Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (4.8.2012 13:25:49)
|
Sellam hanume. Da nam Allah olaksa danasnji post aBg. Amanullah mashalah kako sve lijepo izgleda. Mi jos neznamo sta za iftar. Muz bi volio vani da odemo, nismo ovaj Ramazan nikako. Meni se iskreno ne ide. Znam da ce biti lijepo, ali u kucnom ambijentu moze biti bolje, odmah pomislim da dosta njih nema Bog zna sta iftariti a ja vani da idem a puna kuca svega za iftar sto mogu napraviti, elham. Juce kada je muz sa prijateljem imao udes, sami dragi Bog i neka sadaka su ih sacuvali da izbjegnu duboku provaliju. Imam u komsiluku dvoje starih ljudi po 76 god, bracni par. Svaku noc prije nego nama iftar pocne odnesem im ono sto mi jedemo, nisu muslimani ali su ljudi, itekako dobri ljudi. Sinoc ih obidjem na kratko jer smo goste imali i ponesem nesto, vratila sam se uplakana i dirnuta njihovim rijecima : Sine, nema dana da ne blagosiljamo tvoju porodicu i svakoga tvog [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Toliko sam ih izgrlila kao rodjenu majku i oca. Razmisljam i razmisljam..... Rijesih da taj iftar koji bi proveli vani podijelim sa njima..... Moradoh vam ovo napisati iz razloga sto su dvoje ljudi, postaca, juce za dlaku izbjegli smrt. Allah zna mozda nas je ta sadaka i dobrocinstvo prema njima u Ramazanu i mimo njega i sacuvala boli i moguce tragedije. Ljubim vas sve i grlim jako, jako.
|
|
|
|