|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
6.6.2012 17:25:30   
hatepsut
Ja sam normalno stavljala pelenu,samo sam uzela malo pakovanje za broj vecih.Cunu sam dobro namazala mehlemom ili jekodermom kako ko i pelenu.ako ces stavljati prsten od gaze dobro namazi tim zamotaj cunu i samo pelenu.mada sam ja direktno na cunu.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2301
7.6.2012 0:32:26   
Lavić
Ja samo sat dijete držala bez pelene, poslije mu normalno stavljala pelenu - za broj veću, koju sam dobro,dobro mazala kremom koju inače koristimo da se ne bi zalijepilo. I nije stvarno nikad zaplakao, osim kad se tek probudio nakon zahvata i kad smo mu, nakon pet sati, skidali onaj prsten. Ukupno je plakao 10 minuta user posted image user posted image

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2302
6.7.2012 16:47:14   
bebix
E konacno i mi popravismo nalaze hBuser posted image user posted image i dobismo zeleno svjetlo za sunetuser posted image
Ako mogu mame ciji su malisani primili opstu anesteziju da mi pomognu i prosvijetle me kako su uspjele da ne hrane svoje bebe nekoliko sati prije (npr kao sto cemo mi morati od 4 ujutro op zakazana u 8 sati i poslije op dva sata)user posted image user posted image i naravno dobrodosla su iskustva sta trebam kupiti da imam u kuci da tretiramo ranu kantarinon i sl??
Unaprijed hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 2303
6.7.2012 23:32:33   
Skvo RR
Mi smo se sunetili pod opstom...i nije smio jesti 2h prije suneta...a mogao je da jede odmah poslije suneta...Ja sam dala hipp mlijecnu kasu banana (ona sto se muti sa vodom) i eto drzalo ga..tebi je najbolje u 4h mu daj kasikom neku laksu kasicu....Tipa ove..user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 2304
7.7.2012 8:24:39   
bebix

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Mi smo se sunetili pod opstom...i nije smio jesti 2h prije suneta...a mogao je da jede odmah poslije suneta...Ja sam dala hipp mlijecnu kasu banana (ona sto se muti sa vodom) i eto drzalo ga..tebi je najbolje u 4h mu daj kasikom neku laksu kasicu....Tipa ove..user posted image

Uhhuser posted image hvala tiuser posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2305
7.7.2012 9:12:57   
animagical
ja samo da cestitam na dobrim nalazimauser posted image bice to aBd sve ok, ako nista brzo prodje, par dana i bebci ko noviuser posted image ja sam zaljevala kantarionom svako malo prvih dana, a poslije kod svakom presvlacenja...i odmah smo stavili pelenu, nije mu smetala...ma imas ti vec iskustva sa sunetom!

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 2306
7.7.2012 9:19:08   
bebix

IZVORNA PORUKA: animagical

ja samo da cestitam na dobrim nalazimauser posted image bice to aBd sve ok, ako nista brzo prodje, par dana i bebci ko noviuser posted image ja sam zaljevala kantarionom svako malo prvih dana, a poslije kod svakom presvlacenja...i odmah smo stavili pelenu, nije mu smetala...ma imas ti vec iskustva sa sunetom!

Hvala draga, hemoglobin smo za ovih 6 nedjelja popravili sa 10,4 na 11,3user posted image ma sto se tice mog iskustva, niceg se ne sjecam, da li sto je vec jako puno vremena proslo ili sto sam tada imala mamu uz sebe, ne znam, uglavnom jednim dijelom i zbog tog iskustva sam se odlucila i za opstu anesteziju, samo da hairli prodjeuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2307
7.7.2012 9:22:03   
animagical
neka, bar neces slusati kako place dok ga drze! kad ste zakazali, gdje cete? sretnouser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 2308
7.7.2012 9:26:48   
bebix

IZVORNA PORUKA: animagical

neka, bar neces slusati kako place dok ga drze! kad ste zakazali, gdje cete? sretnouser posted image

Sljedece sedmice aBd, samo ce mi javiti tacno jos koji dan je na programu, kosevo ,hvala dragauser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2309
9.8.2012 15:15:45   
aldyanna
Pozdrav drage mame,
krajem mjeseca imamo namjeru sunetiti naseg malog misa pa me zanima da li je neka od vas to obavila u Travniku (ili mozda Novom Travniku) pa da mi kaze kako je zadovoljna ucinjenim. Hvala unaprijed

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 2310
26.8.2012 22:03:25   
teacher75
i nama se blizi sunet i bas sam isprepadanauser posted image namjeravamo uskoro kad napuni 6 mj. razmisljala sam o lokalnoj anesteziji jer me strah da brinem hoce li se probuditi a onda me prijateljica pokolebala kad mi je ispricala da joj je mali imao uzasne traume dugo nakon toga a sunetili ga sa 4 mj. pa kako ga je ona morala drzati, dok mu se pogled kocio od bola user posted image sad ne znam sta da radim. dodatno me strah jer mi je mali strasno aktivan, vec sa 3 mj. je poceo da se okrece i sada se stalno vrti ko na raznju na sve strane i navikao je spavati potrbuske. kako da mu zastitim dole kad spava potrbuske i vrti se stalnouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu aldyanna)
Neposredna veza do poruke: 2311
26.8.2012 22:13:05   
škorpija
tičer moja preporuka je sanasa,d zvizdić, opša anestezija, s maskom, ne ide u venu,

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2312
26.8.2012 22:24:25   
teacher75

IZVORNA PORUKA: škorpija

tičer moja preporuka je sanasa,d zvizdić, opša anestezija, s maskom, ne ide u venu,

i mislila sam kod zvizdica u sanasu, vec sam cula pohvale ali me strah opce anestezijeuser posted image i sta da radim poslije, kako da ga sprijecim da se okrece i spava na stomaku?user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2313
26.8.2012 22:30:51   
škorpija
ma ne sekiraj se, u peleni mu ništa neće smetati, ajdin se odmah okrenu na stomak,  najvažnije je da paziš da se pelen ne zalijepi za ćunči, a to vjerovato već znaš puno jekoderma na peleni i kantarionovo ulje na ćuni i to je to

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 2314
26.8.2012 22:36:08   
jasmin
tiki,rado bih pomogla,ali ne znam kako to ide s vecom bebom.Mi smo ranije,s 2.5 mjeseca.Moj je bio zivahan decko,vrtio se i okretao,pa sam ga prvi dan vezala povojem u AS,jednu nogu za desni dio rucke,drugu za lijevi.Dojio je u tome,tako sto bih stavljala AS u krilo.I prezivjeli smo bez ranjavanja.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 2315
26.8.2012 22:51:37   
minie
Moj djecak je imao 5,5 mjeseci kad se osunetio, dr Zvizdic, Sanasa, lokalna anestezija. Plakao je sve vrijeme dok je bio unutra, 12 minuta) ali vise sto su ga cvrsto drzali. Zavoj spao sam, odmah isti dan, ja krenula da ga presvucem, kad spao. Samo nakon toga kapali ulje kantariona obilno i pelenu mazali kremom. Prvi dan je sam sebe cuvao, mahao je rukicama i samo stopalim malo mrdao. Drugi dan je vec bio na stomaku, sam se prevrnuo i nista ga nije boljelo.
Jedino sto mu se nakon plakanja pojavio osip oko vrata, dr dermatolog nam rekla da je od stresa user posted image , ali odavno hB nema nista.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2316
26.8.2012 23:05:52   
reallove
Teacher,sretno da sve prodje kako treba aBd..Moj Ameen je osunecen odmah u bolnici,drugi dan,moj doktor dosao da vidi kako sam i pita me,hocu li da mi osuneti dijete,odmah,ja sam pristala..Sve je proslo tako brzo i bez ikakvih problema hB..Sto je manja beba,lakse je..

< Poruku je uredio reallove -- 26.8.2012 23:09:37 >

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2317
26.8.2012 23:11:37   
veeseelaa
ja se ne bi usudila ići na opću anesteziju, meni to puno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2318
26.8.2012 23:16:57   
veeseelaa
jedino da mene uspavaju dok zahvat obave user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2319
26.8.2012 23:26:51   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

jedino da mene uspavaju dok zahvat obave user posted image

E ova ti je odlična ideja user posted image

Teacher, nema potrebe za općom, još ste vi mali. Njima i lokalna jako dobro djeluje, samo se bune zato što ih pričuvaju, a ne sviđa im se što su sputani. I ne brini, odmah oni skontaju dokle mogu da se mrdaju, a šta je bolno. Tako da ako mu potrbuške ne bude smetalo on će se okretati. Stavljaj kantarion, namasti pelenu na mjestu gdje će doći pišulinac (ja pelenu mazala onom lanolinskom za bradavice user posted image ). Proći će to dok rekneš keks user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2320
26.8.2012 23:34:48   
dzenyA
i nas ceka sunet za koji dan user posted image ,nema noci da ne razmisljam o tome pred spavanje,zene iz Tuzle gdje ste vi radili?
nama neko kaze u opstoj,neko u lokalnoj,pa kazu nemojte prije godine a ja jedva cekam da tu brigu rijesimo,imamo 7 mj.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2321
27.8.2012 0:03:14   
kaktuscic
Teacher bona ne brini toliko, nije to tako strasno kako mi zamisljamo... Mi smo starijeg sina sunetili u nasoj kuci, a ako Bog da tako planiramo i mladjeg, samo da prodju ove vreline. Ja sam bila isto isprepadana svim pricama i na kraju odlucila da moje dijete bude uz mene i da tacno vidim sta mu rade. Naravno pod lokalnom anestezijom, jer nije to neki aman zahvat da bi mu trebala totalna, koja ce mu po mom misljenju vise skoditi, jer on je tad imao 4,5 mjeseca i svejedno se nicega nece sjecati
Dva hirurga s Gradine dodju kuci i sve fino za 15 minuta zavrse, i sve pred nama i sve tako smireno i polako. Mali je bilo prilicno zahtjevna beba i kmekava i vrckava, kad su bocnuli ansteziju plakao je, ali nista strasno, a kad su mu rezali taj visak kozice uopste nije plakao! Znaci da ga nije bolilo. Jos je malo plakao kad su mu to zasivali, dva koncica, ali ne sto ga boli vec od lezeceg polozaja, jer on se u tom periodu samo nosao... Poslije kad je piskio zaplakao je i to je to. Dva sata poslije svega se momacki ukakio user posted image . Mi smo koristili Chloramphenicol mast jedno 3, 4 dana, obilno je nanosili i dva dana mu davali Panadol baby (tako nam dr.savjetovali, kao ako ga boli da mu ublazi). Ja sam bila strasno isprepadana kako ce to biti, nacitala se svega, al kad sam vidjela kako to jednostavno urade sad jedva cekam da se rijesimo i mladjeg :)

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 2322
27.8.2012 0:17:21   
mala_sa
Tiki nemoj toliko da si isprepadana, sve to prodje jako brzo i puno lakse nego sto mislimo. Mi smo A osunetili kad je imao 5mj, mm ga je cuvao. A je plakao u prekidima, znaci place, pa suti, pa pet place... Kad je doktor zavrsio odmah mi je rekao da mu dam da doji, i stvarno iste sekunde se smirio. On se to vece nikako nije okretao na stomak; samo je mlatarao rukicama; a ujutro je vec bilo kao da se nista nije dogodilo user posted image .
Nama je sam doktor savjetovao lokalnu, jer on nije za to da se daje opsta prije navrsene prve godine.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 2323
27.8.2012 7:41:40   
Emica_sa
Tiki moj savjet opsta anestezija,ne trebas se bojati,nije to u venu kao kod operacija,ja ne bi da vezu djete kao sto je praksa kod nekih ili da ga moras cvrsto drzati,pa da on dozivljava traume,muz kaze da se i danas sjeca toga iako je bio mali,jer mu je ostala traumauser posted image

Ne brini,uzmi opstu i ne sekiraj seuser posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2324
27.8.2012 8:01:40   
bebacha
sto se tice anestezije nemogu ti nista savjetovat.
Alen je osunecen sa 33 dana sa lokalnom.e sad sam oporavak je bio super.nista to njih ne ometa u normalnim aktivnostima bebecim.samo pazis da se pelena ne zalijepi.
e sad moj savjet je lokalna al to je moje misljenje,jer to je jako kratak zahvat

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *