|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
27.8.2012 8:19:56   
djoisa
i ja sam za lokalnu anesteziju..zahvat traje kratko i nema sanse da ga boli-zato i dobije anesteziju..ja nikada radi sunecenja ne bih pristala da mi uspavaju bebu..
ja sam svog sina cuvala..imao je 3mj..nije plakao upste osim na ubod igle..

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2326
27.8.2012 8:22:42   
felix

IZVORNA PORUKA: djoisa

i ja sam za lokalnu anesteziju..zahvat traje kratko i nema sanse da ga boli-zato i dobije anesteziju..ja nikada radi sunecenja ne bih pristala da mi uspavaju bebu..
ja sam svog sina cuvala..imao je 3mj..nije plakao upste osim na ubod igle..

user posted image

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2327
27.8.2012 12:42:46   
anidla
ja sam za dr.Zvizdica, u Sanasi i pod opstom anestezijom.

Sretno teacher

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 2328
28.8.2012 10:26:05   
balasgirl
I ja ti Tičerko preporučujem dr. Zvizdića ilokalnu anesteziju. Mi smo to obavili s 5,5 mjeseci i kuc kuc prošlo je za 10. Plakao jeste ali samo dok je bio unutra i više NIJEDNOM. Čim su mi ga donijeli on je prestao plakati, odmah mu dala da siki u autu, zaspao, kad smo došli kući gaza sama spala nakon 2 sata od obrezivanja, mazala pelenu i nije mu se lijepilo, ma ja sve čekam kad će plakati, pa rekoh valjda će kad bude piškio, ali ništa, nijednom stvarno. I odmah se navečer okrenuo na stomak, nismo ga ništa čuvali, igrao se s nogicama..... I da, nije imao nikakvih "trauma" poslije, normala sve.... Sretno!

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2329
28.8.2012 12:04:28   
animagical
mi smo sunetili u sanasi sa 6 mjeseci i dva dana, dobro je proslo, uz lokalnu..on je plakao jer su ga cuvali a htio je da ustane, nije ga boljelo, pelena se nije lijepila, gazu skinuli s kamilicom, jedino je trpio pet sati da ne piski i tada malo zaplakao....sutradan je bio na stomaku,bez problema,a prvi dan se sam cuvao da se ne uvrijedi, nije mrdao s ledja

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 2330
   RE: sunet muškog djeteta
29.8.2012 14:06:48   
Ummu_Hamza
drage, molim vas da mi kazete koliko je trebalo vasim momcima da im cuna vise nebude natecena nakon suneta?
mi smo se sunetili u petak poslijepodne i cuna je jos uvijek natecena iako je sve ostalo u redu. konci su poceli otpadat, cuna je normalne boje, vise ne boli kao prije, dozvoli da mijenjamo pelenu bez straha.... samo me brine sto je jos uvijek 2x veca nego normalno.
kada su vasim bebab splasnule na normalu?
p.s. imamo 16 mj.

Hamza 17.04.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2331
29.8.2012 15:59:21   
djoisa
koliko se mogu sjetiti otok je se zadrzao nesto duze..ako je ostalo u redu konci otpali, rana ne krvari, nema gnjoja i sl. mislim da je to ok...mom sinu je i glavic dugo, mjesecima poslije bio kao modar - nije ga boljelo nista..

(odgovor članu Ummu_Hamza)
Neposredna veza do poruke: 2332
29.8.2012 16:03:20   
mamina princeza
nama je onaj "prsten"nakon sunecenjea sigurno i mjesec i bio natecen takod a ne brines to je normalno . Polako ce to doci na svoje. Nek nema krvarenja i bolova ostalo se se to namjesti jest d aizgleda cudno pa se mi brinemo :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2333
29.8.2012 19:38:54   
nanika
I nama je trebalo mjesec da sve dodje u normalu

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2334
29.8.2012 21:25:38   
almondray
Nama je trebalo nekoliko mjeseci.Kožica mu je srasla iznad glavića , uprkos mazanju , dr. dolazio i radio prepravke ali opet isto...da bi nam dječiji hirurg rekao da je malom urađena djelomična cirkumcizija user posted image koju smo trebali u par navrata prepraviti na Gradini ali uvijek bi se zazbolio ...s vremenom je došlo na svoje ...e sad ... ima te kožice viška , očito ...

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2335
31.8.2012 10:08:50   
Aylana
Drage forumasice, da javim da smo i mi jucer sunetili bebu u Sanasi kod dr. Zvizdica. Odmah poslije operacije doktor nam je dao instrukcije sta da radimo narednih dana ali sve mi je to izletjelo iz glave, posto sam bila izgubljena od placa bebe. Pa ako je neko nedavno sunetio bebu mozete li reci sta ste radili. Rekao mi je danas u 1 da skinem gazu i pelenu, da operem kamilicom i da sat vremena bude bez pelene. Onda da pokapam kantarionovo ulje i stavim pelenu koju cu namazati bademovom kremom. Poslije, nisam sigurna, mislim da je rekao da cistim kamilicom, a na treci dan tusem i za 7 dana da mozemo kupati bebu. da li sam sta zaboraviila user posted image

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2336
31.8.2012 11:30:06   
almondray
Nadam se da će ti odgovoriti neko sa svježijim sjećanjima od mojih...
Ali , ako ste juče osunetili a tek danas u 1 h da mu skineš pelenu i zavojuser posted image
ne znam baš...čini mi se predugo ...

(odgovor članu Aylana)
Neposredna veza do poruke: 2337
31.8.2012 11:42:59   
Lejla Ka
Vjerujem da si do sad presvlačila pelenu? Gaza se može skinuti, zapravo bi i trebalo čim dijete piški i gaza bude mokra. Sve ostalo je tako kako si zapamtila, kapaš kantarionovim uljem, mastiš pelenu. Bilo bi jako dobro ako možeš nekako organizovati, pošto je sad toplo, da bebu nakon presvlačenja ostaviš 10-15 minuta bez pelene. Podmetni nešto ne promoćivo na krevet pa preko toga peškir, stavi bebu bez pelene da se igra nečim. Rane najbolje zarastaju na zraku.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2338
31.8.2012 22:36:12   
Aylana
I meni je do 1 bilo bas dugo ali sam ispostovala (iako sam menjala pampers), gazu smo skinuli danas u 1. Poslije toga sam ga drzala bez pelene ( doktor mi je rekao sat vremena, ali beba je zaspala, pa je skoro 2 sata bio bez pelene, vjerovatno mu prijalo.) I cijeli dan poslije mjenjanja pampersa kapala sam kantarionovo ulje i mastila pelenu. Kad ste vi mocili vodom? Danas mi je imao stolicu pa sam samo dobro obrisala maramicama ali bi voljela ga oprati vodom. U uputsvu poliklinike pise da na 3 dan sapiram vodom i djecijim sapunom ali mene je strah da ga ne povrijedim...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2339
31.8.2012 22:48:08   
Skvo RR
ja sam se drzala onog papira iz sanase...uglavnom kada je na red dosla voda..nista niisam dirala...samo samnga kratko posjela u kadicu.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Aylana)
Neposredna veza do poruke: 2340
11.9.2012 15:24:41   
remla
Starijeg sina smo obrezivali kada je imao 18 dana, a mladjeg sa 14 dana.Sve proslo u najboljem redu, sa tim sto sam 8 dana koristila pamucne pelene umjesto jednokratnih pelena.Nakon tih 8 dana rana zarasla i zavrsena stvar.Po meni je sto djete manje to bolje al opet je to naravno od osobe do osobe.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2341
13.9.2012 11:24:33   
Suada sana
Zna li mozda neko dali ima negdje privatna klinika da sunete djecu pod opstom anastezijom u bihacu ili blizini???ili privatna ordinacija?

(odgovor članu mamidji)
Neposredna veza do poruke: 2342
13.9.2012 11:29:26   
Sandrich
Ima li neko iz Tuzle da prenese svoja iskustva u vezi sa sunetom,gdje,sta,kako???

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Suada sana)
Neposredna veza do poruke: 2343
13.9.2012 11:50:39   
teacher75
odlucila sam se za lokalnu anesteziju kod dr. zvizdica. planiramo iduce sedmice pa nek nam je bog na pomociuser posted image muka mi kad samo pomislim na to sveuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2344
13.9.2012 11:52:07   
sabinos
ne brini tičer nije to tako strašno user posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2345
13.9.2012 11:58:26   
malena sharena
Nemoj se brinuti, pa toliko se djece osunetilo i svi pravi zdravi. Ja se Boga mi nisam nimalo brinula, kako svi tako i on. I stvarni je super proslo, samo je u bolnici malo plakao i cim su ga meni donijeli dobio je svoju siku i nasmijao se odmah :). Meni teze pada kad se jako udari u glavu ili kad dobije temperaturu.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

Neposredna veza do poruke: 2346
13.9.2012 12:13:10   
reallove

IZVORNA PORUKA: teacher75

odlucila sam se za lokalnu anesteziju kod dr. zvizdica. planiramo iduce sedmice pa nek nam je bog na pomociuser posted image muka mi kad samo pomislim na to sveuser posted image

Bit ce to sve uredu aBd,samo smireno..Sretnouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 2347
13.9.2012 15:17:31   
Candy
Ja sina planiram sunetiti kad napuni nekoh 5-6 mjeseci, sad mu je 2 i po. Kod nas u bolnici kako mi je receno, beba se psuneti, prenoci tamo i sutradan ide kuci... A ima i privatno u pedijatrijskoj poliklinici "Prima" gdje sunecenje radi dr. Kukolj, ali tamo ne mislim ici, jer mi je on umalo "sredio" bebu, da sam nastavila ici tamo...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2348
17.9.2012 22:47:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: teacher75

imamo termin zakazan ujutro pa nek nam je s hajrom ja citav dan evo razmisljam i brinem se kako ce prociuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 2349
17.9.2012 22:53:32   
Honey3
teacher neka vam je sa srecom,bit ce to aBd dobro,nemoj se toliko sekirati...sutra ce momak biti za zenidbuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *