|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
20.3.2013 16:04:25   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

Skretanje pažnje specifično za to odnosi se na pobuđivanje strasti i požudu koju dotično odijevanje ili neodijevanje izaziva user posted image . Ne mogu se stvari bukvalno shvatati user posted image

a ona požuda iliti pitanje-šta li je ispod user posted image
nego kako si ti danas,

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 626
20.3.2013 16:06:21   
jasmin

Pa zeMska nema te cijeli dan.
Nije ti fazon.

P.S. Sto preskaces mnoga pitanja?

Ih žemska se nahodala,prvo školica,pa s djecom u P.dolinu,pa nani mm u bolnicu i ev me...
Pitanja preskačem iz poštovanja prema mom odgoju user posted image .
Ne bih da se ponavljam,a stalno se to od mene traži.

Jasmin ne smatra da je u bilo čemu bolja od bilo koga na ovom svijetu.
Imam svoj način života,shodno vlastitom odabiru i poštujem svoj odabir,ali i sve ono što je drugačije od mog puta.
Uživam komunicirati s ljudima,volim ljude i zato gledam da sam tu za vas na ovoj temi i gdje god treba.
Ne mislim se pravdati bilo kome,niti želim da moje odgovore tako shvatite. Ja vaša pitanja želim shvatiti samo kao radoznalost o mom životu i s tim shvatanjem na njih i odgovaram. Nekada osjetim da to više nije radoznalost,pa opet odgovorim,a nekada ipak ignorišem user posted image .
Nadam se da me shvatate i da mi ne zamjerite na mojoj iskrenosti i direktnosti.user posted image

< Poruku je uredio jasmin -- 20.3.2013 16:07:51 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 627
20.3.2013 16:10:24   
jasmin

Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

Skretanje pažnje specifično za to odnosi se na pobuđivanje strasti i požudu koju dotično odijevanje ili neodijevanje izaziva user posted image . Ne mogu se stvari bukvalno shvatati user posted image

a ona požuda iliti pitanje-šta li je ispod user posted image
nego kako si ti danas,

To pitanje spada u nezasitost dotičnog koji tako misli...neka vrsta bolesti.
Ali ja tada nemam ništa s tim,volju Gospodara sam ispunila,jako rado...a da li on sad misli šta tamo ima...nek mašta do sutra user posted image .

Ja sam danas,hvala Bogu,dobro,kao i uvijek user posted image .
Imala sam lijep dan...

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 628
20.3.2013 16:14:55   
jasmin

IZVORNA PORUKA: minja_

A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira.
Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba.

U tome je razlika – ja ne bih imala pravo na izbor, a vi ga ovdje imate.

Apsolutno netačno.
Kao pripadnica druge vjere,u takvoj državi,uživala bi svoja prava,kao i želju da živiš otkrivena i bila bi pod zaštitom države.
A ja,iako nosim nikab,uskraćena su mi razna prava u našU državu...no nejse.
Samo sam htjela reći da nije tOčNo!!!

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 629
20.3.2013 16:17:25   
jasmin

mislim prije svega na razliku hidžab-nikab. Gdje u prvom razumijem a u drugom ne razumijem Boziju odredbu.

Nije čudno nerazumjeti user posted image .
Ali to što nešto ne razumijemo ne mijenja status tog što ne razumijemo.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 630
20.3.2013 16:18:51   
jasmin

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Jasmin vidim na nekoj temi da si ipak postavila neke fotografije. Znaci li to da ipak imas malu kolekciju za neku uspomenu, ili to odmah izbrises. Cini mi se da sam vidjela sliku u kojoj si slikala igrackice svoje djece, njihovu kreativnost?user posted image user posted image

Jesam mila,imam kolekciju uspomena iz Medine.
Ali ne fotkam nas 4.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 631
20.3.2013 16:20:30   
jasmin
I vidjeh i prođoh danas pored Krešimira Zubaka user posted image .

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 632
   [Obrisana poruka]
20.3.2013 16:30:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 633
20.3.2013 17:02:54   
Galicia

A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira.
Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba.

Apsolutno netačno.
Kao pripadnica druge vjere,u takvoj državi,uživala bi svoja prava,kao i želju da živiš otkrivena i bila bi pod zaštitom države.

Ovo nije istina. Radna kolegica je bila u Rijadu, KSA gdje nije smjela hodati bez hidzaba. Kaze naka policija joj dolazila i opominjala. Naravno nije mogla izaci na ulicu u farmerkama, majici, nego je morala kupiti abayu.
Kaze da nije mogla zapaliti cigar na ulici. user posted image  
Moram li napomenuti da nije muslimanske vjeroispovjesti.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 634
20.3.2013 17:38:18   
jasmin

Apsolutno netačno.

Ovo nije istina. Radna kolegica je bila u Rijadu, KSA gdje nije smjela hodati bez hidzaba. Kaze naka policija joj dolazila i opominjala. Naravno nije mogla izaci na ulicu u farmerkama, majici, nego je morala kupiti abayu.
Kaze da nije mogla zapaliti cigar na ulici. user posted image  
Moram li napomenuti da nije muslimanske vjeroispovjesti.

Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država user posted image .
Ipak,u Jeddi ćeš normalno naići na otkrivene žeMske,nemuslimanke.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 635
20.3.2013 18:50:22   
Galicia
Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država .

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 636
20.3.2013 18:56:17   
jasmin

Ako joj se tako zbilja desilo,još jedan od dokaza da KSA nije samo islamska država .

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

Pa država koja je isključivo islamska i ima ugovor s nemuslimanima,dužna je ispoštovati njeno pravo.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 637
20.3.2013 19:04:53   
MicoTico

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

Pa država koja je isključivo islamska i ima ugovor s nemuslimanima,dužna je ispoštovati njeno pravo.

Ali koliko sam ja skontala Galiciju, njoj nisu dozvolili da bude nepokrivena? Stvarno ne razumijem kako su ispopštovali njeno pravo, ako joj nisu dozvolili da se oblači kako inače to radiuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 638
20.3.2013 19:15:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ne kontam?
Gdje tu njeno pravo?

Ali koliko sam ja skontala Galiciju, njoj nisu dozvolili da bude nepokrivena? Stvarno ne razumijem kako su ispopštovali njeno pravo, ako joj nisu dozvolili da se oblači kako inače to radiuser posted image

Rekoh već kako user posted image .

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 639
20.3.2013 19:23:18   
MicoTico
Izvini jasmin, ali ja opet ne kontam.
Ja nisam Muslimanka, ne nosim ni hidžab ni nikab. Dođem u S.Arabiju i moram ga nositi. Nametnuto mi je nešto što ja ne praktikujem i s čim se moja vjera kosi.
Kako se u tom slučaju poštuju moja prava?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 640
20.3.2013 19:25:05   
Galicia
Ni ja ne kontam kako su ispostovali njeno pravo.
Njeno pravo je da ne nosi hidzab, ali je ona morala.

Uglavnom dolazila je da obuci babice, ako te to zanima.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 641
20.3.2013 19:27:15   
jasmin

Ja nisam Muslimanka, ne nosim ni hidžab ni nikab. Dođem u S.Arabiju i moram ga nositi. Nametnuto mi je nešto što ja ne praktikujem i s čim se moja vjera kosi.

KSA nije isključivo islamska država,već rekoh. Ona je islamska samo s reklamnim prefiksom. Ili kad treba da se ocrni pa se onda prilijepi taj pridjev.
Ako imaš ugovor kao nemusliman,mora se poštovati. Rekoh isto tako,ne znam zašto nije ispoštovan,ali sigurno znam da žene nemuslimanke u Jeddi nisu pokrivene. Dalje nisam išla,pa da kažem.

< Poruku je uredio jasmin -- 20.3.2013 19:28:03 >

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 642
20.3.2013 20:31:43   
mamaibabo

Pa zeMska nema te cijeli dan.
Nije ti fazon.

P.S. Sto preskaces mnoga pitanja?

Ih žemska se nahodala,prvo školica,pa s djecom u P.dolinu,pa nani mm u bolnicu i ev me...
Pitanja preskačem iz poštovanja prema mom odgoju user posted image .
Ne bih da se ponavljam,a stalno se to od mene traži.

Jasmin ne smatra da je u bilo čemu bolja od bilo koga na ovom svijetu.
Imam svoj način života,shodno vlastitom odabiru i poštujem svoj odabir,ali i sve ono što je drugačije od mog puta.
Uživam komunicirati s ljudima,volim ljude i zato gledam da sam tu za vas na ovoj temi i gdje god treba.
Ne mislim se pravdati bilo kome,niti želim da moje odgovore tako shvatite. Ja vaša pitanja želim shvatiti samo kao radoznalost o mom životu i s tim shvatanjem na njih i odgovaram. Nekada osjetim da to više nije radoznalost,pa opet odgovorim,a nekada ipak ignorišem user posted image .
Nadam se da me shvatate i da mi ne zamjerite na mojoj iskrenosti i direktnosti.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 643
20.3.2013 20:52:46   
mamaibabo

mici moje misljenje o ovo me ovako ,tako me ucili moji roditelji i vjeruj mi da se u skladu s tim i ponasam poj otac je uvjek govorio"kad dodjes u tudju kucu da boravais moras postovati kucni red i ne nametati svoj" licno nenosim maramu ali kad bih tamo otisla i rekli mi moras ja bih je nosila bez pogovora.

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 644
20.3.2013 21:45:37   
Galicia
A kad bi ti neko reko moras je skiniti bil skinila?

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 645
20.3.2013 21:52:25   
salmy

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: salmy

Pa zamisli koji je to mentalni sklop "insana" najnormalnije mi pridje na radnom mjestu i nicim izazvan kaze: tu maramu sto si stavila oko vrata,stavi je na glavu..halo momak iz koje si ti pjesmice...lik totlno zaluto u moju radnju,u moju ulicu u moj Grad
Idi tamo odakle si doso..i tamo prosipaj seljacke folove zajedno sa tim kartkim tolama i bradom

ps. ovo nisam dozivjela od normalnog insana bez kratkih tola i brade....

A ja sam od tih "normalnih" dozivjela i gore stvari pa opet ne kazem nista user posted image Moja braca i otac sa bradom, moja sestra sa nikabom i mama dok je nosila nikab, pa i ja koja nosim samo maramu, dozivjeli smo svasta od "normalnih insana bez tola i brade". I mogu i ja napisati: p.s. ovo nismo dozivjeli od zena sa nikabom i ljudi sa bradom. user posted image Hocu da ti kazem da nisu svi isti i ne mozes na osnovu par primjera znati kakva je koja skupina. Vjeruj mi da ima i prefinih ljudi sa bradom, pravih muslimana user posted image Ja vjerujem da neko cim vidi "vehabiju" odmah mu sve ruzno prodje kroz glavu, pa i misljenje da je sigurno terorist a sve zbog onih koji se prave da jesu ono sto nisu.

Vehabije su dosle ovdje na nase prostore...."nafatale" mnoge moje drugarice/poznanice....natjerali ih da se pokriju...odvojili ih od porodica..od njih napravili robote...
On je dosao u moj GRAD ...u moju ulicu, i meni namece da se pokrijem
Neka se vrati odakle je dosao i tamo prosipa svoju folozofiju...
ja sam rodjena muslimanka.djete ovog grada.....i sa mnom ne moze tako

Eto mi nismo muslimani i neznamo nista....dok nam Vehabije ne otvorise ociuser posted image

ps. Kad pomislim na idiota koji je pucao na Americku ambasadu...zlo mi....
i ne zanimaju me oni i njihove brade..sto dalje to bolje....i ovo nema veze sa Jasmin nasom dragom..ovo je moj licni stav.....i nec vise pisati na ovu temu

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 646
20.3.2013 21:54:33   
minja_
ja ne bih skinula, niti bih zivjela u drzavi u kojem stoji formalna zabrana nosenja nikaba ili hidzaba, da nosim jedno ili drugo.
Ja ne nosim niti hidzab niti nikab ali ni najmanje ne opravdavam zemlje koje doslovno proganjaju zene zbog njihovog izbora. Je li ono u Francuskoj odskora zabranjeno i jedno i drugo?

ja sam vise tip koji zeli da mom gostu bude udobno, pa i kad se ne slazem s njegovim izborom. Voljela bih da i moj domacin zeli da se ja osjecam udobno.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 647
20.3.2013 21:55:50   
aazra

KSA nije isključivo islamska država,već rekoh. Ona je islamska samo s reklamnim prefiksom. Ili kad treba da se ocrni pa se onda prilijepi taj pridjev.
Ako imaš ugovor kao nemusliman,mora se poštovati. Rekoh isto tako,ne znam zašto nije ispoštovan,ali sigurno znam da žene nemuslimanke u Jeddi nisu pokrivene. Dalje nisam išla,pa da kažem.

Znači u Saudijskoj Arabiji i zene nemuslimanke MORAJU biti pokrivene jer ona NIJE islamska drzava, ali je Jedda koja se po mom skromnom znanju nalazi u toj istoj drzavi je ISLAMSKA i zahvaljujući tome zene nemuslimanke imaju pravo biti nepokrivene.

Zanimljiva kontradiktornost...

Bas me zanima sto bi rekla ( a sigurna sam da mi neces odgovoriti, da budem iskrena nije mi ni bitno) da te sad pitamo za Avganistan user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 648
20.3.2013 22:02:47   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aazra

Znači u Saudijskoj Arabiji i zene nemuslimanke MORAJU biti pokrivene jer ona NIJE islamska drzava, ali je Jedda koja se po mom skromnom znanju nalazi u toj istoj drzavi je ISLAMSKA i zahvaljujući tome zene nemuslimanke imaju pravo biti nepokrivene.

Zanimljiva kontradiktornost...

Bas me zanima sto bi rekla ( a sigurna sam da mi neces odgovoriti, da budem iskrena nije mi ni bitno) da te sad pitamo za Avganistan user posted image

Kontradiktornost može biti zanimljiva ako je ima,ali je u mom postu nisi mogla naći user posted image .
Da je islamska država u potpunosti,nemuslimanke bi MORALE imati ispunjena prava stečena ugovorom.
Taj događaj prijateljice naše Gali,ako je istinit,dokaz je da se ne drže islamskih propisa po tom pitanju.
A Jedda je dokaz da se nekih i drže.
Samo sam to rekla.

Zanima te moje mišljenje o nečemu u vezi s Afganistanom???

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 649
20.3.2013 22:03:04   
Dalil@
Citam ovu temu i namece mi se jedna slika..

slika ucionice u kojoj uciteljica djeci objasnjava gradivo (novo gradivo) i svi pazljivo slusaju osim par pojedinaca koji samo cekaju da ona (uciteljica) napravi neku jezicku gresku kako bi joj "skocili u oci"..

takvo sitnicarenje fakat ne razumijem..

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *