|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.1.2010 9:43:05
|
|
|
|
Dinkica
|
IZVORNA PORUKA: shejla IZVORNA PORUKA: Dinkica IZVORNA PORUKA: shejla evo i nas, nije nas bilo odavno U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance... Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim A sa kojim mlijekom pravis rizolino, kupovnim? Ako je to ja bih pricekala jos malo (nema potrebe jer dojis hvala Bogu), ipak su jogurt i sir termicki dobro obradjeni i oni se daju bebi prije godine a obicno mlijeko ja ne bih davala, iskreno ne znam ni kako cu ni kad bi ga uvela,kad napunimo godinu davacu joj Aptamil 3 pa vidjecemo do kad. Ako nisi milsilala na kupovno prica pada u vodu, pusica jesam mislila sam na kupovno, meggle 2,5 % masnoce... To sam uzela zato sto mi je tako rekla dr., i to jos prije mjesec i vise, kad smo bili zadnji put na kontroli. Pitala ja sa cim da pravim ove hapice sto se prave sa mlijekom, kaze slobodno sa mlijekom, njoj je vec 8 mjeseci i nema problema. (sad joj je 9 i po mjeseci, haman) i prijateljica mi je isto rekla, jer je prestala dojiti u 10-om mjesecu, rekao joj dr. samo obicno mlijeko. I ona bebi navecer obicno mlijeko u flasicu i to je to. (ona uzme ono iz kese i prokuha ga) e ne znam stvarno ako pedijatar tako kaze.....ovo do sad sto sam citala ne preporucuje se prije godine zbog alergije ali tvojoj malenoj nije alergije nego joj je mozda tesko, ja bih joj radije pravila sa prokuhanom vodom ili stavljala Lino u slane kasice a ako mozes jos da forsiras dojenje to ti je najbolje, znam da sve nas prelazak na kravlje mlijeko ceka prije ili kasnije...
|