|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
20.3.2013 11:45:35   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Pa jest upadljiva, ali sta moze muskarac pomisliti kad vidi zenu sa nikabom: uh, da mi je ovu user posted image Sigurno ne. user posted image Dok je za drugi slucaj obrnuto. I ne smeta nekim zenama da ih ljudi odmjervaju a Bogami ni tim ljudima, ali mozda smeta njihovim zenama. user posted image Niti bih voljela da mene neko odmjerava, niti da mm koga odmjerava, niti ja koga odmjeravam user posted image I svi sretni (mislim mm i ja) user posted image

Pa ne znači ako nekoga odmjeravas da tu osobu zelis...Da ne govorim da ponekad i posao kojim se neko bavi to zahtijeva user posted image Naravno, ne bi voljela da se mm sad za nekom okrene posebno ne kad je sam mnom ni te krajnosti, ali mi ne smeta ako primijeti lijepu zenu, nece biti slijep pored ociju user posted image

A zasto ne bi voljela da se okrene user posted image sta fali, ne znaci da on nju zeli. user posted image S jedne stane vam svejedno da svako svakog gleda, a sa druge strane vam smeta. Ne razumijem. Meni licno smeta uvijek i smetce mi da mm pogleda neku zenu, a nedaj Boze da se okrene za njom. Prvo jer je to haram a drugo jer meni to smeta i gotovo. Isto kao sto njemu smeta da mene ko gleda, on bi njemu oci iskopao user posted image Ne kazem nista za slucjni pogled, ali namjerno odmjervanje i blejanje za nekom, ne dolazi u obzir. Ne da sam ja njemu to "zabrnila", nego oboje znamo islamske propise.

p.s. Idemo mi OT, ali nadam se da jasmin nece zamjeriti a da ni moderatori nece reagovati user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 601
20.3.2013 11:48:19   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

Pogresno ste vi to shvatile. Ipak cekacemo jasmin, sram me vise da se ja ovoliko ubacujem na njenu temu user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 602
20.3.2013 11:50:33   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pa valjda da se hlače ne vuku po podu i tako uvijek budu spremni za namaz.user posted image

U svakom slučaju radi se o praktičnim razlozima...jedan naš poznanik je pitao imama da li da skrati hlače i pusti bradu, pa mu on odgovorio "ako se tvojoj zeni tako sviđa" user posted image

Radi se o hramu koji je jasno napisan u hadisu, da ce sve ispod clanaka gorjeti u vatri (odnosi se na muskarce).

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 603
20.3.2013 11:53:20   
canim
aazra ja vjerovatno nisam upratila ali bas me zanima kojoj vjeri pripadas ? Ili si kao i Gali ateista ?

Zanima me samo iz razloga sto nemogu da povezem tvoje postove nikako, ako mozes da mi odgovoris bas bi mi drago bilo user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 604
20.3.2013 12:05:22   
aazra
Joj Daliyah...to što ti govoriš je druga krajnost..kako ne shvataša da postoji i nešto IZMEĐU, recimo primijeti lijepu zenu (kao sto je i ja primjetim), i zaboravi da ju je vidio...pa nece valjda citav dan političare gledati user posted image

Druga stvar ja nisam ljubomorna niti je mm, upoznali smo se kao ODRASLI LJUDI, ne kao djeca ni tinejdzeri, sto znači da smo nieke stvari prije toga dozivljeli, prozivljeli, jer tako lako dobiti poriv da "skočiš" na prvu koju sretneš mogu imati samo nezreli i neizivljeni ljudi, ili jako niskog morala.

Neposredna veza do poruke: 605
20.3.2013 12:11:18   
aazra
IZVORNA PORUKA: canim

aazra ja vjerovatno nisam upratila ali bas me zanima kojoj vjeri pripadas ? Ili si kao i Gali ateista ?

Zanima me samo iz razloga sto nemogu da povezem tvoje postove nikako, ako mozes da mi odgovoris bas bi mi drago bilo user posted image

Pa ovako nisam neka vjernica, rođena sam u muslimanskoj porodici (pradjed mi je bio vjeroučitelj u austrijskoj vojsci da se pohvalim malo), s tim da su me jedno vrijeme zanimale i neke druge religije, i neke druge filozofije. Hvala dragom Allahu vratila sam se svojim korijenima user posted image

Naglašavam da nisam neka vjernica jer nisam pokrivena, ali malo više sam se okrenula vjeri (islamu) u zadnje vrijeme, s tim da nikad nisam konzumirala npr. alkohol i to, pa nekako i taj moj veći interes za vjeru nije toliko uočljiv od strane drugih, niti mi je bitno da bude.

Da, jos nesto, kad te već zanima, zivjela sam u drugoj zemlji jedan niz godina, znam dosta o kršćanstvu i postujem i pripadnike drugih vjera, posebno monoteističkih. Tako sam i odgojena user posted image

Kad je islam u pitanju, definitivno imam otklon kad su u pitanju neke po meni radikalne grupacije (selefije) i to je ono zbog cega cesto dolazim u sukob s Jasmin, mada se ja ipak nadam da ona na to ne gleda kao na sukob, vec vise onako filozofiranje user posted image

P.S. nisam nikad, ali nikad bila ateista, mada postujem i to opredijeljenje user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 20.3.2013 12:18:33 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 606
20.3.2013 12:26:01   
Daliyah92

Joj Daliyah...to što ti govoriš je druga krajnost..kako ne shvataša da postoji i nešto IZMEĐU, recimo primijeti lijepu zenu (kao sto je i ja primjetim), i zaboravi da ju je vidio...pa nece valjda citav dan političare gledati user posted image

Druga stvar ja nisam ljubomorna niti je mm, upoznali smo se kao ODRASLI LJUDI, ne kao djeca ni tinejdzeri, sto znači da smo nieke stvari prije toga dozivljeli, prozivljeli, jer tako lako dobiti poriv da "skočiš" na prvu koju sretneš mogu imati samo nezreli i neizivljeni ljudi, ili jako niskog morala.

Ma zanam da ima nesto izmedju, i to sto si navel za primjer ja ne kazem da bih ubila mm da to uradi. Ako slucajno pogleda, vrati pogled i kako kazes zaboravi i da je vidio. Ali opet napominjem da to bude slucjni pogled, a ne nmjerno npr. neko mu kaze vidi one kako je dobra a on se okrene maksuz da je pogleda. Razlika velika u namjernom i slucajnom pogledu. O tome pricam user posted image

I da, i mi smo se upoznali kao odrasli ljudi, a sad sta ko podrazumjeva pod "odraslim ljudima" nije tema user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 607
20.3.2013 12:26:56   
minja_
Ja mislim da je unižavanje muškarca na nagonski nivo u neku ruku bogohulno, jer nas dragi Bog nije ostavio na nivou životinje i mozga do nivoa nagonskih centara hipotalamusa – dao nam  je više centre, korteks, koji upravlja nižim i uravnotežava ga.
Zašto je grijeh pomisliti da je neko privlačan, to je u mojoj glavi samo konstatacija od jedne rečenice i ništa više, a ne uvod za seksualnu maštariju.
Ne mogu da prihvatim da bih ja za svog djevera bila predmet seksualne žudnje. Čak i da on pomisli da u nečemu izgledam lijepo i privlačno, zar mu dragi Bog nije dao moždanu koru, osjećaj samokontrole koja bi se ispriječila između njegove pomisli i nagona.
Zašto bi mu pomisao da je neko privlačan ugrozila stabilnost veze sa njegovom suprugom?
I ja mislim da je Jessie Pavelka zgodan, pa opet ne bih imala ništa s njim.

Dragi Bog nam je dao moždanu koru i odvojio nas od životinje. Dao nam je samokontrolu, pa mozemo smiriti i misao i tijelo.

A za prihvaćanje/neprihvaćanja razlika, ovdje odakle ja pisem, svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira.
Kada bih zivjela u zemlji koja je mozda pojam savrsenog uređenja za neke od vas – ja ne bih mogla izaći na ulicu bez nikaba.

U tome je razlika – ja ne bih imala pravo na izbor, a vi ga ovdje imate.

< Poruku je uredio minja_ -- 20.3.2013 12:27:41 >

Neposredna veza do poruke: 608
20.3.2013 12:27:33   
canim
aazra hvala na odgovoru user posted image

< Poruku je uredio canim -- 20.3.2013 12:28:16 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 609
20.3.2013 12:38:42   
minja_
a i moj neki opći stav o mom životu je da sam sama odgovorna za svoje postupke i da ne postoji nikakav uticaj sa strane koji cu okriviti za uzrok mog nedolicnog ponasanja - moji su postupci u mojim rukama i niko drugi ne snosi nikakav grijeh za moju losu misao ili djelo.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 610
20.3.2013 12:47:16   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: minja_

Dragi Bog nam je dao moždanu koru i odvojio nas od životinje. Dao nam je samokontrolu, pa mozemo smiriti i misao i tijelo.

svako ima slobodu da na ulicu izadje kakv hoce, osim go – tada ga sljeduje kazna za remećenje javnog reda i mira.

U tome je razlika – ja ne bih imala pravo na izbor, a vi ga ovdje imate.

Ali nam je i dragi Bog dao Knjigu sa uputama user posted image

Kako god svi ljudi svijeta postuju drzavni zakon kojeg su donijeli obicni ljudi, tako i vjernici postuju i uvzavaju zakon Stvoritelja zemlje na kojoj zivimo, sa koje jedemo, pijemo,... Tako da, mi imamo pravo na izbor po bosanskom zakonu, ali nam je Bog naredio drugacije i mi radimo po Njegovom zakonu. Kao sto u svakoj drzavi ima zatvor(ili druga kazna) za krsenje pravila, tako i u vjeri ima kazna za krsenje pravila. user posted image

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 611
20.3.2013 12:48:03   
novo Ime
Minja duso svaka cast...Kad si u Rimu ponasaj se...tako je i Bogu hvala da imamo izbor..Nase je naravno da svaciji postujemo bez obzira kakav je..al ocekujem da se i moj postuje..

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 612
20.3.2013 13:01:38   
Galicia

Pa jest upadljiva, ali sta moze muskarac pomisliti kad vidi zenu sa nikabom: uh, da mi je ovu user posted image Sigurno ne. user posted image Dok je za drugi slucaj obrnuto. I ne smeta nekim zenama da ih ljudi odmjervaju a Bogami ni tim ljudima, ali mozda smeta njihovim zenama. user posted image Niti bih voljela da mene neko odmjerava, niti da mm koga odmjerava, niti ja koga odmjeravam user posted image I svi sretni (mislim mm i ja) user posted image

Pa ne znači ako nekoga odmjeravas da tu osobu zelis...Da ne govorim da ponekad i posao kojim se neko bavi to zahtijeva user posted image Naravno, ne bi voljela da se mm sad za nekom okrene posebno ne kad je sam mnom ni te krajnosti, ali mi ne smeta ako primijeti lijepu zenu, nece biti slijep pored ociju user posted image

A zasto ne bi voljela da se okrene user posted image sta fali, ne znaci da on nju zeli. user posted image S jedne stane vam svejedno da svako svakog gleda, a sa druge strane vam smeta. Ne razumijem. Meni licno smeta uvijek i smetce mi da mm pogleda neku zenu, a nedaj Boze da se okrene za njom. Prvo jer je to haram a drugo jer meni to smeta i gotovo. Isto kao sto njemu smeta da mene ko gleda, on bi njemu oci iskopao user posted image Ne kazem nista za slucjni pogled, ali namjerno odmjervanje i blejanje za nekom, ne dolazi u obzir. Ne da sam ja njemu to "zabrnila", nego oboje znamo islamske propise.

p.s. Idemo mi OT, ali nadam se da jasmin nece zamjeriti a da ni moderatori nece reagovati user posted image

I onda ce svi da budemo bre roboti.

Zivjeli roboti. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 613
20.3.2013 13:07:07   
aazra

Radi se o hramu koji je jasno napisan u hadisu, da ce sve ispod clanaka gorjeti u vatri (odnosi se na muskarce).

Ako griješim ispravite me, ali zar taj hadis nije nastao u vremenu kad je duzina pantola označavala i svojevrstan imovinski status, tačnije duge pantole su ukazivale na bogatu osobu, a s tim je povezana i oholost (sva se odjeća šila, a nije svako imao pare za kupiti platno) pa je ovaj hadis upućen ljudima da ne bi bili oholi i da se ne bi prikazivali, pravili vaznim pred siromašnim.

Zaista nigdje nisam našla da Islamska zajednica u BiH, pa ni ovdašnji imami to preporučuju i dovode u vezu s vjerom, posebno što ima mnogo vjernika koji rade negdje gdje postoje stroga pravila u oblačenju, a zbog takve nošnje bi mogli iamti problema (ako se vide noge ili dlake na nogama). Opet kazem, ispravite me ako griješim user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 20.3.2013 13:10:46 >

Neposredna veza do poruke: 614
20.3.2013 13:08:03   
minja_
mislim prije svega na razliku hidžab-nikab. Gdje u prvom razumijem a u drugom ne razumijem Boziju odredbu.

Neposredna veza do poruke: 615
20.3.2013 13:19:56   
novo Ime
Moj dedo je bas vjernik..stari nas cojo..svaki vakat..skroman (ja ga najvise volim) i taj moj dedo od 80 god. se svaki dan brije...u dzamiju neobrijan? nema sanse. Pantole su mu sve normalne duzine...a doduse ima brkove...heheheh

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 616
   [Obrisana poruka]
20.3.2013 13:22:58   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu minja_)
  Neposredna veza do poruke: 617
20.3.2013 13:29:51   
canim
Uh draga Jasmin gdje se izgubi, valja ti stici sve odgovoriti, ja ne smijem vise pisati, inace bi imala svasta nesto reci user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 618
20.3.2013 13:35:32   
novo Ime
Al pitanja su izmedju redova..sve konstatacije...

IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 619
20.3.2013 13:39:41   
animagical

A šta je s onim...kako ono ide: ako muškarca 'uzbudi' izgled druge žene neka požuri kući svojoj i zadovolji s njom svoju potrebu...tako nekako ide, jel hadis bi?
Jao sva sam površna(gore)user posted image

Jel se njemu taj pogled upisuje kao grijeh...mislim, naiđe žena, lijepa, oči je 'ulove' i šta sad...kažu isto da je prvi pogled dozvoljenuser posted image

Opet, što minja kaže bića smo sa razumom, nećemo odmah pohititi za tom ženom, učiniti preljub ili šta već.

Ja samo da kažem da jako volim hidžab, da me ne bi ko pogrešno shvatiouser posted image

pa nista bona, dopadne mu se na prvi pogled, niej krivuser posted image

Neposredna veza do poruke: 620
20.3.2013 15:47:57   
jasmin

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Mene zanima recimo ovo:
Čemu nikab, ako je propisano kako žena može stati u namaz.
Zar ne bi tako mogla ( morala moći ) stati pred bilo kog insana?

Namaz je propis za sebe i on je odvojiv od načina odijevanja kojeg žena muslimanka nosi van kuće. Kada je objavljivan ajet o pokrivanju žena,nije spomenut način pokrivanja za namaz,već:“A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite."
(Svjetlost, 31).
Npr.nije propis da odjeća muslimanke dok klanja ne bude upadljiva,ali kad izlazi iz kuće odjeća ne smije biti upadljiva.
Nije propis da odjeća za namaz ne bude namirisana,štaviše,poželjno je,ali kad izlazi iz kuće odjeća ne smije biti namirisana.
Nije propis da žena u namazu ne nosi nakit koji je ukrašava,ali kad izlazi iz kuće treba ostaviti nakit.
itd.

Jasmin, uz dužno poštovanje, ovo nije odgovor na moje pitanje. user posted image
Allah dz.s. je najuzvišeniji, i ako pred njega žena smije izaći otkrivena lica, ne znam koji drugi propis to može i smije pobiti pa reći da lice žene muslimanke ne smije vidjeti njen djever?! ( recimo )

Uz još dužnije poštovanje,ne može čovjek svojstvo čovjeka porediti sa svojstvom Boga.
Čovjeku je dao strasti i požudu ka suprotnom spolu.....
A On Uzvišeni je čist od toga.
Nadam se da sam dovoljno rekla.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 621
20.3.2013 15:56:03   
jasmin

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni je npr upadljivija zena sa niqabom nego u minicu.

ovo me "narjera" da i ja nešto pitam
u islamu je, koliko ja znam,zabranjeno ili se nije lijepo isticati,odn. oblači ti se na način da skrećeš pažnju na sebe
pa zar se na taj način ne skreće pažnja ako nosiš niqab u našoj sredini,isto kao da obučeš minić u jordanu npr.

Skretanje pažnje specifično za to odnosi se na pobuđivanje strasti i požudu koju dotično odijevanje ili neodijevanje izaziva user posted image . Ne mogu se stvari bukvalno shvatati user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 622
20.3.2013 15:56:22   
Galicia
Pa zeMska nema te cijeli dan.
Nije ti fazon.

P.S. Sto preskaces mnoga pitanja?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 623
20.3.2013 15:59:34   
jasmin

A šta je s onim...kako ono ide: ako muškarca 'uzbudi' izgled druge žene neka požuri kući svojoj i zadovolji s njom svoju potrebu...tako nekako ide, jel hadis bi?
Jao sva sam površna(gore)user posted image

Jel se njemu taj pogled upisuje kao grijeh...mislim, naiđe žena, lijepa, oči je 'ulove' i šta sad...kažu isto da je prvi pogled dozvoljenuser posted image

Opet, što minja kaže bića smo sa razumom, nećemo odmah pohititi za tom ženom, učiniti preljub ili šta već.

Ja samo da kažem da jako volim hidžab, da me ne bi ko pogrešno shvatiouser posted image

Naravno da ne,ako je prvi,onaj drugi mora da obori,mislim treba,pa ako oće ako neće user posted image user posted image .
Desi se svakom user posted image .

Neposredna veza do poruke: 624
20.3.2013 16:00:07   
sporty mamaa
Jasmin vidim na nekoj temi da si ipak postavila neke fotografije. Znaci li to da ipak imas malu kolekciju za neku uspomenu, ili to odmah izbrises. Cini mi se da sam vidjela sliku u kojoj si slikala igrackice svoje djece, njihovu kreativnost?user posted image user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *