aazra -> RE: Nasa divna Jasmin (18.3.2013 12:10:31)
|
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28 IZVORNA PORUKA: aazra Da, ali to bi trebala da bude VOLJA PUNOLJETNE ZENSKE OSOBE KOJOJ BI TO IZ NEKOG RAZLOGA SMETALO, A NE MALOLJETNOG ZENSKOG DJETETA. Zaista, sve hocu da se skinem s ove teme, postujem jasmin i mislim da je inteligenta i dobra osoba, mada nekad kontradiktorna u nekim stvarima (dakle, moje misljenje), a posto je ovo zenski forum voljela bi da se jave i druge zene i kazu sta misle o ovom [sm=smiley1.gif] P.S. Ne o jasmin [sm=smiley36.gif] vec o obrezivanju zena kad sam vec nacela tu temu...I da, nedavno je bila ispovijest mlade zene nad kojom je to izvrseno, bila je trea - etvrta zena jednom..ne bih da ga imenujem niti stavljam pridjeve...iz nekog sela kod Kalesije...predstavljao joj se kao vjernik..., nebitno koje grupacije toga kod nas ima, mada je lijepo misliti da nas se neto ne tie jer se deava "u dalekom Sudanu..." No, dobro one koje smatraju da grijeim i dalje e to smatrati, ja u UVIJEK biti oprezna kad su neke grupacije u pitanju, mada trudim se da nemam predrasuda, radi sebe... Ova žena je porijeklom iz mog gradića, i ne znam da je bila njena ispovijest o tome [sm=zmeden.gif] Novine pišu svašta, i mislim da ne treba da nasjedamo na takve priče. Ne bih išla u detalje, ali ću samo reći da je njen muž zajedno sa njenim ocem posjećivao u bolnici. Meni je to dovoljan razlog da ne povjerujem u te priče jer niti jedan normalan otac ga ne bi mogao gledati u svojoj blizini a kamoli zajedničim snagama pokušavao da izliječi svoju kćerku. Da, radi se o ocu koji ju napustio i koji je lično izjavio da je njen nazovi muz samo "isjterivao dzine iz nje". dakle, ipak je istina, djevojka postoji, taj ne znam kako da ga nazovem tip je nad njom izvrsio obrezivanje spolnog organa, uz to je djevojka primljena i s polomljenim nogama...jedino mozda nije istina da je pripadnik selefijske grupacije.. veeseelaa, ja sam pitala jasmin sta misli o nasilju nad zenama i konkretno o ovome. I naravno , samo jos jednom da napomenem, nisam veliki vjernik, mada trudim se pridrzavati se vjerskih obaveza i principa, volim svoju vjeru samo kad su neke grupacije u pitanju ne mogu da nemam izvjestan otklon... jasmin stvarno postujem i uvazavam mada se cesto ne slazem s njom [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|