Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
e sada mi recite kada spada ovaj otok i konci...i kako sutra moram mu oprati cunicu,jer dr. je rekao da preskocimo danas pa sutra aBd Da se nebih vracala i citala sve...
Ja sam svome prala prvih dana fiziološkom čisto radi dezinfekcije.Konci bi se trebali sami resorbovati a kada zavisi od djeteta.Nekom to ide drugi a nekome peti dan .Prati obavezno ako se ne budu topili odmah reaguj.
E sada da vam kazem da sam znala nebi nikad radila pod lokalnom anestezijom,UZAS koliko mi se dijete isprepadalo prvo valjda sto su mu vezali nogice ma neda se dohvatiti cim ga uzmem za nogice da ga malo pricuvam dok ga presvucem pocne drhtati i dize glavicu da vidi sta mu se radi...Pile mamino i sada sam ja veseli lavic kao prije ali tuge samo dijete pocne vristati u snu i plakati pocne trzati nogice...Neznam jeli neko imao sl iskustvo i molim vas evo 2 dana nista ne jede ma nece flasicu nema sanse dajem mu na kasikicu cujem mu crijeva gladan je ali odbija P O M O C!!!Ovo za hranu me najvise brine ne jede po 7 sati i onda popije 70 ml
Neznam jeli ovo pravo pitanje za ovu temu ali mozda mi odbija jesti zato sto je isprepadan,jer necete vjerovati on nikada nije plakao kako je rodjen a sada se toliko izvristao i isplakao da je i promukao...eto to je moje iskustvo nebih nikog da prepadam ali sto se tice cunice ona je dobro...cekam pomoc
< Poruku je uredio lavić Simba -- 2.5.2010 12:18:18 >
< Poruku je uredio acudesa RR -- 2.5.2010 12:21:39 >
baš mi je žao...milki mu nožicei pričaj nježno, polako nek se navikava da dodir koji ne znači i vezanje, pričaj kako je sad veliki frajer, malo se namučio, al je sad sve super, ljekar je morao da veže nožice da ga ne bi povrijedio... možda si i ti toliko prepadnuta da prenosiš nervozu na njega...smiri se sve je prošlo
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
cuj vezali nogice... to prvi put cujem da se tako radi... znam da neko muski drzi nogice ali vezati... necu dati Erminu da vezu ne dao Bog... drzat ce ga mm AKO mognem i ja, ali o vezanju ma necu da pricam uopste
Lavić simba žao mi je što vam se to desilo, a sigurno je da dijete vežu ili tako čvrsto drže (svejedno) da mnogima ostanu modrice na nogicama. Tako mora jer je ipak u pitanju operacija i jedmna trzaj djeteta može izazvati katastroflane posljedice. Neću sad da pametujem, već sma na ovoj temi pisla, da ja nikad ne bih pristala na lokalnu anesteziju, po meni su to barbarske metode, ne znog boli, nego zbog straha i traume. ali opet ko voli neka izvoli. Evo jedna utješna info, sveki mi kaže da je mm 15 dana nije dao da mu priđe niže od pasa, svako mijenjanje plene je bilo uz vrištanje, ai odbijao je da doji, ali je ubrzo zaboravio i ko da ništa nije bilo. Nadams e da se lavić dosad oporavio
HVALA TI SKORPIJO ti me uvijek utjesit ali kazem ti bas se dijete istraumiralo i nece da jede pa dajte ako ima neko ko je imao isti problem neka se javi je kriticno nista nece da jede po malo voca i supice flasicu ma nema sanse... Moj savjet samo opsta anestezija bar dijete nista ne gleda a mora boliti posle to je razumljivo...
Lijep pozdrav drage moje! Kako ste mi... Treba mi vasa pomoc, zanima me da li je neko kod vas sunetio djete kod kuce tj. da li je imao iskustva sa porodicom Skaka i kako to sve izgleda, sta je najbolje za dijete... Ja bih da sunetim svog djecaka a premirem od straha...
ja svog trebam sunetiti, ali sam rekla nakon prvog sina da necu sunetiti djete u Bosni ako opet bude musko drugo musko, i ovdje nece da sunete djecicu prije godinu i dok neprestanu nositi pelene, tako da je malom sada 2 i po godine i vrijeme je doslo samo kada se sjetim kako sam prosla sa prvim, to grozno iskustvo ja sam sunetila u Zenici, doktor Kukolj, jako fino odradjen posao, ali moj mali je imao 4 mjeseca i traume poslije sunecenja sedmicama poslije ovdje rade drugom metodom i sve mame sa kojima sam pricala kazu da su vec taj dan sasvim normalno i hodali i piskili a ja odma zavrsim u krevetu kada samo pomislim na to, toliko me je strah molim Boga samo da prodje kako treba ovaj put
evo da se kratko prijavimo i mi u momke... s hajrom i hairli i mi obavismo sunnet... Nane je bio pravi momcina... na boce nije plakao, ali poslije kad je glavno radjeno malo jeste... ali mora se malo... mama i babo su ponosni na sina i bili smo uz njega cijelo vrijeme... hvala Bogu nije se puno trzao, a dusa moja samo je gledao u mene... one placne okice mi ne izlaze iz glave ali mama je bila hrabra pa je hrabrila i svoga sina... doktor je bio prezadovoljan a i iznenadjen kako smo bili bobri... eh sad samo malo da pratimo... ujutro se ciko doci da ga previje... mi samo da presvlacimo pelene kao i inace... evo ga 2 sata poslije doji kao da nista nije bilo...
acudesa, u pravu si... pionirka prava... a danas meni moja sveki dosla i vice Allahmubarekolsun snaho eto doceka i ti da momka osunetis, eh sad da vidim kakva ces ti svekrva biti...
evo uspavala sam ga, masallah pravo mi je dobar momak... nije vise plakao, malo samo prvi put kad je mokrio, a poslije je sve superiska... dva puta sam ga do sada presvukla, mada kazu da pokusam mu drzati pelene sto duze sa mokracom jer je ona najbolja za ranu da zamladi... ali ne da Nane dugo... nema veze... uglavnom krvarenje je stalo cini mi se odmah poslije mokrenja... jer na gazi se ne vidi bas previse krvi...
moram priznati da uopste nije strasno kako sam ja zamisljala da ce biti... eto da podijelim svoje iskustvo sa vama i da docaram koliko god mogu buducim mamicama kojima predstoji ovaj cin... ja sam bila cijelo vrijeme pored svoga Naneta, drzala mu rukicu i pricala mu... vjerujte mi da to puno znaci i vama i bebi... cak mi je i dr. rekao da je to super kad mogu jer i njima olaksavam posao i osiguaravam bebu da se ne gica previse... jutros ustala fino klanjala sabah i zamolila Boga da mi da hrabrosti i sabura... docekala na nogama doktora i fino sve pripremila, znaci deka, carsaf i podmetac gumeni da ne protopi na deku... prvo nam je dr. objasnio sve sta ce raditi i kako ce raditi... prvo da bocu u cunu na 4 strane da umiri organ, tj. ono kao da otrni... da vam bude jasnije, kao kad kod zubara inekcijom umrtve desni da se ne osjeti kad se vadi zub... a onda je navukao tu kozicu preko glavica da vidi koliko to se moze odstraniti kozice... Bogme je bilo pozamasan komad... zatim tu istu kozicu sa instrumentom povuce i odstrani skalpelom... nakon toga iglom nekom posebnom sprzi nerve da ne krvare i na kraju sasije... Nane ima 4 konca koji ce sami da izadju... i to je to... Nane je plakao samo kad bi vodom poljevali da ociste cundaru od krvi... jer kako dr. kaze ne place sto ga boli, nego zbog reakcije mijesanja krvi i vode, a voda je hladna... pa se kao buni sto se dira dole... ne da mali cune... nakon toga stave gazu i pelene i bitno je da zapiski, a to se od prilike desilo nakon 15-ak minuta... tad je opet zaplakao jer ga je malo peklo, vec poslije je opet smijesak na njegovom licu... hvala Bogu dojio je normalno vec par puta do sada, a evo malo je i zaspao... nemojte se plasiti toga, vec zamislite kao sto sam i ja, da je to samo jedna vakcina vise... vjerujte da je puno lakse za podnijeti... barem je meni tako bilo... nadam se da ce mamice koje imaju decke za suneta, shvatiti da je sve ovo jednostavno i normalno i da se necete puno sikirati... i nadam se da sam iole pomogla u shvatanju svega ovoga onim mamicama koje ne znaju kako ovo izgleda isto kao sto nisam ni ja znala...
< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.7.2010 19:16:04 >
dobro jutro drage moje htjela sam vas pitati nesto jutros kada sam presvlacila mladjeg sina na gacicama sam mu ugledala kao sekret koji izlazi iz pise jos nije osunecen a i ima podignute testise dali je neka od vas imala ovakav problem pusica za sve
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.