mala_sa -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 14:42:44)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: amra_sa Nego sad mi je ovo jedna od omiljenih tema, mogu puno toga naučiti, zanima me vjerai i sve o vjeri, običajima i sl. Neko je postavio Jasmin pitanje za nikab u drugim bojama. Eto baš nešto nisam primijetila da žene nose nikab osim u crnoj ili eventualno teget plavoj. Sad zamišljam Jasmin u nekom veselom nikabu, cvjetni dezen, ili neki šareni,ljetni. Mislim i da bi i boja odnosno to šarenilo uticalo na predrasude i da bi ih barem donekle razbilo. Ja sam u ratu prvi put vidjela dvije žene u nikabu i počela bježati, nisam znala šta je to, ja kontala četnici. Ja što sam se tad prepala, moglo me srce srtefiti. Došla kući plačući, i sad me jeza prođe kad vidim nikab. Samo zbog tog događaja.Ne bih smjela sama ući u lift sa ženom koja ima nikab, izuzev ako je ne poznajem. Ovo ozbiljno kažem - ne zezam se. Nego Jasmin da te opet pitam. Reci mi šta je najbolje učiti umrlom roditelju, kako bi mu se Allah smilovao i olakšao tegobe na onom svijetu. Meni je mama umrla,obično proučim naveče pred spavanje Fatihu, ali da li ima još nešto što bih mogla učiniti za njenu dušu, da joj Allah olakša, dati sadaku, ili učiniti neko djelo ? Ne cvijetni nikab [sm=jezicek.gif]...joj kad bih nosila cvijetni nikab još bi mi stvarno samo motor falio [sm=sad.gif][sm=sad.gif]. Možeš učiti dovu iz srca,svojim riječima, Allahu moj,smiluj se mojoj majci,sačuvaj je kaburskog azaba,oprosti joj gijehe i uvedi je u Džennet. Probudit cu dijete, oplakah [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]
|
|
|
|