|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
6.5.2013 17:05:56   
animagical
emice, ne mogu se tacno sjetiti ali mislim da je 200 km u lokalnoj u sanasi...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2626
6.5.2013 17:10:32   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Koliko dijete bude uspavano?

7 minutauser posted image

Hvala, jesi ti vec vodila svog E?
anja anjice, ma znam da je vjecnostuser posted image
Definitivno i mi cekamo da napuni 6 mjeseci, odnosno 7 akobogda, nakon vakcine, i picimo to obavitiuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2627
6.5.2013 17:14:54   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: animagical

necu ja lokalnu,ja hocu opcu,Alan je veliki,ne zelim nikakve traumeuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2628
6.5.2013 17:26:47   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

necu ja lokalnu,ja hocu opcu,Alan je veliki,ne zelim nikakve traumeuser posted image

ja sam protiv suneta u apcoj al u ovom slucaju potpuno podrzavam
da sami ja na tvom mjestu isto bi uradila

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2629
6.5.2013 17:37:19   
Hannica
Procitah na predhodnoj stranici da se u slucaju uvucene cune sunet odgadja,kod mog Afana je uvucena ali nam doktor nista nije rekao za to,osunetio ga sa 4 mjeseca i nisam nikako zadovoljna,mislim da cemo morati ponoviti sve to,onaj dio gdje je kozica odsjecena i gdje bi trebalo biti okruglo oko cune je kod njega grozno,na 2-3 mjesta se nalaze neke kvrzice,komadici kozice. Ima li neko iskustva sa ponavljanjem suneta?user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2630
6.5.2013 18:07:39   
animagical

pa sto si pitala ondauser posted image salim se, u pravu si, ne bih ni ja, veliki je

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2631
6.5.2013 18:13:53   
Emica_sa

pa sto si pitala ondauser posted image salim se, u pravu si, ne bih ni ja, veliki je

zanimalo me radi li iko drugi u opcoj osim sanase,ali evo izgleda da ne radiuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 2632
6.5.2013 21:42:14   
škorpija
hanice imam i ja sličnu stiuaciju, njemu je operiran ukopan penis, ali ostalo je viška kožice, isreno ja ponavljati neću, kad bude veći ako mu se čuna ne bude sviđala nek sam ide novi sunet, ja tu traumu ne želim ponovo preživljavati

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2633
7.5.2013 9:26:23   
Hannica
Najvjerovatnije da cu i ja isto uraditi.... usvakom slucaju moram otici da vidim s doktorom sta i kako. Znam da je tvoj maleni stariji pa me zanima da li mu je jos uvijek ukopan piso ili je vec izasao na sunce.user posted image Ja kod svog A nisam primjetila neki napredak osim kad se digne pa malo izviri ali ni tada ne u potpunosti.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2634
7.5.2013 10:25:35   
škorpija
izašao je glavić ,ali ima još dosta kožice viška, ja mu to održavam i mažem ispod jekodermom da se ne bi sljepila kožica i to je to, ma opet kažem kad ga počne koristiti neka skonta jel treba na sunet ili neuser posted image , ja ne znam, meni izgleda ok

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2635
7.5.2013 13:33:21   
elmaL
E mene je bas zanimalo kakvo je stanje kod drugih koji su obavili sunet. naime, mi smo naseg djecaka osunetili prije nesto vise od 20 dana, sve je super proslo hvala Bogu. Sad mu se pisa vec vratila u normalno stanje, isplai koncici i sve to, medjutim, i dalje mu se moze dobro navuci kozica, mislim ono sto je ostalouser posted image kad ga presvlacim pa povucem, ispod mu uvijek bude ono bijelo nakupi seuser posted image e sad jel to normalno i da li tako i treba da bude, ja sam mislila poslije sunecenja da se nece ovo moci navlaciti, ili sam pogresno mislilauser posted image

i jos nesto, on sad neda uopste da mu se dira, recimo da mu ocistim dok ga presvlacim, ne bih rekla da ga boli, iako pravi neku facu i negoduje, vise mi se cini da zna da se nesto desavalo oko pise pa sad neda ni primaknutiuser posted image iako on to scepa rukom kad uspije dok ga presvlacimouser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2636
7.5.2013 13:37:22   
anja anjica
Emi opcu anesteziju radi i eurofarm na ilidzi

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2637
7.5.2013 13:47:12   
animagical

IZVORNA PORUKA: elmaL

E mene je bas zanimalo kakvo je stanje kod drugih koji su obavili sunet. naime, mi smo naseg djecaka osunetili prije nesto vise od 20 dana, sve je super proslo hvala Bogu. Sad mu se pisa vec vratila u normalno stanje, isplai koncici i sve to, medjutim, i dalje mu se moze dobro navuci kozica, mislim ono sto je ostalouser posted image kad ga presvlacim pa povucem, ispod mu uvijek bude ono bijelo nakupi seuser posted image e sad jel to normalno i da li tako i treba da bude, ja sam mislila poslije sunecenja da se nece ovo moci navlaciti, ili sam pogresno mislilauser posted image

i jos nesto, on sad neda uopste da mu se dira, recimo da mu ocistim dok ga presvlacim, ne bih rekla da ga boli, iako pravi neku facu i negoduje, vise mi se cini da zna da se nesto desavalo oko pise pa sad neda ni primaknutiuser posted image iako on to scepa rukom kad uspije dok ga presvlacimouser posted image

naravno da ne da, to je jako osjetljiv dio, treba mu vremena da se navikne da je na zraku i da ga dotice i pelena,a ne tek ruke... ja mislim da je to ok sve, samo cisti redovno...ja sam samo prala vodom i baby sapunom, kad su ispali konci nisam vise mazala ni sipala uljem

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2638
7.5.2013 13:58:20   
elmaL
Mi smo vec drugi dan prestali mazati i sipati ulje, dosla nam u goste rodica koja radi kao sestrica u sali za operacije, pa cesto radi sunet, kaze nemojte mu mazati pelenu niti ulje stavljati jer mu samo produzavate vrijeme oporavka, dok je vlazno teze zacijeljuje...mene bilo strah sta ako mu se zalijepi, ali navece mu stavili suhu pelenu ujutro ok, i nismo mu nista vise mazali, a 4.dan ga kupali u kadi, ja je pitam kad ga smijemo kupati kaze ona mozes odmah nista mu to ne smetauser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

Neposredna veza do poruke: 2639
7.5.2013 14:01:42   
animagical
zapravo kantarionovo ulje pospsjesuje zarastanje i cini oziljak ljepsim, manje vidljivim.... ja sam ga koristila i an sebi poslije jedne operacije i oziljak mi se skoro i ne primjeti

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2640
8.5.2013 11:26:27   
škorpija
i ja mislim da kantarionovo ulje sigurno pomaže, a ne odmaže zarastanje rana, nije to ista vlaga kao voda

Neposredna veza do poruke: 2641
9.5.2013 23:12:47   
Maida1
Polovicno sunecenje

Puno roditelja se danas susrece sa situacijom da nakon sunecenja djecaka i dalje moraju da navlace kozicu odnosno da kozica i dalje prekriva glavic.

To je takozvano americko sunecenje jer se tamo djeca sunete na taj nacin da im se samo ukloni onaj vrh(pipak) kozice jer se smatra da je to dovljno da bi se postigao efekat za bolju higijenu jer bez vrha kozice urin ne moze zapinjati pri mokrenju i zbog toga se ne moze nakupljati ispod kozice.

Od skora je ta praksa donesena i kod nas pa doktori sve cesce sunete tako sto odstrane samo pola kozice a ne svu kozicu kako se to nekad radilo. Nakon ovakvog suneta kozica i dalje prekriva pola ili cijeli glavic. Jedino se vrh glavica moze vidjeti. Razlozi za "polovicno" sunecenje su: dijete se lakse osunetiti na ovaj nacin, rana brze zaraste, i manje krvarenje.

Nekim roditeljima se ovo svidja a nekim ne. U pitanju je samo estetika.

Roditelji koji ne zele da kozica i dalje prekriva glavicu nakon sunecenja trebaju porazgovarati sa hirurgom i objasniti mu da oni zele klasicno(tradicionalno) sunecenje!!

Mama predivnog sina! :-)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2642
10.5.2013 15:25:11   
Hannica
Roditelji koji ne zele da kozica i dalje prekriva glavicu nakon sunecenja trebaju porazgovarati sa hirurgom i objasniti mu da oni zele klasicno(tradicionalno) sunecenje!!

Pa valjda bi doktori trebali roditelje pitati da li zele to moderno sunecenje ili ne.user posted image Nikad nisam cula da postoji novi nacin. I zvuci be bezveze skroz,i onako brzo zaraste i ne krvari uopste mnogo,ustavri nikako,ja krvi vidjela nisam.
Amerikanci bi crkli kad nebi nesto smislili,samo nek je naopako.

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 2643
15.5.2013 11:48:00   
Vinetu
Naš momak sutra ima zakazan sunet! Inšallah! Tek me sad trema "spucala" : )

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2644
15.5.2013 13:06:12   
anja anjica
Bice to akb dobro ne frkaj se bezveze,ja to prosla vise mene bilo strah nepoznatog.Neka je sa srecom Vinetu

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2645
15.5.2013 13:41:23   
elmaL
sretno, proci ce sigurno bolje nego si zamislilauser posted image

E i A=<3

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 2646
15.5.2013 16:03:38   
bookah

IZVORNA PORUKA: Hannica

Pa valjda bi doktori trebali roditelje pitati da li zele to moderno sunecenje ili ne.user posted image Nikad nisam cula da postoji novi nacin. I zvuci be bezveze skroz,i onako brzo zaraste i ne krvari uopste mnogo,ustavri nikako,ja krvi vidjela nisam.
Amerikanci bi crkli kad nebi nesto smislili,samo nek je naopako.

Ovo je ok kad neko ne zeli sunetiti iz vjerskih razloga, ali mora zbog zdravstvenih. Ima takvih slucajeva i kod nas pa djeca imaju teskih problema jer roditelji ne zele ni pomisliti na rezanje kozice.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2647
17.5.2013 10:30:32   
Vinetu
Eto, drage moje, moj se sinčić osunetio jučer. Sve je prošlo dobro. Plakao je veoma mnogo, ali mislim da je to zbog toga što nije fino spavao prije toga pa je bio nervozan. Noć je protekla odlično, nije plakao niti bio nervozan - spavao je mirno, kao i inače. Za sada koristimo Bivacin mast (2 puta dnevno), Panadol sirup (svakih 8 sati) - po preporuci doktora, a stavljam i kantarionovo ulje na pelenu.

(odgovor članu bookah)
Neposredna veza do poruke: 2648
17.5.2013 11:10:30   
anja anjica
Hvala dragom Bogu da je sve proslo ok,neka bude sa srecom

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2649
17.5.2013 15:23:03   
Vinetu
Je l' ćuna treba ovako čudno da izgleda nakon suneta? Glavić se fino vidi, ali oko njega, gdje su konci, sve je nekako napuhano, kvrgavo. user posted image user posted image

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *