|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.1.2010 15:48:04   
mamica87
Daj mu slobodno bananu ja sam svom isto sa 5 mjeseci dala to je ustvari jedino htio od kasiceuser posted image .Nista mu hvala Bogu nije bilo napreduje i papa sad sve sto mu se dauser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2476
4.1.2010 16:32:18   
reallove
IZVORNA PORUKA: Dinkica

Dorucak:jabuka i kruska sa rizinim pahuljicama
Rucak: sitno izrendan kupus dinstan na maslinovom ulju sa malo vode i dodatak mladi sir
Vecera obicno bude pola banane
Aptamil, voda a evo kuha se i kompot od sljiva

reallove, jabuku i krusku naravno da mozes davati, to je prvo voce, e sad banana je na mom kalendaru prekrizena do 1 godine sto mi je malo cudno jer se hipp kasice od 5 mjeseci prave sa bananom, ja sam je pocela davati tek sa 10 mjeseci pa ne znam sama odluci user posted image

Dobro si čula. Banana je jako dobra za stomak, i suprotno uvrijzenom misljenju jako je dobro da se konzumira i večernjim satima, poboljšava miran san
evo sto mi je jedna forumasica napisala kada sam rekla da banana nije preporucljiva,pa sam bila malo zbunjena..ipak cu praviti kasicu pa da vidim.. Dinkica,Mamica87, hvala na odgovoruuser posted image

< Poruku je uredio reallove -- 4.1.2010 16:34:28 >

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2477
4.1.2010 16:39:24   
dana3
reallove-potrazi moje postove na ovoj temi-ebo kalendar, prati svoje dijete i svoj instinkt.
kakv kalendar i bakraci-moj sin je nedonosce pa sam trebala da pazim je li ali bogami  dragog nisam.sta mu se svidjalo to sma i davala.evo ga sad masanla veci od komsije koji je stariji od njega 2 mjeseca.
Zene-vi ste mame svojoj djeci i znate sta vole i kako im pase.
moj sin jede bananu od 4 mjeseca.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2478
4.1.2010 16:41:33   
dana3
Zaboravih napisati-ako nekom djeteu npr. ne narastu zubi sve do prve godine, ne mogu mu ni dati kasu za jednogodinjake nego za mladju djecu-eto primjera, svako se dijete razlicito razvija.
U Bosni govore kad treba uvesti bjelance te kad zumance-ovde u svedskoj niko o tome ni ne prica uopste

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 2479
4.1.2010 16:45:00   
reallove
IZVORNA PORUKA: dana3

reallove-potrazi moje postove na ovoj temi-ebo kalendar, prati svoje dijete i svoj instinkt.
kakv kalendar i bakraci-moj sin je nedonosce pa sam trebala da pazim je li ali bogami  dragog nisam.sta mu se svidjalo to sma i davala.evo ga sad masanla veci od komsije koji je stariji od njega 2 mjeseca.
Zene-vi ste mame svojoj djeci i znate sta vole i kako im pase.
moj sin jede bananu od 4 mjeseca.

user posted image user posted image user posted image Dano kraljice...cula sam isto narandja da nije dobra,a sveki mu nedavno napravila,popio i nista mu nije bilo,mozda ja samo previse panicim,rodica mm ima sina,sada mu evo 2 god..mali kada je imao 3 mjeseca prestao da pije mlijeko,jednostavno mu se gadilo,danas zdravo djete nista mu ne fali,sta mislis da se ona pridrzavala ovo mu daj,ovo nemojuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 2480
4.1.2010 16:48:38   
Anoniman
Da vas pitam, koliko obroka imaju vase bebe, mislim bez mlijeka, a da ne bude zabune mojoj ce uskoro punih 9 mjeseciuser posted image , mi imamo 3 plus dojenja i ponekad i 4-ti obrok nesto pregrize u letuuser posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 2481
4.1.2010 16:51:04   
Anoniman
ja Andreju dajem dorucak, rucak, uzinu i veceru + mlijeko kada treba spavati

Danas smo rucali pastrmku (pola male) i leso kelj...sve je slistiouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2482
4.1.2010 16:55:00   
Anoniman
Moj ima 3 i plus, plus još hiljadu međuobroka i dojenjeuser posted image ...Samo bi jeo ...
E mi za 9 dana prelazimo u onu stariju grupu ishrana od 12 mj. i mnogo nam je lakše sada kad možemo sve jestiuser posted image i hB nismo imali nikakvih alergija...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2483
4.1.2010 16:56:40   
dana3
reallove- nekad pomislim kako bi neke bebe jele da nestane struje a nema interneta hahahhahahaaaha.
zato kazem-nece niko od nas uvaliti batak djetetu da glodje ahahahahaahahahahahahaahahahahaah
ono sto mu pase to mu i daje, na pocetku da proba pa ako nece pokusaj malo kasnije aono sto hoce ma samo udri
jubim ga kako je samo meden

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2484
4.1.2010 16:58:46   
reallove
IZVORNA PORUKA: dana3

reallove- nekad pomislim kako bi neke bebe jele da nestane struje a nema interneta hahahhahahaaaha.
zato kazem-nece niko od nas uvaliti batak djetetu da glodje ahahahahaahahahahahahaahahahahaah
ono sto mu pase to mu i daje, na pocetku da proba pa ako nece pokusaj malo kasnije aono sto hoce ma samo udri
jubim ga kako je samo meden

user posted image user posted image dusa dragauser posted image user posted image
ma sto kazes uvodit cu sve polako pa cemo vidjeti

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 2485
4.1.2010 16:58:49   
Anoniman
Ups, pa i ja moram dati ribiceuser posted image , zabovarila sam, ma bravo za Andreja, a ti Breskvice bas mozes odahnuti, i ja vala jedva cekam da dijete rucka svasta sa mamomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2486
4.1.2010 17:06:47   
Honey3
dana3 slazem se sa tobomuser posted image mojoj bebeici je danas 4 mj. i jede vec 10 dana kasice i supice po malo a od juce i bananu po malo rucka....ovi stariji su i prije sve to poceli jesti pa evo ih mashallah veliki i zdravi hvala Boguuser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2487
4.1.2010 17:16:47   
dafri
Čime vi uspijete recimo mrkvu ili jabuku dovesti u polutečno stanje kao kod gotovih kašica,Una neće ništa gdje ima i jedan trunčić sem banane koju obožavauser posted image user posted image
Probala sam štapnim ne može,imam negdje blender  može li sa njimuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2488
4.1.2010 17:23:39   
Mya_81 RR
Da, s blenderom ćeš to postići! Ja sam u  početku isto radila sa štapnim, a kako si već napisala ne može se tako fino ispasirati onda bih to još jednom procijedila kroz cjediljku...sad imam blender i super je! user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 2489
4.1.2010 17:29:00   
dafri
Mya user posted image user posted image već sam se zabrinula kako daljeuser posted image user posted image sutra ga aktiviram,ne znam ni kakav je nisam ga nešto koristila,valjda će moći pa da se i ja bacim na kuhanjeuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2490
4.1.2010 17:59:14   
pocahontas
koliko vode vase bebice popiju dnevno? mi bas nikako ne pijemo cistu vodu, vrlo rijetko i jako malo user posted image svaki obrok zalije sa (.).(.) pa se plaho ne brinem, ali eto, trebao bi malkice i vode da pijeuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 2491
4.1.2010 18:01:30   
pocahontas
dafri apropo blendanja jabuke i mrkve, isjeckaj prvo na manje komade jer u protivnom neces moci pokrenuti blender...i ne stiskaj blend tipku duze od par sekundi, pa onda opet pritisnes....ma malo lupkas da se pomjere komadici u blenderu kako bih ih nozevi u blenderu fino sasjekli..vidjeces sama...ja prvo
stavim bananu-ona se lake šale izblenda za sekud, pa onda ove cvrste komade dodajem postepeno...

< Poruku je uredio pocahontas -- 4.1.2010 18:03:23 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 2492
4.1.2010 18:02:06   
Anoniman
Kada miksate hranu štapnim mikserom uvijek morate doliti malo vode (obično dolijem vodu u kojoj se kuhala hrana).  Ja koristim štapni mikser non-stop, nikad me nije iznevjerio!  Miksam čak i meso.

A sada pitanje za iskusne: na koji način ste spremali cveklu za najmlađe? Kuhanu ili sirovu?

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 2493
4.1.2010 18:04:38   
Mya_81 RR
Ja i u blender moram staviti malo vode...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2494
5.1.2010 8:49:59   
dafri
pocahontas,sinoć je bila proba koja je uspješno završena,mm je bio degustatoruser posted image ,i ja sam stavila malo vode.

Una pije možda 80ml vode i isto toliko čaja,na ad je.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2495
5.1.2010 9:20:14   
marinčii
IZVORNA PORUKA: pocahontas

koliko vode vase bebice popiju dnevno? mi bas nikako ne pijemo cistu vodu, vrlo rijetko i jako malo user posted image svaki obrok zalije sa (.).(.) pa se plaho ne brinem, ali eto, trebao bi malkice i vode da pijeuser posted image

i kod nas je isto stanje s vodom skroz slabo pije možda 5 ml dnevnouser posted image iz bočice nezna samo je grize i glođe a kašikicom kad mu dajem pije pomalo al više vrati,,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2496
5.1.2010 9:47:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pingpong
A sada pitanje za iskusne: na koji način ste spremali cveklu za najmlađe? Kuhanu ili sirovu?

??????

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2497
5.1.2010 9:58:29   
Dinkica

??????

Ja nisam iskusna ali evo procitah na drugim forumima da mame prave sok od svjeze cvekle ili je kuhaju kao pire sa mrkvom ili kromirom, tj.iskuhaju pa izblendiraju. Super ideja za cveklu meni nije naumpala, cim odem na pijacu kupujem, ja cu je malo iskuhati za pocetak ,mislim da tako ima blazi okus pa cemo kasnije mozda i svjeze mixati. Prozdravcic user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2498
5.1.2010 10:00:27   
Mya_81 RR
Ni mi ne pijemo puno ni vode ni čaja...ja joj često nudim, ali nekad jednostavno neće...uz oba čvrsta obroka joj napravim i čaj pa tada popije malo više, a sad kako noću imamo dar mar pije nešto više tekućine nego inače...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2499
5.1.2010 10:03:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dinkica

??????

Ja nisam iskusna ali evo procitah na drugim forumima da mame prave sok od svjeze cvekle ili je kuhaju kao pire sa mrkvom ili kromirom, tj.iskuhaju pa izblendiraju. Super ideja za cveklu meni nije naumpala, cim odem na pijacu kupujem, ja cu je malo iskuhati za pocetak ,mislim da tako ima blazi okus pa cemo kasnije mozda i svjeze mixati. Prozdravcic user posted image

Hvala, Dinkice... evo i ja sad nađoh na internetu šta i kako sa sveklom... I ja ću je prvo skuhati... pa ćemo poslije vidjeti.  (Nisam ni znala da se i svekla može kuhatiuser posted imageČovjek uči dok je živ...

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 2500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *