Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 10:04:31
Dinkica
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Ni mi ne pijemo puno ni vode ni čaja...ja joj često nudim, ali nekad jednostavno neće...uz oba čvrsta obroka joj napravim i čaj pa tada popije malo više, a sad kako noću imamo dar mar pije nešto više tekućine nego inače...
Slike djevojcica su nam tako slicne i kapice skoro iste . Da ne idem off topic, mi pijemo oko 100ml vode,caja ili kompota, trebalo bi vise ali kad se ne moze onda se ne moze
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 11:37:25
lilith
IZVORNA PORUKA: pingpong
IZVORNA PORUKA: Dinkica
IZVORNA PORUKA: pingpong A sada pitanje za iskusne: na koji način ste spremali cveklu za najmlađe? Kuhanu ili sirovu?
??????
Ja nisam iskusna ali evo procitah na drugim forumima da mame prave sok od svjeze cvekle ili je kuhaju kao pire sa mrkvom ili kromirom, tj.iskuhaju pa izblendiraju. Super ideja za cveklu meni nije naumpala, cim odem na pijacu kupujem, ja cu je malo iskuhati za pocetak ,mislim da tako ima blazi okus pa cemo kasnije mozda i svjeze mixati. Prozdravcic
Hvala, Dinkice... evo i ja sad nađoh na internetu šta i kako sa sveklom... I ja ću je prvo skuhati... pa ćemo poslije vidjeti. (Nisam ni znala da se i svekla može kuhati ) Čovjek uči dok je živ...
sa koliko ste poceli davati cveklu,ja je nisam vidjela u tablicama?
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 12:04:16
Dinkica
IZVORNA PORUKA: lilith
IZVORNA PORUKA: Dinkica
IZVORNA PORUKA: pingpong A sada pitanje za iskusne: na koji način ste spremali cveklu za najmlađe? Kuhanu ili sirovu?
??????
Ja nisam iskusna ali evo procitah na drugim forumima da mame prave sok od svjeze cvekle ili je kuhaju kao pire sa mrkvom ili kromirom, tj.iskuhaju pa izblendiraju. Super ideja za cveklu meni nije naumpala, cim odem na pijacu kupujem, ja cu je malo iskuhati za pocetak ,mislim da tako ima blazi okus pa cemo kasnije mozda i svjeze mixati. Prozdravcic
Hvala, Dinkice... evo i ja sad nađoh na internetu šta i kako sa sveklom... I ja ću je prvo skuhati... pa ćemo poslije vidjeti. (Nisam ni znala da se i svekla može kuhati ) Čovjek uči dok je živ...
sa koliko ste poceli davati cveklu,ja je nisam vidjela u tablicama?
Nisam je ni ja vidjela ali evo surfala sam pa vidim da ima nutricionisticki sastav slican krompiru i mrkvi s tim da je obogacena i zeljezom, preporucuju je poslije 9 mjeseci, mada meni mjesec gore dole nikad nije bio problem . Samo treba umjerno i ne pretjerivati sa kolicinama.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 12:14:45
mamaajna
drage moje ja imam malu gladez.juce sam joj skuhala palentu i rizu,u blender i dodala malo mlijeka.pojela oko 2 supene kasike ,trazila jos al me bilo strah dati posto je vec predvece bilo,reko da je stomak ne zaboli.iman ima 3 mjeseca i 16 dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 12:35:34
reallove
IZVORNA PORUKA: mamaajna
drage moje ja imam malu gladez.juce sam joj skuhala palentu i rizu,u blender i dodala malo mlijeka.pojela oko 2 supene kasike ,trazila jos al me bilo strah dati posto je vec predvece bilo,reko da je stomak ne zaboli.iman ima 3 mjeseca i 16 dana
mamaajna kako to pravis jel rijetko,ja Emin jos nisam pravila nista slano,kupila u apoteci nestle hranu za bebe(jedno pakovanje riza i jedno zitarice)to stavis dvije kasicice i pravis sa vodom i jos sam mu davala voce..jos koji dan i imat ce 5 punih mjeseci pa smije valjda to probati...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 12:37:49
mamaajna
ma skuhala rijedze i umiksala u blenderu,sebe malo pomuzla i dodala doslo ko kasica ko supica vise,ma znam za te hapice nesto mi ovo ko domace znam da nema hemije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:04:29
cicimici
eh evo i mene,ja sam nova na RR, mom bebcu je 9 mjeseci ali u zadnje vrijeme slabo jede,do sad je jeo sve što mu ponudim ali već 4 dana odbija hranu,mislim da mu je to zbog zubića ali opet sam zabrinuta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:08:33
gvendolina
evo da se i mi malo ovdje javnemo Ajdin je napokon poceo normalno jesti,do sada je vecinom mrljavio sa hranom Uveli smo dva obroka i trudimo se da bude sto raznovrsnije danas je na meniju voce rucak,vecera zitarice
cicimici dobro nam dosla,prije svega ako si primjetila da odbija i flasicu,vjerovatno su zubici i Ajdin je tako.Samo budi oprezna i provjeri bebine desni jer u ovom preiodu nicanja zubica moze doci do upale.To je jako bolno i bebe ne mogu jesti
< Poruku je uredio gvendolina -- 5.1.2010 13:11:34 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:14:00
cicimici
šta Ajdin jede od voća,mi ne jedemo jabuku,bananu,jedino što volimo su mandarine,ali malo izbjegavamo jer sam čitala da su jak alergen On već ima 3 zubića,ali nešto nije raspoložen za jelo,on još doji i ne odbija cicu
< Poruku je uredio cicimici -- 5.1.2010 13:21:01 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:27:12
gvendolina
Jede jabuku,krusku,bananu -pravo je voli.Citurse mu ne dajem jos uvijek probaj mu dati voce sa nekim pahuljicama,ako mu se samo ne svidja,imas one rizine i kukuruzne pahuljice.Ja Ajdinu tako zamaskiram ako mu se nesto ne svidja ne znam da li mu pasiras,ja moram sve dobro ispasirati stapnim mikserom.a jabuku voli citavu da gricka i cese desni
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:32:15
cicimici
pasirala sam jabuku,krušku,bananu,ali sad neće ni tako nego ponekad hoće jabuku ali da gricka i ništa više,a za citruse sam i ja čitala da se ne daju,ali kad je nedavno bio bolestan,naš pedijatar nam je rekao da mu dajemo limunadu toplu,malo naranđe,i tako ti ja sad neznam šta je tačno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:35:21
reallove
IZVORNA PORUKA: cicimici
pasirala sam jabuku,krušku,bananu,ali sad neće ni tako nego ponekad hoće jabuku ali da gricka i ništa više,a za citruse sam i ja čitala da se ne daju,ali kad je nedavno bio bolestan,naš pedijatar nam je rekao da mu dajemo limunadu toplu,malo naranđe,i tako ti ja sad neznam šta je tačno
cicimici dobro dosla ..Emin je sa 5 mjeseci probao i narandju i mandarinu,nista mu nije bilo hB...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:40:40
pocahontas
IZVORNA PORUKA: mamaajna
draga, pusti ti malog gladeza ..umjesto toga - palente i rize - forsiraj joj samo siku..cemu zurba sa dohranom? jos je to mali stomacici da vari nesto drugo osim mlijeka....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 13:42:08
reallove
Pa vidis ...ja se vise ne bojim da mu dam narandju,ne dojim ga,pije AD,treba mu vitamina posebno sada kada su ove gripe,sta ce bolje od raznovrsnog voca...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.1.2010 16:39:45
mamaajna
MA ONO JA BI DA STIGNEM DA SE U SKOLU UPISEM NA JESEN.IHHH SIKIMO MI MAMU STALNO MASALLAH 1200G ZA MJESEC SAMO S DOJENJEM.MA KAD MI RUCAMO DJETE SAMO VRISTI I DOZIVA,KAMILICU JOJ DAVALA NA KASIKICU PA JOJ NIJE STRANA A IMA 10DANAPOCELA ZVAKATI PA REKO DA PROBAMO
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.1.2010 22:55:14
shejla
evo i nas, nije nas bilo odavno U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance...
Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.1.2010 16:26:17
Dinkica
IZVORNA PORUKA: shejla
evo i nas, nije nas bilo odavno U medjuvremenu smo poceli papati sve...voce, povrce, meso, pura, zitarice, mladi sir, mileram, zumance...
Eh sad probala sam joj dati rizolino, on se sprema sa mlijekom, i pojela je, ali nesto kasnije (poslije sat, mozda dva) je bljucnula... Nisam to uopce registrovala, dok nije ponovo poslije par dana, kad sam isto napravila rizolino (i to ovaj put pola voda/pola mlijeko)... proslo je otad 5-6 dana i danas joj dam malo jogurta i opet bljucne poslije 2 sata... Inace doji jos uvijek i jede pavlaku i mladi sir od mlijecnih proizvoda i nema problema sa tim
A sa kojim mlijekom pravis rizolino, kupovnim? Ako je to ja bih pricekala jos malo (nema potrebe jer dojis hvala Bogu), ipak su jogurt i sir termicki dobro obradjeni i oni se daju bebi prije godine a obicno mlijeko ja ne bih davala, iskreno ne znam ni kako cu ni kad bi ga uvela,kad napunimo godinu davacu joj Aptamil 3 pa vidjecemo do kad. Ako nisi milsilala na kupovno prica pada u vodu, pusica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.1.2010 16:30:40
Dinkica
dorucak:palenta sa jogurtom rucak: mrkva, tikvica i piletina izmixano pa dodatak Lino kukurz/riza vecera ce akoBogda biti banana Aptamil,caj i ogrebala sam se jutros od babu sa mrvicama hljeba od mamu uz rucak sa sirnicom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.1.2010 17:38:51
Anoniman
Mi imamo tri obroka (dorucak,rucak i vecera), i najvaznije je da sad dojimo svaka 4 sata, prije je to bilo svaka 2 sata, a sad da li je to faza ili ne, vidjet cemo, i imamo nekad i mini uzine! Zanima me, da li i koju tjesteninu smijemo davati bebama od 9 mjeseci pa nadalje, mislim u supici
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.1.2010 17:42:42
noaa
IZVORNA PORUKA: sahara
Mi imamo tri obroka (dorucak,rucak i vecera), i najvaznije je da sad dojimo svaka 4 sata, prije je to bilo svaka 2 sata, a sad da li je to faza ili ne, vidjet cemo, i imamo nekad i mini uzine! Zanima me, da li i koju tjesteninu smijemo davati bebama od 9 mjeseci pa nadalje, mislim u supici
sahara ja namjeravam kupiti onu bez jaja a probala sam i neku heljdinu isto bez jaja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.1.2010 17:51:56
Anoniman
ja sam A. pocela davati jaje...tinuninu...za sada ne kokodace...a tjesteninu s jajima vec odavno dajem i przenicu je glodao ...kontam, ako je s 7 mjeseci pojeo ribu i nista mu nije bilo moze i jaje