Alma_27 -> RE: Mi pitamo, Jasmin odgovara (15.7.2013 13:56:37)
|
IZVORNA PORUKA: chantal IZVORNA PORUKA: Alma_27 ni ja nisam za to. al kako ljudima objasniti? nesto mi neprijatno da se petljam. ne bih rekla da stvarno vjeruju kako konac stiti dijete kao sto ga stiti dragi Bog. ljudi kazu da je to vise protiv uroka da ljudima crvena boja skrena paznju pa da ne gledaju puno dijete i da ga ne ureknu... Nikako!Mnogo ljudi jednostavno ne mari i njihova stvar,imala sam primjer kada me je žena upitala je li zabranjeno kačiti slike po zidovima,njoj rekla ova jedna,ali ona je "vehabijka" [sm=hudicek1.gif] kažem upravu je ta tvoja,i on ase kao čudi,znači baš jesti,aa,eto... i znate šta,i dan danas slike stoje,znači ne mari! I ne pada mi na pamet ispravljati krivu drinu...iako smo dužni opominjati i pozivati jedni druge na dobro,nek mi Allah oprosti,nemam živaca za to. to za crveni konac te niko nece poslusati... ne znam sta je ljudima u tom koncu? a za slike ja mislim da je to samo ako imaju likove naslikane ja sam prosle godine onako fino, diskretno jednoj gospodji u dzamiji rekla da ne lakira nokte zbog abdesta i zahvalila mi se. sutradan kad me je vidjela pokazuje mi kako je skinula lak i opet se zahvaljuje. nije znala zena ranije
|
|
|
|