|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
20.3.2013 22:07:01   
Galicia
Ma ne.
Ja kazem ko nosi hidzab/niqab njegovo pravo je da nosi to svugdje, u svakoj drzavi.
Onaj ko ne nosi isto njegovo pravo da ne nosi u svakoj drzavi.
Fer play.
Svacije se mora postovati.

Ja koliko znam jasmin nije dio vehabija, ili?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 651
20.3.2013 22:09:45   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Galicia

Ma ne.
Ja kazem ko nosi hidzab/niqab njegovo pravo je da nosi to svugdje, u svakoj drzavi.
Fer play.

user posted image user posted image user posted image
jasmin je muslimanka i ništa više.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 652
20.3.2013 22:10:36   
Dalil@

Ma ne.
Fer play.

mene straaasno zanima sta ti podrazumijevas (licno) pod pojmom "vehabije"? user posted image
imam osjecaj da se ljudi genericki razmecu tim pojmom.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 653
20.3.2013 22:12:56   
aazra

IZVORNA PORUKA: Dalil@

Citam ovu temu i namece mi se jedna slika..

slika ucionice u kojoj uciteljica djeci objasnjava gradivo (novo gradivo) i svi pazljivo slusaju osim par pojedinaca koji samo cekaju da ona (uciteljica) napravi neku jezicku gresku kako bi joj "skocili u oci"..

takvo sitnicarenje fakat ne razumijem..

Bas iz tog razloga sto je NE SMATRAM svojom učiteljicom mislim da joj mogu postavljati takva pitanja. Uostalom sama je trazila da tema ne nosi naziv "Naša divna Jasmin" koje aludira na "dodvoravanje", nego ovako kako glasi, pa ne vidim u čemu je problem. Uostalom, ionako ona sama bira na koja će pitanja odgovoriti, a na koja ne user posted image

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 654
20.3.2013 22:15:09   
Dalil@
i da..mi zivimo u realnom svijetu, ne idealnom. kada bi neko u islamskoj drzavi(koja nije moja maticna zemlja) od mene zahtijevao da nosim islamsku nosnju a ja to ne zelim - otisla bih/ne bih tamo ni zivjela, radila.
isto, ako bi u nemuslimanskoj drzavi zahtijevao da skinem svoj hidzab koji mozda nosim...a ja to ne zelim - napustila bih je.
tudja zemlja - tudji zakoni.

u svojoj (maticnoj) - zestoko bih se borila za svoja prava.

jednostavno.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 655
20.3.2013 22:20:19   
jasmin
Uskoro ćemo zatvoriti ordinaciju user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 656
20.3.2013 22:20:28   
Dalil@

IZVORNA PORUKA: aazra

Citam ovu temu i namece mi se jedna slika..

slika ucionice u kojoj uciteljica djeci objasnjava gradivo (novo gradivo) i svi pazljivo slusaju osim par pojedinaca koji samo cekaju da ona (uciteljica) napravi neku jezicku gresku kako bi joj "skocili u oci"..

takvo sitnicarenje fakat ne razumijem..

Bas iz tog razloga sto je NE SMATRAM svojom učiteljicom mislim da joj mogu postavljati takva pitanja. Uostalom sama je trazila da tema ne nosi naziv "Naša divna Jasmin" koje aludira na "dodvoravanje", nego ovako kako glasi, pa ne vidim u čemu je problem. Uostalom, ionako ona sama bira na koja će pitanja odgovoriti, a na koja ne user posted image

user posted image user posted image

aazra..pa nemoj bukvalno shvatati user posted image

opustite se..nemojte biti u grcu user posted image

open your mind i lagano.

mozes slusati njeno znanje a mozes i provesti to vrijeme trazeci "rupe" u njemu user posted image . mislim da ces biti daleko zadovoljnija prvim :)

i da, ne aludiram na to da su pitanja nepozeljna...samo neka budu konstruktivna..da nesto naucimo user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 657
20.3.2013 22:21:06   
MicoTico

Fer play.

Apsolutno se slažem, user posted image

Izvorna poruka: minja_

a sam vise tip koji zeli da mom gostu bude udobno, pa i kad se ne slazem s njegovim izborom. Voljela bih da i moj domacin zeli da se ja osjecam udobno.

user posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 658
20.3.2013 22:30:51   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: MicoTico

Fer play.

Apsolutno se slažem, user posted image

da i ja potpisem user posted image

< Poruku je uredio Dalil@ -- 20.3.2013 22:32:45 >

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 659
20.3.2013 22:36:20   
aazra

open your mind i lagano.

mozes slusati njeno znanje a mozes i provesti to vrijeme trazeci "rupe" u njemu user posted image . mislim da ces biti daleko zadovoljnija prvim :)

i da, ne aludiram na to da su pitanja nepozeljna...samo neka budu konstruktivna..da nesto naucimo user posted image

Da, draga evo za ovo kratko vrijeme naučila sam mnogo, zbilja jesam...user posted image Ipak, aludiraš li ti na to da je mi ustvari TREBAMO dozivljavati kao UČITELJICU (prihvaćati bez rezerve sve što kaze) ili si njen advokat, valjda bi sama reagovala da joj smetaju neka pitanja, dovoljno je rječita za to user posted image .

