animagical -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 17:29:13)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Adana Prije svega, hvala što ovako odgovaraš na svakojaka pitanja, što imaš strpljenja i želju. [sm=smiley1.gif] E, sada [sm=smiley36.gif] Jeli te djever nikada nije vidio ''''otkrivenu''''? Mislim zna li kako izgledaš? I zašto te djever ne smije vidjeti, a svekar/daidža smiju? A vezano za fotografije, zašto ih ne treba imati radi sjećanja?! [sm=zmeden.gif] Nije me djever nikada vidio,ni lice,niti skroz otkrivenu. Ne zna kako izgledam. Dajdža biva brat moje majke,sasvim je logično da me može vidjeti. Svekar je otac mog muža i trajno me može vidjeti,dakle i kada se desi razvod,svekar može nastaviti viđati bivšu suprugu svog sina. Ne smije sin ženiti razvedenicu oca,niti otac razvedenicu sina. S djeverom to nije slučaj. Što se tiče fotografija,dalo bi se pisati,uglavnom tog mišljenja sam i ja i mm srećom. vidis jamin, vrlo zanimljivo, i u nasem porodicnom zakonodavstvu, i poslije razvoda je zabranjeno udati se jedino za svekra (od muzeve rodbine), tj zeniti punicu, pa taj tazbinski odnos svekar-snaha i punica-zet ostaje trajna bracna smetnja, neotklonjiva... s djeverom to niej slucaj
|
|
|
|