RE: Nasa divna Jasmin (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

sporty mamaa -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 10:50:58)

Jasmin ides li na more i kako se kupas na istom[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] A tvoj djever mi ne izlazi iz glave[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mislis li da se pita kako mu izgleda nevjesta[sm=jezicek.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 10:53:26)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Jasmin ides li na more i kako se kupas na istom[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] A tvoj djever mi ne izlazi iz glave[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mislis li da se pita kako mu izgleda nevjesta[sm=jezicek.gif]

Nisam još išla na more.
Tješila sam se bazenima do sad [sm=smiley36.gif].

A djever ima jednu skroz pokrivenu,ne vjerujem da sam mu ja zanimljiva [sm=jezicek.gif].

sporty mamaa -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 10:56:55)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Nisam još išla na more.
Tješila sam se bazenima do sad [sm=smiley36.gif].

A djever ima jednu skroz pokrivenu,ne vjerujem da sam mu ja zanimljiva [sm=jezicek.gif].

a jel imas neku posebnu odoru za kupanje????

Djever, djever[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 11:05:26)

Na bazenima su bivale samo žene,kupala sam se u kapri hlačama i majici.
Na more nikada ne bih išla tamo gdje ima raje,našli bismo posebno mjesto za nas da se mogu raskomotiti i uživati.
U najmanju ruku ima ronilačko odijelo [sm=jezicek.gif].
Ovo što je osmislio francuski dizajner ubilo se za mene [sm=jezicek.gif]...
[img]http://img842.imageshack.us/img842/3699/francuskidizajnerosmisl.jpg[/img]

vjestica -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 11:12:09)

a zar se ne možeš pred ženama kupati u kupaćem kostimu?

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 11:17:28)

IZVORNA PORUKA: vjestica

a zar se ne možeš pred ženama kupati u kupaćem kostimu?

Ne,dio tijela između pupka i koljena spada u ono što se generalno mora pokriti,a po jačem mišljenju kojeg se ja i držim jeste da se pokriva i gornji dio tijela s ramenima.

smajli80 -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 11:23:01)

Kao što rekoh biće još pitanja pa evo jedno.

Da li postoji neko određeno vrjeme kad žene stavljaju hidžbab a kad nikab

Koliko me sjećanje pamti vidjela sanm to u nekoj seriji da se hidžbab stavlja kad žena dobije prvi men.ciklus i tako ulazi u svet odraslih.Da li sam upravu.
I da li je nikab isključivo u crnoj boji boji ili su dozvoljene još neke.

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 11:49:16)

Niqab stavljas kad polozis za motor vako ko jasmin heheh.

riba78 -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 11:57:58)

jasmin ,ja ču te samo [sm=smiley31.gif]pratim temu od početka i zaista bilo je zanimljivih pitanja i još boljih odgovora [sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 12:45:37)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Kao što rekoh biće još pitanja pa evo jedno.

Da li postoji neko određeno vrjeme kad žene stavljaju hidžbab a kad nikab

Koliko me sjećanje pamti vidjela sanm to u nekoj seriji da se hidžbab stavlja kad žena dobije prvi men.ciklus i tako ulazi u svet odraslih.Da li sam upravu.
I da li je nikab isključivo u crnoj boji boji ili su dozvoljene još neke.

I jedna i druga vrsta pokrivanja biva obavezna s prvim znakovima punoljetstva,prva menstruacija je jedan od znakova. Sad samo ovisi koju vrstu pokrivanja odabereš [sm=smiley1.gif].
Ja ne nosim nikab isključivo crni,nosim i druge boje...sve ovisi šta taj dan kombinujem [sm=smiley36.gif]. Bitno je samo da nije upadljiva boja.
riba78 [sm=smiley31.gif]

aazra -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 12:54:53)

Ne znam da li je ova prva poruka koju sam napisala otisla..ali nesto bi me jako zanimalo, nadam se da ces imati vremena za odgovor [sm=smiley1.gif]

Izvini ako ce zvucati grubo...s obzirom da je u porastu obrezivanje (sunecenje) zena medju pripadnicima selefijskog pokreta (najvise) zanima me da li bi dopustila da tvoj muz ili tvoj zet uradi to tvojoj kcerci, na primjer. Ako bi se ona (ne daj Boze) udala za nekog ko bi od nje to trazio. Da li bi ti pristala na to ako bi to razio tvoj muz, rekla si za poligamni brak "nikad ne reci nikad", pa me zanima da li isto mislis i za ovo?

I sta mislis o nasilju nad zenama, da li je po tebi u nekim slucajevima to opravdano i kojim?

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 12:58:44)

azrić,što se tiče sunećenja na našim prostorima,nisam to nikada čula,ni u KSA. Ne bih pristala i ne bih voljela da se moja kći uda za nekoga ko tako misli. Te i takve ideje mi se ne sviđaju. Ali nimalo.

Ne postoji slučaj u kojem je opravdano nasilje nad ženama. Nećeš opravdanje za to naći ni u našoj lijepoj vjeri.

STOP nasilju nad zenama !!!!

tinkivinki -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:00:06)

IZVORNA PORUKA: Galicia

luda si skroz[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif],nece mi Jasmin zamjeriti,ali ismijah se

tinkivinki -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:03:50)

azrić,što se tiče sunećenja na našim prostorima,nisam to nikada čula,ni u KSA. Ne bih pristala i ne bih voljela da se moja kći uda za nekoga ko tako misli. Te i takve ideje mi se ne sviđaju. Ali nimalo.

Ne postoji slučaj u kojem je opravdano nasilje nad ženama. Nećeš opravdanje za to naći ni u našoj lijepoj vjeri.

mislim da to rade u Africi u Sudanu i jos nekim drzavama[sm=smiley13.gif].bilo je na Novoj tv reportaža o tim zenama koje su obrezane

aazra -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:14:43)

Jasmin, drago mi je da tako razmisljas. Ipak, toga ima u BiH, mozda ne u gradskim sredinama, ali da u ruralnim. I u porastu je kako kod nas, tako u Srbiji i C.G. Zadnji slucaj je bio u nekom selu kod Kalesije, djevojka je zavrsila u bolnici s teskim povredama...

Samo sto tek u zadnje vrijeme poneki slucaj zavrsi na policiji, pa se o tome pocinje govoriti. Ipak drago mi je da to ne podrzavas i osuđuješ [sm=smiley31.gif]

EEDITH -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:20:39)

jah,jah

jesi li se naspavala?

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:21:49)

IZVORNA PORUKA: eldinky

jah,jah

jesi li se naspavala?

Da [sm=smiley36.gif].

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:26:17)

[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:31:44)

'ta ce drugo u Kalesiji nego obrezivati zene, ta nece gonjati loptu.

aazra -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 13:37:51)

Počinitelj koji je zahvaljujući doktorima prijavljen policiji je pripadnik selefijskog pokreta..zato ih ne volimo, ne zbog odjeće i drugih nekih nebitnih stvari. Naravno, ja sam uvijek protiv kolektivne krivice i kad su pripadnici drugih naroda u pitanju, pa i u ovom slučaju. Nisu svi isti, ima izuzetaka, kao i svugdje...

I nemojmo zatvarati oči nad tim, samo to [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 14:11:52)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

mislim da to rade u Africi u Sudanu i jos nekim drzavama[sm=smiley13.gif].bilo je na Novoj tv reportaža o tim zenama koje su obrezane

Obrezivanje zena u Sudanu je nazalost ruzan obicaj [sm=smiley13.gif] tradicija a svi znamo sta su obicaji iako se i to mjenja polako ali uvijek je obicaje tesko promijeniti

amra_sa -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 14:14:53)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Joj ti možeš samnom. [sm=smiley36.gif] Legenda si.

Nego sad mi je ovo jedna od omiljenih tema, mogu puno toga naučiti, zanima me vjerai i sve o vjeri, običajima i sl. Neko je postavio Jasmin pitanje za nikab u drugim bojama. Eto baš nešto nisam primijetila da žene nose nikab osim u crnoj ili eventualno teget plavoj.
Sad zamišljam Jasmin u nekom veselom nikabu, cvjetni dezen, ili neki šareni,ljetni. Mislim i da bi i boja odnosno to šarenilo uticalo na predrasude i da bi ih barem donekle razbilo. Ja sam u ratu prvi put vidjela dvije žene u nikabu i počela bježati, nisam znala šta je to, ja kontala četnici. Ja što sam se tad prepala, moglo me srce srtefiti. Došla kući plačući, i sad me jeza prođe kad vidim nikab. Samo zbog tog događaja.Ne bih smjela sama ući u lift sa ženom koja ima nikab, izuzev ako je ne poznajem. Ovo ozbiljno kažem - ne zezam se.

Nego Jasmin da te opet pitam. Reci mi šta je najbolje učiti umrlom roditelju, kako bi mu se Allah smilovao i olakšao tegobe na onom svijetu. Meni je mama umrla,obično proučim naveče pred spavanje Fatihu, ali da li ima još nešto što bih mogla učiniti za njenu dušu, da joj Allah olakša, dati sadaku, ili učiniti neko djelo ?

jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 14:17:16)

IZVORNA PORUKA: aazra

Počinitelj koji je zahvaljujući doktorima prijavljen policiji je pripadnik selefijskog pokreta..zato ih ne volimo, ne zbog odjeće i drugih nekih nebitnih stvari. Naravno, ja sam uvijek protiv kolektivne krivice i kad su pripadnici drugih naroda u pitanju, pa i u ovom slučaju. Nisu svi isti, ima izuzetaka, kao i svugdje...

I nemojmo zatvarati oči nad tim, samo to [sm=smiley1.gif]

To djelo koje je počinio govori da on ne može nikako biti praktični pripadnik bilo koje vjere,samo i isključivo svojih strasti i svoje bolesti.
Nad bilo kakvim nasiljem ne smijemo zatvarati oči,svejedno da li ga počinio Jašarević ili Breivik...

canim -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 14:27:17)

amra_sa jedan zanimljiv video s Bascarsije, Sarajevo 1939 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=88Bosi4vKEw pogledaj zene na snimku [sm=smiley1.gif]

Dida79 -> RE: Nasa divna Jasmin (15.3.2013 14:29:29)

Kako sam procitala cijelu temu nemam pitanja samo mogu zahvaliti i diviti se Jasmin na strpljivosti dok je odgovarala na raznorazna pitanja [sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>