Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
drug A je prava mamina gazija.... toliko se drao da je promuko dusa moja....
allah razi olsun, hvala drage moje na lijepim zeljama
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
Allah mubarekola i od nas.... Drage zene ja imam jedno pitanje... Moj djecak je roden 4.1. znaci ima 3mjeseca i 8 dana... ja planiram cim prije sunet... Interesuje me molim vas kada se najranije moze raditi sunet i da li je ovo prerano i da li dr Zvizdic u Sanasi radi sunecenje prije 6 mjeseci??? Hvala vam puno
Allah mubarekola i od nas.... Drage zene ja imam jedno pitanje... Moj djecak je roden 4.1. znaci ima 3mjeseca i 8 dana... ja planiram cim prije sunet... Interesuje me molim vas kada se najranije moze raditi sunet i da li je ovo prerano i da li dr Zvizdic u Sanasi radi sunecenje prije ' mjeseci??? Hvala vam puno
Mog starijeg je dr.Zvizdic osunetio kad je imao 4 mjeseca i 5 dana ali na Kosevu. Upravo danas idem kod pedijatra u sanasu pa bi aBd u srijedu "sredjivali" chunicu ovom mladjem. Njemu je 5 mjeseci i 4 dana i radice mu isti dr u Sanasi. Mi bismo i ranije to uradili ali je mali bio malo bolestan. Inace, kad smo starijeg osunetili, bas smo pitali dr.kad je najbolje to uraditi. Kaze da za djecu koja doje moze i prije napunjenih 6 mjeseci a za onu ostalu ipak preporucuje nakon 6 mjeseci. Ali ti nazovi Sanasu pa se sa njima posavjetuj.
i mi smo zvali Sanasu, gdje mi je sestra lijepo objasnila da je bespotrebno dijete sunetiti prije 6 mjeseca jer ostavlja traume kasnije u razvoju....dr.Zvizdic je u Americi to istrazivao tako da i on tako praktikuje osim ako se bas mora...mi cemo njih ipak poslusati i za 15 dana ide cap rap
mi smo bili ubjedjeni da je najbolje sto prije, ali smo ipak pogrijesili....i sto kaze meni Skorpia bolje je kaze jer je nama roditeljima lakse deverati s malom osunecenom bebom...
ej draga... sunecenje kosta 170 km... radi doktor Dervisevic koji inace radi u hitnoj... s njim radi njegova zena pedijatar koja prvo pregleda bebija i sve i onda rade zajedno.... ja sam prezadovoljna.... moj bebi je prije 2 dana napunio 5 mjeseci i meni je to nekako ok... ni prerano ni kasno....
da vas pitam zene, kolko inace traje oporavak od ovoga, jer moj bebi i sad nekad place i vristi, kao da ga zaboli.... pa ne znam jel to normalno... osunetio se prije 4 dana
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
radi li iko u sarajevu sunet laserom? naime, poslije lasera nije potrebno šivanje, nema krvi, rana brže zaraste. znam da ima u fojnici, košta 100KM, ali kad bilo negdje bliže......... sunet na ilidži košta 230KM, i rade običnom metodom.
Da li je neko od vas u skorije vrijeme radio u Sanasi pod totalnom ( navodno je to neka fina kratka anestezija) i nema nikakvih ruznih posljedica. Naime mi bi se trebali sunetiti vec za 15 dana cekamo DTP revakcinaciju pa nakon toga i stvarno bi htjela izbjeci vrisku koju sma prozivjela sa starijim. Njega smo isto radili u Sanasi pod lokalnom i svih 18 minuta je trajala vriska. Maleni je imao i herniju zbog koje smo zavrsili i u bolnici i nebi smio dugo ni plakati
Svako iskustvo dobro dodje
aki-sa mi smo bili dogovorili baš taj sunet u sanasi, ali smo zbog vanrednih okolnosti morali na koševu uraditi suneti i još jednu operaciju ujedno. ali kad smo dogovarali sunet pod optštom anestetijom u sanasi, upoznali smo i par ljekara koji su doveli sinčića od 9 mjeseci i oboje su mi rekli da je ta anestetija potpuno neškodljiva jer nije prava anestezija, već traje samo 15 minuta i bebi već nakon 15 minuta može jesti. vidjela sma i kad su to dijete iznijeli iz sale, iste sekunde se probudio i malo je kenjkao. ja bih svakako izabrala smao tu anesteziju, pisala sam na prethodnim stranicama zašto. sretno.
Frenkoza, cectitam na sunetu, nek vam bude ziv i zdrav. Svima koji se uskoro sunete, sretno. Pitanje za osunecene: Nama je proslo oko 25 dana od suneta i cunara je fino izgledala, ali jutros mu se kozica na jednom dijelu obruca malo upalila i natekla. Ja sam mu stavljala obloge od acidi borici. Jesam li dobro postupila? Da li se kome to desilo vec i kako cistite cune nakon sto sve zamladi? Moj ne dopusta da spustim malo kozicu i ocistim ispod.
radi li iko u sarajevu sunet laserom? naime, poslije lasera nije potrebno šivanje, nema krvi, rana brže zaraste. znam da ima u fojnici, košta 100KM, ali kad bilo negdje bliže......... sunet na ilidži košta 230KM, i rade običnom metodom.
gdje si ti radil na ilidzi... ja sam radila kod Dervisevica i kosta 170 km... mozda ima negdje jos na ilidzi... a jeste klasicno sunecenje sa lokalnom anestezijom
nama se s donje strane cune pojavilo nesto bijelo, kao plik.... ne znam sta je... samo se bojim da nije ne daj Boze gnoj.... uh tako sam se prepala... ima li neko nekih slicnih iskustava????
Još uvjek nismo, sad sam u fazi raspitivanja i tražim gdje ima laserski. U stisci sam sa vremenom a ovaj u fojnici ne radi dok se ne skupi nekoliko djece. Izgleda da je u sarajevu laser još uvijek nepoznanica. u eurofarmu na ilidži je 230KM.
pa nema šivanja, nema krvi, laser ujedno i sterilizuje ranu, ista brže zarasta, proces kraće traje....... samo što je izgleda malo doktora koji imaju ovu opremu. prijatelj je sunetio dijete laserom i vrlo je zadovoljan. precizno odrađeno, brzo odrađeno, i brzo zaraslo.
nama se s donje strane cune pojavilo nesto bijelo, kao plik.... ne znam sta je... samo se bojim da nije ne daj Boze gnoj.... uh tako sam se prepala... ima li neko nekih slicnih iskustava????
kako misliš plik, mi smo imali ko neku bijelu skramu, al to je normalno i ne treba dirati
Nista ne diraj imali smo isto tako,to su konci koji ce sami otpsti,mazi kantarionovim uljem i ne diraj! slobodno ga kupaj mi smo drugi dan afana okupali,stavili dosta kupke i malo ga drzali u njoj! dodali smo i hipermangan! i sve je dobro bilo!
pa nema šivanja, nema krvi, laser ujedno i sterilizuje ranu, ista brže zarasta, proces kraće traje....... samo što je izgleda malo doktora koji imaju ovu opremu. prijatelj je sunetio dijete laserom i vrlo je zadovoljan. precizno odrađeno, brzo odrađeno, i brzo zaraslo.
iskreno ja ne bih tom tretmanu izlozila djete! koji crni laser pa nije karabeg? to je prirodan proces nista strasno.Kako su se djeca sunetila prije bez icega pa svi zivi i zdravi!
meni je zena rekla da ce biti zuti iscjedak, da ne mislim da je gnoj, nego je to od koze nemam pojma.... a pretpostavljam da je to to... nisam nista dirala nadam se da je to ta skarma...
dervisevici su ti, eh kako bih ti objasnila... ulica je ibrahima ljubovica, .... najbolje ti je da dodjes do policijske stanice, i tu preko puta ima ulica... kad udjes u tu ulicu od policije, s lijeve strane je parking, pa onda jedna zgrada... ima na njoj reklama "Ambulanta za djecije bolesti" sidjes u prolaz i s desne strane je klinika... al kad nadjes zgradu lahko ces naci kliniku
da je bespotrebno dijete sunetiti prije 6 mjeseca jer ostavlja traume kasnije u razvoju....dr.Zvizdic je u Americi to istrazivao tako da i on tako praktikuje
Draga Anidla,to za traume tek čujem Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno u Kur'anu i hadisu?!
P.S.Molim da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.