Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma ja mislim da oni svakome predloze...jer je njima lakse, uraditi sunet, zavrsiti...ali eto kako sam vidjela svog na licu mjesta...a prije sestre, rece i pedijatar...eto.....a uz to i MM rece da bi on opstu...a i ja se slozih....ma...
I mi smo se narucili u petak u 9 u Sanasi. Bice dr Zvizdic, vraca se sa bolovanja, operisao covjek zuc. Mamina hrabrica nije plakala dok je vadio krv, nadam se da nece puno plakiti dok mu budu radili. Mi se odlucili za lokalnu anesteziju. Ni sama ne znam kako cu cekati ispred dok mu rade, a on da place. NIje plakao nikad duze od 1 min.
Skvo jesi ti bila u pon sa muzem i curicom u Sanasi?
ogovori:
1. nama nisu dali da radimo kod njih sunet prije 6 mj, otisli sa 4 mj i vratili nas, kad je napunio 6, uradjen sunet 2. mislim da nije moguce, ustvari sigurna sam, danas npr radite nalaze, za dan - dva radi se sunet
Skvo,sretno. Bit ce to sve ok. Mi smo takodjer djecaka sunetili u opstoj anesteziji i sve je super proslo,plakanja bilo vrlo malo,dok kuci nismo dosli. Dalji oporovak je prosao super mashallah. Ja bih se opet odlucila iskljucivo za opstu anesteziju i za Sanasu.
Ljubimo djecaka
Skvo,sretno. Bit ce to sve ok. Mi smo takodjer djecaka sunetili u opstoj anesteziji i sve je super proslo,plakanja bilo vrlo malo,dok kuci nismo dosli. Dalji oporovak je prosao super mashallah. Ja bih se opet odlucila iskljucivo za opstu anesteziju i za Sanasu.
Ljubimo djecaka
Noa je imao dovoljno kg ali nisu nam dali mozda se nesto promjenilo....
ali i ja se slazem, da ga odvede i znace info iz prve ruke
Mi imamo 5,5 mjeseci i kad sam to rekla glavnoj sestri ona me pogledala i prokomentarisala kako oni sunete tek od 6. mjeseca, ali da eto moze. I bila je sva nekakva neljubazna, kao da ona meni palaca, a ne ja njoj. I jos kad sam rekla da zelimo lokalnu, e tu je tek sjevnuo pogled. U petak ce sunete raditi dr Zvizdic, vratio se na posao Znaci da ne brinem za cunicu.
Mi imamo 5,5 mjeseci i kad sam to rekla glavnoj sestri ona me pogledala i prokomentarisala kako oni sunete tek od 6. mjeseca, ali da eto moze. I bila je sva nekakva neljubazna, kao da ona meni palaca, a ne ja njoj. I jos kad sam rekla da zelimo lokalnu, e tu je tek sjevnuo pogled. U petak ce sunete raditi dr Zvizdic, vratio se na posao Znaci da ne brinem za cunicu.
do sada su svi zadovoljni bili s njim,a ja sam prezadovoljna, sretnoooooo
mi se vratili , momak otisao sa sestrom pjevajuci..sve je trajalo 7 minuta...vratili ga....vec je bio polubudan iz anestezije...malo kenjkao..kuci plakao jedno 20 minuta,,,,na rate...nista previse...evo sada hrce pored mene... ....ovaj zavoj rekli na, da skinemo za 5h...toplom vodom se nakvasi? jel samo voda...i jel odmah mazem kantarionom, kada skinem?
Skvo jeste li radili u sanasi??? Ja sam zavoj nakvasila cajem od kamilice, kada smo skinuli pocelo je jace da krvari, treba onda pritisnuti malo sterilnom gazom i cuvati koji minut i nakon toga odmah staviti kantarion. SRETNO
Skvo,samo mlaka voda.Mi smo napunili banjicu i njega potopili,on uzivao,a zavoj se skidao.I nismo smjeli nista `na silu`,pa je to skidanje trajalo 4 dana. Nama kazu maslinovim uljem da se pomalo poljeva.Mi smo koristili i curekotovo.
Mi smo se brckali u kamilici,Jasmin ti je dobro napisala natopi i maslinovim uljem onu prvu gazu da se lakse skine.Samo neka je sve hairli proslo ! Ali ja ipak nebi smjela da dugo stoji ta gaza,nisu zalud kazali da se skida za 5h,nama su kazali nakon 24h.
Mi smo našeg Edina sunetili u ZE, kod dr.Kukolja..i prvi put smo skidali poslije 5h..Mi smo mlakom kamilicom i opet onda rivanol na sterilnu gazu, napravimo kao prsten oko vrha cune i stavimo pelenu. Kad se ukaki, dobro pazili da ne pređe naprijed, brisali maamicama, mada ih ne volim.. Sutradan je bila kontrola..
Nemoj se prepasti ako ujutru vidiš kao krvavu pelenu..to i ne bude toliko krvi, koliko izgleda kad se natopi pelena urinom.
Poslije kontrole smo nastavili previjati, ali smo gazu skidali poljevanjem mlakom vodom i Edvinovom kupkom..sapunica je dobra i za čišćenje i za zarastanje rane..Nasuli u flašu od 2l i polako..
Bas sto se nama oduzilo,mi smo sipali curekotovo ulje,jer ubija bakterije.Mada smo svaki dan dijete drzali u vodi,ali nije islo...no tako nesto ovdje nije neki problem.
Ja sam vec pisala da se ne ponavljam da je K. dojio i zaspao a mama mu skinula taj prvi zavoj odnosno flaster. Ja se bojim dugotrajnog cuvanja zavoja jer se mojoj drugarici desilo da se djecaku sve upalilo,ona nije znala pa su ga morali voditi da mu ciste.
Njemu malo krvari..jos mu nisam skinula zavoj i tufer...preko toga sam mu malo nakapala acidi borici po tome..da mu malo ohladi... Ove iz sanase kada ste vi ovaj zavoj skidale? Nama pise...najvise 5h?
Mi smo radili u sanasi. Ja sam skinula nakon 4h, krvarilo je obilno pa sam se prepala, zvala glavnu sestru pa mi je rekla da mu blago pritisnem sa sterilnom gazom jedan minut i onda tu gazu skinem i nakapam kantarion. Poslije toga je sve bila pjesma
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.