|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
19.3.2013 13:00:01   
Galicia
Pa ima i Gali svog Halida, pa sta.
Oci mi vala sluze za gledanje. Ruke za pipanje, itd itd.
A volim brate i mene kad svijet gleda, nebitno jel musko ili zensko. Nije sad da trazim da me gleda, al zivo sam bice, nek gledaju.
Doduse, nije da se hvalim al imaju sta i viditi, pogotovo odzada. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 526
19.3.2013 13:06:54   
Daliyah92
A mene iritira kad muslimana ili muslimanku iritira nesto sto je od Islama user posted image Brada, kratke hlace kod muskaraca, nikab, zenidba sa vise zena... sve je ovo od Allaha i Poslanika user posted image Ako neko to na pogresan nacin koristi to je nesto drugo. Poslanik i njegove zene su sve ovo isto radili, i mi trebamo da ih slijedimo. Allah nije poslao meleka kao izaslanika ljudima jer bi ljudi rekli: pa to je melek, mi ne mozemo kao on; nego je bas zato za Poslanika izabrao covjeka tako da ne mozemo reci on je mogao a mi ne mozemo, jer je i on covjek kao i mi svi. user posted image Tako i ovo sa zenidbom, Poslanik nije imao nikakav interes da zeni vise zena a i njegove zene su ga voljele, i ja vjerujem da postoje ljudi koji su pravedni prema svojim zenama (ne da ih jednako vole, nego im jednaku paznju pruzaju) a i njihove zene ih vole - bez ikakvog interesa. user posted image A isto tako vjerujem da puno nasih bosanaca izvrsavaju taj sunnet (zene se sa vise zena) a sa druge strane preskacu puno drugih vadziba, i kako jasmin rece procitaju ponesto i misle da su pokupili svu pamet svijeta. Skrate hlace, puste bradu, svaki cas govore subhanAllah, i zene po 2-3 i misle da je to sve sto treba.

Nisam nikom odgovarala na pitanja, nego samo pisala svoje misljenje. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 527
19.3.2013 13:08:08   
grozđe
Pozdrav za sve, posebno za jasmin...

Imala bih jedno pitanje... jasmin koju srednju skolu si zavrsila, fakultet mozda?

Hvala.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 528
19.3.2013 13:10:36   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Galicia

A volim brate i mene kad svijet gleda, nebitno jel musko ili zensko. Nije sad da trazim da me gleda, al zivo sam bice, nek gledaju.
Doduse, nije da se hvalim al imaju sta i viditi, pogotovo odzada. user posted image

Sto se onda zalis na onog doktora user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 529
19.3.2013 13:10:50   
novo Ime
Tako je! user posted image iskreno i bolje je odzada hahah..a doduse sad imaju i one spuzvaste gace..hura za gledanje...doduse iskreno ja svog muza kad gledam... ma meni je on nesto najljepse..kakvi balibegovi..

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 530
19.3.2013 13:12:49   
Galicia
(ne da ih jednako vole, nego im jednaku paznju pruzaju)

Ovo ne postoji.
Kako ces ti sa 4 supruge imati sve ono isto kao sto imas i sa jednom. Nikako.

Od te 4, sve 4 su viska, jer ni jedna nema svog muza 100% na raspolaganju kad ona zeli, i obrnuto.

U danasnje vrijeme mislim da nema potrebe za visezenstvo. Vremena su se promjenila, zene skolovale, zaradjuju ako ne i vise od muzeva, tako da im ne treba niko da ih izdrzava. Ratova nema vise kao nekada gdje su muskarci ginuli pa je bilo udovica na pretek. I to macku o rep.
Itd itd.

Neposredna veza do poruke: 531
19.3.2013 13:15:59   
Galicia
IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Sto se onda zalis na onog doktora user posted image

Ne zalim se ja, samo konstatujem. I kazem da mi je veoma interesantno kako samo Arapski doktori bulje u zene ko u tele u sarena vrata, dok ostali muskarci iz svih krajeva svijeta nisu tako upadni. Valjda zato sto smatraju zensko kao sasvim nesto normalno.
To ti je brale visa psihologija.
Ti zivis u Arapskom svijetu, i trebala bi da znas mnoge stvari.
Ili si i ti jedna od onih "skim si takav si".

Neposredna veza do poruke: 532
19.3.2013 13:17:06   
novo Ime
Galicia...sreca da ne zivimo u tom dobu..ja bih onim trijema oci posrkala...paznja i ljubav samo za 1 ili nijednu kako kazes...

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 533
19.3.2013 13:46:00   
Daliyah92
Galicia, da zivim u arapskom svijetu i znam sta se desava ovdje. To sto je ovo Saudijska Arabija, centar islamskog svijeta, ne znaci da su ovdje svi savrseni. Najgore je ovdje sto jako puno ljudi i zena praktikuju nesto sto je od Islama ali zato sto misle sta ce komsije reci ako ne budu tako i tako radili (oblacili marame, nikaba, zenili se sa vise zena i sl) To sto ti kazes da samo arapi tako bulje u zene (a zna se da nisu samo arapi) , to je zato sto nemaju pojma od Islama skoro nista, a naravno u svojoj drzavi ili vide samo skroz obucene zene ili neke sa otkrivenim tamnim licem, sto njima nije zanimljivo. A nase bijele bosanke, prava hrana njima za oci user posted image Naravno da to nije opravdano Islamom ali sta mozemo, kad ti takvi nit su odgojeni kako treba ni nista.

A zenidba sa vise zena je opsirna tema, i ne bi vise da zacatavam user posted image I ja sam ljubomorna i ne bih voljela da se mm zeni sa jos jednom ili vise njih, a nece ni on user posted image

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 534
19.3.2013 14:55:46   
Galicia

Galicia, da zivim u arapskom svijetu i znam sta se desava ovdje. To sto je ovo Saudijska Arabija, centar islamskog svijeta, ne znaci da su ovdje svi savrseni. Najgore je ovdje sto jako puno ljudi i zena praktikuju nesto sto je od Islama ali zato sto misle sta ce komsije reci ako ne budu tako i tako radili (oblacili marame, nikaba, zenili se sa vise zena i sl) To sto ti kazes da samo arapi tako bulje u zene (a zna se da nisu samo arapi) , to je zato sto nemaju pojma od Islama skoro nista, a naravno u svojoj drzavi ili vide samo skroz obucene zene ili neke sa otkrivenim tamnim licem, sto njima nije zanimljivo. A nase bijele bosanke, prava hrana njima za oci user posted image Naravno da to nije opravdano Islamom ali sta mozemo, kad ti takvi nit su odgojeni kako treba ni nista.

A zenidba sa vise zena je opsirna tema, i ne bi vise da zacatavam user posted image I ja sam ljubomorna i ne bih voljela da se mm zeni sa jos jednom ili vise njih, a nece ni on user posted image

Tu sam te cekala. user posted image

A da se svi ljudi isto ponasaju i oblace, mislis li da bi sve prihvatali normalno? Ili?
Nemam ja nista protiv ni hidzaba ni niqaba, zaista nemam. Ne bih se nikad licno odlucila za takvo nesto, ali kao sto rekoh, cjenim tu odluku.

Ja postujem muski rod, jer imam oca, brata, rodjake, itd. Onog momenta kad bih stavila maramu stavila bih im do znanja da su zaista povrsni i jako jako glupi, kad svako zensko gledaju kao sexualni objekat. Ja to tako gledam. Vi ne. Sto je sasvim ok.
Komad platna, ili neplatna ne cini covjeka.

Neposredna veza do poruke: 535
19.3.2013 15:36:50   
aazra

A mene iritira kad muslimana ili muslimanku iritira nesto sto je od Islama user posted image Brada, kratke hlace kod muskaraca, nikab, zenidba sa vise zena... sve je ovo od Allaha i Poslanika user posted image Ako neko to na pogresan nacin koristi to je nesto drugo. Poslanik i njegove zene su sve ovo isto radili, i mi trebamo da ih slijedimo. Allah nije poslao meleka kao izaslanika ljudima jer bi ljudi rekli: pa to je melek, mi ne mozemo kao on; nego je bas zato za Poslanika izabrao covjeka tako da ne mozemo reci on je mogao a mi ne mozemo, jer je i on covjek kao i mi svi. user posted image Tako i ovo sa zenidbom, Poslanik nije imao nikakav interes da zeni vise zena a i njegove zene su ga voljele, i ja vjerujem da postoje ljudi koji su pravedni prema svojim zenama (ne da ih jednako vole, nego im jednaku paznju pruzaju) a i njihove zene ih vole - bez ikakvog interesa. user posted image A isto tako vjerujem da puno nasih bosanaca izvrsavaju taj sunnet (zene se sa vise zena) a sa druge strane preskacu puno drugih vadziba, i kako jasmin rece procitaju ponesto i misle da su pokupili svu pamet svijeta. Skrate hlace, puste bradu, svaki cas govore subhanAllah, i zene po 2-3 i misle da je to sve sto treba.

Nisam nikom odgovarala na pitanja, nego samo pisala svoje misljenje. user posted image

Ne iritira me, samo nisu moj tip, kao sto se ni vama vjerovatno ne bi svidio moj tip muskarca. I da..ne stidim se sto imam svoje favorite user posted image

Takodjer, nadam se da ova forumasica ne misli da muskarci koji ne nose bradu i kratke hlace nisu muslimani, ili se mozda ipak na ovoj temi podrazumijevaju samo krajnosti user posted image ?

< Poruku je uredio aazra -- 19.3.2013 15:38:59 >

Neposredna veza do poruke: 536
19.3.2013 15:42:37   
aazra

Ni čovjeka, ni zenu, ni vjernicu također. Ja postujem jasmin zbog njenih stavova i mada je ne poznajem, zbog dojma kojeg sam stekla o njoj (uprkos razlikama evidentnim). Ne po više platna koje ima na sebi u odnosu na mene sigurno user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 19.3.2013 15:43:03 >

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 537
19.3.2013 16:27:24   
Daliyah92

A da se svi ljudi isto ponasaju i oblace, mislis li da bi sve prihvatali normalno? Ili?

Ja postujem muski rod, jer imam oca, brata, rodjake, itd. Onog momenta kad bih stavila maramu stavila bih im do znanja da su zaista povrsni i jako jako glupi, kad svako zensko gledaju kao sexualni objekat. Ja to tako gledam. Vi ne. Sto je sasvim ok.

Nisam razumjela ovo pitanje, kako mislis?

I ja kazem da su povrsni i glupi ako svako zensko gledaju tako kako kazes user posted image , svi koji tako rade, bili muslimani ili ne.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 538
19.3.2013 16:34:43   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: aazra

Ne iritira me, samo nisu moj tip, kao sto se ni vama vjerovatno ne bi svidio moj tip muskarca. I da..ne stidim se sto imam svoje favorite user posted image

Takodjer, nadam se da ova forumasica ne misli da muskarci koji ne nose bradu i kratke hlace nisu muslimani, ili se mozda ipak na ovoj temi podrazumijevaju samo krajnosti user posted image ?

Ne znam ko je gore pisao da ga iritiraju muskarci sa bradom i kratkim hlacama, pa je ovo sto sam pisla upuceno toj forumsici koja je to rekla user posted image Ok je ako su ti muskarci bezobrzni i drski i sl., ali nije se moralo pisati oni sto imaju bradu i kratke hlace da su drski jer je to znacilo da su svi tkvi. Ima ih drskih i bez brade user posted image

Naravno da ne mislim da nisu muslimani, samo grijesnici. Pa ko sam ja da sudim o tome ko je musliman a ko ne. Ima jedan Sudac i On sve zna user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 539
19.3.2013 16:43:59   
Galicia

Nisam razumjela ovo pitanje, kako mislis?

I ja kazem da su povrsni i glupi ako svako zensko gledaju tako kako kazes user posted image , svi koji tako rade, bili muslimani ili ne.

Ali ipak se pokrivas jer ne zelis da oni "uzdahnu" za tobom. Kontradikcija velika.

Neposredna veza do poruke: 540
19.3.2013 17:12:16   
aazra

Ne znam ko je gore pisao da ga iritiraju muskarci sa bradom i kratkim hlacama, pa je ovo sto sam pisla upuceno toj forumsici koja je to rekla user posted image Ok je ako su ti muskarci bezobrzni i drski i sl., ali nije se moralo pisati oni sto imaju bradu i kratke hlace da su drski jer je to znacilo da su svi tkvi. Ima ih drskih i bez brade user posted image

Naravno da ne mislim da nisu muslimani, samo grijesnici. Pa ko sam ja da sudim o tome ko je musliman a ko ne. Ima jedan Sudac i On sve zna user posted image

Ja poznajem neke osobe koji se oblace normalno, zive, rade, izlaze, i sve ostalo, ali idu u dzamiju, klanjaju, od umjetnika do poslovnih ljudi. i šta sad oni su manje vjernici od nekog ko nosi kratke pantole i bradu? Allah najbolje zna, ali vjeruj mi cak sam cula i mnogo učenih ljudi, islamskih teologa, koji smatraju da način na koji se neko nosi ne znači u kojoj je mjeri neko vjernik ili ne.

Zašto se toliko potencira to oblačenje? jer zaista mislite da je to glavna stvar koja čini vjernika, a sve ostalo sporedno user posted image ?

P.S. Ovdje mislim na mukarce, po emu je mukarac koji nosi odijelo ili farmerke a klanja vei grenik od onog koji nosi bradu i kratke pantole...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 19.3.2013 17:28:05 >

Neposredna veza do poruke: 541
19.3.2013 17:17:25   
jasmin
Zanimljiva diskusija u kojoj vidim kontradiktornosti i jako mi je žao što trenutno ne mogu da se pridružim,žurim mami.
grožđe moje sočno user posted image ,na stranici prije tvog pitanja ili dvije,ima pitanje o mom školovanju i odg,pa se vrni.
Žuriiiiiim i lolim vas user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 19.3.2013 17:18:15 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 542
19.3.2013 17:28:32   
aazra

Ja poznajem neke osobe koji se oblace normalno, zive, rade, izlaze, i sve ostalo, ali idu u dzamiju, klanjaju, od umjetnika do poslovnih ljudi. i šta sad oni su manje vjernici od nekog ko nosi kratke pantole i bradu? Allah najbolje zna, ali vjeruj mi cak sam cula i mnogo učenih ljudi, islamskih teologa, koji smatraju da način na koji se neko nosi ne znači u kojoj je mjeri neko vjernik ili ne.

Zašto se toliko potencira to oblačenje? jer zaista mislite da je to glavna stvar koja čini vjernika, a sve ostalo sporedno user posted image ?

P.S. Ovdje mislim na muSkarce, po Cemu je muSkarac koji nosi odijelo ili farmerke a klanja veci gresnik od onog koji nosi bradu i kratke pantole...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 19.3.2013 17:29:56 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 543
19.3.2013 17:31:13   
aazra
IZVORNA PORUKA: jasmin

Zanimljiva diskusija u kojoj vidim kontradiktornosti i jako mi je žao što trenutno ne mogu da se pridružim,žurim mami.
grožđe moje sočno user posted image ,na stranici prije tvog pitanja ili dvije,ima pitanje o mom školovanju i odg,pa se vrni.
Žuriiiiiim i lolim vas user posted image .

Da ima ih jako puno, eto da se oko nečeg i slozimo user posted image A Allah dz. s. najbolje zna.

< Poruku je uredio aazra -- 19.3.2013 17:37:23 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 544
19.3.2013 18:01:32   
Galicia
aazra, sta ti imas reci na ovo sve?

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 545
19.3.2013 18:09:19   
Daliyah92
Uvijek se spominje da nesto (ne)cini covjeka, odjeca i sl. I to je tako, jer covjek je onaj ko ne ubija, ne siluje okolo, ne maltretira, a ne onaj ko nosi bradu ili nikab. Naravno da to ne cini covjeka. I ne mogu reci da je onaj koji ovko radi bolji od onog vjernika koji to ne radi. Mozda onaj sto ima bradu radi neki drugi veliki grijeh koji odvodi u vatru, a mozda i bradu ima samo da ljudi misle o njemu da je on praavi musliman, sto je dovoljno za dzehennema. Dok onaj koji nema brade mozda sve drugo radi ispravno, pa ode i u dzennet.

Galicia, muslimani (iskreni, pravi vjernici) ne gledaju zenu na taj nacin. Meni bi trebalo puno da objasnim ovo, nisam rjecita kao jasmin user posted image

A evo kad se vec javila jasmin, bilo bi dobro da cujemo i njeno misljenje o svemu ovom user posted image Pa evo u skladu sa naslovom teme, pitanje: jasmin, sta ti mislis o ovom svemu? user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 546
19.3.2013 18:15:39   
aazra

aazra, sta ti imas reci na ovo sve?

Hajmo na kafu user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 547
19.3.2013 18:21:43   
Galicia
Hvala Daliyah na konverzaciji, ali ipak mislim da nisi potkovana znanjem kao jasmin.
Rekla bih cak sta vise, da radis neke stvari jer to svi rade, a ne znas uopste ni zasto radis.
Dok smo se npr u nekim stvarima i slozile. user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 548
19.3.2013 18:33:59   
aazra
Daliyah, šta ti imaš reći na ovo sve user posted image ?

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 549
19.3.2013 18:45:10   
salmy

Pa zamisli koji je to mentalni sklop "insana" najnormalnije mi pridje na radnom mjestu i nicim izazvan kaze: tu maramu sto si stavila oko vrata,stavi je na glavu..halo momak iz koje si ti pjesmice...lik totlno zaluto u moju radnju,u moju ulicu u moj Grad
Idi tamo odakle si doso..i tamo prosipaj seljacke folove zajedno sa tim kartkim tolama i bradom

ps. ovo nisam dozivjela od normalnog insana bez kratkih tola i brade....

Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *