Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam možda i dosadna, sa svojim" pametovanjem" ali moj savjet je da mame bvudu prisutne prilikom sunećenja, ja sam bila sa obojicom i ne žalim ni sekunde! Bez obzira što plaču(pa moraju plakati),a i to plakanje ja toliko koliko neka djeca plaču i akd se udare i kada prime bocu...ali vi ste tu i vidite zašto plače, da to nije nišđ ta strašno, a da vaša bebica zbna i osjeti da ste vi uz nju, da osjeti vaš miris i da zna da je njeno najpotrebnije uz nju...
svaka ti cast zeno ja to nebi mogla izdrazati njegovo plakanje dusa bi mi se kidala iako dam ga cula u hodniku,srce mi treperilo ko ludo Mada znam da kad mu rade da ga neboli,al se jadnik prepadne onih osoba oko njega ..
anidla mi smo A sunetili na Kosevu sa 5mj,ja nisam bila prisutna tako da nisam ni cula plac.Malo je plakao dok ga nismo unijeli u auto i u voznji je zaspao,ja nisam mogla da vjerujem.Malo je vriske bilo dok je prvi put piskio,ali taj plac se ne moze u porediti sa vriskom kakvu sad proizvede ako mu nesto nije po volji tako da mislim da to ipak i nije tako strasno kao sto mi mislimo. Sretno draga i savjet ucinite to sto prije,ja bi voljela da smo ga osunetili kad je bio i manji.
Kada se radi o vjerskom obicaju cula sam da to obavljavjerski covjek, jel to tacno? Nemojte se smijati ako nije, samo sam cula da Hodza suneti
izvini moram se nasmijati Nije istina da Hodza suneti prije je sunetio zvani "berbo"kod nas dolazio kuci davnoo jos tako sam cula price i djeci radili na zivo tj.bez anestezija uh jadan huda onaj koji je u to vrijeme bio musko .. A sada radi dokt.Hirurg.sa anestezijom
Zato sam i molila da se ne smijete :-D Kod nas od kada znam za sebe sve su bile curice, niko nikada nije priocao niti me interesovalo iskreno sta i kako se radi do sada, pa mozda sam i bila prisutna pri takvom razgovoru ali nisam registrovala. Ja sam tako cula da se radi ili "radilo" :-D :-D po vjerskim obicajima li gdje sam to cula nemam pojma :-) mozda i na nekom dokumentarcu . Joj sad me malo i stid sta sve napisem
izvini moram se nasmijati Nije istina da Hodza suneti prije je sunetio zvani "berbo"kod nas dolazio kuci davnoo jos tako sam cula price i djeci radili na zivo tj.bez anestezija uh jadan huda onaj koji je u to vrijeme bio musko .. A sada radi dokt.Hirurg.sa anestezijom
Zato sam i molila da se ne smijete :-D Kod nas od kada znam za sebe sve su bile curice, niko nikada nije priocao niti me interesovalo iskreno sta i kako se radi do sada, pa mozda sam i bila prisutna pri takvom razgovoru ali nisam registrovala. Ja sam tako cula da se radi ili "radilo" :-D :-D po vjerskim obicajima li gdje sam to cula nemam pojma :-) mozda i na nekom dokumentarcu . Joj sad me malo i stid sta sve napisem
ma.nema te sta biti stid pa nije sramota neznati,pa pitati
Imam namjeru da ovih dana osunetim svoga malog sincica u Kantonalnoj Bolnici Zenica. Znali iko kakav je tretman, procedura? Kakva su vasa iskustva?
Draga Anidla,to za traume tek čujem Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno u Kur'anu i hadisu?!
P.S.Molim da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....
hvala na pojasnjenu, ali ja ga nisam ni trazila, sorry...
i nije fakat fazon vise u sve vjeru mjesati....pa nisu Amerikanci muslimani pa sunete djecu moja mama nije muslimanka pa je uradjen sunet i mom bratu, prema tome....treba imati mjeru...
znam da si samo htjela pomoci, izvini za ovo...a objasnila sam ti cime sam bila iznervirana...nadam se da shvatas (a znam)
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
Imam namjeru da ovih dana osunetim svoga malog sincica u Kantonalnoj Bolnici Zenica. Znali iko kakav je tretman, procedura? Kakva su vasa iskustva?
mi danas idemo u bolnicu na sunet,trebas da se narucis u lokalnoj anesteziji je 70km,ne treba ti uputnica,poneses pamucnu pelenu i gotovo za 15min...e tako sam cula a kad aBd zavrsimo sve hairli javicu ti detalje na ovoj temi
rose 87 želim ti da sve prođe hairi. Ljubi dječaka i čuvajte se, a obavezno nam ja vi...nestrpljivo čekamo da nam javiš kako je sve haisrli prošlo. Ljubec ze tebe i hrabrog dječaka.
Zenica....sva se naježim od sunećenja djeteta u KBZ.Ko će ti ga raditi?Samo ne DR.Hercegovac!Mog Seju je osunetio i stavio mu prave konce što se vade a nije nam rekao.Poslije je bilo problema,da bi mu hirurg izvadio konce dvadeseti prvi dan od suneta.DOBRO VODI RAČUNA!!!!!!!!!!!!!!!!
evo mi smo sada pravi momci,jucer smo obavili sunet,plakao je vise se prepao a cim sam ga uzela smirio se,plakao je jos i kada je piskio prvi put,sinoc smo citavu noc proveli uz njega mada je on super spavao,jucer se i smijao,guguce ma super je hB evo sad mi se cini bas da se vraca u neku svoju rutinu spavanja,jela i vesel je kad se probudi,jos uvijek nismo vidjeli kako izgleda cuna to cemo dana aBd,ma nek smo mi to obavili,hvala na podrsci
Allah razi olsun,hvala na cestitkama anidla znam da se brines ali nema razloga,mi smo to jucer oko 3 uradili i evo vec mu spalo sve,sad mu stavljam obloge od rivanola ili kamilice,vec spava sam u svom kreveticu,ponekad kao da ga zaboli ali brzo se smiri,jede,spava,smije se...iskreno mislila sam da ce biti teze jer je on inace mamina ljutica
mi smo trebali iduce sedmice na pripremu i sunet ali stariji brat mora na operaciju krajnika pa mi je nemoguce deverati oko obadvojice. Vjerujem da cemo sredinom Maja
mi danas idemo u bolnicu na sunet,trebas da se narucis u lokalnoj anesteziji je 70km,ne treba ti uputnica,poneses pamucnu pelenu i gotovo za 15min...e tako sam cula a kad aBd zavrsimo sve hairli javicu ti detalje na ovoj temi
evo da ispunim obecanje,mi smo se malo nacekali u bolnici,iskreno imali smo neku vezu,tako da smo njoj dali pare pa sad koliko tacno kosta neznam ti reci... radio mu je dr.Kasim,arap je neki,ja sam prezadovoljna,sad dali je to do veze ili sta,dao nam je br.tel. i rekao da ga mozemo zvati u bilo koje doba dana ili noci,fino mi je objasnio kako postupati sa ranom i idemo na kontrolu za 10 dana eto Emina nadam se da sam ti bar malo pomogla,sretno
Molim vas za savjet Osunetili smo djecaka prije pola godine. S vremena na vrijeme cunica mu se jako zacrveni, kao da je opecen, dio koji je bio ispod kozice. Namazem kremom i do sutra nista. MM kaze da je to normalno
Juce smo bili u Sanasi radili nalaze,sve je ok hB i termin zakazan za cetvrtak 29.04. ...lavic malo plakao kada mu je teta vadila krv a mami zlo pa se pitam kako cu kada se osuneti
< Poruku je uredio lavić Simba -- 24.4.2010 15:28:02 >
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.