Usput, ako nisi upratila na jednoj od prethodnih stranica rekla sam joj, da povrh svega pozitivnog sto mislim o njoj, također mislim da je ponekad veoma kontradiktorna (mozete i vi mene takvom smatrati, vaše pravo), pa sam evo na NJEN zahtjev maloprije to i objasnila.

< Poruku je uredio aazra -- 20.3.2013 22:37:14 >

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 660
20.3.2013 22:40:03   
Galicia

Ma ne.
Fer play.

mene straaasno zanima sta ti podrazumijevas (licno) pod pojmom "vehabije"? user posted image

Licno ja ne smatram nista. Sto ih ostali zovu vehabije, za mene su selefije. Ne postoje vehabije. Ustvari postoje, ali ...Duga prica...

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 661
20.3.2013 22:58:31   
Dalil@

IZVORNA PORUKA: aazra

open your mind i lagano.

Da, draga evo za ovo kratko vrijeme naučila sam mnogo, zbilja jesam...user posted image Ipak, aludiraš li ti na to da je mi ustvari TREBAMO dozivljavati kao UČITELJICU (prihvaćati bez rezerve sve što kaze) ili si njen advokat, valjda bi sama reagovala da joj smetaju neka pitanja, dovoljno je rječita za to user posted image .

Usput, ako nisi upratila na jednoj od prethodnih stranica rekla sam joj, da povrh svega pozitivnog sto mislim o njoj, također mislim da je ponekad veoma kontradiktorna (mozete i vi mene takvom smatrati, vaše pravo), pa sam evo na NJEN zahtjev maloprije to i objasnila.

user posted image

evo vidis user posted image

ti zapela za uciteljicu user posted image opusti se malo user posted image

nisam joj advokat. clan sam ovog foruma..na ovu temu sam uletjela par puta, procitala vrlo zanimljive nove stvari, naucila nesto korisno, upoznala razlicita (ali i vrlo demokrativna) shvatanja nekih forumasica...i vise puta bila ometena netrepeljivošću koja (meni licno) zraci iz tvojih postova user posted image

toliko da mi se ne ulazi na ovu temu...a zelim user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 662
   [Obrisana poruka]
20.3.2013 22:58:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu minja_)
  Neposredna veza do poruke: 663
20.3.2013 23:02:40   
Dalil@

Ma ne.
Fer play.

Licno ja ne smatram nista. Sto ih ostali zovu vehabije, za mene su selefije. Ne postoje vehabije. Ustvari postoje, ali ...Duga prica...

hvala na objasnjenju user posted image
mada mi jos uvijek nije jasno user posted image

taj pojam cesto srecem a niko ga ne zna objasniti user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 664
20.3.2013 23:10:24   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: minja_

ja ne bih skinula, niti bih zivjela u drzavi u kojem stoji formalna zabrana nosenja nikaba ili hidzaba, da nosim jedno ili drugo.
Ja ne nosim niti hidzab niti nikab ali ni najmanje ne opravdavam zemlje koje doslovno proganjaju zene zbog njihovog izbora. Je li ono u Francuskoj odskora zabranjeno i jedno i drugo?

ja sam vise tip koji zeli da mom gostu bude udobno, pa i kad se ne slazem s njegovim izborom. Voljela bih da i moj domacin zeli da se ja osjecam udobno.

Samo nikab...hidžab tamo(zbog velike populacije arapa, turaka...gledaju normalnije nego u sarajevu.

Bas htjedoh ovo napisati user posted image .
Takodjer za muskarce, jako puno arapa nosi odjecu koja se ovdje pominjala (kratke pantole, tunike i co.); i njih niko ne komentarise, niti kome smetaju. Normalno prolazimo jedni pored drugih na ulici, i niko nikoga "ne zagleda".

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 665
21.3.2013 0:20:01   
saritaa
Jasmin jedan veliki user posted image za tebe... hvala puno na tvom trudu i odvojenom vremenu da nam odgovaras na pitanja...meni je samo zao sto neki kao da ne citaju tvoje odgovore, a ti sve tako lijepo i jenostavno objasnis...da te ALLah dz.s nagradi.

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 666
21.3.2013 1:01:32   
Ella_H
Nismo kutnjaci zene nije potrebna paljbauser posted image ;
Eh ovako selef su nase prve generacije muslimana
I tako mi Allaha mogu biti ponosni samo oni koji dobiju taj nadimak
Jasmin je dobra zenica moje misljenje nije kontradiktorna
nego prefina ponekad I zeli se uklopiti sa ovim ''ostalima'' cak I previse.
Ja sam tu lekciju davnih dana naucila. Ja sam ono sto jesam,
I najvise se volim druziti s onima vak' ko ja.
Manje frke, brke I ostalih gluposti. Ako je neko zaista dobronamjeran,
objasnim mu nesto a ako me pokusava srozati kazem mu da
upali google I oplete kako god hoce. Mozemo mi biti tolerantni I fini koliko god hocemo ali cinjenica je da je Allahu jedina priznata vjera Islam.
Ne smeta meni niko ,alI ipak sanjam o serijatu sto je tu jeuser posted image .
Halalite znam da bi mozda bilo zanimljivije da postavljam kakve slike gaca, sta sam djetetu kupila itd al znate mene kad ga srezem srezem ga dubokouser posted image .

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 667
21.3.2013 1:11:37   
Galicia
Bice sta bude. user posted image user posted image user posted image
Ma daj. Pricamo, interesujemo se, svako na svoj nacin.
Zeli svako nesto saznati. Iskrena pitanja su dobila i iskrene odgovore, ja se nadam.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 668
21.3.2013 8:40:18   
veeseelaa
Jasmin s kakvim ženama voliš da se družiš, izuzev toga da su vjernice kakve bi kvalitete trebale imati?

do duše ko je istinski vjernik ima i dobre karakterene crte

no šta je to što ti cijeniš kod ljudi, može malo opširnije, nemoj šturouser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 669
21.3.2013 9:03:37   
mamaibabo

A kad bi ti neko reko moras je skiniti bil skinila?

draga zgodna zeno (nezamjeri al ja te takvu vidimuser posted image ) nemam ja dovoljno hrabrosti da nosim maramu ,nazalost, al kad bih je nosila nikad nebih isla u zemlje u kojima to nije dozvoljeno ,pa ni kao tuist a kamoli da boravim moj stav i licno ponasanje je da ako idem u neku zemlju da boravim ponasat cu se u skladu s pravilima te zemlje ,to je meni logicno user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 670
21.3.2013 9:14:55   
mamaibabo
Prenosi Džabir bin Abdullah, r.a., da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Meni najdraži i najbliži od vas na Sudnjem danu su oni koji su najboljeg
ahlaka (ponašanja) !“ (Buharija)

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 671
21.3.2013 9:29:50   
jasmin
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Jasmin s kakvim ženama voliš da se družiš, izuzev toga da su vjernice kakve bi kvalitete trebale imati?

do duše ko je istinski vjernik ima i dobre karakterene crte

no šta je to što ti cijeniš kod ljudi, može malo opširnije, nemoj šturouser posted image

Ja se družim sa svakim user posted image .
Naravno,za prisne prijateljice ne biram svakoga,tu je onaj s kim sam se baš našla i s kim mi je uvijek lijepo.
A kod ljudi općenito cijenim osmijeeeeeeeeeeeeeeeh,optimizam,vedar duh,šala s ukusom,pristojnost,poštovanje prema drugačijem,razumijevanje. Kod muškaraca cijenim kad poštuju ženu. Jučer,dok smo bili u posjeti muževoj nani,u liftu smo ja i djeca i muževa rodica,jedna gospođa i jedan stariji gospodin. Ja i ova gospođa oplele o nekvalitetu liftova...kad na izlazu,ovaj gospon toj gospođi da ućuti,ona njemu ko je njemu šta spomenuo,on njoj...kako samo priča.... user posted image
Nešto kontam,uradi pa osta živ,da je to kojim slučajem bio mm ili neki njegov prijatelj,vjerovatno bi ga već jutros neke novine zabiljeile,a što je Balkan man naučio na grubost prema ženama user posted image user posted image ,nikom niš user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 21.3.2013 9:31:41 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 672
21.3.2013 9:33:31   
mamaibabo
jasmin draga koju suru ili dovu je lijepu uciti petkomuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 673
21.3.2013 9:35:27   
veeseelaa
Naravno,za prisne prijateljice ne biram svakoga,tu je onaj s kim sam se baš našla i s kim mi je uvijek lijepo.
A kod ljudi općenito cijenim osmijeeeeeeeeeeeeeeeh,optimizam,vedar duh,šala s ukusom,pristojnost,poštovanje prema

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 674
21.3.2013 9:38:22   
Mirkica
jasmin sta islam kaze u vezi strave , kod nas je to po obicaju da narod radi ono izlije stravu i cesto to cujem ali nikako da nadjem sta islam kaze. Ok znam da je ogledanje grijeh ali izljevanje starve je nesto drugu ili ???

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *