|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
10.1.2010 20:24:34   
Anoniman
Ma kakav smoki, ja ne bih nista sto ne smiju dok ne napune godinu, a i poslije oprezno, ima toliko zdravijih grickalica.
Ja sam A dala neki dan da glodje koricu hljeba, a i ranije sam davala mrvice bezuspjesno, lijepi joj se pa se zakasljava, ona ima ujutru obrok od kuhanog voca ili gotovu kasicu sa jogurtom i vocem od Hippa koju pravo  voli pa ne znam kad cu joj smjeti davati vocne jogurte za odrasle, popodne povrce ili meso ili jaje, a navecer griz za laku noc od Hippa, uzine su banane koje ja jedem i onda ona obavezno dodje da malo gricneuser posted image , a i cijeli dan joj dajem da pije ili sok od kuhanog voca ili samo vodu + dojenjeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2551
10.1.2010 21:24:35   
škorpija
joooj kad čujem riječ smoki naježim seuser posted image user posted image user posted image , prvo što je preslano, drugo što sadrži kikiriki koji je jedan od najvećih alergena

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2552
10.1.2010 22:25:21   
pocahontas
ma felix kakav crni smoki-ljepilo za zube i karijes zagarantovan..a nisita korisno nema u smokiju...samo djeci zavara glad....a da ne pricam sto je Anel definitivno jos mali za grickalice bilo kojeg tipa...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2553
11.1.2010 12:31:48   
Dinkica
dorucak: mrvice hljeba sa ABC sirom, zaljevali cajem od komraca
planiramo rucak: skusa i sir sa zumancetom
planiramo veceru: bananu
aptamil, caj i voda

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2554
11.1.2010 13:24:21   
Anoniman
Ja imam pitanje

Kada se smije dati teleca jetrica? je li to ide tek nakon 1 god. ili moze i prijeuser posted image

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 2555
11.1.2010 13:27:48   
hanabanana
Čemu davati jetricu pored: piletine ( bijele i krte ), teletine, janjetine, ribe, puretine....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2556
11.1.2010 13:29:05   
mojbebac
i ja imam pitanje - kako bebama dajete meso, mojoj ce za pra dana osam mjeseci, pokusala sam sa skuvanom piletinom i teletinom ali ona nece, please ako moze savjet kako da pripremim i dam, sa ostalim nemamo problem, jer sve hoce da jede....UNAPRIJED HAVALuser posted image

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2557
11.1.2010 13:30:52   
shejla
citala sam za pilecu da se moze dati sa 9-10 mjeseci...ali za telecu ne znam user posted image

a smije li beba jesti "Monte"???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2558
11.1.2010 13:35:26   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: mojbebac

i ja imam pitanje - kako bebama dajete meso, mojoj ce za pra dana osam mjeseci, pokusala sam sa skuvanom piletinom i teletinom ali ona nece, please ako moze savjet kako da pripremim i dam, sa ostalim nemamo problem, jer sve hoce da jede....

Jel kuhaš u pretisu, možda nije dovoljno mekana?
Miješaš sa povrćem?!
Možda staviš previše mesa?!
Jeste probali janjetinu, jako je lagana za njihove stomačiće.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2559
11.1.2010 13:35:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Čemu davati jetricu pored: piletine ( bijele i krte ), teletine, janjetine, ribe, puretine....

pa kupili je mi za rucak, a piletinu jede vec tri dana, ribu je jeo prije cetiri dana a koljenicu (prvobitnu zamisao za rucak) nismo nasli nego svjezu jetricu...pa rekoh, ako smije da mu dam a ako ne smije da mu dam samo leso blitvu sa krompirom...nesto da mu opet dajem piletinu...bojim se da mu nedosadi

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 2560
11.1.2010 13:36:34   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: shejla

Pa formalno - smjela bi.
Razumno - šta će joj?

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2561
11.1.2010 13:37:24   
bebacha
Ajla nikad nije iznutrice ni pilece ni telece.procitala sam negdje da to zivotinjama sluzi kao skladisteuser posted image user posted image otpadni materija a da nema nista vise zelja od drugih namirnica tipa crvenog mesa,spinata i slicno. piletinu je jela od 6-tog mjesca a teletinu malko kasnije.hljeb od sestog mjeseca.
neko je pitao za jogurte,Ajla od 6-tog mjesca jede te jogzrte jer nikad nije htjela one bebece.

prije prvog rodendana je posla jesti i smoki,cokoladu,monte i slicno,uvjek smo pazili da joj kupujemo kvalitetno a ne tamo neke jefine Turske ili neznam cije jos proizvode i tako je i danas.al uvjek smo imali pravilo da se grickalica ili slatkis dobiju nakon dobro pojedenog slanog obroka.ona je sad prilicno velika i zna sama trazit te stvari a zna ako nije predhodno pojela ponudeni slani obrok da nece dobit slatkise ma koliko molila ili plakala.
nisam protiv grickalica i slatkisa al u umjerenoj kolicini i da nikad ne zamjene ili poremete glavni obrok

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2562
11.1.2010 13:38:53   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: dadada

pa kupili je mi za rucak, a piletinu jede vec tri dana, ribu je jeo prije cetiri dana a koljenicu (prvobitnu zamisao za rucak) nismo nasli nego svjezu jetricu...pa rekoh, ako smije da mu dam a ako ne smije da mu dam samo leso blitvu sa krompirom...nesto da mu opet dajem piletinu...bojim se da mu nedosadi

A nemam pojma. Ja inače nisam davala tako rano djeci jetricu.
U biti niti je ne jedemo često.
Jetra u organizmu služi da bi u sebe pokupila i preradila sve otrove koji kolaju organizmom. Kako čovječija jetra, tako i ona životinjska.
Zato je ja nemam često na našem jelovniku.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2563
11.1.2010 13:40:22   
shejla

Pa formalno - smjela bi.
Razumno - šta će joj?

a sto: "sta ce joj?"
to je bas fino, slatko i hranjivo...
Ta nece jesti danima samo monte...jednom u ovoj, skoro, godinici dana zivota ne znam sto ne bi???

Neposredna veza do poruke: 2564
11.1.2010 13:40:34   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: bebacha

prije prvog rodendana je posla jesti i smoki,cokoladu,monte i slicno,uvjek smo pazili da joj kupujemo kvalitetno a ne tamo neke jefine Turske ili neznam cije jos proizvode

Zašto je turska čokolada nekvalitetnija od one brendirane proizvedene u RUmuniji, Ukrajini ili slično??

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2565
11.1.2010 13:41:58   
bebacha
dadada ja bi Andreju dali krompi i blitvu,bez piletine samo bi dodala jos malo maslinovog ulja(to je moje misljenje).ako ne pojede posalji meniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2566
11.1.2010 13:43:22   
hanabanana

Pa formalno - smjela bi.
Razumno - šta će joj?

a sto: "sta ce joj?"
to je bas fino, slatko i hranjivo...
Ta nece jesti danima samo monte...jednom u ovoj, skoro, godinici dana zivota ne znam sto ne bi???

Pa onda daj, što pitaš??

Za mene monte nije hranjiva namirnica, slatka jeste definitivno.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2567
11.1.2010 13:45:06   
bebacha
LKad kazem kvalitetnije mislim na kinder,Dorinu,Milku a kad kazem nekvalitetna Turska mislim na one cokolde koje mozes kupit 3 za 1KM a ukus im je fuj.ni ja to nejedem a kamoli da dajem djeci.nisam mislila na sve Turske proizvode

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2568
11.1.2010 13:50:14   
škorpija
ja sam proiv monte-a i svih slatkiša, pošto sam ovisnik o slatkom čitav život, pokušaću bebiju da ih ne dajem što duže mognem, ipak ne treba pretjerivati jer MM-u je slatko bilo zabranjeno čitavo djetinjstvo pa je sad i on ovisnik još gori od meneuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2569
11.1.2010 13:50:39   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

A nemam pojma. Ja inače nisam davala tako rano djeci jetricu.
U biti niti je ne jedemo često.
Jetra u organizmu služi da bi u sebe pokupila i preradila sve otrove koji kolaju organizmom. Kako čovječija jetra, tako i ona životinjska.
Zato je ja nemam često na našem jelovniku.

u pravu siuser posted image
ma ni mi je ne jedemo nesto cesto nego kada naletimo na svjezu i kada bas nemamo ideja..

Neposredna veza do poruke: 2570
11.1.2010 13:51:00   
ivanak
Ej ljudi, ja ne znam što da radim?
Sad će bebici 7 mjeseci i naravno ne sviđaju mu se kupovne kašice, pa mu ja onda pravim ( voće, povrće )

Kako vi pravite menue za te male papalice????
Recimo kad boca, kad kaša? Koliko kaša na dan može da jede? Jeli mu mogu davati juhicu od recimo teletine?
A meso kuhano?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2571
11.1.2010 13:58:08   
shejla
moze meso kuhano, nemasno (piletina, puretina, teletina) sa povrcem i onda izgnjeceno ili izmixano. Ja recimo za rucak pravim tako nesto, pa ako ostane to nam bude i vecera. A voce joj dajem izmedju i nekad ujutro (obicno sljivu ili kompot od suhog voca, ako se ne pokaki ujutro - sto inace radi skoro svaki dan)

A Monte sam neki dan jela - mislim da mi je to prvi put da sam probala, jer inace ne volim puding pa nisam nikad ni to kupila user posted image  I bas mi se svidjelo. Pa reko da malo proba i Lamija, ali nisam bila sigurna zbog cokolade (a i secera), jer to neki ne preporucuju do godine... Mada je i Cokolino od 8 mjeseci user posted image  (nismo ni njega probali)

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2572
11.1.2010 14:02:14   
ivanak
Ok, a kako vi dajete vodu ili čaj. Moj to neće nikako, ni u ludilu.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2573
11.1.2010 14:02:42   
škorpija
ivanak ovako mi radimo: nakon buđenja u 9.30 - flaša AD
11.30 - kašica voćna
15.30 - opet AD
17.30- kašica povrće, meso uglavnom slana
22.00 flašica AD
ponekad u međuvremenu kad mama i tata ručaju on čalabrcne malo hljeba, jogurta, povrća i piletine, naravno biram ono što nje neslano ili najmanje slano

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2574
11.1.2010 14:03:33   
škorpija
poslije kašice uvijek ponudim vodu ili čaj, a i na podu ima onu čašu s kljunom punu vodu pa kad je žedan on sam nagneuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *