|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
5.1.2010 10:04:31   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ni mi ne pijemo puno ni vode ni čaja...ja joj često nudim, ali nekad jednostavno neće...uz oba čvrsta obroka joj napravim i čaj pa tada popije malo više, a sad kako noću imamo dar mar pije nešto više tekućine nego inače...

Slike djevojcica su nam tako slicne i kapice skoro iste user posted image .
Da ne idem off topic, mi pijemo oko 100ml vode,caja ili kompota, trebalo bi vise ali kad se ne moze onda se ne moze user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2501
5.1.2010 11:37:25   
lilith
IZVORNA PORUKA: pingpong

IZVORNA PORUKA: Dinkica
A sada pitanje za iskusne: na koji način ste spremali cveklu za najmlađe? Kuhanu ili sirovu?

??????

Ja nisam iskusna ali evo procitah na drugim forumima da mame prave sok od svjeze cvekle ili je kuhaju kao pire sa mrkvom ili kromirom, tj.iskuhaju pa izblendiraju. Super ideja za cveklu meni nije naumpala, cim odem na pijacu kupujem, ja cu je malo iskuhati za pocetak ,mislim da tako ima blazi okus pa cemo kasnije mozda i svjeze mixati. Prozdravcic user posted image

Hvala, Dinkice... evo i ja sad nađoh na internetu šta i kako sa sveklom... I ja ću je prvo skuhati... pa ćemo poslije vidjeti.  (Nisam ni znala da se i svekla može kuhatiuser posted imageČovjek uči dok je živ...

sa koliko ste poceli davati cveklu,ja je nisam vidjela u tablicama?

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2502
5.1.2010 12:04:16   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: lilith

IZVORNA PORUKA: Dinkica
A sada pitanje za iskusne: na koji način ste spremali cveklu za najmlađe? Kuhanu ili sirovu?

??????

Ja nisam iskusna ali evo procitah na drugim forumima da mame prave sok od svjeze cvekle ili je kuhaju kao pire sa mrkvom ili kromirom, tj.iskuhaju pa izblendiraju. Super ideja za cveklu meni nije naumpala, cim odem na pijacu kupujem, ja cu je malo iskuhati za pocetak ,mislim da tako ima blazi okus pa cemo kasnije mozda i svjeze mixati. Prozdravcic user posted image

Hvala, Dinkice... evo i ja sad nađoh na internetu šta i kako sa sveklom... I ja ću je prvo skuhati... pa ćemo poslije vidjeti.  (Nisam ni znala da se i svekla može kuhatiuser posted imageČovjek uči dok je živ...

sa koliko ste poceli davati cveklu,ja je nisam vidjela u tablicama?

Nisam je ni ja vidjela ali evo surfala sam pa vidim da ima nutricionisticki sastav slican krompiru i mrkvi s tim da je obogacena i zeljezom, preporucuju je poslije 9 mjeseci, mada meni mjesec gore dole nikad nije bio problem user posted image . Samo treba umjerno i ne pretjerivati sa kolicinama.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 2503
5.1.2010 12:14:45   
mamaajna
drage moje ja imam malu gladez.juce sam joj skuhala palentu i rizu,u blender i dodala malo mlijeka.pojela oko 2 supene kasike ,trazila jos al me bilo strah dati posto je vec predvece bilo,reko da je stomak ne zaboli.iman ima 3 mjeseca i 16 dana

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2504
5.1.2010 12:35:34   
reallove
IZVORNA PORUKA: mamaajna

drage moje ja imam malu gladez.juce sam joj skuhala palentu i rizu,u blender i dodala malo mlijeka.pojela oko 2 supene kasike ,trazila jos al me bilo strah dati posto je vec predvece bilo,reko da je stomak ne zaboli.iman ima 3 mjeseca i 16 dana

mamaajna kako to pravis jel rijetko,ja Emin jos nisam pravila nista slano,kupila u apoteci nestle hranu za bebe(jedno pakovanje riza  i jedno zitarice)to stavis dvije kasicice i pravis sa vodom i jos sam mu davala voce..jos koji dan i imat ce 5 punih mjeseci pa smije valjda to probati...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2505
5.1.2010 12:37:49   
mamaajna
ma skuhala rijedze i umiksala u blenderu,sebe malo pomuzla user posted image i dodala doslo ko kasica ko supica vise,ma znam za te hapice nesto mi ovo ko domace znam da nema hemije

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2506
5.1.2010 12:47:33   
reallove
Pa i ja bih nesto domace pa zato pitam,ja sam neiskusna mlada mamica pa znam pripremati samo iz apotekeuser posted image ..hvala ti na odgovoruuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2507
5.1.2010 13:04:29   
cicimici
eh evo i mene,ja sam nova na RR,user posted image
mom bebcu je 9 mjeseci ali u zadnje vrijeme slabo jede,do sad je jeo sve što mu ponudim ali već 4 dana odbija hranu,mislim da mu je to zbog zubića ali opet sam zabrinutauser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2508
5.1.2010 13:08:33   
gvendolina
evo da se i mi malo ovdje javnemouser posted image
Ajdin je napokon poceo normalno jesti,do sada je vecinom mrljavio sa hranom
Uveli smo dva obroka i trudimo se da bude sto raznovrsnije
danas je na meniju voce rucak,vecera zitarice

cicimici dobro nam dosla,prije svegauser posted image
ako si primjetila da odbija i flasicu,vjerovatno su zubici i Ajdin je tako.Samo budi oprezna i provjeri bebine desni jer u ovom preiodu nicanja zubica moze doci do upale.To je jako bolno i bebe ne mogu jesti

< Poruku je uredio gvendolina -- 5.1.2010 13:11:34 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 2509
5.1.2010 13:14:00   
cicimici
šta Ajdin jede od voća,mi ne jedemo jabuku,bananu,jedino što volimo su mandarine,ali malo izbjegavamo
jer sam čitala da su jak alergen
On već ima 3 zubića,ali nešto nije raspoložen za jelo,on još doji i ne odbija cicu

< Poruku je uredio cicimici -- 5.1.2010 13:21:01 >

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 2510
5.1.2010 13:27:12   
gvendolina
Jede jabuku,krusku,bananu -pravo je voli.Citurse mu ne dajem jos uvijek
probaj mu dati voce sa nekim pahuljicama,ako mu se samo ne svidja,imas one rizine i kukuruzne pahuljice.Ja Ajdinu tako zamaskiram ako mu se nesto ne svidja
ne znam da li mu pasiras,ja moram sve dobro ispasirati stapnim mikserom.a jabuku voli citavu da gricka i cese desni

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 2511
5.1.2010 13:32:15   
cicimici
pasirala sam jabuku,krušku,bananu,ali sad neće ni tako nego ponekad hoće jabuku ali da gricka i ništa više,a za citruse sam i ja čitala da se ne daju,ali kad je nedavno bio bolestan,naš pedijatar nam je rekao da mu dajemo limunadu toplu,malo naranđe,i tako ti ja sad neznam šta je tačnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 2512
5.1.2010 13:35:21   
reallove
IZVORNA PORUKA: cicimici

pasirala sam jabuku,krušku,bananu,ali sad neće ni tako nego ponekad hoće jabuku ali da gricka i ništa više,a za citruse sam i ja čitala da se ne daju,ali kad je nedavno bio bolestan,naš pedijatar nam je rekao da mu dajemo limunadu toplu,malo naranđe,i tako ti ja sad neznam šta je tačnouser posted image

cicimici dobro doslauser posted image user posted image ..Emin je sa 5 mjeseci probao i narandju i mandarinu,nista mu nije bilo hB...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 2513
5.1.2010 13:38:54   
cicimici
nije ni Din imao nekih posljedica,a pedijatar mi je rekao danemora svako djete biti alergično

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2514
5.1.2010 13:40:40   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: mamaajna

draga, pusti ti malog gladezauser posted image ..umjesto toga - palente i rize -  forsiraj joj samo siku..cemu zurba sa dohranom? jos je to mali stomacici da vari nesto drugo osim mlijeka....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2515
5.1.2010 13:42:08   
reallove
Pa vidisuser posted image ...ja  se vise ne bojim da mu dam narandju,ne dojim ga,pije AD,treba mu vitamina posebno sada kada su ove gripe,sta ce bolje od  raznovrsnog voca...user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 2516
5.1.2010 13:50:55   
cicimici
Din još doji ali neka vitamina,pogotovo kad su ove gripe.user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2517
5.1.2010 16:39:45   
mamaajna
MA ONO JA BI DA STIGNEM DA SE U SKOLU UPISEM NA JESEN.IHHH SIKIMO MI MAMU STALNO MASALLAH 1200G ZA MJESEC SAMO S DOJENJEM.MA KAD MI RUCAMO DJETE SAMO VRISTI I DOZIVA,KAMILICU JOJ DAVALA NA KASIKICU PA JOJ NIJE STRANA A IMA 10DANAPOCELA ZVAKATI PA REKO DA PROBAMO

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 2518
6.1.2010 14:23:16   
gvendolina
danas smo ruckili jabukicu,sve smazao
za veceru sam spremila pilecu supicu s povrcem,pa cemo vidjetiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2519
7.1.2010 22:55:14   
shejla
evo i nas, nije nas bilo odavno user posted image
U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance...

Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 2520
8.1.2010 16:26:17   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: shejla

evo i nas, nije nas bilo odavno user posted image
U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance...

Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim user posted image

A sa kojim mlijekom pravis rizolino, kupovnim? Ako je to ja bih pricekala jos malo (nema potrebe jer dojis hvala Bogu), ipak su jogurt i sir termicki dobro obradjeni i oni se daju bebi prije godine a obicno mlijeko ja ne bih davala,  iskreno ne znam ni kako cu  ni kad bi ga uvela,kad napunimo godinu davacu joj Aptamil 3 pa vidjecemo do kad.
Ako nisi milsilala na kupovno prica pada u vodu, pusica user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2521
8.1.2010 16:30:40   
Dinkica
dorucak:palenta sa jogurtom
rucak: mrkva, tikvica i piletina izmixano pa dodatak Lino kukurz/riza
vecera ce akoBogda biti banana
Aptamil,caj i ogrebala sam se jutros od babu sa mrvicama hljeba od mamu uz rucak sa sirnicom user posted image

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2522
8.1.2010 17:38:51   
Anoniman
Mi imamo tri obroka (dorucak,rucak i vecera), i najvaznije je da sad dojimo svaka 4 sata, prije je to bilo svaka 2 sata, a sad da li je to faza ili ne, vidjet cemo, i imamo nekad i mini uzine!
Zanima me, da li i koju tjesteninu smijemo davati bebama od 9 mjeseci pa nadalje, mislim u supiciuser posted image  

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 2523
8.1.2010 17:42:42   
noaa

IZVORNA PORUKA: sahara

Mi imamo tri obroka (dorucak,rucak i vecera), i najvaznije je da sad dojimo svaka 4 sata, prije je to bilo svaka 2 sata, a sad da li je to faza ili ne, vidjet cemo, i imamo nekad i mini uzine!
Zanima me, da li i koju tjesteninu smijemo davati bebama od 9 mjeseci pa nadalje, mislim u supiciuser posted image  

sahara ja namjeravam kupiti onu bez jaja a probala sam i neku heljdinu isto bez jaja.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2524
8.1.2010 17:51:56   
Anoniman
ja sam  A. pocela davati jaje...tinuninu...za sada ne kokodace...a tjesteninu s jajima vec odavno dajem i przenicu je glodaouser posted image ...kontam, ako je s 7 mjeseci pojeo ribu i nista mu nije bilo moze i jaje

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 2525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *