chantal -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 22:34:46)
|
IZVORNA PORUKA: rerica Vađenje zuba ne kvari post, s tim što treba paziti da ne bi progutao krv koja izlazi iz rane. Za svaki namaz uzmi abdest...[sm=smiley1.gif] Obaveza je sahibi-uzuru, nakon što nastupi namasko vrijeme, oprati mjesto na kojem istječe mokraća ili krv, staviti povez na njega i pričvrstiti ga koliko je god u mogućnosti (kako bi spriječio daljne istjecanje) – osim ako iz opravdanog razloga ne smije staviti povez – uzeti abdest i odmah ristupiti obavljanju namaza. Ako odmah obavi namaz, izvršio je ono što se od njega traži i njegov namaz je validan, a toleriše se i odgaðanje namaza radi čekanja džemata ili se spremanja za namaz (oblačenje odjeće i sl.) Hvala ti rerice na odgovoru,upravo me brine to slijevanje krvi niz grlo prilikom spavanja... A ponukana ovim podebljanim dijelom,sam sad malo proguglala,i baš mi žao/krivo što to nisam juče uradila [sm=smiley26.gif] ali sam se vodila s tim da injekcija kvari post,i danas nisam postila,a sad vidim da sam mogla/trebala pa ću kopirati ako nekom zatreba Kada je u pitanju primanje injekcije prilikom vađenja ili popravljanja zuba, lokalne anestezije, ona je, po mišljenju velikog broja učenjaka, dopuštena, pošto nije hranjivog sastava. Veliki broj učenjaka injekcije dijeli na dvije vrste: hranjive i nehranjive. Primanje hranjivih injekcija, kao infuzije, kvari post, dok nehranjive ne kvare post ako za njima postoji potreba. ali et,opet hB dobro,u utorak trebam izvaditi još jedan,pa sad makar znam da mogu postiti.
|
|
|
|