grlic oni vide samo grlic i donji dio bebe znaci nema sanse ds vidi bebu jer je sad bas velika tako da joj na sliku stala samo cuna i nogics haha ;)

Da nam budu zivi i zdravi ;)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>