Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
i ja sam za lokalnu anesteziju..zahvat traje kratko i nema sanse da ga boli-zato i dobije anesteziju..ja nikada radi sunecenja ne bih pristala da mi uspavaju bebu.. ja sam svog sina cuvala..imao je 3mj..nije plakao upste osim na ubod igle..
i ja sam za lokalnu anesteziju..zahvat traje kratko i nema sanse da ga boli-zato i dobije anesteziju..ja nikada radi sunecenja ne bih pristala da mi uspavaju bebu.. ja sam svog sina cuvala..imao je 3mj..nije plakao upste osim na ubod igle..
I ja ti Tičerko preporučujem dr. Zvizdića ilokalnu anesteziju. Mi smo to obavili s 5,5 mjeseci i kuc kuc prošlo je za 10. Plakao jeste ali samo dok je bio unutra i više NIJEDNOM. Čim su mi ga donijeli on je prestao plakati, odmah mu dala da siki u autu, zaspao, kad smo došli kući gaza sama spala nakon 2 sata od obrezivanja, mazala pelenu i nije mu se lijepilo, ma ja sve čekam kad će plakati, pa rekoh valjda će kad bude piškio, ali ništa, nijednom stvarno. I odmah se navečer okrenuo na stomak, nismo ga ništa čuvali, igrao se s nogicama..... I da, nije imao nikakvih "trauma" poslije, normala sve.... Sretno!
mi smo sunetili u sanasi sa 6 mjeseci i dva dana, dobro je proslo, uz lokalnu..on je plakao jer su ga cuvali a htio je da ustane, nije ga boljelo, pelena se nije lijepila, gazu skinuli s kamilicom, jedino je trpio pet sati da ne piski i tada malo zaplakao....sutradan je bio na stomaku,bez problema,a prvi dan se sam cuvao da se ne uvrijedi, nije mrdao s ledja
drage, molim vas da mi kazete koliko je trebalo vasim momcima da im cuna vise nebude natecena nakon suneta? mi smo se sunetili u petak poslijepodne i cuna je jos uvijek natecena iako je sve ostalo u redu. konci su poceli otpadat, cuna je normalne boje, vise ne boli kao prije, dozvoli da mijenjamo pelenu bez straha.... samo me brine sto je jos uvijek 2x veca nego normalno. kada su vasim bebab splasnule na normalu? p.s. imamo 16 mj.
koliko se mogu sjetiti otok je se zadrzao nesto duze..ako je ostalo u redu konci otpali, rana ne krvari, nema gnjoja i sl. mislim da je to ok...mom sinu je i glavic dugo, mjesecima poslije bio kao modar - nije ga boljelo nista..
nama je onaj "prsten"nakon sunecenjea sigurno i mjesec i bio natecen takod a ne brines to je normalno . Polako ce to doci na svoje. Nek nema krvarenja i bolova ostalo se se to namjesti jest d aizgleda cudno pa se mi brinemo :)
Nama je trebalo nekoliko mjeseci.Kožica mu je srasla iznad glavića , uprkos mazanju , dr. dolazio i radio prepravke ali opet isto...da bi nam dječiji hirurg rekao da je malom urađena djelomična cirkumcizija koju smo trebali u par navrata prepraviti na Gradini ali uvijek bi se zazbolio ...s vremenom je došlo na svoje ...e sad ... ima te kožice viška , očito ...
Drage forumasice, da javim da smo i mi jucer sunetili bebu u Sanasi kod dr. Zvizdica. Odmah poslije operacije doktor nam je dao instrukcije sta da radimo narednih dana ali sve mi je to izletjelo iz glave, posto sam bila izgubljena od placa bebe. Pa ako je neko nedavno sunetio bebu mozete li reci sta ste radili. Rekao mi je danas u 1 da skinem gazu i pelenu, da operem kamilicom i da sat vremena bude bez pelene. Onda da pokapam kantarionovo ulje i stavim pelenu koju cu namazati bademovom kremom. Poslije, nisam sigurna, mislim da je rekao da cistim kamilicom, a na treci dan tusem i za 7 dana da mozemo kupati bebu. da li sam sta zaboraviila
Nadam se da će ti odgovoriti neko sa svježijim sjećanjima od mojih... Ali , ako ste juče osunetili a tek danas u 1 h da mu skineš pelenu i zavoj ne znam baš...čini mi se predugo ...
Vjerujem da si do sad presvlačila pelenu? Gaza se može skinuti, zapravo bi i trebalo čim dijete piški i gaza bude mokra. Sve ostalo je tako kako si zapamtila, kapaš kantarionovim uljem, mastiš pelenu. Bilo bi jako dobro ako možeš nekako organizovati, pošto je sad toplo, da bebu nakon presvlačenja ostaviš 10-15 minuta bez pelene. Podmetni nešto ne promoćivo na krevet pa preko toga peškir, stavi bebu bez pelene da se igra nečim. Rane najbolje zarastaju na zraku.
I meni je do 1 bilo bas dugo ali sam ispostovala (iako sam menjala pampers), gazu smo skinuli danas u 1. Poslije toga sam ga drzala bez pelene ( doktor mi je rekao sat vremena, ali beba je zaspala, pa je skoro 2 sata bio bez pelene, vjerovatno mu prijalo.) I cijeli dan poslije mjenjanja pampersa kapala sam kantarionovo ulje i mastila pelenu. Kad ste vi mocili vodom? Danas mi je imao stolicu pa sam samo dobro obrisala maramicama ali bi voljela ga oprati vodom. U uputsvu poliklinike pise da na 3 dan sapiram vodom i djecijim sapunom ali mene je strah da ga ne povrijedim...
Starijeg sina smo obrezivali kada je imao 18 dana, a mladjeg sa 14 dana.Sve proslo u najboljem redu, sa tim sto sam 8 dana koristila pamucne pelene umjesto jednokratnih pelena.Nakon tih 8 dana rana zarasla i zavrsena stvar.Po meni je sto djete manje to bolje al opet je to naravno od osobe do osobe.
Nemoj se brinuti, pa toliko se djece osunetilo i svi pravi zdravi. Ja se Boga mi nisam nimalo brinula, kako svi tako i on. I stvarni je super proslo, samo je u bolnici malo plakao i cim su ga meni donijeli dobio je svoju siku i nasmijao se odmah :). Meni teze pada kad se jako udari u glavu ili kad dobije temperaturu.
Ja sina planiram sunetiti kad napuni nekoh 5-6 mjeseci, sad mu je 2 i po. Kod nas u bolnici kako mi je receno, beba se psuneti, prenoci tamo i sutradan ide kuci... A ima i privatno u pedijatrijskoj poliklinici "Prima" gdje sunecenje radi dr. Kukolj, ali tamo ne mislim ici, jer mi je on umalo "sredio" bebu, da sam nastavila ici tamo...
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.