|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
20.3.2013 10:19:00   
novo Ime
Jutro.. ne mozemo radi jedne osobe sve u isti kos...meni iskreno smetaju "ti" (ovi koje ovdje nazivamo brada i kratke tole) kad pocnu palamuditi sta ko treba..(vecinom vehabije). Ali ja imam prijatelja koji imaju bradu i malo krace hlace al mi nikad ne kazu to moras, zasto si to isl.. Mislim da je jeste ok kad kaze (tj upozori sta je zabranjeno..al nasa je odluka kojim cemo putem...
Svako svoj odabir ima i za njega je taj ispravan..Ima ko ce suditi...Al isto tako ako ima svoj odabir ne treba drugome namecati isti.
Malo je ... peglam...hahaha...

Iskreno ja se ne osjecam ugodno kad u gradu vidim vehabiju..nos ih dj.. od mene...ne znam sto al je tako...

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 576
   [Obrisana poruka]
20.3.2013 10:43:18   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu novo Ime)
  Neposredna veza do poruke: 577
20.3.2013 10:51:19   
canim
Ja uopste ne znam sto nekome smeta necije oblacenje ili ne oblacenje, ja to uopste ne zapazam toliko, ali samo da naglasim da ovo ljeto ocekujemo puno vise arapa u Sarajevo, pitam se hoce li vam smetati user posted image

Bas smo zatvoreno drustvo, umjesto da se divimo nasim razlicitostima mi se ibretimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 578
20.3.2013 10:53:07   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: novo Ime

Jutro.. ne mozemo radi jedne osobe sve u isti kos...meni iskreno smetaju "ti" (ovi koje ovdje nazivamo brada i kratke tole) kad pocnu palamuditi sta ko treba..(vecinom vehabije). Ali ja imam prijatelja koji imaju bradu i malo krace hlace al mi nikad ne kazu to moras, zasto si to isl.. Mislim da je jeste ok kad kaze (tj upozori sta je zabranjeno..al nasa je odluka kojim cemo putem...
Svako svoj odabir ima i za njega je taj ispravan..Ima ko ce suditi...Al isto tako ako ima svoj odabir ne treba drugome namecati isti.
Malo je ... peglam...hahaha...

Iskreno ja se ne osjecam ugodno kad u gradu vidim vehabiju..nos ih dj.. od mene...ne znam sto al je tako...

Ovo boldirano si pravo rekla user posted image To je ono sto i treba, upozoriti, a ne govoriti drsko de ovako ili onako. Ma cisti primjer nasa jasmin user posted image Sve od a do z objsni a ni trun drskosti nema, i ne govori sto ti ovako ili moras onako. Nase je da upozorimo (na lijep nacin) a ko ce slusati ili nece to je njegova stvar.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 579
20.3.2013 11:01:16   
novo Ime
Ma cisti primjer nasa jasmin Sve od a do z objsni a ni trun drskosti nema, i ne govori sto ti ovako ili moras onako. Nase je da upozorimo (na lijep nacin) a ko ce slusati ili nece to je njegova stvar.

Upravo tako..

Meni ne smeta nicije oblacenje niti hlace niti brada ili nebrada...smeta mi mudrovanje ljudi koji su vjeru nasli prije 3 dana...i oni su ko nesto...Ili uopceno ljudi koji namecu svoje..
Jasmin nam priblizava ono sto je za nas ouf al ne kaze moramo to. Svako svoj odabir...

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 580
20.3.2013 11:03:13   
canim
Ja mislim da to pametovanje nema veze s vjerom, uvijek je bilo onih sto vole pametovati dali bili u vjeri ili ne.

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 581
20.3.2013 11:04:02   
veeseelaa
ljudi koji su vjeru nasli prije 3 dana

bolje ikad nego nikad

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 582
20.3.2013 11:04:59   
aazra
Pa dobro ja razumijem da bi ja kao zena po pravilima islama trebala biti pokrivena (hidzab) ali nisam, zato se trudim da se oblačim jednostavno, nenapadno i to je to, moja stvar. Mogu se zbog toga bojati jedno Allaha, a ni jednom drugom insanu ni muškom ni zenskom ne bi dozvolila da mi zbog tog prigovori ma ni jednu user posted image

A sad što se tiče muškaraca, van pameti je da jedan koji nosi bradu i kratke tole misli da je po nečem veći vjernik od onog koji nosi odijelo, nemam ništa protiv nikog pa ni protiv tih "s bradom" dok se ne miješaju u tuđe zivote i dok ne govore o "pogubnosti demokratije" zahvaljujući kojoj bas njih ne smije niko proganjati jer su manjina.

Ali, jasmin je jučer rekla da ti i takvi ne bi trebali biti uzor nikom, i koliko sam shvatila ako ih ona ne priznaje kao vođe, ni njihovo nametanje autoriteta, onda nema potrebe raspravljati o tome.

Svako ima pravo da se nosi kako hoće, ali niko nema pravo da nameće svoje drugima i tačka.

Neposredna veza do poruke: 583
20.3.2013 11:06:14   
novo Ime
Naravno da nema...al treba biti dobro "potkovan" pa "pametovati".. nisam nikom rekla ovom potkovicom da je konj iako je jedna od najljepsih zivotinja user posted image

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 584
20.3.2013 11:07:05   
Galicia
Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 585
20.3.2013 11:12:24   
novo Ime
Meni je i jedna i druga...hahahah..al jest upadljivije naravno...meni su upadljive i one sa full make up i plato stiklama...u sred dana..
Galicia zamisli nas (nase podrucje kulturno) u arabiji...user posted image
Ja sam misljenja da u gdje zivis trebas se malo prilagoditi.. tim nekim malim stvarima...

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 586
   [Obrisana poruka]
20.3.2013 11:16:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 587
20.3.2013 11:17:31   
aazra
Galicija, nije svakom cilj "ne privlačenje" paznje...user posted image Naravno, ovdje mislim na neke pokrivene zene koje vidjam po gradu, moram priznati zagledam user posted image Nekad se odusevim njihovim stilom i smislom, nekad mi upadne u oči količina šminke na licu pokrivene zene i drečava boja marame...ali eto, svako ima svoje razloge, ko sam ja da sudim...

Jasmin, bilo bi lijepo da nam objasniš zašto muškarci uopste nose kratke pantole (meni je neko rekao da je to čisto iz praktičnih razloga, jer to su bili ljudi koji su zivjeli u pustinji i kratili su pantole da ih ne bi uprljali svaki put kad idu na wc), ali ako griješim, molim te da me razuvjeriš user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 588
20.3.2013 11:18:51   
novo Ime
Ma ta averzija je strah... strah od nepoznatog...to je jednostavno u covjeku..strah od razlicitog..a to je vec psihologija
Hvala Bogu dragom pa nas ima razlicitih..Ovakve nas je On dao...

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

Neposredna veza do poruke: 589
20.3.2013 11:19:50   
Galicia
Galicija, nije svakom cilj "ne privlačenje" paznje... Naravno, ovdje mislim na neke pokrivene zene koje vidjam po gradu, moram priznati zagledam Nekad se odusevim njihovim stilom i smislom, nekad mi upadne u oči količina šminke na licu pokrivene zene i drečava boja marame...ali eto, svako ima svoje razloge, ko sam ja da sudim...

Mislim o kojem stilu i smislu ti pricas kad je niqab u pitanju?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 590
20.3.2013 11:22:28   
novo Ime

Mislim o kojem stilu i smislu ti pricas kad je niqab u pitanju?
[/quote]

user posted image

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 591
20.3.2013 11:24:01   
aazra
Da, zaboravila sam ti misliš ISKLJUČIVO na nikab...Pa ne znam primijetila sam da je tih zena (bar u Sarajevu) dosta manje, malo iza rata ih je bilo bas onako...napadnih...ali sad su uglavnom neprimijetne. Ja se više čudim ovom drugom što sam već navela user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 592
20.3.2013 11:25:16   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Galicia

Pa jest upadljiva, ali sta moze muskarac pomisliti kad vidi zenu sa nikabom: uh, da mi je ovu user posted image Sigurno ne. user posted image Dok je za drugi slucaj obrnuto. I ne smeta nekim zenama da ih ljudi odmjervaju a Bogami ni tim ljudima, ali mozda smeta njihovim zenama. user posted image Niti bih voljela da mene neko odmjerava, niti da mm koga odmjerava, niti ja koga odmjeravam user posted image I svi sretni (mislim mm i ja) user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 593
   [Obrisana poruka]
20.3.2013 11:26:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 594
20.3.2013 11:28:07   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: aazra

Jasmin, bilo bi lijepo da nam objasniš zašto muškarci uopste nose kratke pantole (meni je neko rekao da je to čisto iz praktičnih razloga, jer to su bili ljudi koji su zivjeli u pustinji i kratili su pantole da ih ne bi uprljali svaki put kad idu na wc), ali ako griješim, molim te da me razuvjeriš user posted image

jasmin je vec odgovorila na ovo pitnje, slicno je neko postavio pa malo prelistaj koju stranicu nazad user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 595
20.3.2013 11:35:36   
aazra

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Pa jest upadljiva, ali sta moze muskarac pomisliti kad vidi zenu sa nikabom: uh, da mi je ovu user posted image Sigurno ne. user posted image Dok je za drugi slucaj obrnuto. I ne smeta nekim zenama da ih ljudi odmjervaju a Bogami ni tim ljudima, ali mozda smeta njihovim zenama. user posted image Niti bih voljela da mene neko odmjerava, niti da mm koga odmjerava, niti ja koga odmjeravam user posted image I svi sretni (mislim mm i ja) user posted image

Pa ne znači ako nekoga odmjeravas da tu osobu zelis...Da ne govorim da ponekad i posao kojim se neko bavi to zahtijeva user posted image Naravno, ne bi voljela da se mm sad za nekom okrene posebno ne kad je sam mnom ni te krajnosti, ali mi ne smeta ako primijeti lijepu zenu, nece biti slijep pored ociju user posted image

Neposredna veza do poruke: 596
20.3.2013 11:38:36   
aazra

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pa valjda da se hlače ne vuku po podu i tako uvijek budu spremni za namaz.user posted image

U svakom slučaju radi se o praktičnim razlozima...jedan naš poznanik je pitao imama da li da skrati hlače i pusti bradu, pa mu on odgovorio "ako se tvojoj zeni tako sviđa" user posted image

Neposredna veza do poruke: 597
20.3.2013 11:39:57   
novo Ime
Pa ko ne voli dobro zensko vidjeti...pa privuku i nase poglede a kamo li njihove..sto rece azraa nek gleda kad ja nisam tu da ne bih oci srkala..a boga mi i ja mu kazem vidi ove opa...

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 598
20.3.2013 11:42:57   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: Galicia

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 599
20.3.2013 11:44:12   
Sarah1

IZVORNA PORUKA:

Ja sam misljenja da u gdje zivis trebas se malo prilagoditi.. tim nekim malim stvarima...

Ovo se slazem.

Godine ko srne,nestaju u bjegu. Uspomene sad su poljupci u snijegu.

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *