|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
21.3.2013 9:38:37   
veeseelaa
Jasmin kako je Aida? koliko često ste u kontaktu?
znam da je teško prodrijeti u nečiji srce.... nadam se da se dobro drži
i ima li ona još djece
dolazi li u Sa? voljela bi je posjetiti ako bude dolazila

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 676
21.3.2013 9:44:49   
jasmin
user posted image

< Poruku je uredio jasmin -- 21.3.2013 9:45:14 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 677
21.3.2013 9:47:50   
jasmin
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Jasmin kako je Aida? koliko često ste u kontaktu?
znam da je teško prodrijeti u nečiji srce.... nadam se da se dobro drži
i ima li ona još djece
dolazi li u Sa? voljela bi je posjetiti ako bude dolazila

Aida mašaallah zahvaljuje Allahu,drži se pravo.
Ima još bebu Saru user posted image .
Prekjučer je bila kod Lalane i dražile me na dva kolača koji su pravile user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 21.3.2013 9:49:38 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 678
21.3.2013 9:50:10   
veeseelaa
hB, tako mi je drago, često mislim na nju
prenesi joj moje pozdrave

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 679
21.3.2013 9:52:20   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

jasmin draga koju suru ili dovu je lijepu uciti petkomuser posted image

Sura Kehf i što više salavata na Poslanika alejhi ssalatu we sselam.

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 680
21.3.2013 9:52:50   
jasmin

hB, tako mi je drago, često mislim na nju
prenesi joj moje pozdrave

Hoću hvala.

Neposredna veza do poruke: 681
21.3.2013 10:04:15   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Mirkica

jasmin sta islam kaze u vezi strave , kod nas je to po obicaju da narod radi ono izlije stravu i cesto to cujem ali nikako da nadjem sta islam kaze. Ok znam da je ogledanje grijeh ali izljevanje starve je nesto drugu ili ???

Tzv. ''salijevanje strave'' vrlo je raširena pojava na prostorima Bosne i Hercegovine.

Salijevanje strave je navodno uklanjanje straha (strave) iz osobe uz pomoć olova. Straha se salijeva tri puta na tijelu, počevši od glave do koljena. Za to vrijeme se uči Kur''an. Osobi se tri puta rastopljeno olovo izlijeva iznad glave, na prsima i na koljenima u posebnoj posudi. Vrelo olovo u vodi "pukne" i stvara razne oblike.

Stravarka, na osnovu tih figura, pokušava dokučiti kakva je nevolja pogodila tu osobu. Salijevanje strave navodno pomaže u izliječenju strahova, čudnog ponašanja, nemirnih i burnih snova, otklanjanju tjeskobe... Medicinski nikada nije potvrđena bilo kakva korist o sipanja vrelog olova u vodu pored nečije glave.

S obzirom na to da se ''salijevanje strave'' vezuje za ''pobožne žene'', da se uči Kur''an, mnogi su u dilemi da li ova praksa ima veze s islamom.

Na jedno od takvih pitanja odgovorio je dr. Šukrija Ramić, član Svjetske unije muslimanske uleme i Vijeća za Fetve Islamske zajednice u BiH

-Salijevanje strave je pagansko vjerovanje i nema utemeljenja u šerijatu. Ne spominje se da je tako nešto postojalo u praksi Allahovog Poslanika, s.a.v.s, niti u praksi prvih generacija muslimana. Kod njih je postojala rukja (odučavanje), koja ima utemeljenje u šerijatu, navodi dr. Ramić.

Prema tome, zaključuje, salijevanje strave i tome slično je zabranjeno (haram).

-Posebno, u tom pogledu zabrinjava, što mnoge žene, kada salijevaju stravu, uče naopako kur‘anske sure što je najveći grijeh koji može izvesti iz islama. Učenje sura naopako pri salijevanju strave govori da su to džinovska i šejtanska posla. Zbog toga, savjetujem svim našim muslimankama da se klone salijevanja strave. Ukoliko su učile sure naopako, neka odmah prestanu i iskreno se pokaju Allahu, dž.š..Ukoliko svjesno to nastave raditi, neka znaju da tim svojim postupkom izlaze iz islama, a Allah, dž.š, najbolje zna-navodi dr. Ramić.

(Bportal.ba)

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 682
21.3.2013 10:14:51   
veeseelaa
kod nas je to po obicaju da narod radi ono izlije stravu

meni je to tako smiješnouser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 683
21.3.2013 10:21:09   
jasmin

I meni...a i žalosno...

Neposredna veza do poruke: 684
21.3.2013 11:00:20   
chuci

IZVORNA PORUKA: jasmin

I meni...a i žalosno...

joj meni je ovo niđe veze.
mojoj rodici su saljevali stravu kad je bila mala, jer je mnogo plakala, a dijete imalo bruh
hB sad to više nikom ne rade u široj familiji

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 685
21.3.2013 11:02:18   
novo Ime
Kad se nekad strava izlijevala, to su radile samo stare nane i to se znalo kod koga ici..sad izljevaju neke jos i cjenovnik imaju..boze sacuvaj...

