|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.1.2010 13:45:56
|
|
|
|
Hanady RR
|
Moja beba baš fino njopa. Možda i previše, sad će nakon 1 rođendana ma male restrikcije jer mislim da je 12 kg za bebu od 11 mjeseci previše. Ova moja neće sama hodat da se nedrži ili da je nevodim ni do 15 mjeseca. Dunda prava. Ona se budi u 6 i jede siku pa nastavi da spava U 9,00 pije mlijeko sa 2 kašike keksolina ( kafene, sad će jesti samo 1 kašiku restrikcija) 180ml 11,30 doručak ( medolino, mix Hipp sa žitaricama, jaje, Pura, jabuka i banaka sa malo plazme ili bez nje) - naravno ne sve odjednom ovo je samo naš izbor doručka 12,30 malo sike ide da spava 14,00-14,30 mlijeko sa keksolinom bočica 180 ml 17,00 ručak ( tikvice, krompir, riža, piletina, supa, riba, špinat, blitva, karfiol, brokule, prokule, teletina...haman sve kombinujem kuham sad manje čoperišem neka osjeti komadiće i ona jede) hljeb samo u supu stavljamo po malo zadrobimo, sa hljebom smo pažljivi. e onda malo spava jedno 30 min igranje, kupanje i 20,30 bočica mlijeko keksolino 150 ml 21,00 sika i ona je na spavanju do ujutro u 6. E sad ako nam doručak nije bio voćni obavezmno svaki dan jede ili bananu,jabuku, krušku onako sama kao malu užinu. Smoki voli al jede 10-tak dnevno ( ne kesica nego komada) Monte ne damo još ima kad, kinder pingui pojela jedan do sada sviđa joj se al ne dam joj još da se navuče Sokove pije rijetko samo koje ja iscjedim, dnevno joj dajem 120 ml čaja Hipp sa c vitaminom ( nekada i luk i jabuke skuhane za bronhitis sa njim), vodu joj dajem također a sokove ne kupujem nit mi pada na pamet.
|