|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
8.1.2010 18:00:37   
Anoniman
dadada, i bjelanceuser posted image , pa dobro znam da mu nece biti nista ako  nije alergican ali eto jbg ja po propisima, ja cu ko i noaa kupiti bRez jajauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2526
8.1.2010 18:13:28   
Anoniman
nisam mu jos dala citavo jaje...ono tipa kajgane, kuhano....ali je pojeo vec citavo u przeniciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2527
9.1.2010 8:38:57   
shejla
IZVORNA PORUKA: Dinkica

IZVORNA PORUKA: shejla

evo i nas, nije nas bilo odavno user posted image
U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance...

Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim user posted image

A sa kojim mlijekom pravis rizolino, kupovnim? Ako je to ja bih pricekala jos malo (nema potrebe jer dojis hvala Bogu), ipak su jogurt i sir termicki dobro obradjeni i oni se daju bebi prije godine a obicno mlijeko ja ne bih davala,  iskreno ne znam ni kako cu  ni kad bi ga uvela,kad napunimo godinu davacu joj Aptamil 3 pa vidjecemo do kad.
Ako nisi milsilala na kupovno prica pada u vodu, pusica user posted image

jesam mislila sam na kupovno, meggle 2,5 % masnoce... To sam uzela zato sto mi je tako rekla dr., i to jos prije mjesec i vise, kad smo bili zadnji put na kontroli. Pitala ja sa cim da  pravim ove hapice sto se prave sa mlijekom, kaze slobodno sa mlijekom, njoj je vec 8 mjeseci i nema problema. (sad joj je 9 i po mjeseci, haman) i prijateljica mi je isto rekla, jer je prestala dojiti u 10-om mjesecu, rekao joj dr. samo obicno mlijeko. I ona bebi navecer obicno mlijeko u flasicu i to je to. (ona uzme ono iz kese i prokuha ga)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2528
9.1.2010 9:43:05   
Dinkica

IZVORNA PORUKA: Dinkica

evo i nas, nije nas bilo odavno user posted image
U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance...

Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim user posted image

A sa kojim mlijekom pravis rizolino, kupovnim? Ako je to ja bih pricekala jos malo (nema potrebe jer dojis hvala Bogu), ipak su jogurt i sir termicki dobro obradjeni i oni se daju bebi prije godine a obicno mlijeko ja ne bih davala,  iskreno ne znam ni kako cu  ni kad bi ga uvela,kad napunimo godinu davacu joj Aptamil 3 pa vidjecemo do kad.
Ako nisi milsilala na kupovno prica pada u vodu, pusica user posted image

jesam mislila sam na kupovno, meggle 2,5 % masnoce... To sam uzela zato sto mi je tako rekla dr., i to jos prije mjesec i vise, kad smo bili zadnji put na kontroli. Pitala ja sa cim da  pravim ove hapice sto se prave sa mlijekom, kaze slobodno sa mlijekom, njoj je vec 8 mjeseci i nema problema. (sad joj je 9 i po mjeseci, haman) i prijateljica mi je isto rekla, jer je prestala dojiti u 10-om mjesecu, rekao joj dr. samo obicno mlijeko. I ona bebi navecer obicno mlijeko u flasicu i to je to. (ona uzme ono iz kese i prokuha ga)

e ne znam stvarno ako pedijatar tako kaze.....ovo do sad sto sam citala ne preporucuje se prije godine zbog alergije ali tvojoj malenoj nije alergije nego joj je mozda tesko, ja bih joj radije pravila sa prokuhanom vodom ili stavljala Lino u slane kasice a ako mozes jos da forsiras dojenje to ti je najbolje, znam da  sve nas  prelazak na kravlje mlijeko ceka prije ili kasnije...

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2529
9.1.2010 9:43:47   
pocahontas
shejla obicno mlijeko ja necu ni pod razno davati bar do godine dana..jako tesko je varljivo za bebe i sadrzi jako puno mineralnih soli koji opterecuju bubrege..mladi sir i pavlaka su nesto sasvim drugo..radije uzmi kutiju aptamila i s tim muti ove hapice.. i mirna si ..i mi tako mutimo nestle riza kukuruz bez obzira sto dojimo..izdajanje mi je bas problem....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2530
9.1.2010 9:46:40   
shejla
e pa hocu zenice moje, probacu sa Aptamilom... Hvala user posted image
Nego ja se bila prepala da nije kakva alergija, ali ne moze biti kad nema problema sa sirom i pavlakom, je l???user posted image

a inace dojim ja jos, svakako... nego vise nemam ideja sta da kuham user posted image , pa uzela rizolino i frutolino (on je sa vodom), da probamo.

< Poruku je uredio shejla -- 9.1.2010 9:48:08 >

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2531
9.1.2010 9:54:15   
martajay
procitala sam da se do godinu dana bebi moze dnevno davati, u hrani, najvise do 200 ml kupovnog mleka... ja sve pravim sa nestle-nan mlekom, ali nekoliko puta sam do sada griz skuvala u obicnom mleku, i nije bilo nikakvih problema. dojim jos uvek.

7.4.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2532
9.1.2010 10:16:32   
Anoniman
... nego vise nemam ideja sta da kuham user posted image , pa uzela rizolino i frutolino (on je sa vodom), da probamo.

Evo ideja:
Jednu tikvicu oguliti i izrendati.  Izdinstati sa malo putera.  Kad se to lijepo izdinsta doda se sirovo žumance i izmiješa dobro sa tikvicom.  Nakon što se i žumance skuhalo, skloniti sa ringle.  Dodati malo mladog sira po želji i mmmmmmmm... beba će da uživa... barem moja poludi od radosti : )

Dva fildžana vode prokuhati, dodati u to malo putera i svježe žumance i dobro izmiješati (da se žumance "razbije"), a zatim dodati pola fildžana pure.  Kuhati dok pura ne bude gotova. Ovo je mjera za moju bebicu, a vi po želji smanjujte/ povećavajte sastojke.  Također se može "začiniti" mladim sirom... Moja beba i za ovim poludi od radosti : )

Preostali bjelanjak se uvijek može iskoristiti za puslice... koje će mama i tata popapati : )

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 2533
9.1.2010 10:22:57   
Amrino
shejla- bez obzira na to sto doktorica kaze- vidis i sama da bebici jos nije vrijeme za mlijeko. Radije pravi s vodom ili izdojenim mlijekom ili AD...Ja sam za te varijante uvijek koristila vodu u kojoj sam kuhala neko voce ili svoje izdojeno mlijeko.
Dalje...kada se odlucis uvesti kravlja- dobro ga razblazi s vodom...Pa to je previse za njihov mali organizam i dijete na taj nacin moze "zaraditi" intoleranciju na laktozu. Bolje je pricekati. user posted image
Takodje...mnogo bolje je prvo uvesti jogurt u prehranu nego mlijeko.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2534
9.1.2010 10:57:02   
shejla
pa jeste, vidim i ja da nije u redu neszto... a i jogurt je isto bljucnula, napisala sam vec...

sacekacemo, ne zuri nam se... imace kad aBd da jede sve user posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 2535
9.1.2010 12:27:29   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

shejla- bez obzira na to sto doktorica kaze- vidis i sama da bebici jos nije vrijeme za mlijeko. Radije pravi s vodom ili izdojenim mlijekom ili AD...Ja sam za te varijante uvijek koristila vodu u kojoj sam kuhala neko voce ili svoje izdojeno mlijeko.
Dalje...kada se odlucis uvesti kravlja- dobro ga razblazi s vodom...Pa to je previse za njihov mali organizam i dijete na taj nacin moze "zaraditi" intoleranciju na laktozu. Bolje je pricekati. user posted image

Najnovija istrazivanja kazu moze kravlje mlijeko do 200 ml dnevno vec od napunjenog 6. mjeseca zivota, a poslije 10. do 300 ml. Znaju doktori sta govore. Ko se boji alergije, neka utrlja nekoliko kapi bebici na podlakticu i neka to ponovi nekoliko dana. Ako se ne pojavi reakcija, najvjerovatnije je ok.
Amrino, ja sam imala problema sa Idom pa su posumnjali na netoleranciju na laktozu. Srecom, nije bilo to u pitanju. Ali zbog toga sam jako dobro informisana sta je to i doktori su mi jako puno objasnili. Dozvoli mi da te ispravim.
Majcino mlijeko adrzi i do 90% laktoze, pa laktoza sigurno nije razlog da ne dajete kravlje mlijeko, naravno ako vec nije utvrdjena netolerancija na laktozu.
Ukoliko prestanete davati mlijeko (majcino, AD, kravlje, svejedno, sva sadrze laktozu, izuzev posebnog vjestackog napravljenog na bazi soje), enzim laktaza u bebinom stomaku se prestaje luciti i upravo time izazivate netoleranciju. Dokaz tome su narodi u Aziji. Oni ne konzumiraju mlijecne proizvode kao mi, pa cim prestanu piti mlijeko kao bebe, enzim se polahko prestaje luciti i kao odrasli, uglavnom ga nemaju.
Alergija na mlijeko je nesto sasvim drugo. Problem sa kravljem mlijekom su bjelancevine i mineralne tvari, posebno natrijum. Do 200 ml dnevno beba moze podnijeti i sve je ok. Licno sam se odlucila za davanje kravljeg mlijeka navece (bjelancevine se daju navece) iz dva razloga. Prirodnije je od bilo kojeg vjestackog :-) (ja izbjegavam sve vjestacke mamipare). Osim toga, malena se navikava na okus i necu imati problema sa mlijecnim proizvodima kasnije u zivotu, jer bi i to zakomplikovalo nas zivot gotovo kao alergija.
Koristim punomasno mlijeko (po preporuci doktora) sa 3,5% masnoce. Prokuham ga (termocki je obradjeno, Dinkice, cak i samom pasterizacijom), umijesam baby pahuljice, npr. rizu i dodam malo voca za ukus, npr. izgnjecim krusku. Njam, njam vecera.
Jogurt je isto tako dobar pogotovu ako sadrzi zive bakterije koje i inace cine crijevnu floru.
Sir izbjegavati do 10. mjeseca. Koncentracija bjelancevina je veca nego u mlijeku.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 2536
9.1.2010 12:30:18   
Idina mama

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Najnovija istrazivanja kazu moze kravlje mlijeko do 200 ml dnevno vec od napunjenog 6. mjeseca zivota, a poslije 10. do 300 ml. Znaju doktori sta govore. Ko se boji alergije, neka utrlja nekoliko kapi bebici na podlakticu i neka to ponovi nekoliko dana. Ako se ne pojavi reakcija, najvjerovatnije je ok.
Amrino, ja sam imala problema sa Idom pa su posumnjali na netoleranciju na laktozu. Srecom, nije bilo to u pitanju. Ali zbog toga sam jako dobro informisana sta je to i doktori su mi jako puno objasnili. Dozvoli mi da te ispravim.
Majcino mlijeko adrzi i do 90% laktoze, pa laktoza sigurno nije razlog da ne dajete kravlje mlijeko, naravno ako vec nije utvrdjena netolerancija na laktozu.
Ukoliko prestanete davati mlijeko (majcino, AD, kravlje, svejedno, sva sadrze laktozu, izuzev posebnog vjestackog napravljenog na bazi soje), enzim laktaza u bebinom stomaku se prestaje luciti i upravo time izazivate netoleranciju. Dokaz tome su narodi u Aziji. Oni ne konzumiraju mlijecne proizvode kao mi, pa cim prestanu piti mlijeko kao bebe, enzim se polahko prestaje luciti i kao odrasli, uglavnom ga nemaju.
Alergija na mlijeko je nesto sasvim drugo. Problem sa kravljem mlijekom su bjelancevine i mineralne tvari, posebno natrijum. Do 200 ml dnevno beba moze podnijeti i sve je ok. Licno sam se odlucila za davanje kravljeg mlijeka navece (bjelancevine se daju navece) iz dva razloga. Prirodnije je od bilo kojeg vjestackog :-) (ja izbjegavam sve vjestacke mamipare). Osim toga, malena se navikava na okus i necu imati problema sa mlijecnim proizvodima kasnije u zivotu, jer bi i to zakomplikovalo nas zivot gotovo kao alergija.
Koristim punomasno mlijeko (po preporuci doktora) sa 3,5% masnoce. Prokuham ga (termicki je obradjeno, Dinkice, cak i samom pasterizacijom), umijesam baby pahuljice, npr. rizu i dodam malo voca za ukus, npr. izgnjecim krusku. Njam, njam vecera.
Jogurt je isto tako dobar pogotovu ako sadrzi zive bakterije koje i inace cine crijevnu floru.
Sir izbjegavati do 10. mjeseca. Koncentracija bjelancevina je veca nego u mlijeku.
Eto, toliko, pa svako moze na osnovu ovih informacija odluciti sta ce i kako ce. Svaka mama ce odluciti prema bebici sta uraditi. Jedno samo ne razumijem. Kako neko moze ne davati kravlje mlijeko, a davati sir? Mozete li mi to objasniti zasto?

< Poruku je uredio Idina mama -- 9.1.2010 12:31:11 >

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 2537
9.1.2010 15:05:33   
reallove
Drage moje opet ja sa svojim pitanjimauser posted image ..
Kada ste pocele uvoditi povrce i sta ste prvo davale...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 2538
9.1.2010 15:10:20   
Anoniman
reallove,ja  se iskreno bas nesjecam al znam da sam davala sve kasice i od voca i od povrca kad je napunio 4,i po mjeseca.
Sada papamo,i meso tj.kasice s mesom.Ma svasta ,sto god mu dam neodbijauser posted image !!!
Bilo,da napravim ili kupim.
Mi svako,jutro papamo kasice ili mu mama spremi povrce ,a obozava mandarinu,ma sve vrste sokova osim jabukeuser posted image

< Poruku je uredio felix -- 9.1.2010 15:15:05 >

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2539
9.1.2010 16:12:08   
reallove
Znaci Emin smije probati povrce,on ima 5 mjeseci i jos mu nisam davala,a kako pripremate kasice,jel kuhate pa u blenderuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2540
9.1.2010 16:38:17   
Idina mama
Sjeckala sam povrce na komadice i dinstala u vrlo vrlo malo vode na vrlo vrlo niskoj temperaturi. Tako se najbolje sacuvaju vitamini. Kuhala sam malo vecu kolicinu da bih mogla izmiksati stapnim mikserom kao jako fin pire. Bebica pojede 4-6 kasika u pocetku, pa sam ostatak skupljala i stavljala u supu za nas. Pocela sam mrkvom, ali sama mrkva nam izazvala cvrstu stolicu. Presli smo na pecenu jabuku u rerni. Pa, onda na pastrnak i tikvu stambolku. Sve sto ima malo slatkasti okus obicno je dobro prihvaceno od bebe. Onda sam nakon 1-2 sedmice povrcki dodali krompir. Nakon 3-4 sedmice dodala sam proso (moze i meso) nakon kuhanja ulje i jabukov sok. Itd. itd.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2541
9.1.2010 17:30:21   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: reallove

Znaci Emin smije probati povrce,on ima 5 mjeseci i jos mu nisam davala,a kako pripremate kasice,jel kuhate pa u blenderuser posted image

Ako imas blender najlakse ti je za tako malu bebu s njim, fino iskuhas povrce, mrkvu izrendas da se brze skuha, stavis krompira ( ja ne stavljam jer mi nije bas neki ukus ), tikvice i sa tom vodom u kojoj se kuhalo u blender. Da bi dobilo na gustoci mozes dodati u tako mlako rizine ili kukuruzne pahuljice,imas Nestle pahuljice i to bude super gusta kasica. Za pocetak mozes dodati i vodice u kojoj se kuhala piletina ili teletina. Kasnije ide i raznovrsnije povrce karfiol, tikva stambolka, brokul....

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2542
9.1.2010 17:35:09   
Sonja
ovaj moj medo samo jedeuser posted image
ne znam vise sta da mu spremam...
user posted image
danas je jeo puretinu sa povrcem i tjesteninom(bez jaja)
ja licno gacalauser posted image pojeo bas puno i jos trazi
u medjuvremenu grickao plazmuuser posted image pio sokic i caj
malo kasnije malo voca i mlijeko za laku noc

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2543
9.1.2010 18:08:46   
škorpija
idina mama kako se pravi ta jabuka u rerni, moj mrzi kuhanu i sirovu pa da probam sa rernomuser posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2544
9.1.2010 19:37:55   
Idina mama
Poredam citave jabuke, neoguljene na tepsiju i pecem u rerni. Ispucaju, iscure, ali tako i treba. Pretvore se u pire. Ne treba ni miksati. Onda sastruzem kasikom onaj fini pire sa kore.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2545
9.1.2010 21:01:06   
dana3

Drage moje opet ja sa svojim pitanjimauser posted image ..
Kada ste pocele uvoditi povrce i sta ste prvo davale...

krompir, mrkva to je prvo sto se pocne davati pa kasnije smijesas a ja sam dodavala i malo crvenog luka a kad sam stavljala u blenderonda sma sipala vodu u kojoj s kuhala piletina.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2546
10.1.2010 18:55:11   
Anoniman

ja sam uzimala kasice od povrca.A i kuhala sam stavim mrkve,brokule,i krompir i to dobro izmiksam.
Danas je anel papao vocnu kasicu,poslije kad sam ja vecerala bio krumpir skuhan ja jedem on se oblizuje to je bilo oko 17satiuser posted image ,pa nisam mogla odolit njegovim okicama uzela sam malo na prs krompir izgnjecila i malo mu strpala u usta ,da mu zamiriseuser posted image otkad se oblizivao.
Nece mu,nis biti od koje mrvice krompira sto sam dala......

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2547
10.1.2010 18:59:20   
Anoniman
Žene, kad ste vi uvele hljeb?

Ja sam svojoj odnedavno počela davati i ona praaaaaaaaaavoooooooo voli hljeb. Dajem joj malo uz povrtne i mesne obroke.  Ne dajem joj puno, 5-6 zalogajčića, ali kad ugleda hljeb ili kiflu, doslovno drhti od sreće i uzbuđenja...   to mi je baš smiješno... (al' i ja praaavooo volim hljeb i sva peciva).
Barem znam na koga je : )

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2548
10.1.2010 19:02:11   
Anoniman
A od koliko se mjeseci,daje bebi smokiuser posted image .Meni neki dan sveki kaze,kao daj  mu malouser posted image ja nisam kontam neide to jos!!!Ili,se varam....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2549
10.1.2010 19:24:59   
Anoniman
Ja sam stvarno protivnik smokija i kojekakvih grickalica... to samo bebi zavara glad, a ništa hranjivo u tome nema.  Iako me mnogi ruže, ja još uvijek svojoj malenoj nisam davala ni smoki, ni keks, ni čokoladu, ni eurokrem i sl.
Imat će kad da kvari zube i jede "junk food".  Dok god mogu kontrolisati, jest će zdravu hranu. 
(Još kad bih i sama jela tako... user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *