Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pa nema šivanja, nema krvi, laser ujedno i sterilizuje ranu, ista brže zarasta, proces kraće traje....... samo što je izgleda malo doktora koji imaju ovu opremu. prijatelj je sunetio dijete laserom i vrlo je zadovoljan. precizno odrađeno, brzo odrađeno, i brzo zaraslo.
iskreno ja ne bih tom tretmanu izlozila djete! koji crni laser pa nije karabeg? to je prirodan proces nista strasno.Kako su se djeca sunetila prije bez icega pa svi zivi i zdravi!
meni se ta logika nije nikada sviđala. pa ljudi su prije živjeli u pećinama i nije im ništa falilo, da li bi danas neko živio u istoj?
ma sve je to slično samo što umjesto sječiva ima lasersku svjetlost. postupak je isti, osim šivanja.
m da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....
IZVORNA PORUKA: frenkoza
meni je zena rekla da ce biti zuti iscjedak, da ne mislim da je gnoj, nego je to od koze nemam pojma.... a pretpostavljam da je to to... nisam nista dirala nadam se da je to ta skarma...
dervisevici su ti, eh kako bih ti objasnila... ulica je ibrahima ljubovica, .... najbolje ti je da dodjes do policijske stanice, i tu preko puta ima ulica... kad udjes u tu ulicu od policije, s lijeve strane je parking, pa onda jedna zgrada... ima na njoj reklama "Ambulanta za djecije bolesti" sidjes u prolaz i s desne strane je klinika... al kad nadjes zgradu lahko ces naci kliniku
u bihaću isto rade laserski, to je uobičajena metoda i rana lakše zaraste jer nema konaca, to su mi potvrdile mame čiji su sinovi osunećeni na oba načina
Za ovo laserski sam prvi put ovdje cula, ali cu se raspitati po Mostaru, jer mi se to cini lakse i s tim prihvatljivije. Samo mi recite ko radi te zahvate, jel pedijatar ili ??? Kod mene u famili su sve curice i niko nema pojma s tim, a i nije razlog obrezivanja vjerske prirode pa smo opet neupuceni :-)
Draga Anidla,to za traume tek čujem Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno u Kur'anu i hadisu?!
P.S.Molim da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....
Slažem se, što prije to bolje. pr. U Americi to rade odmah po rođenju.
Mi sutra aBd idemo da osunetimo malog. Uh jest me zivac opalio, cijeli dan sam na nogama samo izmisljam da nesto radim...cak sam isprobala i fondant masu za torte...uh kad se sjetim placa kad smo starijeg osunetili..uh
Odlucili smo se idemo kod dr. Dizdarevica u privatnu ordinaciju...Dajte mi broj ako neko ima i dali kod njega moram doci sa nalazima posto sam mislila u dom zdravlja to sve zavrsiti?!...I koliko dana prije se zakaze termin kod njega?
Jesu li se mala raja sunetila i kako proslaze rane vec sunecenih Mi smo jucer bili kod Dr na pregledu zbog kaslja i cim ozdravimo pravac Sanasa na rezanje ( jest ovo lako reci a kad se samo sjetim vriske)
Mi smo sunetili starijeg pod lokalnom anestezijom, tada je imao 5 mjeseci i svih 18 minuta koliko je trajao zahvat cula se samo vriska. Svaka minuta ko godina, kazu doktori da to bebe ne boli ali da pocnu plakati od prvog uboda i ne staju do kraja ( dosta nepozantih ljudi okolo, pa svezani itdd) ali ja vise nemam snage da prodjem kroz isto pa sam se odlucila na maskicu
Mi smo sunetili starijeg pod lokalnom anestezijom, tada je imao 5 mjeseci i svih 18 minuta koliko je trajao zahvat cula se samo vriska. Svaka minuta ko godina, kazu doktori da to bebe ne boli ali da pocnu plakati od prvog uboda i ne staju do kraja ( dosta nepozantih ljudi okolo, pa svezani itdd) ali ja vise nemam snage da prodjem kroz isto pa sam se odlucila na maskicu
joj draga,mene strah te opste...samo o tome razmisljam, a opet ne znam ni kako cu podnijeti vristanje...ma bas sam a sve nesto odgadjam bas zbog toga sto se ne mogu odluciti,a blize nam se i taj 6 mjesec kad su nam i preporucili da uradimo sunet...joj majko mila....da se hoce deiti sad i odmah, jer me neizvjesnost i cekanje bas slomi...
Odlucili smo se idemo kod dr. Dizdarevica u privatnu ordinaciju...Dajte mi broj ako neko ima i dali kod njega moram doci sa nalazima posto sam mislila u dom zdravlja to sve zavrsiti?!...I koliko dana prije se zakaze termin kod njega?
tel. 061/486-811 na grbavici nalaze odradi u domu zdravlja, krvna slika i vrijeme koagulacije
Mi jucer sredismo chunicu. Super je proslo hvala Bogu. Radili smo u sanasi pod lokalnom (opste me strah). Uglavnom mali nije puno plakao kad su ga iznijeli, puno puno manje nego stariji. Kako je bilo dok su ga radili ne znam, kaze MM i moj brat da se samo povremeno cuo. Chunica super izgleda, mali je super ne place evo ga igra se dusha moja. Jucer je plakao dok smo mu skinuli zavoj i poslije samo ako bi nogicom dotakao chunu. Jutros dok sam ga presvlacila malo je dotakao nogicom i nije zaplakao. Znaci ne boli ga vise. Hvala Bogu sve super prodje. Bolje nego sto sam ocekivala. Skinula sam veliku brigu sa vrata
blago tebi vi ste se sriktali za buducnost nadam se da brzom oporavku
Ja sam se eto raspitala za tu opstu, sve sto pricam je navodno ali eto previse ljudi sam pitala i napravila pravo malo istrazivanje i eto izgleda da je potpuno bezopasna da uopste to nije opsta kao sto je kad se nedaj boze rade neke operacije ( jer tada se anestezija daje u venu) a ovako samo maskica i beba spava dok traje sunet
Jest, jest, eto jos smo da ih ozenim Znam ja za tu opstu, raspitivala sam se i ja posebno nakon iskustva starijeg kojeg nismo mogli dozvati od placa nekih pola sata nakon sto su ga iznijeli. Tad sam rekla ako opet budem imala sina iskljucivo sa opstom, al eto nismo se usudili. I nisam se pokajala, super je podnio stvarno, hvala Bogu
Ja sam možda i dosadna, sa svojim" pametovanjem" ali moj savjet je da mame bvudu prisutne prilikom sunećenja, ja sam bila sa obojicom i ne žalim ni sekunde! Bez obzira što plaču(pa moraju plakati),a i to plakanje ja toliko koliko neka djeca plaču i akd se udare i kada prime bocu...ali vi ste tu i vidite zašto plače, da to nije nišđ ta strašno, a da vaša bebica zbna i osjeti da ste vi uz nju, da osjeti vaš miris i da zna da je njeno najpotrebnije uz nju...
Draga Anidla,to za traume tek čujem Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno u Kur'anu i hadisu?!
P.S.Molim da se ovaj moj post ne protumači pogrešno-nije ovo nikakvo nametanje vjerskih ubjeđenja,nego samo pojašnjenje....
hvala na pojasnjenu, ali ja ga nisam ni trazila, sorry...
i nije fakat fazon vise u sve vjeru mjesati....pa nisu Amerikanci muslimani pa sunete djecu moja mama nije muslimanka pa je uradjen sunet i mom bratu, prema tome....treba imati mjeru...
izvini moram se nasmijati Nije istina da Hodza suneti prije je sunetio zvani "berbo"kod nas dolazio kuci davnoo jos tako sam cula price i djeci radili na zivo tj.bez anestezija uh jadan huda onaj koji je u to vrijeme bio musko .. A sada radi dokt.Hirurg.sa anestezijom
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.