|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
10.4.2010 21:29:34   
frenkoza
drug A je prava mamina gazija.... toliko se drao da je promuko dusa moja....

allah razi olsun, hvala drage moje na lijepim zeljama

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1351
10.4.2010 23:00:10   
Honey3
Allah mubarekula sunet i od nasuser posted image sad se momak moze zenitiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1352
12.4.2010 8:51:30   
Happy
Allah mubarekola i od nas....
Drage zene ja imam jedno pitanje... Moj djecak je roden 4.1. znaci ima 3mjeseca i 8 dana... ja planiram cim prije sunet...
Interesuje me molim vas kada se najranije moze raditi sunet i da li je ovo prerano i da li dr Zvizdic u Sanasi radi sunecenje prije 6 mjeseci???
Hvala vam puno

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1353
12.4.2010 9:02:19   
abh
E cestitam svim malim princevima. Mene zanima koliko kosta sunete u toj poliklinici na Ilidzi i koji doktor radi?

I jos da li je  neko sunetio dijete pod totalnom anestezijom u Sanasi?

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 1354
12.4.2010 9:09:55   
aamra
IZVORNA PORUKA: Happy

Allah mubarekola i od nas....
Drage zene ja imam jedno pitanje... Moj djecak je roden 4.1. znaci ima 3mjeseca i 8 dana... ja planiram cim prije sunet...
Interesuje me molim vas kada se najranije moze raditi sunet i da li je ovo prerano i da li dr Zvizdic u Sanasi radi sunecenje prije ' mjeseci???
Hvala vam puno

Mog starijeg je dr.Zvizdic osunetio kad je imao 4 mjeseca i 5 dana ali na Kosevu. Upravo danas idem kod pedijatra u sanasu pa bi aBd u srijedu "sredjivali" chunicu ovom mladjem. Njemu je 5 mjeseci i  4 dana i radice mu isti dr u Sanasi. Mi bismo i ranije to uradili ali je mali bio malo bolestan. Inace, kad smo starijeg osunetili, bas smo pitali dr.kad je najbolje to uraditi. Kaze da za djecu koja doje moze i prije napunjenih 6 mjeseci a za onu ostalu ipak preporucuje nakon 6 mjeseci. Ali ti nazovi Sanasu pa se sa njima posavjetuj.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 1355
12.4.2010 10:37:21   
anidla
i mi smo zvali Sanasu, gdje mi je sestra lijepo objasnila da je bespotrebno dijete sunetiti prije 6 mjeseca jer ostavlja traume kasnije u razvoju....dr.Zvizdic je u Americi to istrazivao tako da i on tako praktikuje osim ako se bas mora...mi cemo njih ipak poslusati i za 15 dana ide cap rap user posted image

mi smo bili ubjedjeni da je najbolje sto prije, ali smo ipak pogrijesili....i sto kaze meni Skorpia bolje je kaze jer je nama roditeljima lakse deverati s malom osunecenom bebom...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 1356
12.4.2010 11:54:12   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: abh

E cestitam svim malim princevima. Mene zanima koliko kosta sunete u toj poliklinici na Ilidzi i koji doktor radi?

I jos da li je  neko sunetio dijete pod totalnom anestezijom u Sanasi?

ej draga... sunecenje kosta 170 km... radi doktor Dervisevic koji inace radi u hitnoj... s njim radi njegova zena pedijatar koja prvo pregleda bebija i sve i onda rade zajedno.... ja sam prezadovoljna.... moj bebi je prije 2 dana napunio 5 mjeseci i meni je to nekako ok... ni prerano ni kasno....

da vas pitam zene, kolko inace traje oporavak od ovoga, jer moj bebi i sad nekad place i vristi, kao da ga zaboli.... pa ne znam jel to normalno... osunetio se prije 4 dana

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1357
12.4.2010 14:04:59   
dzeno25
radi li iko u sarajevu sunet laserom? naime, poslije lasera nije potrebno šivanje, nema krvi, rana brže zaraste. znam da ima u fojnici, košta 100KM, ali kad bilo negdje bliže.........  sunet na ilidži košta 230KM, i rade običnom metodom.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1358
12.4.2010 14:19:52   
Aki Sa
Drage mame,

Da li je neko od vas u skorije vrijeme radio u Sanasi pod totalnom ( navodno je to neka fina kratka anestezija) i nema nikakvih ruznih posljedica. Naime mi bi se trebali sunetiti vec za 15 dana cekamo DTP revakcinaciju pa nakon toga i stvarno bi htjela izbjeci vrisku koju sma prozivjela sa starijim. Njega smo isto radili u Sanasi pod lokalnom i svih 18 minuta je trajala vriska. Maleni je imao i herniju zbog koje smo zavrsili i u bolnici i nebi smio dugo ni plakati

Svako iskustvo dobro dodje

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu dzeno25)
Neposredna veza do poruke: 1359
12.4.2010 14:30:16   
škorpija
aki-sa mi smo bili dogovorili baš taj sunet u sanasi, ali smo zbog vanrednih okolnosti morali  na koševu uraditi suneti i još jednu operaciju ujedno. ali kad smo dogovarali sunet pod optštom anestetijom u sanasi, upoznali smo i par ljekara koji su doveli sinčića od 9 mjeseci i oboje su mi rekli da je ta anestetija potpuno neškodljiva jer nije prava anestezija, već traje samo 15 minuta i bebi već nakon 15 minuta može jesti. vidjela sma i kad su to dijete iznijeli iz sale, iste sekunde se probudio i malo je kenjkao. ja bih svakako izabrala smao tu anesteziju, pisala sam na prethodnim stranicama zašto. sretno.

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1360
12.4.2010 14:32:23   
Aki Sa
Hvala skorpija

stvarno nemam snage proci kroz isto a na Hirurgiji gdje smo i lezali radi hernije rade samo lokalnu

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1361
12.4.2010 15:32:31   
aamra
Eh mi sredjujemo cundaru u srijedu u 20 do 3...uh

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1362
12.4.2010 15:50:26   
Aki Sa
Draga aamra

gdje ste se odlucili, sretno i brzo prodje tarapama oko cuneuser posted image 2/3 dana

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 1363
12.4.2010 18:41:09   
aamra
Radicemo u Sanasi. Uh jedva cekam da se zavrsi i da prodje aBd dobro

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1364
12.4.2010 19:18:02   
Atarka
Frenkoza, cectitam na sunetu, nek vam bude ziv i zdrav. user posted image user posted image  Svima koji se uskoro sunete, sretno. Pitanje za osunecene: Nama je proslo oko 25 dana od suneta i cunara je fino izgledala, ali jutros mu se kozica na jednom dijelu obruca malo upalila i natekla. Ja sam mu stavljala obloge od acidi borici. Jesam li dobro postupila? Da li se kome to desilo vec i kako cistite cune nakon sto sve zamladi? Moj ne dopusta da spustim malo kozicu i ocistim ispod.

30.09.2009

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 1365
12.4.2010 21:51:01   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: dzeno25

radi li iko u sarajevu sunet laserom? naime, poslije lasera nije potrebno šivanje, nema krvi, rana brže zaraste. znam da ima u fojnici, košta 100KM, ali kad bilo negdje bliže.........  sunet na ilidži košta 230KM, i rade običnom metodom.

gdje si ti radil na ilidzi... ja sam radila kod Dervisevica i kosta 170 km... mozda ima negdje jos na ilidzi... a jeste klasicno sunecenje sa lokalnom anestezijom

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu dzeno25)
Neposredna veza do poruke: 1366
12.4.2010 21:52:25   
frenkoza
nama se s donje strane cune pojavilo nesto bijelo, kao plik.... ne znam sta je... samo se  bojim da nije ne daj Boze gnoj.... uh tako sam se prepala... ima li neko nekih slicnih iskustava????

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1367
13.4.2010 8:21:49   
dzeno25
Još uvjek nismo, sad sam u fazi raspitivanja i tražim gdje ima laserski. U stisci sam sa vremenom a ovaj u fojnici ne radi dok se ne skupi nekoliko djece. Izgleda da je u sarajevu laser još uvijek nepoznanica. u eurofarmu na ilidži je 230KM.

a gdje dođe taj dervišević?

< Poruku je uredio dzeno25 -- 13.4.2010 8:23:54 >

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1368
13.4.2010 8:56:44   
Mostarka*
Kako funkcionise to laserski?

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu dzeno25)
Neposredna veza do poruke: 1369
13.4.2010 10:26:55   
dzeno25
pa nema šivanja, nema krvi, laser ujedno i sterilizuje ranu, ista brže zarasta, proces kraće traje....... samo što je izgleda malo doktora koji imaju ovu opremu. prijatelj je sunetio dijete laserom i vrlo je zadovoljan. precizno odrađeno, brzo odrađeno, i brzo zaraslo.

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 1370
13.4.2010 11:31:34   
škorpija
nama se s donje strane cune pojavilo nesto bijelo, kao plik.... ne znam sta je... samo se bojim da nije ne daj Boze gnoj.... uh tako sam se prepala... ima li neko nekih slicnih iskustava????

kako misliš plik, mi smo imali ko neku bijelu skramu, al to je normalno i ne treba dirati

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu dzeno25)
Neposredna veza do poruke: 1371
13.4.2010 11:40:19   
salmy

IZVORNA PORUKA: frenkoza

nama se s donje strane cune pojavilo nesto bijelo, kao plik.... ne znam sta je... samo se  bojim da nije ne daj Boze gnoj.... uh tako sam se prepala... ima li neko nekih slicnih iskustava????

Nista ne diraj imali smo isto tako,to su konci koji ce sami otpsti,mazi kantarionovim uljem i ne diraj! slobodno ga kupaj mi smo drugi dan afana okupali,stavili dosta kupke i malo ga drzali u njoj! dodali smo i hipermangan! i sve je dobro bilo!

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1372
13.4.2010 11:42:25   
salmy

IZVORNA PORUKA: dzeno25

pa nema šivanja, nema krvi, laser ujedno i sterilizuje ranu, ista brže zarasta, proces kraće traje....... samo što je izgleda malo doktora koji imaju ovu opremu. prijatelj je sunetio dijete laserom i vrlo je zadovoljan. precizno odrađeno, brzo odrađeno, i brzo zaraslo.

iskreno ja ne bih tom tretmanu izlozila djete! koji crni laser pa nije karabeg? to je prirodan proces nista strasno.Kako su se djeca sunetila prije bez icega pa svi zivi i zdravi!

(odgovor članu dzeno25)
Neposredna veza do poruke: 1373
13.4.2010 11:48:30   
frenkoza
meni je zena rekla da ce biti zuti iscjedak, da ne mislim da je gnoj, nego je to od koze nemam pojma.... a pretpostavljam da je to to... nisam nista dirala nadam se da je to ta skarma...

dervisevici su ti, eh kako bih ti objasnila... ulica je ibrahima ljubovica, .... najbolje ti je da dodjes do policijske stanice, i tu preko puta ima ulica... kad udjes u tu ulicu od policije, s lijeve strane je parking, pa onda jedna zgrada... ima na njoj reklama "Ambulanta za djecije bolesti" sidjes u prolaz i s desne strane je klinika... al kad nadjes zgradu lahko ces naci kliniku

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1374
13.4.2010 12:06:40   
DM
da je bespotrebno dijete sunetiti prije 6 mjeseca jer ostavlja traume kasnije u razvoju....dr.Zvizdic je u Americi to istrazivao tako da i on tako praktikuje

Draga Anidla,to za traume tek čujemuser posted image Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno  u Kur'anu i hadisu?!

P.S.Molim da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *