jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (18.3.2013 14:15:02)
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 jasmin draga, imam i ja opet pitanje al ne moras mi odmah odgovoriti, odmori se prvo malo [sm=smiley36.gif] Nesto si pisala vezano za odlazak na more, pa da te pitam: pod kojim uslovima bi ti otisla na more, ako bi isla? Ja nikad nisam bila na moru i ne planiram ni ici. Neko kaze da se moze skloniti negdje da bude posamo sa svojim muzem i mene zanima kako? Prvo, kako doci do tog mjesta a da ne vidis golotinju oko sebe (primjetila sam po nekim slikama da se u kupacim kostimima ne hoda samo na plazi nego i cestama koje su blizu). Drugo kako biti siguran da te bas niko ne moze vidjeti? To bi, u najmanju ruku, moralo biti mjesto sa kojeg mozes vidjeti kad ti neko prilazi a da ne vidis u cemu je obucen, toliko da bude daleko od tebe, tako da ni on tebe ne moze vidjeti. Ipak, ja se ne bih upustala u to. Eto, cekam tvoj odgovor. Nemoj me molim te pogresno shvatiti, ja tebe volim i postujem u ime Allaha, i presretna sam sto te imamo ovdje [sm=smiley31.gif] I jos nesto [sm=smiley1.gif] Ima neki hadis koji govori o tome koliki je grijeh da zena odlozi svoju odjecu u tudjoj kuci. Da li se to misli na to kad zena hoce pociniti blud ili sta...? Da te Allah nagradi, amin [sm=smiley1.gif] Išla bih na more pod uvjetom da u daljoj blizini nema nikoga,a može se naći takvih mjesta [sm=smiley1.gif]. Smatram da ne postoji kupaći kostim koji može obuci žena muslimanka i kupati se u njemu u blizini muškaraca. Ne samo to,nego sam stava da je miješanje muškaraca i žena,bez nužde,na jednom mjestu zabranjeno,pogovo tipa kupališta i sl. Znadoh hadis Aiše radijallahu anha o javnim kupalištima,ali nigdje ne mogu da ga nađem [sm=smiley13.gif]. Ashabijke su otkrivale svoja lice na javnom mjestu gdje god nije bilo muškaraca i nisu smatrale da tim činom rizikuju da ih neko vidi. Kako rekoh,može se naći sigurno mjesto,pa insan može normalno da se opusti. Hadis o skidanju odjeće u tuđoj kući podrazumijeva skidanje s lošim nijjetom,to nikako ne znači da se žena ne može otkriti u kući svoje komšinice,prijateljice i sl.
|
|
|
|