jasmin
|
IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: Ella_H Jasmin divan ti je ovaj post zadnji . Ako zaista zivimo zivot kao putnici cemu frka oko svega. Islam elhamdulilah daje smjernice svima kako zivjeti, zastiti se, biti dostojanstven u svim sferama zivota. Zato ja recimo ne shvacam nekoga ko bi onako sjedio na dvije stolice . Galicia rijetki su oni koji zaista slijede Islam 100%, to nam je opce poznato zbog one svi Ademovi sinovi su grijesnici, a poenta vjere je upravo ciscenje od grijeha I trud da se dostigne taj stepen kod Allaha dz.s. Iskrenost je najbitnija. Ja slabo pisem ali puno mislim a I to nam je ibadet. Nasa jasmin je mashAllah jako strpljiva I odana . Sretno cure . Ella, ti se meni bas svidjas, način na koji razmišljaš... Što se mene tiče, ja u glavi uvijek imam jedan ajet iz Kur'ana, mozda necu ispravno citirati ali nadam se da ćete shvatiti... "Allah neće oprostiti da mu nekoga smatrate ravnim, a ostale grijehe On će oprostiti onome kome On hoće", Znači ja da budem iskrena rijetko klanjam, ali učim dove svakodnevno, molim za oprost zbog ovog prvog, čitam Kur'an i tako..naravno, s vremenom gledam da to povećavam i to je na kraju moja lična stvar i nije mi cilj da me neko smatra vjernicom 100 posto nego duševni mir koji proizilazi iz ibadeta i vjere. Što se oblačenja tiče, nisam pokrivena niti imam zelju iskreno, ali gledam da se oblačim što diskretnije i jednostavnije tako da sam rijetko kad imala susreta s nepristojnim komentarima i postupcima od strane muškaraca I ovo moram reći: poenta hidzaba je neprivlačenje paznje, bar bi to trebalo biti...a ja recimo u gradu često viđam pokrivene osobe s kilo šminke i šljaštećim maramama...i niko mi ne moze reci da je to bolje nego ne biti pokrivena. Ali da ne idemo opet u krajnosti... Jasmin...moze samo jos jedno pitanje U svemu 100 posto ili umjerenost? ovo da vidim jesam li ipak pogrijesila kad sam rekla da si ponekad kontradiktorna... I nemojte da na kraju ja ispadnem kriva sto vi malo - malo pa se vratite na obrezivanje Draga moja aazrić,kada se vjernik drži Allahovih propisa onakvih kakvi oni jesu,kakvi su bili u prvo vrijeme,pa do dan danas,on se ustvari drži umjerenosti,baš kao što kaže Allah u 143 ajetu sure El Bekara... «I tako smo vas učinili središnjom (umjerenom) zajednicom da budete svjedoci protiv ostalih ljudi i da Poslanik bude svjedok protiv vas.» Ne postoji nešto što se zove moderni islam,evropski islam i sl...islam je jedan,od vremena Muhammeda sallallahu alejhi we selleme do dan danas. On nam je ostavio oporuku u kojoj kaže... Bilježi imam Malik u Muvveti i Hakim od Ebu Hurejre, r.a., da je Poslanik, a.s., rekao: ''Ostavio sam vam dvije stvari, nećete zalutati ako ih se budete pridržavali: to su Allahova Knjiga i moj sunnet.'' Što se tiče čovjeka koji je gostovao u Face to Face,odmah da demantiram da je vođa ljudi koji nose bradu. On je vođa svojih istomišljenika,kojih HVALA ALLAHU nema puno,a većina nas je u velikom sukobu mišljenja s njima. Ne podržavamo ono što oni podržavaju,niti tome pozivamo. Ako već hoćeš da znaš,meni se svidio govor g.Edina ,dakle konkretno govor koji smo čuli,lijepo ponašanje,osmijeh i ljubav prema svima kako bi trebao da se ponaša svaki musliman.