damma -> RE: Mi pitamo, Jasmin odgovara (9.7.2013 12:13:59)
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: hatepsut Jasmin, ja namjeravam postti aBd,prosli Ramazan nisam(7. dan Ramazana sam rodila,bila u bolnici to vrijeme...) e sad T. ovaj mjesec puni godinu dana,bio je bas,bas bolestan smao je dojio nista nije jeso i bas cesto doji sigurno svaka 2,5-3h.Ja pijem sigurno 4l tecnosti,a i cesto jedem i vidi se na meni,medjutim mene zanima ako ja zapostim a ne mogu da izdrzim ?!Sad pitanje stoji,dali zapostti pa ne mogu izdrzati ili i ne pocinjati..bas sam i nedoumici.Ako jos dodamo da i onako spavam jedva nekih 6h(isprekidano jer se budi nocu da doji) ono ne trazim opravdanje da ne postim,ali ne znam dali je ok zapoceti post i recimo ne mogu izdrzati i omrsim se. Djecaku zelimo sto skorije ozdravljenje ! Nadam se da ti nece smetati da ti odgovorim ja [sm=smiley36.gif] Ja mislim da je bolje ipak da zapostis pa da vidis mozes li izdrzati, ako bas vidis da ne mozes onda prekines post. A od iftara do sehura trebas piti sto vise tecnosti. Ja uvijek imam flasu vode da pijem preko noci jer se i moj budi pa da nadoknadjujem to. [sm=smiley1.gif] On preko noci ustaje da doji oko 3 puta, a u danu ima oko 4-5 dojenja i ja imam namjeru postiti ovaj ramazan. Kad je moj imao 2 mjeseca dojio je skoro svakih pola sata tako da ja, bojeci se da njemu ne zafali, nisam ni postila cijeli ramazan. Ali ipak se kajem jer kazu da beba sebi namiri, da ima "zalihe" [sm=smiley36.gif] A inace mogla sam izdrzati, ali eto... U svakom slucaju, Allah sve vidi i zna svacije namjere [sm=smiley1.gif] svako zna za sebe moze li ili ne moze izdrzati. Ako bas ne moze, pa moze se i omrsiti. [sm=smiley1.gif] Eh da, citala sam juce da onaj ko ne moze izdrzati post, pa ga prekine, da pojede samo malo tako da lakse izdrzi do iftara, da nastavi sa postom taj dan i da ga opet nakon ramazana naposti [sm=smiley1.gif] Samo ne znam je li ovo vazi i za dojilje i trudnice, jer u tekstu je bilo rijec o fizickim radnicima. i ja sam misljenja kao i Daliyah, ti pokusaj jer ne mozes znat da li mozes il ne mozes izdrzat ako nisi pokusala.. a Allah najbolje zna..
|
|
|
|