RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 22:07:59)

Lovepower samo dragi Allah dz.s. zna zasto i kako. Da joj dragi Bog podari sabura i snage da pokusa ponovo, ali trebala bi izvrsiti i pretrage da vidi da mozda ne postoji neki uzrok tome, jer dva puta... ipak... Doduse samo On zna... A ti se ne sikiraj, sta si mogla i reci. U takvim situacijama covjek i ne moze nesto puno reci, jer svaka rijec djeluje prazna i nedovoljna.
Ja izgleda opet nocas necu spavati jer se malisa u trbi toliko uzvrtio, imam osjecaj da ce mi stomak na kraju zavrsiti na ledjima.

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 22:30:39)

pa i ja sad mm govorim vjerovatno ima neki razlog,treba izvrsiti pretrage,ali nisam njoj nista spominjala ona samo place i govori otisao je u ovim mubarek danima,moja mala Dzennetska pticica imat ce mene ko uvesti u Dzennet aBd,ja joj govorim da je to iskusenje polako osaburi dragi Allah ce te nagraditi ispunjenjem najvece zelje,ma potreslo me skroz cisto sumnjam da cu i ja spavati,sreca sutra imam kontrolu pa da mi doktor aBd potvrdi da je sve ok da se malo smirim

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 23:08:00)

Ok tuge brate mili, to mi je najveci strah jer dugo smo se borili da uspijemo da zatrudnim...
Za to nema rijeci utijehe, ne znam kakva bi sama bila da mi se to desi :(
Da im dragi Allah podari sabura :(

maca76 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 23:58:51)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: maca76

Evo ja na pauzi, pa uletih samo da vas pozdravim.
Lijepih novosti ...mama brz oboravak i bebicama dug i sretan zivot....[sm=bravo.gif]
Ja sam juce bila slobodna i pravo losa...da izvinete imala proljev citavu noc i citav dan. Danas je stalo,a nema sta nisam pila i probala da zaustavim. Slomilo me....
Danas radi i suti.
Jedino sta sam uspjela izletiti da se osisam.
Ljubim vas puno...moram ici...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Oj ako sta zna iscrpiti to je, nedaj se draga. Borovnice i banana malo jedi, one su dobre. I pokusaj vratiti trcnost u sebe ;)

Hvala draga Ilhana evo uzela sam i puno mi je bolje. Samo sto mi se sad nekako beba pomakla prema gore i jos sam na sve povracala ....bas mi je bio pritisak na zeludac.
Nemirko pravi u stomaku samo se vrti...[sm=smiley36.gif]

Vilmice predivno ime za malenu princezu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

New Mama Cestitke na braci.....

Ostale zenice veliki[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ja ko padobranac ...dok procitam pa se i pogubim.....[sm=smiley29.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 0:20:08)

Joj i ja sam danas bezveze snroz, skonta malo prije da nisam popila tablete za zeludac dva dana, danas treci i vjerovatno je radi toga... Sad sam duplu dozu morala jer me satra zeludac..
Moram ih staviti u dozer, isto sam neka baka. Imam kutiju za tablete po danu podijeljene, a te sam zaboravila staviti... Sad cu odma ih staviti da ih ne zaboravim opet... Ne smijem sarati sa njima :/

Sad sagleda Criminal Minds, eto ti Bambi seriju koju mozes poceti gledati :) ja je bas volim :)
Nastavljam sa CSI pa posle Beauty and the beast :) jesam ih zaredala, mada se nadam da cu zaspati prije...

hapymum -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 5:25:17)

Jutrooo od nas.ja se probudila oko 5.sinoc mi sestrica uzela bebu da se odnorin dusa ddraga i nije mi je vise ni donosila.valjda vidjela da sam premorena.Cura je dobri masAllah doji nedaju joj dohranu.jede spava onaj bebin tempo.Jedva cekam danas abd da izađem da vidim H.

lovepower zao mi je te drugarice.moja jr sestra u 9 isto tako rodila pravo zdravo a Allah je uzeo sebi.jesr tesko al zivot se nastavlja.Bebe su bile draze Milostivom tako da nema druge opcije.

Znam da ti je tesko i nemoj previse uzimati to k srcu bit ce toga uvijek prica ovakvi i onakvih.kroz cijeli život al ne treba sebe ni skim uporedjivati niti razmišljati sta bi bilo kad bi bilo..

Ljubim vas puno i citam redovno

Anelat -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 7:41:44)

Rekla mi je doktorica da je musko ali nije sigurna 100 % ( ogradila se)..[sm=smiley36.gif]

Anelat -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 7:43:28)

Ja sam kao zmaj :) [sm=jezicek.gif] Nikakvih hvala dragom Allahu tegoba ni nicega [sm=smiley1.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 7:51:57)

Dobro jutro vam zelim. Danas imam plaho puno posla pa vas pozdravljam do slijedeceg javljanja. Bidite dobre i ponasajte se [sm=jezicek.gif]

vildanab -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:02:48)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0704/9n5-image.jpg[/img]

Drage moje evo da malo vidite mog malog princa. Mama ga presvlaci i stavio prst u usta koliko je gladan ne moze da ceka. Super smo oboje hvala Bogu. Mene rana boli jedva sjedam i krecem se al sta sam prezivjela dobro je. On masalla doji, spav, kaki.... Preponosna sam mamica

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:21:47)

Juzro okruglice..Vildana, masalah momka[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]neka vam je ziv i zdrav
Nadam se da ste mi sve dobro..Lovepower ne sekiraj se, nista se promijeniti tu ne moze, samo Boze njoj sabura da joj olaksa sve sto je prosla..[sm=smiley13.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:27:19)

Jutro drage noje...

Vildanaaaaaa mmmmmmm prekrasan jeeeee

Anelat draga cestitamo na deckicu...

Nego te kontrakcije koje ja osjecam pise svagdje da je to normalno i da maternica vjezba..neke ih imaju vec sa 13 nedelja i kazu dok ne boli da je u redu ! Sad sam uplasena posto ja ih opet imala sada kad sam ustala al nemam bolove i to je bitno... Bojim se da mi se cetviks nesmanji joj zene nema sta nisam sanjala. ;(

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:42:52)

Ja kad sam s tarikom bila trudna imala sam stalno kontrakcije od 12-17 nedjelje i ja stvarno nista nisam osjecala niti me je boljelo. U dvanaestoj sam imala jako krvarenje pa su me u bolnici poceli cesce kontrolisati. Za kontrakcije mi je rekla da sto vise mirujem, uzimam apaurin 2 mg jer opusta misice a nije stetan za bebu i da izbjegavam hurme jer pojacavaju kontrakcije.
Smiri se to uglavnom ali treba izbjegavati stres i previse kretanja.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:44:10)

Jutro bebelice
ja ev tek ustala,pa hocu kaficu piti,hajde bujrum jutros sam sama mm rano izasao nisam ga ni cula.
Dzeni masala Benjamin nam je med,ime mu je prelijepo moj muz se tako zove a posto mi jos uvjek nemamo ime za naseg djecaka ja ga zezam da cemo mu dati Benjamin Junior hehehe
Andy ja sam imala ta stvrdavanja nekad o 16,17 sedmice je pocelo i moj dr je rekao,dok god neboel i nema ih vise od 8 danu da su to BH kontrakcije,ali ako se cesce javljaju i u pravilnim razmacima da se javim.Meni je magnezium pomagao i kod laganih bolova,i kod tih kontrakcija.Nadam se da sam bar malo pomogla.
Sto se snova tice kod mene svaku noc burno,neku od vas obavezno odsanjam hahaha sinoc je to bila Maca76 ja ko dosla u posjettu didi i nedaju mi uci,mora mi dr.odobrit kad ja pogleda a na vratima pise dr.Maca76 hahahaha ja u snu kontam kako imam stelu

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:51:31)

Dobro jutro drage moje [sm=smiley1.gif]

Vildana prekrasan je [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif],uzivajte mamice [sm=smiley1.gif]

Lovepower zao mi je drugarice[sm=smiley13.gif],nadam se da se i ti dobro jer ovo je bas sok,ja kazem uvijek samo da se rodi zivo i zdravo, sve drugo nije bitno [sm=smiley1.gif].To je bas tezak trenutak u zivotu i sad joj bas treba snage i sabura da se oporavi od toga i proba nastaviti sa zivotom dalje...

Hapymum rucka bucka znaci,hajde hB furajte danas kuci,mogu misliti jedva cekas [sm=smiley1.gif]

Maca76 hvala, a jesi ti sad dobro,vidima te muci zeldac,radis li ?

Mishkice reci mi kad si isla na more jesi se kupala bas u toku dana kad je sunce jako,ja bi trebala iducu subotu aBd,a nisam isla u prosloj trudnoci pa reko zbog pupe i vrucie,jel mi se pametno izlagati suncu kad su bas vrucine ili ono ujutro i poslijepodne,ako si me skontala ista [sm=smiley36.gif],a ostala bi 5 dana .[sm=smiley1.gif]
Ostale trudnice nadam se da ste dobro [sm=smiley1.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:54:56)

New mama, ja sam ti blizu mora, pa mi idemo najcesce ovako popodne, i ja se dobro namazem i kupam stalno onda do navece, pa kafica i kuci....juce bas bili, ispljuskali me valovi, kazem mm-u em me udara ovaj mali unutra, a valovi svana, sva lelujam[sm=smiley36.gif]a ti ako ides na vise dana, mozda bolje ipak ne previse po jakom suncu ono u podne, idi malo prije podne,pa poslije 4 mozes ponovo, tako bi ja da idem na vise dana, taman ono na podne, malo hladovine, knjiga, jelo, ovo ono[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 8:58:07)

IZVORNA PORUKA: mishkica

New mama, ja sam ti blizu mora, pa mi idemo najcesce ovako popodne, i ja se dobro namazem i kupam stalno onda do navece, pa kafica i kuci....juce bas bili, ispljuskali me valovi, kazem mm-u em me udara ovaj mali unutra, a valovi svana, sva lelujam[sm=smiley36.gif]a ti ako ides na vise dana, mozda bolje ipak ne previse po jakom suncu ono u podne, idi malo prije podne,pa poslije 4 mozes ponovo, tako bi ja da idem na vise dana, taman ono na podne, malo hladovine, knjiga, jelo, ovo ono[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Skontala sam da ides po jedan dan,a to me interesovalo,reko zbog stome i vrucine,e onda cu ja tako sto ti napisa meni pri kraju[sm=smiley36.gif],hvala ti [sm=smiley1.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 9:00:19)

Da u mene su mozda 3-5 puta na dan jave ali ne svaki dan samo nekada juce samdosta setala mislite da je od toga? Ja pijem magnezijum 365 mg po danu , sada sam zvala doktoricu jer kad sam se probudila vec mi se 2 puta stvrdnio stomak i traje 10 sekundi i prodje, znam da sam i proslu trudnocu to imala al ne vako rano, pa svasta sam sanjala jer me sad to opteretilo :-(

Bambina. -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 9:27:06)

Jutrooooooooo drage moje[sm=smiley31.gif] Vildana, masallah sincica, dusa draga sto je sladak. a vam je ziv i zdrav puno godina.
Ljubicicemmmmmmm, tulumbe....kakoih samo voli, super izgledaju.
SDZBit ce aBd i bradavice dobro, samo mazi tom kremom. Sto se bebe tice, ako ne place nemoj joj ni davati da jede tako cesto. Pokucaj sa cuclom. Polako, aBd sve ce se to stabilizovati pa ce vise pajkiti po noci.
AnelatDrago mi je da se dobro osjecas.[sm=bravo.gif] na [sm=modricrtici.gif]
Lovepower draga, to se nazalost desava. Pokusaj da sto manje razmisljas o tome i da se ne sekiras. Jako mi je zao zbog tvoje drugarice. Takva je sudbina...Sto se spola tice, moje misljenje je da iako poslije babe/tate budu bliskije sa kcerkicama a mame sa sincicima opet muskarci vise vole musku djecu a mame zensku barem u 90% slucajeva. To je samo dok se ne rode. Onda je svejedno. Voli se isto sta god da je.
Bambi Hvala draga [sm=smiley31.gif], samo da sve bude ok.
AndyDiiivna slicica, rastopila sam se.Kako je deda?
Halalite ako sam nekome zaboravila odgovoriti, spremam se i pisem. Kontrola u 11.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 9:29:22)

Jutro [sm=nosecka.gif]
Evo ja sjedim i cekam da udjem kod doktorice i kao po obicaju prije izlaska iz kuce obavi wc potrebe pa sad cekam hocu li moci ursaditi urinotest hihihi

Jedva sam dosla vamo, zeludac me boli strasno a oko pet je Mini toliko bio aktivan da me je probudio i skoro pola sata je tako bilo nemirno :/ malo je falilo i mm da probudim da i on osjeti...

Sanjala sam svasta nesto, znam jer samse budila svako malo al se ne sjecam. Trebala bi Lamiju voditi na plivanje ali stvarno ne mogu a i mm ima ekipu na paintballu pa ne moze stici. Upisala sam je sledece sedmice opet al termin u 17:30 jer bar tada mogu nekog drugpg obavezati da je voze ;)

Evo me zovu, javim se posle :)

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 9:37:03)

Jutro.

Andy draga nemoj mi se puno sikirati,
nastoj odmoriti,ne umarati se,i izbjegavaj stres,
Vanne je imala cijelu trudnocu takve kontrakcije,
i nisu joj skracivale grlic...
Kod mene je sasvim drugi slucaj
i druge kontrakcije
meni su pocele u 15 sedmici
i bio je to jak bol iz ledja u stomak,
poslije je prestao bol iz ledja,ali je ostao u stomaku(malom)
tako da nije ti kao kod mene,pa ne brini...
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

vildana mashallah,djecak je med...
pojela bih ga [sm=jezicek.gif]

Joj koja je govorila da pije Tot'hemu?
Meni tako lose padne za zeludac[sm=smiley13.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 9:42:43)

bambina duso sretno na kontroli, oce li ti rec danas sta je? Ja imam tek za 2 sedmice ko ce docekati haha [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bubydina joj iz tvojih usta u Bozje usi da nije nistastrasno i da ce sve biti ok [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mimi xy -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 9:57:48)

jutrooo,vildana masala bebice ko med [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sve najbolje

kako ste vi ostale zene ja nikako ne spavam nemogu da se namjestim em vruce em se vrtim stavim jastuk pa pa ga prigrlim ali nikako ne odgovara :)

Vidim krenuli porodi da sve bebice i mame budu dobro...ja Abda u utorak pa cemo vidjeti kako cu proci mislim da cu spinalnu anesteziju...
bila juce na Jezeru gore je bas haus guzve trudnica more kaze moj maleni jesu li ovo sve nove bebice u pupi ovih teta...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Odoh kaficu popit nesto me glava boli pa mozda pomogne.
pozzz....

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 10:39:22)

Moja doktorica me je nazvala i kaze da su to kontrakcije i da idem u bolnicu da me pregledaju.... Neznam sta da kazem muka mi je od bolnice, onasad vise neradi i nemoze da me primi :-(

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (4.7.2014 10:54:02)

Draga,odi ti vidi sta je,razumijem kako ti je,
samo polako,smireno odi i ja vjerujem da ce sve biti ok,
i javi nam se dok mognes[sm=smiley31.gif]

i nemoj se brinuti,to potice kontrakcije

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>