jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (18.3.2013 15:25:52)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 Sve hoću da sjednem i iščitam temu od-do a nikako [sm=smiley36.gif] Elem, imam i ja jedno pitanje/dilemu, vjerujem da će me Jasmin shvatiti. Naime, često čujemo kako žena muslimanka je 'izazov' muškarcima, ONA mora spustiti pogled, ne smije nositi parfem, mješati se sa muškarcima....itd,itd. Ispada, ovo samo konstatiram, da smo mi hodajući šejtani a oni 'slabi'...al eto grijeh je naš. Je li to u stvarnosti tako, kakvo je stvarno stajalište vjere o ovome? Zar ne bi oba spola trebala paziti na sebe i svoje strasti i podjednako odgovarati za misli/djela koja im prođu kroz glavu/koja se dese. [sm=smiley1.gif] Mila moja,nije žena muslimanka izazov muškom rodu,nego žena uopće. U islamu,kao što znaš,bezze mi da ti velim kad znam da i ti znaš,postoje pravila vezana za muškarce,pravila za žena i opća pravila. Nekada se više potencira jedno,nekada drugo,nekada zajedno,sve ovisi šta je tema. Kako ona mora oboriti pogled,mora i on. Kako ona mora izbjegavati miješanje,mora i on. I td. Pravda je ispunjena ajetom. "Muslimanima i muslimankama, i vjernicima i vjernicama, i poslušnim muškarcima i poslušnim ženama, i iskrenim muškarcima i iskrenim ženama, i strpljivim muškarcima i strpljivim ženama, i poniznim muškarcima i poniznim ženama, i muškarcima koji djele zekat i ženama koji djele zekat, i muškarcima koji poste i ženama koji poste, i muškarcima koji o svojim stidnim mjestima vode brigu i ženama koje o svojim stidnim mjestima vode brigu, i muškarcima koji često spominju Allaha i ženama koje često spominju Allaha - Allah je, doista, za sve njih oprost i veliku nagradu pripremio." Al-Ahzab Saveznici /35/ Dakle,oboje moraju paziti na sebe.
|
|
|
|