|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
19.3.2013 19:21:55   
MicoTico
Jasmin, da ti dođe u posjetu neka ženska osoba koja nije "pokrivena", eto npr. jauser posted image da li bi mogao i tm biti sa nama u istoj prostoriji i npr. piti kafu ili sl?
koliko sam skontala imate odvojena muška i ženska sijela?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 551
19.3.2013 20:54:51   
grozđe
jasmin abd da upises sto zelis i zavrsis...

znas kako u Kur'anu pise: Allah vise voli ljude koji uce nego sehide.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 552
19.3.2013 20:58:29   
jasmin
Moj neki skromni osvrt.
Ustvari,moje ponavljanje user posted image ...
Ako muškarac u ženi vidi,između ostalog,ono što ga spolno uzbuđuje,on je zdrav muškarac,reagira shodno svojoj prirodi.
Ako muškarac u ženi vidi samo i isključivo ono što ga spolno uzbuđuje,on je bolestan muškarac,jer nema dodatnih osjećaja da shvati i prihvati ulogu žene općenito.
Ako muškarac u ženi uopće ne vidi ono što ga spolno uzbuđuje i on ima neku vrstu bolesti,jer je žena stvorena,između svega ostalog,i za to.

Samo je prvi primjer ispravan primjer i svjedoči o prirodi muškog bića. Najčešće osobu najprije privuče fizički izgled,onda se ta fizička privlačnost proširuje u spoznaju drugih osobina koje ima simpatija...hoću reći,sve ide od tog izgleda. Poštujem ako neko želi da ga pokaže,ako se tako osjeća sasvim ok,ali ističem da ja ne želim da to pokažem i da se osjećam ok user posted image .

Dalje,već sam puno puta rekla,ja nemam nikakvo pravo osuditi bilo koga,reći mu bilo šta negativno,Bog svakoga najbolje poznaje. Niko od nas ne zna na čemu će umrijeti,da li će to biti ispravno obožavanje Allaha ili nešto drugo,baš iz tog razloga čovjek ne može da sudi.
Islam je uređenje života,čitavog. Dakle,ne mogu uzeti samo jedno od islama i smatrati da je to dosta...npr.ne mogu se samo pokriti i reći moja misija je završena...moram urediti cijeli svoj život,korak po korak...polahko,ali sigurno.
Stubovi islama ne mogu jedan bez drugog (ne može samo namaz,a ne postiti,ne može post,a ne klanjati,ne može bez zekata i td)........ne i ostala djela koja musliman mora uvesti u svoj život,ako želi postići volju Onoga ko mu je podario taj život.

Na nama je da radimo,a Allah će svima da sudi.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 553
19.3.2013 21:01:22   
jasmin

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Jasmin, da ti dođe u posjetu neka ženska osoba koja nije "pokrivena", eto npr. jauser posted image da li bi mogao i tm biti sa nama u istoj prostoriji i npr. piti kafu ili sl?
koliko sam skontala imate odvojena muška i ženska sijela?

Ne ljepotice,mm ne bi bio s nama.
Prakticiramo odvojena druženja,mm se obično ispari kada mi dođu drugarice,prijateljice,komšinice,drustvo uopće user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 554
19.3.2013 21:17:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: grozđe

jasmin abd da upises sto zelis i zavrsis...

znas kako u Kur'anu pise: Allah vise voli ljude koji uce nego sehide.

Hvala mila user posted image
Kratka opaskica...
Ne piše u Kur`anu da Allah više voli učene nego šehide.

Odgovor na pitanje :Šta je bolje, tinta učenjaka ili krv šehida?

Preneseno je nekoliko hadisa koji govore o vrijednost krvi šehida same po sebi, dok s druge strane nisu preneseni hadisi koji govore o vrijednosti tinte učenog čovjeka same po sebi.

Rekao je imam Ibn-l-Kajjim :”Pitanje davanja prednosti tinti alima nad krvlju šehida i obrnuto je pitanje oko kojeg se vode mnoge rasprave.

Postoje četiri stepena ljudi koja su spomenuta u Kur'anu, a to se navodi u 69.ajetu sure Nisa:'Oni koji su poslušni Allahu i Poslaniku biće u društvu vjerovjesnika i istinoljubljivih i šehida i dobrih ljudi, kojima je Allah milost svoju darovao…”

Dakle, najveći stepen imaju vjerovjesnici, a zatim istinoljubljivi, pa ukoliko učenjak i njegova tinta dostignu stepen istinoljubljivosti onda imaju veću vrijednost nego šehid koji nije dostigao taj stepen,a ukoliko šehid i njegova krv dostignu spomenuti stepen, imaju veću vrijednost nego učenjak koji nije dostigao taj stepen.Međutim ukoliko i jedan i drugi dostignu taj stepen koji je drugi po vrijednosti nakon vjerovjesništva, onda su na istom stepenu i ni jedan od njih nije bolji od drugog.

A istinoljubljivost koja je spomenuta u Kur'anu znači potpuno vjerovanje u ono što nam je preneseno od Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, i potpuna predanost tome.”

(Miftahu dari-s-se'adeti, 1/297,299

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 555
19.3.2013 21:24:46   
Galicia
Kako je bilo kod mame?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 556
19.3.2013 21:26:18   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Kako je bilo kod mame?

Super,ja i baka oplele user posted image .
Doći će mi bakica u petak aBd.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 557
19.3.2013 21:38:53   
Galicia
Tebi je baka mlada rekla bih.
Sta bih dala da je moja ziva pa da mi pravi caj od nane i przenice svako jutro. Al prije toga kriske od jabuke sa domacim medom. user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 558
19.3.2013 21:41:52   
jasmin

Tebi je baka mlada rekla bih.
Sta bih dala da je moja ziva pa da mi pravi caj od nane i przenice svako jutro. Al prije toga kriske od jabuke sa domacim medom. user posted image

37'

Eh znam,pa uz čaj one priče kako se nekad živjelo user posted image .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 559
19.3.2013 21:44:50   
Galicia
Ma ne. Nego nas pusti u dvoriste da radimo sta hocemo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 560
19.3.2013 21:45:46   
jasmin

Ma ne. Nego nas pusti u dvoriste da radimo sta hocemo. user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 561
20.3.2013 0:27:02   
hanabanana
Mene zanima recimo ovo:
Čemu nikab, ako je propisano kako žena može stati u namaz.
Zar ne bi tako mogla ( morala moći ) stati pred bilo kog insana?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 562
20.3.2013 0:58:18   
amra_sa
Jasmin jel'de da nije farz imati odvojen fb profil ? user posted image Ove žemske vidim raspravljaju na ovoj temi, http://www.ringeraja.ba/forum/parovi-koji-su-nerazdvojni/m_1121682/mpage_12/tm.htm#1675264
nikako da se Zdogovore pa reko ti ćeš im najbolje objasniti.

Btw, ne zamjeri što svašta pitam. user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 563
20.3.2013 1:13:16   
Neca xxx
Jasmin, hvala puno na strpljivim i iscrpnim odgovorima. Od tebe se moze puno nauciti, iako se moj i tvoj nacin zivota i ponasanja poprilicno razlikuju.

Ja se takođe ne slažem sa nekim zahtjevima koje islam postavlja, prije svega ženama. Nisam nikako za pokrivanje žena i ne smatram da su one najveće iskušenje za muškarca i da je muška priroda jednostavno takva da se ne mogu oduprijeti svojim porivima, pa se zato žene moraju sakrivati da ih ne bi dovele u iskušenje. Nekako mi se na ovaj način sva "krivica" prebacuje na ženu i ona mora da se pokrije i da sakrije sve svoje atribute da ne bi muškarca dovela u iskušenje. Ovakvo tumačenje mi, u krajnjoj liniji, vodi ka onom mišljenju da je žena sama kriva što je silovana, jer je bila oskudno obučena i da se, i dan danas, u nekim islamskim zemljama silovana žena kažnjava za preljubu. user posted image To su po meni kruta i zadrta tumačenja koja, na koncu, treba da vrijeđaju i muški rod jer ih se na taj način smatra bićima koja djeluju samo na osnovu poriva, bez imalo samokontrole i zdrave pameti.

I ne volim uska tumačenja. Mislim da se u svakom slučaju treba znati koji je pravi smisao određene odredbe. Ako je zabranjeno dodirivanje žene koja nije tvoja žena, cilj te odredbe je da se spriječi preljuba, "nemoralno" ponašanje i slično. Moja mama je imala situaciju da je pala u školi na stepenicama i povrijedila kičmu. već je bio raspust i nije bilo puno profesora u školi koji bi joj mogli pomoći da ustane i odvesti je ljekaru. A čovjek koji se tu zatekao, uzvrtio se oko nje, pa išao da traži nekoga na ulici da joj pomogne. Samo da je ne bi dodirnuo. user posted image povrijeđenu ženu! user posted image Ovo mi je previše bukvalno tumačenje, bez poznavanja pravog smisla. I nešto ne mislim da je to bila osnovna intencija tih odredbi, da nikada, ni pod kojim uslovima i okolnostima ne dodirne ženu.

Takođe mi je ponižavajuće pravilo da žena ne smije da putuje bez svoga pratioca. Baš mi je degradirajuća za ženu koja se, po meni, na taj način svrstava u grupu onih koji ne mogu i ne znaju da upravljaju svojim postupcima. Kao da je dijete ili mentalno zaostala osoba. user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

Neposredna veza do poruke: 564
20.3.2013 2:35:09   
amra_sa
Jasmin, sad jedno ozbiljno pitanje. Kakav je stav Islama o muzici i slušanju muzike ? Negdje sam čitala ili sam čula da je po Islamu muzika "od šejtana" user posted image Slušaš li ti muziku ?
Iskreno, mene određena muzika ispunjava i na mene jako lijepo i plemenito djeluje pa ne znam zašto bi bila zabranjena ili "od šejtana" ? Ili se možda varam, pojasni mi ?

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 565
20.3.2013 6:39:58   
jasmin

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Mene zanima recimo ovo:

Namaz je propis za sebe i on je odvojiv od načina odijevanja kojeg žena muslimanka nosi van kuće. Kada je objavljivan ajet o pokrivanju žena,nije spomenut način pokrivanja za namaz,već:“A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite."
(Svjetlost, 31).
Npr.nije propis da odjeća muslimanke dok klanja ne bude upadljiva,ali kad izlazi iz kuće odjeća ne smije biti upadljiva.
Nije propis da odjeća za namaz ne bude namirisana,štaviše,poželjno je,ali kad izlazi iz kuće odjeća ne smije biti namirisana.
Nije propis da žena u namazu ne nosi nakit koji je ukrašava,ali kad izlazi iz kuće treba ostaviti nakit.
itd.

Neposredna veza do poruke: 566
20.3.2013 6:58:11   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Neca xxx

Jasmin, hvala puno na strpljivim i iscrpnim odgovorima. Od tebe se moze puno nauciti, iako se moj i tvoj nacin zivota i ponasanja poprilicno razlikuju.

Ja se takođe ne slažem sa nekim zahtjevima koje islam postavlja, prije svega ženama. Nisam nikako za pokrivanje žena i ne smatram da su one najveće iskušenje za muškarca i da je muška priroda jednostavno takva da se ne mogu oduprijeti svojim porivima, pa se zato žene moraju sakrivati da ih ne bi dovele u iskušenje. Nekako mi se na ovaj način sva "krivica" prebacuje na ženu i ona mora da se pokrije i da sakrije sve svoje atribute da ne bi muškarca dovela u iskušenje. Ovakvo tumačenje mi, u krajnjoj liniji, vodi ka onom mišljenju da je žena sama kriva što je silovana, jer je bila oskudno obučena i da se, i dan danas, u nekim islamskim zemljama silovana žena kažnjava za preljubu. user posted image To su po meni kruta i zadrta tumačenja koja, na koncu, treba da vrijeđaju i muški rod jer ih se na taj način smatra bićima koja djeluju samo na osnovu poriva, bez imalo samokontrole i zdrave pameti.

I ne volim uska tumačenja. Mislim da se u svakom slučaju treba znati koji je pravi smisao određene odredbe. Ako je zabranjeno dodirivanje žene koja nije tvoja žena, cilj te odredbe je da se spriječi preljuba, "nemoralno" ponašanje i slično. Moja mama je imala situaciju da je pala u školi na stepenicama i povrijedila kičmu. već je bio raspust i nije bilo puno profesora u školi koji bi joj mogli pomoći da ustane i odvesti je ljekaru. A čovjek koji se tu zatekao, uzvrtio se oko nje, pa išao da traži nekoga na ulici da joj pomogne. Samo da je ne bi dodirnuo. user posted image povrijeđenu ženu! user posted image Ovo mi je previše bukvalno tumačenje, bez poznavanja pravog smisla. I nešto ne mislim da je to bila osnovna intencija tih odredbi, da nikada, ni pod kojim uslovima i okolnostima ne dodirne ženu.

Takođe mi je ponižavajuće pravilo da žena ne smije da putuje bez svoga pratioca. Baš mi je degradirajuća za ženu koja se, po meni, na taj način svrstava u grupu onih koji ne mogu i ne znaju da upravljaju svojim postupcima. Kao da je dijete ili mentalno zaostala osoba. user posted image

Necy,hvala što si napisala svoj osvrt na ono što ti se ne čini ok.
Ne moram ja sad pisati vjerski pogled na prirodu muškarca i žene. Mislim da je dovoljno da istaknem neke činjenice kojim je preplavljen ovaj mali svijet.
Pogledaj samo par emisija na temu koliku ulogu vodi izgled žene u zapošljavanju user posted image .
Pogledaj,a vjerujem da jesi,razne izazovno uzbudljive reklame u kojima je sva bit u zanosnom ženskom tijelu user posted image .
Prisjeti se raznih filmova u kojima na trenutak fatalno lijepa žena uđe u kafanu,među grupu muškaraca koji bukvalno otvorenih usta prate njen ulazak i izlazak.
I na prijevozna sredstva se lijepe razne slike lijepih polugolih ili golih žena.
Vidi spotove pjesama,čitaj tekstove...
Ja bih mogla do jutra da nabrajam...
ali ne bih mogla do jutra da se čudim zašto se tako ciljano potencira žensko tijelo,ako se savršeno dobro ne zna kakav utjecaj to žensko tijelo ima na muškarca. Neco moja...to je priroda. To ne znači da je mušli rod bolestan,niti znači da je žena ponižena ako je na njoj da se pokrije,vjeruj mi da je hidžab kruna,simbol ljubavi i pažnje,posebna zaštita,kakav securiti user posted image .
Uzvišeni Bog savršeno poznaje ljudske umove i nije donio neki propis kako bi ih ponizio,već zaštitio i dao ponos.

Što se tiče dodirivanja žene,u slučaju kakav je imala tvoja mama,nema smetnje da se spasi insan. Općenito kad je pomoć za život u pitanju.

A što se tiče putovanja,i taj propis je briljantna čast za ženu. Nije uopće takav zbog mišljenja da žena nije sposobna sama,naprotiv,muškarac je uz nju u smislu tjelohranitelja,pomoćnika. Divimo se kada ugledamo svjetsku zvijezdu kako s par tjelohranitelja i zaduženika za odjeću,šminku,hranu i piće ide na put,a čudimo se kada muslimanka ima slično,samo se zove drugim imenom...

< Poruku je uredio jasmin -- 20.3.2013 7:00:27 >

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 567
20.3.2013 7:02:50   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Jasmin, sad jedno ozbiljno pitanje. Kakav je stav Islama o muzici i slušanju muzike ? Negdje sam čitala ili sam čula da je po Islamu muzika "od šejtana" user posted image Slušaš li ti muziku ?
Iskreno, mene određena muzika ispunjava i na mene jako lijepo i plemenito djeluje pa ne znam zašto bi bila zabranjena ili "od šejtana" ? Ili se možda varam, pojasni mi ?

amrice,žurim sad u školu,kad dođem pisaću aBd.
Uglavnom,ja ne slušam muziku user posted image .
Melodija Kur`ana,nekad neke ilahije ili lijepe pjesme bez mjuze dovoljno plemenito djeluje na mene.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 568
20.3.2013 8:05:21   
DM
http://www.rijaset_.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1452:da-li-je-zabranjeno-slusati-muziku&catid=148:zabranegrijesipokajanje&Itemid=514
http://www.rijaset_.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=14130:muzika-u-islamu&catid=134:umjetnostmuzikaknjifevnostnaukakultura&Itemid=514

< Poruku je uredio doublemum -- 20.3.2013 8:06:05 >

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 569
20.3.2013 9:38:03   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: salmy

Pa zamisli koji je to mentalni sklop "insana" najnormalnije mi pridje na radnom mjestu i nicim izazvan kaze: tu maramu sto si stavila oko vrata,stavi je na glavu..halo momak iz koje si ti pjesmice...lik totlno zaluto u moju radnju,u moju ulicu u moj Grad
Idi tamo odakle si doso..i tamo prosipaj seljacke folove zajedno sa tim kartkim tolama i bradom

ps. ovo nisam dozivjela od normalnog insana bez kratkih tola i brade....

A ja sam od tih "normalnih" dozivjela i gore stvari pa opet ne kazem nista user posted image Moja braca i otac sa bradom, moja sestra sa nikabom i mama dok je nosila nikab, pa i ja koja nosim samo maramu, dozivjeli smo svasta od "normalnih insana bez tola i brade". I mogu i ja napisati: p.s. ovo nismo dozivjeli od zena sa nikabom i ljudi sa bradom. user posted image Hocu da ti kazem da nisu svi isti i ne mozes na osnovu par primjera znati kakva je koja skupina. Vjeruj mi da ima i prefinih ljudi sa bradom, pravih muslimana user posted image Ja vjerujem da neko cim vidi "vehabiju" odmah mu sve ruzno prodje kroz glavu, pa i misljenje da je sigurno terorist a sve zbog onih koji se prave da jesu ono sto nisu.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 570
20.3.2013 9:46:24   
Daliyah92
Galicia, u pravu si, jasmin mi je sa svojim znanjem daleko i treba mi vremena da je stignem user posted image Ali nisi u pravu sto kazes da radim neke stvari jer to svi rade. Vec sam napisala da je to jedna velika greska sto rade ljudi u KSA, i meni se to nikako ne svidja. Dobro znam zasto radim sve sto radim. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 571
20.3.2013 9:49:17   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Mene zanima recimo ovo:

Namaz je propis za sebe i on je odvojiv od načina odijevanja kojeg žena muslimanka nosi van kuće. Kada je objavljivan ajet o pokrivanju žena,nije spomenut način pokrivanja za namaz,već:“A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite."
(Svjetlost, 31).
Npr.nije propis da odjeća muslimanke dok klanja ne bude upadljiva,ali kad izlazi iz kuće odjeća ne smije biti upadljiva.
Nije propis da odjeća za namaz ne bude namirisana,štaviše,poželjno je,ali kad izlazi iz kuće odjeća ne smije biti namirisana.
Nije propis da žena u namazu ne nosi nakit koji je ukrašava,ali kad izlazi iz kuće treba ostaviti nakit.
itd.

Jasmin, uz dužno poštovanje, ovo nije odgovor na moje pitanje. user posted image
Allah dz.s. je najuzvišeniji, i ako pred njega žena smije izaći otkrivena lica, ne znam koji drugi propis to može i smije pobiti pa reći da lice žene muslimanke ne smije vidjeti njen djever?! ( recimo )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 572
20.3.2013 10:04:55   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: salmy
Pa zamisli koji je to mentalni sklop "insana" najnormalnije mi pridje na radnom mjestu i nicim izazvan kaze: tu maramu sto si stavila oko vrata,stavi je na glavu..halo momak iz koje si ti pjesmice...lik totlno zaluto u moju radnju,u moju ulicu u moj Grad
Idi tamo odakle si doso..i tamo prosipaj seljacke folove zajedno sa tim kartkim tolama i bradom
ps. ovo nisam dozivjela od normalnog insana bez kratkih tola i brade....

"Niđe veze" da cijelu grupu ljudi okarakterišeš na osnovu iskustva sa jednom osobom!
To je ono: svi su Bosanci "bukve" i tupani, samo zato što su Mujo i Suljo takvi.

< Poruku je uredio Vinetu -- 20.3.2013 10:05:42 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 573
20.3.2013 10:05:09   
aazra
Dobar vam dan ili kako vec zelite user posted image odoh da vidim sta ste filozofirale dok me nije bilo, pa vam se javim user posted image

Neposredna veza do poruke: 574
20.3.2013 10:15:41   
aazra

IZVORNA PORUKA: jasmin

Dakle, najveći stepen imaju vjerovjesnici, a zatim istinoljubljivi, pa ukoliko učenjak i njegova tinta dostignu stepen istinoljubljivosti onda imaju veću vrijednost nego šehid koji nije dostigao taj stepen,a ukoliko šehid i njegova krv dostignu spomenuti stepen, imaju veću vrijednost nego učenjak koji nije dostigao taj stepen.Međutim ukoliko i jedan i drugi dostignu taj stepen koji je drugi po vrijednosti nakon vjerovjesništva, onda su na istom stepenu i ni jedan od njih nije bolji od drugog.

A istinoljubljivost koja je spomenuta u Kur'anu znači potpuno vjerovanje u ono što nam je preneseno od Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, i potpuna predanost tome.”

(Miftahu dari-s-se'adeti, 1/297,299

Samo da se nadovezem na ovo...u Sarajevu je poznat rahmetli profesor i pisac Mustafa Busuladzić, kojeg su zbog knjige "Muslimani u Sovjetskoj Rusiji" dali ubiti komunisti i to tako što su ga u noći odveli na neko nepoznato mjesto gdje su mu prvo naredili da sam sebi iskopa raku user posted image O njemu su kasnije pisane i pjesme (jednu izvodi hafiz Aziz Alili) u kojoj ga se naziva šehidom, po načinu na koji je ubijen on to i jeste, kao što je za svog zivota i poslije bio cijenjen učenjak user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *