Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
majo mozda ce je sa malomi bebom ipak pustiti,nama nisu nikada pravili probleeme. a zar nije ambulanta tako gdje odjel za narkomaniju i alkoholizam pa ono dole kao niz stepenice,preko puta starog cuma
Nas su uvijek pustali autom ali kao da mm ostavi i da on izadje iz kruga..Dj.hirurgija je u zgradi gdje je bio cum tj sa glavne kapije donja ulica i sa desne strane prvi ulaz pa hodnikom desno i na sprat objasnice ti portir .A ambulanta dj.hir je preko puta i to stepenice s desne strane ne mozes fuliti nikako.
Leonela hvala na br.ali nama cuna sad za sad super proslo je sve
ceka nas u ovih oar dana to ako bog da .. sta mi sve treba jekoderm , kantarin - gdje ste i koji kantarin jkupovali jel svejedno... vidim acidi borici isto ste koristili za sta - znam da je za hladjenje i otok al me interesuje kako se konkretno kod osunecenih cuna koristi ... i eto ako sam nesto fulila molim napisite idem poslije ili ujutro u apoteku da je obnovim radi toga pa bi mi dobro doslo
ja sam koristila bivacin mast ispocetka dok je rana friska i po uputi doktora, kod svakog presvlacenja sam obilno posipala kantarion ulje - kupili u apoteci i kasnije jekoderm...ostalo nista nismo koristili
Mamina princeza, mi smo koristili samo kantarionovo ulje, po uputi liječnika. Prvih nekoliko dana smo mazali pelenu kremom koju inace koristi, da se ne bi zalijepila ranica. I sve super prošlo, ništa ne brini! Sretno...
Mi smo nedavno sunetili malog od godinu i 3 mjeseca. Mnogo su mi pomogli vaši savjeti, pa bih da vam prenesem svoje iskustvo. Sunet je obavio prof. Dizdarević u opštoj anesteziji u poliklinici Bosanes (400 KM). On ima svoju ordinaciju u kojoj radi lokalno sunećenja, a u opštoj anesteziji radi u ovoj poliklinici. Treba napomenuti da za razliku od Sanase, treba dodatno uraditi nalaze. 2 - 3 sata nakon sunećenja smo mu skinuli zavoje i obukli mu trenerkicu sa otvorom, te je tako prespavao noć jer rana mora biti otvorena 12-24 sata nakon operacije. Ja sam mu čuvala nogice čitavu noć da se ne povrijedi i tako smo to predeverali. Uzela sam sterilne gaze koje sam izrezala na kockice i obilno mazala jekodermom. Par dana sam mu svako presvlačenje mazala glavicu bivacijom i prekrivala tom gazom sa jekodermom. Hvala Bogu, sve je bilo super, on je već drugi dan bio dobar i nije mu trebao čepić, a nije bilo čak ni otoka. dakle, bivacin mast privih nekoliko dana i poslije jekoderm krema. meni se iskreno gaza zalijepila par puta sa kantarionovim uljem jer je rijetko, pa sam ga tek nakon par dana koristila kada je sve bilo poprilično zacijelilo.
< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.5.2012 13:56:26 >
pozdrav svima!!! molim vas ako neka zna da mi odgovori sunetila sam malog u srijedu,,ima 15 mjeseci sve je ok masala,,sve je super,hoda,,trci,,,samo mu zavoj jos nije otpao okolo kitice,,vrh je go!!!sunetili smo ga u plavoj poliklinici u tuzli,,da li je jos neko tamo sunetio???? sta da radim,,,malo je jutros i prokrvario kolko hoda i trci??? unaprijed vam hvala na odgovorima
opet se nismo sunetili ... sad su rekli da ima vodenu cistu u testisu. zan li neko nesto o tome.. trebamo djecijem hirurgu zbog toga sda vidimo sta i kako jel se to ceka da prodje ili se operise. cekam 12 sati rekli mi u sanasi da tad zovem za zvizdica. neszna kako bi na linici dosla do njega a eto kad vec idem voljela bih kod njega. ako uzmem uputnicu u dz kako da uganjam bas zvizdica dal neko zna?
Mi smo uzeli uputnicu, otišli na kirurgiju i bili cijelih 5 minuta. Gužva, plač, nervoza i odlučili ići privatno u Sanasu, jedino znam da ga tamo možeš uganjati. Ili nazvati kirurgiju i pitati kad radi, naoružati se strpljenjem dobro.
opet se nismo sunetili ... sad su rekli da ima vodenu cistu u testisu. zan li neko nesto o tome.. trebamo djecijem hirurgu zbog toga sda vidimo sta i kako jel se to ceka da prodje ili se operise. cekam 12 sati rekli mi u sanasi da tad zovem za zvizdica. neszna kako bi na linici dosla do njega a eto kad vec idem voljela bih kod njega. ako uzmem uputnicu u dz kako da uganjam bas zvizdica dal neko zna?
Evo ti broj amb.033297782 i pitaj njih kad je Zvizdic kad mozete doci na pregled kod njega. Jednom su vratili zenu zato sto joj je uputnica starija od sedam dana pa eto da ne bi bili vraceni isplaniraj te kad ce te uzeti uputnicu.Mislim da to nije veliki problem znaju samo izvuci vodu i bude ok najbolje da oni pogledaju da mi ne nagadjamo sretno...
Mi smo uzeli uputnicu, otišli na kirurgiju i bili cijelih 5 minuta. Gužva, plač, nervoza i odlučili ići privatno u Sanasu, jedino znam da ga tamo možeš uganjati. Ili nazvati kirurgiju i pitati kad radi, naoružati se strpljenjem dobro.
mi smo odmah otisli u sanasu da ne bi bilo ovako ... pregled je 30 KM a toliko vrijedi z aizbjegavanje nervoze i placa. Uglavnom ima vodene ciste koje prtimo do daljnjeg al cemos e u medjuvremenu sunetiti jer ovu operaciju ako i bude trebalo izvoditi nece raditi prije godinu dana a mi bi sada da se sunetimo i dr zvizdic je i dao takve upute .. pa sad cekamo ovih dana da to obavimo konacno vise....aBD
mamina princezo SRETNO.... i nas to ceka..uhhh..drage mame,po vasem misljenju-iskustvu kad je najbolje osunetit bebu i da li je bolja opsta ili lokalna anestezija?
< Poruku je uredio maja78 RR -- 4.6.2012 11:34:19 >
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
mamina princezo SRETNO.... i nas to ceka..uhhh..drage mame,po vasem misljenju-iskustvu kad je najbolje osunetit bebu i da li je bolja opsta ili lokalna anestezija?
mi smo sa 6 mjeseci lokalnom rijesili i super smo prosli hvala Bogu
isto tako dva puta
stariji je zaspao cim je anestezija (lokalna) pocela djelovati. a mladji je plakao jer su mu nogice bile vezane pa se ljutio. ali, dobro je proslo
drage mame,po vasem misljenju-iskustvu kad je najbolje osunetit bebu i da li je bolja opsta ili lokalna anestezija?
V imao 4 mjeseca i 20 dana kada ga je u Sanasi osunetio dr Zvizdić pod opštom anestezijom. Drugi put bih opet isto Da, nikome nismo govorili, MM i ja ga odveli dva dana ranije i izvadili nalaze, osunetili ga i tek sutra sazvali nane, dedu i ostale... I taj bih postupak opet ponovila, nema dodatne panike, telefona...
< Poruku je uredio maja78 RR -- 4.6.2012 19:23:39 >
mi zavrsili ... hvala dragom Bogu .. sad jemalo bolje jutros je bio drekav malo je reci. Sunetio nas Skaka. 3 mjeseca i 10 dana , i hvala Bogu pa smo se oslucili sada da to zavrsimo jer unutra je bilo jako puno gnoja i ko zna sta bi bilo da nismo sad. Jos nas ceka dobar put oporavka al opet se nadam da je glavno proslo ..... Ja preporucujem ranije na osnovu iskustav drugih mama koje su kasnije. Moj s ejos ne zna okrenuti na stomak pa je samam tim i lakse. Nama je najveci problem bio sto nije htio odmah da doji pa nije ni piskio duze vrijeme pa sam se zabrinula al onda nas je sve zapsiao i dobro je jeo pa je malo lakse.
mi zavrsili ... hvala dragom Bogu .. sad jemalo bolje jutros je bio drekav malo je reci. Sunetio nas Skaka. 3 mjeseca i 10 dana , i hvala Bogu pa smo se oslucili sada da to zavrsimo jer unutra je bilo jako puno gnoja i ko zna sta bi bilo da nismo sad. Jos nas ceka dobar put oporavka al opet se nadam da je glavno proslo ..... Ja preporucujem ranije na osnovu iskustav drugih mama koje su kasnije. Moj s ejos ne zna okrenuti na stomak pa je samam tim i lakse. Nama je najveci problem bio sto nije htio odmah da doji pa nije ni piskio duze vrijeme pa sam se zabrinula al onda nas je sve zapsiao i dobro je jeo pa je malo lakse.
jendo pitanjce .. posto od suneta nsimo stavljali pelene takoovaj nas reko pa smo slusali posebno zatos to je imao tu infekciju untra pa reko kad je reko istrpicu ... ... veceras ili sutra mozda hocemo pa me interesuje kakostavjate pelene poslije suneta. imamo pelene vece al me interesuje jel unutra stavljam ovu gazu kao prsten natopljenu jekodermom / kantarionom ikli cim vec ili ne stavljam gazu samo pelenu. Otakako nam je otpala ona prva gaza oko cune ja sam vezala ovu kao prsten pa gore masnicu i zalijepim slicno kao pupak sto vezao tako nekako skontala al to mi je sad muka jer mu smeta iako puno mazem cim krenem da stavljam vristi.
Hajde molim vas napisite kakos te vi stavljale prve pelene poslije suneta.
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.