|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
15.4.2010 15:50:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

Ja sam možda i dosadna, sa svojim" pametovanjem"user posted image ali moj savjet je da mame bvudu prisutne prilikom sunećenja, ja sam bila sa obojicom i ne žalim ni sekunde! Bez obzira što plaču(pa moraju plakati),a i to plakanje ja toliko koliko neka djeca plaču i akd se udare i kada prime bocu...ali vi ste tu i vidite zašto plače, da to nije nišđ ta strašno, a da vaša bebica zbna i osjeti da ste vi uz nju, da osjeti vaš miris i da zna da je njeno najpotrebnije uz nju...
svaka ti cast zenouser posted image ja to nebi mogla izdrazati njegovo plakanje dusa bi mi se kidala iako dam ga cula u hodniku,srce mi treperilo ko ludo
Mada znam da kad mu rade da ga neboli,al se jadnik prepadne onih osoba oko njega ..

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 1401
15.4.2010 17:33:49   
gvendolina
anidla mi smo A  sunetili na Kosevu sa 5mj,ja nisam bila prisutna tako da nisam ni cula plac.Malo je plakao dok ga nismo unijeli u auto i u voznji je zaspao,ja nisam mogla da vjerujem.Malo je vriske bilo dok je prvi put piskio,ali taj plac se ne moze u porediti sa vriskom kakvu sad proizvede ako mu nesto nije po voljiuser posted image tako da mislim da to ipak i nije tako strasno kao sto mi mislimo.
Sretno draga i savjet ucinite to sto prije,ja bi voljela da smo ga osunetili kad je bio i manji.

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1402
18.4.2010 14:17:18   
Mostarka*
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Mostarka*

Kada se radi o vjerskom obicaju cula sam da to obavljavjerski covjek, jel to tacno? Nemojte se smijati ako nije, samo sam cula da Hodza suneti
user posted image user posted image user posted image user posted image izvini moram se nasmijati
Nije istina da Hodza suneti prije je sunetio zvani "berbo"kod nas dolazio kuci davnoo jos tako sam cula price i djeci radili na zivo tj.bez anestezija uh jadan huda onaj koji je u to vrijeme bio muskouser posted image user posted image ..
A sada radi dokt.Hirurg.sa anestezijomuser posted image

Zato sam i molila da se ne smijete :-D
Kod nas od kada znam za sebe sve su bile curice, niko nikada nije priocao niti me interesovalo iskreno sta i kako se radi do sada, pa mozda sam i bila prisutna pri takvom razgovoru ali nisam registrovala. Ja sam tako cula da se radi ili "radilo" :-D :-D po vjerskim obicajima li gdje sam to cula nemam pojma :-) mozda i na nekom dokumentarcu .
Joj sad me malo i stid sta sve napisem

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1403
18.4.2010 17:23:35   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: felix

Kada se radi o vjerskom obicaju cula sam da to obavljavjerski covjek, jel to tacno? Nemojte se smijati ako nije, samo sam cula da Hodza suneti
user posted image user posted image user posted image user posted image izvini moram se nasmijati
Nije istina da Hodza suneti prije je sunetio zvani "berbo"kod nas dolazio kuci davnoo jos tako sam cula price i djeci radili na zivo tj.bez anestezija uh jadan huda onaj koji je u to vrijeme bio muskouser posted image user posted image ..
A sada radi dokt.Hirurg.sa anestezijomuser posted image

Zato sam i molila da se ne smijete :-D
Kod nas od kada znam za sebe sve su bile curice, niko nikada nije priocao niti me interesovalo iskreno sta i kako se radi do sada, pa mozda sam i bila prisutna pri takvom razgovoru ali nisam registrovala. Ja sam tako cula da se radi ili "radilo" :-D :-D po vjerskim obicajima li gdje sam to cula nemam pojma :-) mozda i na nekom dokumentarcu .
Joj sad me malo i stid sta sve napisem

ma.nema te sta biti stid pa nije sramota neznati,pa pitatiuser posted image

(odgovor članu Mostarka*)
  Neposredna veza do poruke: 1404
20.4.2010 10:19:12   
Hanady RR
Prenos posta sa srodne teme.

IZVORNA PORUKA: EminaCizmic

Imam namjeru da ovih dana osunetim svoga malog sincica u Kantonalnoj Bolnici Zenica. Znali iko kakav je tretman, procedura? Kakva su vasa iskustva?

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1405
20.4.2010 21:56:02   
anidla
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: doublemum

da je bespotrebno dijete sunetiti prije ' mjeseca jer ostavlja traume kasnije u razvoju....dr.Zvizdic je u Americi to istrazivao tako da i on tako praktikuje

Draga Anidla,to za traume tek čujemuser posted image Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno  u Kur'anu i hadisu?!

P.S.Molim da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....

hvala na pojasnjenu, ali ja ga nisam ni trazila, sorry...user posted image

i nije fakat fazon vise u sve vjeru mjesati....pa nisu Amerikanci muslimani pa sunete djecu user posted image moja mama nije muslimanka pa je uradjen sunet i mom bratu, prema tome....treba imati mjeru...

znam da si samo htjela pomoci, izvini za ovo...a objasnila sam ti cime sam bila iznervirana...nadam se da shvatas (a znam) user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1406
20.4.2010 22:00:16   
DM
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1407
20.4.2010 22:00:53   
frenkoza

nema glupog pitanja postoje samo glupi odgovori.... zato i jesmo tu da jedna drugoj pomognemo a ne da se smijemo..... a znas ja cesto kazem bolje biti budala 5 minuta nego neznalica cijeli zivot... user posted image user posted image user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 1408
22.4.2010 9:28:21   
rose 87
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Imam namjeru da ovih dana osunetim svoga malog sincica u Kantonalnoj Bolnici Zenica. Znali iko kakav je tretman, procedura? Kakva su vasa iskustva?

mi danas idemo u bolnicu na sunet,trebas da se narucis u lokalnoj anesteziji je 70km,ne treba ti uputnica,poneses pamucnu pelenu i gotovo za 15min...e tako sam cula a kad aBd zavrsimo sve hairli javicu ti detalje na ovoj temiuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1409
22.4.2010 9:31:18   
Hanady RR
rose 87 želim ti da sve prođe hairi. Ljubi dječaka i čuvajte se, a obavezno nam ja vi...nestrpljivo čekamo da nam javiš kako je sve haisrli prošlo.
Ljubec ze tebe i hrabrog dječaka.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1410
22.4.2010 9:36:53   
rose 87
hvala puno,javljamo se naravno cim sve prodjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1411
22.4.2010 9:39:03   
koka i po
Zenica....sva se naježim od sunećenja djeteta u KBZ.Ko će ti ga raditi?Samo ne DR.Hercegovac!Mog Seju je osunetio i stavio mu prave konce što se vade a nije nam rekao.Poslije je bilo problema,da bi mu hirurg izvadio konce dvadeseti prvi dan od suneta.DOBRO VODI RAČUNA!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1412
22.4.2010 11:08:07   
anidla
rose, zelim ti sreccu,mislimo na vas....

joj ja samo odgadjam i odgadjam a stalno visim na ovoj temi....a nikako da se pomaknem....bas me je strah....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1413
23.4.2010 9:37:50   
rose 87
evo mi smo sada pravi momci,jucer smo obavili sunet,plakao je vise se prepao a cim sam ga uzela smirio se,plakao je jos i kada je piskio prvi put,sinoc smo citavu noc  proveli uz njega mada je on super spavao,jucer se i smijao,guguce ma super je hB
evo sad mi se cini bas da se vraca u neku svoju rutinu spavanja,jela i vesel je kad se probudi,jos uvijek nismo vidjeli kako izgleda cuna to cemo dana aBd,ma nek smo mi to obavili,hvala na podrsci

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1414
23.4.2010 9:43:28   
anidla
cestitamo user posted image user posted image user posted image user posted image za hrabru mamu i djecaka veliki user posted image

joj...ja sam bas user posted image user posted image user posted image kako ce to sve proci...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1415
23.4.2010 9:45:55   
salmy
Rose 87 Allahmubareculah! jos jedan veliki momak!!!!!! svaka castuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1416
23.4.2010 9:57:28   
mamine oci
user posted image user posted image user posted image cestitke

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1417
23.4.2010 10:07:31   
Anoniman
Allahmubarec rose nek je zdrav i ziv momcina... blago se vama kad to odradiste user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 1418
23.4.2010 11:10:52   
Nejrica
Allah mubarek olsun Rose87 i sve najljepse tvom,sada velikom momku!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1419
23.4.2010 11:24:21   
rose 87
Allah razi olsun,hvala na cestitkama
anidla znam da se brines ali nema razloga,mi smo to jucer oko 3 uradili i evo vec mu spalo sve,sad mu stavljam obloge od rivanola ili kamilice,vec spava sam u svom kreveticu,ponekad kao da ga zaboli ali brzo se smiri,jede,spava,smije se...iskreno mislila sam da ce biti teze jer je on inace mamina ljutica

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 1420
23.4.2010 11:31:37   
Aki Sa
Allah mubarek olsun

mi smo trebali iduce sedmice na pripremu i sunet ali stariji brat mora na operaciju krajnika pa mi je nemoguce deverati oko obadvojice. Vjerujem da cemo sredinom Maja

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1421
23.4.2010 11:32:08   
rose 87
IZVORNA PORUKA: rose 87

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

mi danas idemo u bolnicu na sunet,trebas da se narucis u lokalnoj anesteziji je 70km,ne treba ti uputnica,poneses pamucnu pelenu i gotovo za 15min...e tako sam cula a kad aBd zavrsimo sve hairli javicu ti detalje na ovoj temiuser posted image

evo da ispunim obecanje,mi smo se malo nacekali u bolnici,iskreno imali smo neku vezu,tako da smo njoj dali pare pa sad koliko tacno kosta neznam ti reci...
radio mu je dr.Kasim,arap je neki,ja sam prezadovoljna,sad dali je to do veze ili sta,dao nam je br.tel. i rekao da ga mozemo zvati u bilo koje doba dana ili noci,fino mi je objasnio kako postupati sa ranom i idemo na kontrolu za 10 dana
eto Emina nadam se da sam ti bar malo pomogla,sretnouser posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1422
23.4.2010 12:35:50   
malena_t
Molim vas za savjetuser posted image
Osunetili smo djecaka prije pola godine. S vremena na vrijeme cunica mu se jako zacrveni, kao da je opecen, dio koji je bio ispod kozice. Namazem kremom i do sutra nista. MM kaze da je to normalnouser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1423
24.4.2010 15:27:27   
lavić Simba
Juce smo bili u Sanasi radili nalaze,sve je ok hB i termin zakazan za cetvrtak 29.04.user posted image ...lavic malo plakao kada mu je teta vadila krv a mami zlo pa se pitam kako cu kada se osunetiuser posted image user posted image

< Poruku je uredio lavić Simba -- 24.4.2010 15:28:02 >

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 1424
24.4.2010 15:33:29   
koka i po
Rose 84,kako je malac jeli sve ok?
ožda sam vas prepala svojim postom.Ako jesam žao mi je ja sam imala ružno iskustvo sa sunaćenjem.Soory.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *