RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 13:18:45)

Dobar vam dan zelim. Ja sam danas pravo vrijedna. Nadigla sam kucu raditi. Djecu izbacila vani, cojeka poslala majki, ja sama i uzivam. Dnevni sam sredila, sudje sam svo oprala, ves ubacila da se pere, drugi skinula sa strika. Sad hocu malo da jedem pa cu slagati ves i da sobu raspremim.
Nadam se da ste vi dobro i zdravo i da uzivate.

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 16:31:57)

ma ko je nama vrijedan[sm=smiley36.gif]
uhh koliku lubenicu hladim hajte sve bujrum [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bambina. -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 16:59:29)

Bambi draga, ti masallah pravo vrijedna. Ja sam popeglala ves od jedno 4 pune ves masine. Dva sata peglala. Istopila se od vrucine.
Lovepower
Uhhh, lubenica. Nista mi ne prija kao lubenica u trudnoci...Eto mene.[sm=zz_running.gif]
Neko i je nekad rekao da libenicu i hurme ne smijem jesti u trudnoci. Kao od hurme se zena otvara a sto lubenicu ne ne znam....Je li to vazi za hurme samo pred kraj trudnoce ili inace? Ja im ne mogu odoljeti. Kupila neke pravo mesnate i ukusne, uh kako su dobre ali pojedem samo po 2 dnevno za svaki slucaj. :) Obradujte me, recite i da to nije tacno za hurme i za lubenicu...Nego ima li jos nesto sto nije preporucljivo jesti u trudnoci? Ja jedino znam za persun...

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 17:22:48)

Za lubenicu nisam cula da se nesmije
a hurme draga s njima cekaj 9 mjesec pa onda
jedi koliko hoces
za sad ti nije preporucljivo da jedes
meni je sad jedna pouzdana osoba za to
rekla da ne jedem ni slucajno
jer sam otvorena...

Bambina. -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 18:04:59)

ma ja pojedem jednu, dvije, samo da me zelja mine.[sm=smiley36.gif]Jesi li ti bolje? Imas li bolove?

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 19:06:55)

Ja nisam cula da se ne smiju hurme jesti. Evo peta mi trudnoca, i iskreno ne mogu bez njih [sm=smiley36.gif]
Znaci tamanim ih samo tako cijelu trudnocu.

Nego danas ja isla na ultrazvuk. Bila neka nova doktorica. Ja joj dala nalaz od prije dva mjeseca kad sam bila kod svoje doktorice (onaj sa Jezera prije mjesec nisam ni pokazivala).
I ona pogresno procita datum (5.5 pise, a ova druga petica vise lici na sesticu, pa joj se cinilo da je 5.6), te na osnovu toga ona skonta da bi ja trebala biti u 33 nedjelji.
Nisam odmah skontala jer je cijelo vrijeme nesto poluglasno racunala.
I zamislite, toliko je strucna da na ultrazvuku nije mogla primjetiti da je beba mjesec starija. Mjere mi cak manje od proslog mjeseca (kad pogledam nalaz sa Jezera).
Ona je vidjela datum i tacno sam sama mogla vidjeti da ne mjeri glavicu od do, nego pokusava da ispadne po tom njenom racunanju.
Doda mi jos mjesec na moju trudnocu,a ja jedva i ovo trpim [sm=smiley36.gif], jedva cekam porod.
Odoh sad oko iftara, samo sam kratko kao padobranac uletjela.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 19:21:13)

Draga esmice sokira me,pa zar i takvi doktori postoje,boze sacuvaj hajd da je sedmica u pitanju ali mjesec da uklapa u svoje mjere ma nevjerovatna je [sm=smiley13.gif]
Ja svratila da vas pozdravim,vidim zatisje danas, i sokira se kad procita esmicin post pa odo na rodjendan od brata curici.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 19:24:53)

Zaboravi napisat da sam cula za hurme,i nisam ih ni ja jela dok nisam u 9mj usla,a za lubenicu prvi put cujem,mada sam procitala u avazu neki dan da trudnice netrebaju pretjerivati s njom radi secera kojeg sadrzi.

mimi xy -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 19:35:00)

hurme ne volim stvaraju mi kiselinu a lubenicu jedem kao luda bas mi godi i cini mi se da manje oticem kako su stigle luibenice valjda tjera na mokrenje pa izbacam vodu...danas me bas hvata neka nervoza sva sam placljiva kako cu prezivjeti do cr boga pitaj samo da se hoce zavrsiti.Mm izveo malenog u setnju a ja okinula sva podbuhla...gledala neki film uzela da citam knjigu ali ne mogu da skrenem misli sad da se malo sredim pa cu u setnju s kolegicom...valjda me malo prodje nervoza ...
Pozdrav....

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 19:48:02)

Evo mene. Ja sam danas skroz na skroz otkacila. Odvrnula zena muziku i opalila po ribezu. Ocistila kompletan stan sve mi sljasti. Ostalo mi samo kupatilo, a to cu dok popijem kafu. Trenutno odmaram na tarasi uz kaficu. Imam jos da skinem ves sto je danas oprat jer jw suh, odmah cu ga sloziti, da pripremim sareno za veceras i da me cova ofarba.
Sinoc mu kazem da su mi sijede izbile sa strana i sramota bi me bilo otici da rodim dijete a bijela mi glooova [sm=smiley36.gif]
Helem sto se tice hurmi ne znam o njima plaho, nisam neki ljubitelj istih, ali etokazu da su dobre u 9om jesti.
Lubenica je dobra ali u malim kolicinama. Ne preporucuje se puno jesti zato sto ima jak secer a i vodenasta je pa zbog oticanja u trudnoci.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 19:52:09)

DV zenice ,kako ste?Ja sam bila dobro do popodne onda pojela dvije kajsije i nastade muka podrigivanje ma uzas nisam pocracala i molim Boga da necu vise mi je dosta.
ESMICE uopce me ne cudi to za mjere bebice ,znaju obi fulati i to dosta.Sestri od moje jetrve govorili bice krupna beba blizu 5 kila zena se ziva isprwpadala a na kraju rodila bwbicu od 3 i 500 tako da ja te njihove mjere ne uzimam za ozbiljno.
ROSE draga hvala ti sto me se sjetis:)tu sam ja al me smorise mucnine pa nisam nizasta a kamoli za rr
BAMBINA draga i ja sam tebe pozeljela,nisi mi ni ti redovna ko ni ja:).BAs sam ti mislila reci sigurno je curica kod tebe dok doktor nije vidio ovi muskici se odma pokazu.
BAMBI Vala si ti vrijedna,ja kako sam zatrudnila koristim mm pomoc maksimalno on pegla usisava brise podove a ja skuham ocistim kupatilo i oko M ateja sta treba,nekakva me lijenost uhvati kad zatrudnim a bome sam ja i plasljiva pa se pazim maksimalno.

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 20:28:06)

i ja sam sebi danas nasla posla,ali skoro citav dan sama pa da iskoristim i sutra sam frei da malo uzivam sa dragim ama nista necu pipnuti...
ma ja lubenicu jedem normalno kao i prije ne pretjerujem,a ispiskim je u roku 2 sata [sm=jezicek.gif]
hurme ne jedem cekam deveti[sm=smiley36.gif]
draga Esmice svasta ali nisam se nimalo iznenadila,citam tvoj post sasvim normalno eto koliko povjerenje imam u nase doktore[sm=zmeden.gif]
sad cemo da se iftarimo,lubenica ohladjena pa cemo gledati kakav filmic i uzivati meni se izlazilo malkice ali mm je umoran pa cemo sutra negdje hodati...
vece je predivno za setnjice i kafice u bastama[sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (5.7.2014 20:31:31)

Juhuuu :)
Ja evo usla u kuci tek, citav dan vani sa djecom bila i posle otisla da kupim hurmi i oraha da ovim nasim postacima napunim, najvise volim hurme punjene sa orasima :)

Danas sam i dobila boje iako sam bjezala iz sunca :) bas je bio lijep dan a djecica u bazenu uzivala... Mama pravi iftar, jedan dio a drugi ce babo za rostiljem.. Bas lijep dan :)

Vise me (.)(.) nisu zigale odkako je ono iscurilo danas :)

Sta ima kod vas danas?

Vidim pricate o tezini beba, meni je u 32 sedmici trudnoce zakazan UZ da proracunaju hoce li mi beba biti krupna jer mi je Lamija bila preko 4 kg i ako bude proracunato da ce biti veca hoce da me porode u 35-37 sedmici al ja na porod ne idem dok ne urade jos jedan UZ da ja vidim jel krupna beba jer ako mi bude ko Lamija nece mi smetati :) a znajj fuliti u iracunanju pa porode zenu prije vremena bez veze...

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 1:36:07)

Hej zene drage, evo ja ustala spremila curi sehur, probudila je i cekam da zavrsi i da zaposti. Hoce cura da posti i dzaba. A obzirom da smo sutra pozvani na iftar, bas mi beze da niko ne posti od nas, pa hajd reko kad ona vec ima zelju za tim, da je pustim makar joj i presivala.
Nego interesuje me da li koja od vas zna smije li se u trudnoci koristiti rivanol? Upalili mi se hemoroidi, da prostite ispadne mi pa su to vec bolovi nesnosljivi, a najbolje mi pomogne rivanol. Samo ne znam smije li se on u trudnoci koristiti. Mazem kremom hemero protekt ali slabe fajde ima. Uhhh pomagajte.

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 3:34:25)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Draga esmice sokira me,pa zar i takvi doktori postoje,boze sacuvaj hajd da je sedmica u pitanju ali mjesec da uklapa u svoje mjere ma nevjerovatna je [sm=smiley13.gif]
Ja svratila da vas pozdravim,vidim zatisje danas, i sokira se kad procita esmicin post pa odo na rodjendan od brata curici.

Eto draga moja, tako ti je. Ja izasla i gledam nalaz, cudom se cudim. Kontala da se vratim al zene napravile frku oko reda, ko je sljedeci,pa nisam.
Ma haj, peta mi je trudnoca, svakakvog iskustva imam. Da je prva garant bi se zabrinula i mozda ponovo trazila pregled, jer mjesec dana je stvarno puno.
Ma briga me. Bas se trudim da budem uredna sto se tice kontrola,a ova zadnja dva ultrazvuka me razocarase.
Tacno mi dodje da sjedim kuci do poroda, pa kad god bio.
Ne ide mi se vise nikako.
Jedino da primjetim da nesto nije ok.
Ali zasad hvala Bogu sve je dobro. Vaga pokazuje da napredujem [sm=smiley36.gif], beba se redovno vrti, stuca, tako da ne brinem.

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 3:43:48)

I ovo da napisem, ja joj se pozalila da me cesto zigne dole na dnu stomaka lijevo (haman jajnik da je), isto kao grc, kao da beba prikljesti.
Nekad zna biti tako jako da se ne mogu pomjeriti.
Kaze ona kontrakcije [sm=zmeden.gif].
Mislim nidje veze, kontrakcije imam stalno i znam ih razlikovati,ovo bas nema veze sa kontrakcijom. Neko osjecaj bas prikljestenja na tom mjestu.
I zamislite, ona meni (znaci na kraju trudnoce) napise terapiju Utrogestan [sm=zmeden.gif].
Uh, bas mi nedostaje moja doktorica (na godisnjem).
Ja njen recept u prvu kantu za smece.
Eh sto imam srece sa pregledima samo tako.[sm=smiley19.gif]

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 8:33:25)

Jutro , da se i ja konačno prijavim na ovomjesečnu temu[sm=smiley36.gif]

Esmice stvarno[sm=smiley13.gif] koja dr.Nemam riječi.Nisam upratila dali i ovaj porod planiraš kod kuće?Kako slušaju dječica?

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 9:16:38)

Jutro zenice .Mene opet uhvatila mucnina bas mi je vise dosadila ja samo molim Boga da ovo vrijeme sto brze prolazi pa da rodim da mogu ko covjek se najest i napit .
BAMBI ja ti neznam jel smijes rivanol al ne bi na svoju ruku stavljala ,mozda da narendas krompir i pospes maslinovim uljem stavis na neku cistu krpicu pa ko oblog stavi ,kolegica mi rece da je njoj to pomagalo pa eto probaj.
ALMOND tebe nam nema odavno ?sta bi posle onog pregleda jesi isla ponovo jel muskic ili je to onaj doktor lupnuo.
Ostale moje dame ugodan ovaj dan Vam zelim.

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 9:22:40)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Jutro zenice .Mene opet uhvatila mucnina bas mi je vise dosadila ja samo molim Boga da ovo vrijeme sto brze prolazi pa da rodim da mogu ko covjek se najest i napit .
BAMBI ja ti neznam jel smijes rivanol al ne bi na svoju ruku stavljala ,mozda da narendas krompir i pospes maslinovim uljem stavis na neku cistu krpicu pa ko oblog stavi ,kolegica mi rece da je njoj to pomagalo pa eto probaj.
ALMOND tebe nam nema odavno ?sta bi posle onog pregleda jesi isla ponovo jel muskic ili je to onaj doktor lupnuo.
Ostale moje dame ugodan ovaj dan Vam zelim.

Ma nisam išla više , dr. na godišnjem.A kod privatnice idem u 24 sedmici aBd pa ćemo da vidimo.

A ti si jedna od rijetkih koje prate mučnine tako dugo.Jesi li i u prvoj[sm=nosecka.gif] deverala s tim?
Mene ponekad zeza žgaravica ali sam upratila od čega pa to izbjegavam.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 9:45:45)

Dobro jutro okruglice
Ja ev tek ustala pa s muzekom pijem nesceicu.Malac se sinoc toliko vrtio da sam znala iza sna jauknuti kad me nogicom pod rebro udari,a evo od jutros nastavlja dernek,uf drage none moje vec sam postala nestrpljiva da ga upoznam :)
Bambi jesil probala vratiti hemoroid kad ispadne,namazes nevenovom,ili maslinovim i vratis ga unutra,ja sam ih isto fasovala,al mene jos neboli nista.
Esmice pa ti si za nju u 32,33 sedmici zato ti je i dala utrogestan ja sam ga zbog kontrakcija do 36 koristila.Sreca pa nisi panicar da je neka duga bila izludila bi d.o slj.kontrole.
Da li nam je Vane kuci dosla sa svojom Sarah?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 10:01:34)

Bas ste se raspisale,a BAMBI pravo vrijedna bravo zeno ;)

Bubydina i ja prvi put cuh za lubenicu joj ja nebi mogla bez lubenice haha obozavam ;)

Esmice draga e jest doktorica glupa ajme ja bi joj rekla nebi sutila .. Na njenu sramotu..

Marinci pa zar ti jos mucnine imas? Pa ti si 18 sedmica bas da tako dugo drzi uh... Tu imam srece da mi je makar to prestalo....

Mi smo danas punih 15 ulazimo u 16 sedmicu juhuuuu kako vrijeme leti .. Ja sam vam presretna sto je dwcko da mi bude ziv i zdrav :)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 10:04:23)

ALMOND ma ajde hvala Bogu neka je sve uredu samo zbog spola ne bi ni ja ranije isla na pregled.Ajde drzim fige da ipak bide curica jer vec imas dva sineka .Ja sam i u prvoj trudnoci imala mucnine ali ni blizu ovome a nisu ovoliko dugo ni trajale .
MALENA kad je tebi termin ?jel u ovom mjesecu ili?
ANDY ja sam sutra punih 18 ulazim u 19 i eto i dalje me drzi,:/drago mi je da je tebi prestalo uzivaj draga moja.KAko je miz reagirao na sineka?jel sretan?

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 11:12:17)

Jutro i od nas,
evo samo da se i ovdje prijavimo da ne bude da samo na fb
nadam se da ste sve dobro

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] vas sviju

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 11:22:20)

Joj zene ja sad peglala bebine stvarcice i kad sam sjela govorim mm sto mi nesto noge trnu kad sam pogledala imam sta i vidjet natekle haos,nikad mi nije ovoliki otok bio,evo sad legl i dignem ih malo nebili spao kontali kod njegovih otic,bila mi sveki u turskoj uzela je svasta za bebu pa jedva cekam da vidim.
Marinci jest draga 27.7 mi je termin,jos malo i eto mog bebaca abd.
Sta nam je sa Swedicom,nejavlja se nikako?
Lovepower se garant u skitnju dala :P

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (6.7.2014 11:28:18)

Marinci jel kod tebe opet djecak Il sam ja nesto pobrkala?
Ljubicice javi nam se,tebi je prikucalo,nesmijes se gubit!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>