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 686
21.3.2013 11:18:46   
chuci

IZVORNA PORUKA: novo Ime

Kad se nekad strava izlijevala, to su radile samo stare nane i to se znalo kod koga ici..sad izljevaju neke jos i cjenovnik imaju..boze sacuvaj...

stara ili mlada, sa cjenovnikom ili bez, opet nikom ne ići jer to veze s vezom nema

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 687
21.3.2013 11:29:53   
novo Ime
AH ljudi traze na sve strane selameta kad im je gusto...Koliko su meni puta rekli (zbog nezabebljivanja idi hodzi)..a moj odgovor je na to bio naravno malo drzak i bezobrazan..

Endometrioza - 2007, 5x IUI, ICSI 3x, FET 1x
IDIOPAT
ICSI br.3 08.12.15 BINGO
"Kad pogodi te strijela sudbine, ti uzmi i poljubi je..."

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 688
21.3.2013 14:49:26   
ninuska
Kad ste vec spomenule saljevanje strave da i ja priupitam nesto user posted image

Jasmin interesuje me sta misliš o ucacima Kur*ana? Nisam bas sigurna na koji nacin se radi ali navodno uceci dijelove iz Kur*ana mogu vidjeti postojanje dzina i sihra kod neke osobe ,ali ne daju nikakve zapise...znaci samo ucenje.

(odgovor članu novo Ime)
Neposredna veza do poruke: 689
21.3.2013 16:30:20   
jasmin
IZVORNA PORUKA: ninuska

Kad ste vec spomenule saljevanje strave da i ja priupitam nesto user posted image

Jasmin interesuje me sta misliš o ucacima Kur*ana? Nisam bas sigurna na koji nacin se radi ali navodno uceci dijelove iz Kur*ana mogu vidjeti postojanje dzina i sihra kod neke osobe ,ali ne daju nikakve zapise...znaci samo ucenje.

"O ljudi, došla vam je pouka od vaseg Gospodara i lijek za ono što je u prsima vašim."(Prijevod znacenja, Junus, 57.)

"Mi u Kur''''''''anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima...''''''''''''''''(El-Isra, 82)
Poslanik alejhi ssalatu we sselam je rekao: "Oporučujem vam dva lijeka: med i Kur''''''''an." (Hadis biljeze Ibn Madze i Hakim, hadis je sahih)
Med za tjelesne bolesti,Kur`an za duhovne.
Liječenje Kur`anom je poznato od vremena Poslanika sallallahu alejhi we selleme. Poznatije je pod imenom rukja.

Evo nešto copy paste.

Pet je utemeljenih puteva liječenja rukjom koji se navode od Poslanika, s.a.v.s.

1. Učenje rukje sa puhanjem i pljuckanjem. U Sahihu-Muslimu navodi se da je poglavara jednog plemena ujela škorpija, pa se spominje da je učač pljuckao i učio Fatihu, a u drugoj predaji stoji da je učio Ummul-Kur''''''''an (Fatihu) i da je sabirao pljuvačku, a potom je dotični čovjek i izliječen. U drugoj predaji navodi se da bi Allahov Poslanik, s.a.v.s., kada bi neko od njegovih ukućana obolio, puhao u njega učeći sure El-Ihlas, El-Felek i En-Nas.

2. Učenje bez puhanja i pljuckanja, kao što se navodi u oba Sahiha da je Džibril, alejhis-selam, učio rukju Vjerovjesniku, s.a.v.s., bez ovih popratnih elemenata.

3. Da čovjek nešto zemlje ili prašine pomiješa sa svojom pljuvačkom, jer se u Muslimovom hadisu od Aiše, radijallahu anha, navodi da kada bi čovjek obolio ili na sebi imao kakvu ranu ili čir, stavio bi svoj kažiprst na zemlju, a zatim bi ga podigao govoreći: ''''''''''''''''Sa Allahovim imenom, ovo je prašina naše zemlje, sa pljuvačkom jednog od nas, kako bi naš bolesni bio izliječen, sa dozvolom našeg Gospodara.'''''''''''''''' Imam En-Nevevi kaže: ''''''''''''''''čovjek na svoj kažiprst stavi malo pljuvačke, a zatim ga stavi na zemlju, a zatim vrati kažiprst sa onim što se na njega zalijepilo od zemlje stavljajući ga na mjesto boli.''''''''''''''''

4. Učenje rukje uz trljanje tijela ili mjesta boli. U Sahihu-Muslimu prenosi se da se Osman b. Ebi el-As požalio Vjerovjesniku, s.a.v.s., na bol koju osjeća, pa mu je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: ''''''''''''''''Stavi svoju ruku na dio tijela koji te boli, a zatim reci bismillahi – tri puta, a sedam puta poslije toga još reci: E''''''''uzu billahi ve kudretihi min šerri ma edžidu ve uhazir (utječem se Allahu i Njegovoj moći od zla koje osjećam i kojeg se pribojavam).''''''''''''''''

Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., nekim svojim ukućanima učio zaštitu trljajući desnom rukom i govoreći: ''''''''''''''''Allahumme rabbennas ezhibil-be''''''''s, vešfi enteš-Šafi, la šifae illa šifauk, šifaen la jugadiru sekamen (Allahu, Gospodaru ljudi, otkloni ovu bolest, izliječi, jer Ti liječiš i nema drugog lijeka osim Tvoga, liječenjem koje iza sebe ne ostavlja drugu bolest).'''''''''''''''' Potiranje može biti prije rukje ili poslije, a većina ljudi potire tokom rukje ili poslije nje. U predajama se navodi da je Poslanik, s.a.v.s., prvo puhao, a zatim učio rukju, ili učio rukju, pa puhao.

5. Učenje rukje na vodu, kao što je zemzem-voda i sl.

Ako ti učači na serijatski ispravan način liječe Allahovom dozvolom,onda je to sasvim ok.

< Poruku je uredio jasmin -- 21.3.2013 16:32:59 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 690
21.3.2013 16:51:37   
ninuska
Hvala Jasmin. Svega danas ima i svacim se ljudi bave, pa me interesovalo tvoje misljenje. A za Kur*an znam da je lijek, ali nisam bila sigurna kako znati jel se radi na ispravan nacin.

Samo da kazem svaka cast na srpljenju i vremenu koje odvajas kako bi razbila određene predrasude i dala odgovor na sva silna pitanja. Da ti Allah podari svako dobrouser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 691
21.3.2013 16:52:44   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ninuska

Hvala Jasmin. Svega danas ima i svacim se ljudi bave, pa me interesovalo tvoje misljenje. A za Kur*an znam da je lijek, ali nisam bila sigurna kako znati jel se radi na ispravan nacin.

Samo da kazem svaka cast na srpljenju i vremenu koje odvajas kako bi razbila određene predrasude i dala odgovor na sva silna pitanja. Da ti Allah podari svako dobrouser posted image

Amiin draga moja,svima da nam Allah podari svako dobro. user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 692
21.3.2013 18:11:11   
Galicia
Helou, kako si?
Jel vam sunce usijalo kao kod nas? Kod nas pravo proljece, sunca na sve strane, folirala sam se novim suncanicama, obisla taju, popili kaficu dok je mama radila, i evo me sad hocu rucak da pravim. MM pozelio kupus kalju, a ja sam tu da mu zelje ispunjavam. Kao i on meni, naravno.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 693
21.3.2013 18:20:08   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Helou, kako si?
Jel vam sunce usijalo kao kod nas? Kod nas pravo proljece, sunca na sve strane, folirala sam se novim suncanicama, obisla taju, popili kaficu dok je mama radila, i evo me sad hocu rucak da pravim. MM pozelio kupus kalju, a ja sam tu da mu zelje ispunjavam. Kao i on meni, naravno.

Kod nas je bila divna proljetna romantična kiša. A mm odsutan user posted image .
Ali tješim se da će uskoro doma.
Pravi mi se neki kolačić,ne znam šta bih...

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 694
21.3.2013 18:23:35   
Galicia
Evo ja uzela recept od MiceTice od kraljice cokolade, i pravo mi se svidja. Napravicu preko vikenda. Samo mi smo poguzije, ne mozemo mi to cekati par sati u frizideru da se stisne. Uglavnom pravim te kolace sto se mogu odprilike odmah jesti.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 695
21.3.2013 18:28:09   
jasmin

Evo ja uzela recept od MiceTice od kraljice cokolade, i pravo mi se svidja. Napravicu preko vikenda. Samo mi smo poguzije, ne mozemo mi to cekati par sati u frizideru da se stisne. Uglavnom pravim te kolace sto se mogu odprilike odmah jesti.

Ista sam user posted image .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 696
21.3.2013 18:30:50   
Mirkica

JAsmin hvala iako sam pretpostavljala ali sad sam sigurna

vesela i meni je smjesno ali toliko je to cesta pojava u BIH da je i zalosno .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 697
21.3.2013 18:31:36   
jasmin
Ja našmigah ovu...
http://www.recepti.com/kuvar/torte/9312-bacoko-torta

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 698
21.3.2013 19:08:01   
Galicia
Uh dobra i ova. Sad ide pitanje. Jel slatko vrhnje i vrhnje za slag jedno te isto?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 699
21.3.2013 19:22:14   
jasmin

Uh dobra i ova. Sad ide pitanje. Jel slatko vrhnje i vrhnje za slag jedno te isto?

Mislim da jeeeee user posted image .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *