Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i nas sa friskom cunom :) Mi jutros bili u Sanasi isto, imali zakazano u 9, a usli tek u 9:35. Sve trajalo 15-ak minuta i sve je plakao, kad su ga iznijeli bio je sav mokar od znoja. Cim smo usli u auto prestao je plakati i malo je zaplakao kad smo kuci dosli, pretpostavljam da je tad i piskio. Nama doktor rekao da mu ne skidamo zavoj do sutra, ali ja ga oko pola 2 krenula presvuci, skinem pelenu kad zavoj sam spao. Nema krvi, nema nekog velikog otoka, malkice nam je samo cuna uvucena, ali to nam je rekao doktor prije samog zahvata. Pelenu nije imao jedan sat na sebi i za to vrijeme je uspio mene upiskiti dva puta i nanu jednom i to sa osmijehom na licu. Evo ga sad spava, pazi se sam, lopuzica mala.
Nakapala sam mu dosta ulja od kantariona i namazala pelenu.
Mislila sam da ce ovo puno teze biti, ali hB izgleda da je sve super.
I neko je pitao da i moze u Sanasi za isti dan i nalazi i sunet. MOZE, jutros jedan djecak izvadio nalaz i usao poslije R u salu.
Cestitamo novu cunu Emirku i da sto prije preboli
mi smo svog sina osunetili odmah cim je navrsila ceteresnica a tako sam i sa prvim djetetom kada mi je doktor rekao da sma sacekala jos malo to se nebi moglo ni uradit jes su mi oba sina bili mashala napredni debeljuce onda se ta kozica od debljine povuce prema testitisima i cunica bude kratka sto je nemoguce obaviti sunecenje prosli smo super i bolje od toga prvi je zaplako kad je posliej sunecenja prvi put piskio a ovaj sada momcina doso kuci uputu zasapo a ja sva mokra dok sam cekala da se to obavi on spava dosla kuci svekrva pita jel doktor mogao to uradit ama reko jest sve je gotovo al ja neznam ko se osunetio on ili ja on spava ja sva nervozna,oznojena gotov briznula u plac elem odlicno smo prosli i mislim cim prije da je tim i bolje dok djeca ne znaju sta se zbiva moje misljenje a eto kako doktor rece zavisi i od debljine djeteta.
IZBRISAN DIO POSTA - KRŠENJE PRAVILA FORUMA
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 12.4.2012 14:40:54 >
ja ocekujem 2 djecaka, a imam curicu kod kuce i nesto sam razmisljala da dok se ja oporavljam od CR, mogu njih sunnetiti. ionako su gore pod lijecnjickom brigom i ne trebam se sekirati da se inficira i sl.... ovo je uobicajeno u njemackoj u austriji, a ne znam da li moze i kod nas u Sarajevu :)
hm neznam al znam da jest u Njmackoj da odma cim se djete rodi zdravo musko odma suneti raspitaj se mozda i mogne e to bi ti super bilo da odma rijesite abd .
je li iko od vas cu da li se odmah u porodilistu moze sunnetiti dijete?
ja ocekujem 2 djecaka, a imam curicu kod kuce i nesto sam razmisljala da dok se ja oporavljam od CR, mogu njih sunnetiti. ionako su gore pod lijecnjickom brigom i ne trebam se sekirati da se inficira i sl.... ovo je uobicajeno u njemackoj u austriji, a ne znam da li moze i kod nas u Sarajevu :)
Ja sam odmah sunnetila bebu,drugi dan,u porodilistu,nije bilo nikakvih problema,lakse je puno,raspitaj se ako ikako moze...
eh raspitala sam se, ali su mi svi hirurzi na KC Sarajevo rekli da to nije pametna ideja. pa sam odustala od toga i sunneticemo ih aBd kada budu imali od 3-6mj. sa aspekta doktora to je previse za malu bebu i ne preporucuje se. sad ne znam.... imate li vi neki komentar?
meni su rekli, kako pedijatar tako i hirurg, da sunetimo kad napuni 6 mjeseci, zbog imunog sistema...neko suneti i puno ranije i ne pokaje se, mi smo ipak cekali i dobro je proslo... cekaj prvo da se rode, ti bi ih odmah sunetila
HELP! Svog Edvina sam sunetila tačno prije godinu dana..i nisam stavljala kantarion..niti išta osim rivanola..
E.. u četvrtak mi dolazi rodica sa malim, da ga vodimo sunetiti ..i bit će kod mene 2 dana..Živi na selu, pa da je bliže za nedaj Bože.. Sad me interesuje, kako ide to kantarionovo ulje? Kad se stavi? I gdje ste kupile?
A kako sam se ja muštrala..pravila zavojem kao prsten pa na cunu nataknem..pa zalij rivanolom, pa pazi na pelenu..aaaa.. Uzeet ću joj kantarion..
Ona ne zna..pa preuzeh to na sebe..znam kako je meni bilo..bar sam mamu imala ..zdravstveni radnik..i radi s bebama, mada je to sa tvojom bebom strašno..pogotovo prvi put..
eh raspitala sam se, ali su mi svi hirurzi na KC Sarajevo rekli da to nije pametna ideja. pa sam odustala od toga i sunneticemo ih aBd kada budu imali od 3-6mj. sa aspekta doktora to je previse za malu bebu i ne preporucuje se. sad ne znam.... imate li vi neki komentar?
Na KCU redom savjetuju čekanje do 6. mjeseca.
U svijetu sunete 2.-3. dan po rođenju.
Privatnici se priklone željama roditelja.
Ja sam željela ranije al nam se tako situacija posložila da smo dočekali 7. mjesec.
Posavjetuj te se sa ljekarom, neka pogleda dijete. Potražite i drugo mišljenje.
Oporavak definitivno zavisi od toga koliko je kožica bila priljepljena. Kod mog sina je izgleda bila prava fimoza, znači da je kožica bila gotovo srasla sa glavićem i morali su je odvajati što je uzrokovalo da je zarastanje išlo jako sporo, svako presvlačenje je uzrokovalo povrjeđivanje i mi nismo napredovali dok nisam počela koristiti jednokratne gaze natopljene kantarionom. Kod mog sestrića je sve već drugi dan nakon zahvata izgledalo kao kod mog sina nakon 15 dana. Tako da je to individualno. Pratite situaciju i prema njoj se postavljate.
meni su rekli, kako pedijatar tako i hirurg, da sunetimo kad napuni 6 mjeseci, zbog imunog sistema...neko suneti i puno ranije i ne pokaje se, mi smo ipak cekali i dobro je proslo... cekaj prvo da se rode, ti bi ih odmah sunetila
hahahaha ja sam takva, sve dobro isplaniram, da mi sta ne bi promaklo :P ali si u pravu Boga mi, trebam prvo roditi aBd....
e ambulanta im nije u istoj zgradi, ona je negdje zabijena, tj livada je oko nje i nikad nebi skontala da je ambulanta. Ima gore platisni parking u krugu bolnicce i onda se moras spustati. nece ti dati u krug autom. Negdje blizu glavne kapije parkiraj jer nije daleko. Je li idete radi sunecenja ili problema drugog?
Ma izgleda da mu se sa hidrokelom malo povukao i testis koji je bio spušten. Pedijatar sumnja da je mobilni testis u pitanju pa idemo da i tu sumnju otklonimo. Razmišljala sam o Zvizdiću i Sanasi ali kontam kad već nema naručivanja i kažu da nema ni gužve da idemo gore. On bi trebao sutra biti u ambulanti kako mi rekoše.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.