Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
to je normalno ipak je to rezano i sivano..to je rana..i u redu je da bude nateceno, modro i sl..bitno je da ne krvari, da nema gnjoja, da fino zarasta..cak i ako cuna bude dr. boje (kod mog djecaka je bilo blago modro mjesecima) i to je u redu..treba vremena da sve fino zacjeli..
Full Moon, hvala, ma nek smo se riješili brige. Maleni je super, uopće ne primijetim na njemu neku nervozu ili da ga šta boli - veseo je, fino jede, fino spava.
Djoisa, ne krvari, hvala Bogu. Čini mi se da malo bolje izgleda sada nego jutros, kao da je kantarionovo ulje očistilo ranu. Maleni je cijelu noć bio go (tako nam doktor rekao), MM i ja napravili neku skalameriju oko njega sa jastucima, najlonima i pamučnim pelenama, da ne piša okolo a da se ne prehladi. Helem, piša je bila na zraku, pa je prestala krvariti. Maleni je sinoć a i danas spavao u onoj stolici-ljuljački, da se ne vrti i da se ne povrijedi.
Da se upisemo i mi,obavili smo to prije3 dana kod dr.Gazica u lokalnoj. Sve je super proslo i ako imamo skoro 18 mjeseci! Bojala sam se jer je veliki ali sad cak mislim da je bolje nego kad je mali! Kad smo dosli kuci on je u svom cosku proveo dan,gledao tv... Bas se zna paziti,hoda i trci pa ako zaboli sjedne,ja se odmorila Najgori dio je presvlacenje pelene,sad sipamo samo kantarion,malo smo jutro i oprali ali sam vidjela par kapljica krvi??? Jel to ok???
Da se upisemo i mi,obavili smo to prije3 dana kod dr.Gazica u lokalnoj. Sve je super proslo i ako imamo skoro 18 mjeseci! Bojala sam se jer je veliki ali sad cak mislim da je bolje nego kad je mali! Kad smo dosli kuci on je u svom cosku proveo dan,gledao tv... Bas se zna paziti,hoda i trci pa ako zaboli sjedne,ja se odmorila Najgori dio je presvlacenje pelene,sad sipamo samo kantarion,malo smo jutro i oprali ali sam vidjela par kapljica krvi??? Jel to ok???
jeste, možda se bila malo pelene zalijepila pa kad si povukla, malkice prokrvarilo, biće to sve ok, samo kantariona obilno sipaj
Hvala ti, malo sam zabrinuta i danas kad sam skinula pelenu malo prokevari ali je ovaj put on sam trgno pelenu :( Traume su kad se presvlaci! Svako koliko treba ulje sipat? Nece da sjedne u kadicu sa vodom,nema sanse!
Ja kantarion utrljam na pelenu, a ne stavljam direktno na pišu. Je li bolje tako ili...? Kod nas nema krvarenja. Mijenjam pelenu svako sat-dva. Naša piša i dalje čudno izgleda. Kako li će od "ovoga" ispasti ono kako piša treba da izgleda Koliko je vašim mališanima trebalo da im piša izgleda normalno? Da li konci ispadnu ili nestanu? Kad da očekujem da se to desi?
Moracu cesce da mjenjam pelenu.a zao mi ga koliko picne plakati i tresti se :( I ja uljem natipim pelenu i zalijem cunu! Sad cu pokusati da jekodermom namazam pelenu a zalijem kantarion kao sto rece skorpija! Jedva cekam da ovo se prodje!
Ja kantarion utrljam na pelenu, a ne stavljam direktno na pišu. Je li bolje tako ili...? Kod nas nema krvarenja. Mijenjam pelenu svako sat-dva. Naša piša i dalje čudno izgleda. Kako li će od "ovoga" ispasti ono kako piša treba da izgleda Koliko je vašim mališanima trebalo da im piša izgleda normalno? Da li konci ispadnu ili nestanu? Kad da očekujem da se to desi?
Neku masnu kremu tipa Pavloviceva, Pharmamed, ugl tu neku na guzu obilno mazati na mjestu gdje bude cuna i onda se defitnitvno nece zalijepiti, a sto vise ulja kantarionovog na cunu.
I Vinetu, izgledace ona "cudno" jer ipak je to rezano i sivano, ali ce vremenom dobiti "pravi" izgled. Vinetu i Drznice da drugovi sto prije prebole
Moracu cesce da mjenjam pelenu.a zao mi ga koliko picne plakati i tresti se :( I ja uljem natipim pelenu i zalijem cunu! Sad cu pokusati da jekodermom namazam pelenu a zalijem kantarion kao sto rece skorpija! Jedva cekam da ovo se prodje!
moj djecak mjesecima nakon suneta nije dao prici donjem dijelu tijela.skidanje pelene je bio prizor ko iz horor filmova.nocno budjenje sa krikovima se zadrzalo dugo nakon zahvata. drznice...tvoj djecak je dozivio traumu i nije nikakvo cudo sto tako reaguje.iz tog razloga ja svakoj majci savjetujem sunecenje pod totalnom anestezijom jer trauma nakon toga nema. kada ga presvlacis tiho mu pevusi neku pjesmicu koju voli.nastoj da ne osjeti tvoju napetost i strah.kada budes opustena i kada dijete ne bude osjecalo tvoju napetost biti ce drugacije. ja ti od srca zelim(i tebi i svim ostalim mamama) da oporavak djeteta bude sto kraci i da ne ostavi dublji trag u njegovoj psihi. a licno....to sto doktori rade i na koji nacin sunete djecu pod lokalnom anestezijom,kakav pristup imaju samom djetetu pri samom cinu suneta je za svaku osudu.vecina svoj posao rade rutinski i mehanicki bez emocija i bez razmisljanja kako ce dijete poslije reagovati.moj djecak je dugo imao modre rukice i nogice .na osnovu toga zakljucujem da je njegovo sunecenje za njega bila jedna velika trauma.a traume najmanje trebaju jednom malom bicu. uglavnom...sretno svima....i bice to sve dobro aBd
Ja sam zaista prezadovoljna samim pristupom dr.Gazica! Covjek koji ima zivaca,jako njezan pristup djeci. Nismo imali problem nocnog budjenja sa vriskom sad mi bolje spava,mozda ga strah da se budi hehe! Ali strah je tu kad se pelena mjenja a bilo bi straha i da je pod opstom anestezijom! Mi smo prvo htjeli opstu na Kosevu kod dr.Zvizdica i povadili nalaze,mucili dijete a onda sam saznala da moramo dan prije provesti u bolnici sto mi je bilo van svake pameti pa smo se odlucili za lokalnu!
Sad se ne kajem sto sam ovako kasno to uradila cak bi bilo lakse da je jos stariji jer se zna paziti! On prvi dan lezao,slusao ko danije ono dijete, bas zba paziti! Nisam morala nosati ga da se ne uvrijedi i sl.
Hvala vam svima puno mi znacite sa savjetima! Saljemo pusu.
iako sam sto puta rekla svoj stav o sunećenju s lokalnom anestezijom evo da još jednom kaže, moooožda bih dopustila to svom djetetu do 3. mjeseca dok je jeoš gotovo nesvjesan svijeta oko sebe. ali kad je malo veći evo scenari: recimo zamislite poveze vas muž autom ko da je sve ok, vi kontate idete na izlet ili u kupovinu,. a on vas odvede u bolnicu, tamo te zgrabe medicinske sestre, zavežu te ili ti nasilu drže ruke i noge i daju anesteziju, vi se derete i vrištite, ne znate šta vam rade, šta će vam uraditi, niko vas nije upozorio, eto zar ne biste i vi imali traumu do tog događaja . i znaaaaam da će me 100 mama po 1.000 ptnapasti, pa to ne boli, pa to je bezveze, pa kako su prije sunetili bez anestezije, pa anestetije je opasna, bla, bla bla...
< Poruku je uredio škorpija -- 19.5.2013 20:23:09 >
Svako ima svoj stav i zna sta je najbolje za njegovo dihete! Nema razloga da te neko napada,hvala Bogu ima izbor pa bujrum ko sta voli! Sve u svemu bitno je da oni to zaborave al nama ostaju traume
Nadam se da se neće neko naljutiti,ali velika greška roditelja je što sunete dijete kad je već veliko i ono zbog toga zaista može doživjeti traumu. Djeca se sunete dok su bebe,kada je i njima i roditeljima puno lakše sve predeverati a i ne ostavlja nikakve traume,niti se ikada u životu toga može sjetiti..
Nadam se da se neće neko naljutiti,ali velika greška roditelja je što sunete dijete kad je već veliko i ono zbog toga zaista može doživjeti traumu. Djeca se sunete dok su bebe,kada je i njima i roditeljima puno lakše sve predeverati a i ne ostavlja nikakve traume,niti se ikada u životu toga može sjetiti..
čula sam da u SAD ako roitelj želi sunete dijete odmah u porodilištu, a kako ono po islamu deveti ili 13 dan, to mi je baš pametan potez, ali dijete veće je baš patnja
čula sam da u SAD ako roitelj želi sunete dijete odmah u porodilištu, a kako ono po islamu deveti ili 13 dan, to mi je baš pametan potez, ali dijete veće je baš patnja
7 dan po rođenju,ako ne uspiješ tad onda 14i ili 21i dan. Svakako da je taj već određeni sunnet rješenje za probleme koji se nađu ako se dijete kasnije suneti.
7 dan po rođenju,ako ne uspiješ tad onda 14i ili 21i dan. Svakako da je taj već određeni sunnet rješenje za probleme koji se nađu ako se dijete kasnije suneti.
Mi smo Erola sunetili 45.dan ... Eto, kao, cekala sam da prodje ceteresnica i super smo prosli.. I moj savjet je sto prije to bolje.
koka i po nije svaki doktor isti moliću lijepo,mi smo osunetili sina kod doktora Gazića i djete je nakon dva dana izašao napolje da se igra sa ostalom dijecom i nije imao tih trauma o kojima ti govoriš niti se budijo ponoći,kada legne naveče on se ne budi prije ujutru,ja neznam kojem si ti monstrumu vodila svoje djete pa je imao tolike traume i modre ruke i noge.
Ne bih ni ja stavljala sve doktore u isti koš. Mom malenom jesu bile vezane noge, tj. pričvršćene kaišem preko bedara, a ruke sam mu ja čuvala. To je zato da se bebica ne bi mrdala tokom suneta. Moj maleni je odmah po završetku svega bio vedar, nasmijan... ne bih rekla da ima traumu. Naravno, to je zato što je mali pa se ne sjeća ničega. Ni mijenjanje pelena nam nije strašno. Malo se unezgodi kad mu sipam kantarion na pišu, ali ništa naročito. Jučer sam mu malo dozvolila i da se okrene na stomačić i vidim da mu nije neugodno. Meni je strašno kada mi moj brat i muž pričaju da se oni sjećaju svega i prepričavaju mi svoj oporavak od suneta. Oni su već bili dječačići kad su ih sunetili. Da smo mogli, sunetili bismo sina još i ranije, ali bio je često prehlađen, pa to nije dolazilo u obzir.
mi smo kod doktoraGazića sunetili i stvarno je doktor za 10 niti su ga vezali samo smo ga ja i mm držali za ruke i noge nekih 15 minuta i sve je bilo ok i sam je izašao iz ordinacije kada smo ga osunetili i za 2 dana se igrao ko da ništa nije bilo i doktoraGazića bih preporučila svim mamama i da djecu sunete dok su još mala.
Berbo je čovjek koji je svraćao u moje selo , prije rata , svakih 3-4 god.Sjećam se da su dječaci bježali pri samom spomenu berbe.U porodici su imali dimijice koje su šivene baš za njih , sunet se nije planirao jer niko nije znao kad će berbo proć kroz selo. Svi moji rođaci i brat su osunećeni neplanirano , bez ikakve anestezije .Ništa im ne fali...
Mi smo zakazali termin u ponedjeljak ako Bod da ...uh bas me strah. rekoše mi da beba ne smije jesti 2h prije suneta, kako ću to izvest.Moram ga nečim dobro našopat.
Ja sam zaista prezadovoljna samim pristupom dr.Gazica! Covjek koji ima zivaca,jako njezan pristup djeci. Nismo imali problem nocnog budjenja sa vriskom sad mi bolje spava,mozda ga strah da se budi hehe! Ali strah je tu kad se pelena mjenja a bilo bi straha i da je pod opstom anestezijom! Mi smo prvo htjeli opstu na Kosevu kod dr.Zvizdica i povadili nalaze,mucili dijete a onda sam saznala da moramo dan prije provesti u bolnici sto mi je bilo van svake pameti pa smo se odlucili za lokalnu!
Sad se ne kajem sto sam ovako kasno to uradila cak bi bilo lakse da je jos stariji jer se zna paziti! On prvi dan lezao,slusao ko danije ono dijete, bas zba paziti! Nisam morala nosati ga da se ne uvrijedi i sl.
Hvala vam svima puno mi znacite sa savjetima! Saljemo pusu.
cuj mora se lezati dan prije u bolnici, jeli to obavezno... mi smo mislili malog sunetit sad za bajram ... imao bi oko 4 mj.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.