RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 12:08:19)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Mi danas idemo gledati Batmana u kino, pa će za iftar biti voda, kokice, smoki i mars čokoladice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Top that!

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Teško je to nadmašiti :)))) Uživajte i javi samo kakav je..no spoilers pls [sm=smiley36.gif]
Ja čekam sestru da idemo gledati zajedno, MM je totalno operisan od tog žanra [sm=sad.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 12:11:03)

Mi veceras goste na iftaru.

Neka supa ce biti, riza sa piletinom, bredzici od gotove jufke, salate i pecene pepricice. Jabukovaca od slatkog, lubenice i ostalo voce. Ostalo u tecnom obliku se podrazumijeva :)

Jos pola sata i bjezim po dijete i onda na spremanje na tenane.

mykica -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 12:49:13)

Što je lijepo vidjet da vas na ovoj temi ima koje ste mi u komšiluku, buca city glavni [sm=smiley36.gif] Ja sam stanicu iznad ekija, kod naneta [sm=smiley36.gif]

Kod mene danas,

Begova čorba
Topa
Slagana pita sa gljivama i piletinom
Sogan dolma i punjene paprike
Šopska salata
Tulumbe
I naravno sokovi, voće

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 13:15:07)

ja danas ne znam gdje cu prije. toliko nekih obaveza. vjerovatno ce za iftar biti nesto sto muz usput kupi u nekoj pekari ili cevabdzinici. napravit cu vispak begovu corbu da malo zamiris ena kuhanje [sm=smiley36.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 13:48:33)

ja veceras kod svojih na iftar, s tim da cu ja spremat. odoh poslije ikindije pa cemo vidjet sta cemo.

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 14:16:03)

http://www.coolinarika.com/recept/740486/

ja idem praviti banini neko mi se u zadnje vrijeme jedu samo suhi kolaci a i duze traju zbog vrucina [sm=smiley36.gif]

ljubičica 28 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 14:20:01)

Mi smo ova dva dana na iftarima tako da se kuha pomalo.
Sinoć smo bili kod moje tetke i bilo nas je oko dvadesetak a na meniju je bilo:

begova čorba,
šiš-ćevap,
sarma,
pečena piletina,
rolana piletina (ovo sam ja pravila i super mi je za švedski sto za rođendane i sl.), evo i recept ako nekome zatreba:filete se istuku i istanje te stave na foliju, preko se napravi rolatić od faširanog mesa (meso, jaje, kašika-dvije prezle, luk i začini) a unutar tog rolatića se ubaci kuhana mrkva izrezana na štapiče i uvijena u suho meso. Na jedan kraj filete staviti rolatić i uz pomoć folije zamotati u rolat. Peći u foliji te pred kraj skinuti da porumeni. Ohlađeno izrezati na male rolatiće.
zeljanica i burek,
kompot, voćni kolač s malinama i jabukovača, lubenica i puuuuuuuuuno sokova i vode.

Danas smo kod mame na roštilju a uz to će aBd još biti:

supa od leće,
tikvice i paprike u vrhnju,
tikvenjača [sm=bravo.gif],
lubenica i jabukovača.

Kako vi pravite jabukovaču? Kod mene fil spreman, kore kupila, još samo da skontam kako da ih zavijem [sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 14:23:05)

mi veceras kod moje sestre na iftaru,dolaze mi i roditelji,i brat i vode ovu djecu sad malo kod njih[sm=smiley1.gif] mamine oci samo udri po onome sto ti se svidja,tvoje culo ukusa i mirisa sad radi posebno[sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif] Ja uz Ramazan od svih slatkisa najvise volim kadaif[sm=smiley14.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.8.2012 15:23:01)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 15:26:57)

Mi veceras kod nase drage Hadzinice na iftaru.
A ja kontam , kad malo zahladni da odem kupiti crvenih paprika, da ih malo ispecem pa veceras da punim sirom i pohujem, opet mi naumpalo. A sinoc sam ni manje ni vise nego pola pleha kajmacnice pojela, sve mi nesto govori da ja opet nju zamutim.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.8.2012 15:30:00)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 15:33:27)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Kako vi pravite jabukovaču? Kod mene fil spreman, kore kupila, još samo da skontam kako da ih zavijem [sm=smiley36.gif]

ja ne kupujem jufku...al razvijem i sušim pa režem na trake široke i savijam u hamajlije...trokut...
pošto je relano razvijena duža ja komletnom dužinom jednu traku u hamaljiu savijem...a ti onda od gotove dvoije jufke jednu do druge u dužinu reži...
pa na vrh jedne rake staviš fil koji si pripremila i saviješ ćošak na pero i nastaviš da dobiješ trokut...
eto tako najčešće je slažem...
a možeš i polaganu pitu složiti...ko zeljinacu...

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 15:47:53)

Iman ja cesto volim napraviti punjene pohovane paprike, crvene.

Ispeku se paprike i oljuste. Skine se vrh paprike, ubaci se tanko narezano parce suhog mesa, preko stavim komad topivog zutog sira i komad feta sira. Pohujes standardno brasno, jaja, prezla.

Ja bas pravila jabukovacu. Nekada ravnu, nekad hamajlice pravim, ovaj put rolovanu.

Buredzici gotovi ( gotove jufke)

Meso se kuha, supa ce brzo, polao privodim kraju, jos samo da se sve zapece.

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 16:01:24)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Iman ja cesto volim napraviti punjene pohovane paprike, crvene.

Ispeku se paprike i oljuste. Skine se vrh paprike, ubaci se tanko narezano parce suhog mesa, preko stavim komad topivog zutog sira i komad feta sira. Pohujes standardno brasno, jaja, prezla.

Ja bas pravila jabukovacu. Nekada ravnu, nekad hamajlice pravim, ovaj put rolovanu.

Buredzici gotovi ( gotove jufke)

Meso se kuha, supa ce brzo, polao privodim kraju, jos samo da se sve zapece.

Ja nisam nikad pravila pohovane, ali mi drugarica dade recept kao od Medic, s tim da ja planiram puniti sir, kajmak, zacini. Skoro sam punila ovom smjesom obicne paprike i bile su mi super, sad mogu zamislit crvene kakve ce biti :)

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 16:05:43)

Masallah, sto su nam ove rr zene vrijedne, poslije posla spremanje iftara, pa jos i poste..Da vam Allah dz.s. primi sva ta vasa dobra djela!

Ja jos ne postim[sm=smiley13.gif], ali od sutra akobogda!
No ipak spremam iftar, za mm [sm=smiley27.gif]
Krem supa od tikvice,
Pileci bataci zapeceni sa raznim povrckama,
Tople lepine, i za desert muffini sa borovnicama.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 16:13:51)

Amin Niki, da nam svima ukabili aBg i oprosti nam grijehe.

Ja sam se danas vracajuci sposla iftarila. Uzela F i vrtica, svratili po nesto voca. Kupili malo grozdja, medjutim F hoce da jede, hajde ciko mu opere grozd. Jede on usput i naidje na jedno veliko zrno, dadne meni i ja pojedem. Tek nakon nekoliko minu skontah sta uradi [sm=smiley13.gif] Hair, kazu Allah na taj nacin malo omrsi postace svoje. Prvi put ovaj ramazan da mi se tako desi.

Nego evo danima razmisljam gdje Hanady pomenu, hamajlice ili trokute. Pravim tako i baklavu i jabukovacu. Doslo mi na pameti da pitu tako zavijam, sa spinatom, mesom a mogal bih i piletinom, evo danim kontam od tome. Znam kako ide zavijanje, ali me buni da li pitu na taj nacin politi kao i baklavu ili [sm=smiley36.gif] samo slanim zaljevom naravno [sm=smiley36.gif]

Voljela bih probati ali se ne usudjujem experimentisati.

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 16:22:32)

Sellam drage moje [sm=smiley1.gif]

Kod nas danas buranija sa teletinom, domaca od sveki [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Z& desert pojma nemam sta da napravim; na kraju ce izgleda biti cokUlada [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 16:30:10)

Selam i od mene drage moje...Ja sam danas strasno umorna,sinoc nisam mogla da spavam nikako,bas sam nikakva...

za iftar kod nas ovako:

sirnica za mene i sveki

kabsah(riza,piletina,povrce) za ostale

ima i hurmasica od jucer[sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 17:10:51)

evo ja banini kolacice napravila divno izgledaju nadam se da su i ukusni:) za iftar pileci file sa mjesanim povrcem, prilog riza, salata od pecenih paprika, topa :)

treće -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 17:36:35)

evo jedan laganini za desert, ja pravila prvi put i dobra je pravo , jedino dodala još malo agde jer je bila suhlja

http://www.coolinarika.com/recept/pita-s-visnjama-i-grizom/

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 19:59:49)

Ja sam se danas vracajuci sposla iftarila. Uzela F i vrtica, svratili po nesto voca. Kupili malo grozdja, medjutim F hoce da jede, hajde ciko mu opere grozd. Jede on usput i naidje na jedno veliko zrno, dadne meni i ja pojedem. Tek nakon nekoliko minu skontah sta uradi [sm=smiley13.gif] Hair, kazu Allah na taj nacin malo omrsi postace svoje. Prvi put ovaj ramazan da mi se tako desi.

meni se to desilo prije dvije godine. sinu propasirala krusku i on malo uzeo i ja ono ostalo pojedem. skontala tek nakon 2-3 sata kad sam prala sudje. nisam prekinula post jer sam se sjetila tog da Allah omrsi postace da ima olaksa

chantal -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 20:11:04)

Selam drage žene,ja ću malo uletiti ko padobranac,da vas pitam za mišljenje,savjet,ako neko zna...danas sam morala izvaditi zub,e sad planirala sam sutra nastaviti postiti,ali rana,normalno,krvari,i vjerovatno da će i sutra pomalo krvariti...šta činiti?jel smeta?ili da zapostim pa nadati se da je uredu tako? [sm=smiley13.gif]
I kako se tretira sad to stanje vezano za abdest,namaz?jel spadam u sahibi-uzur ili??

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 21:37:51)

Vađenje zuba ne kvari post, s tim što treba paziti da ne bi progutao krv koja izlazi iz rane.
Za svaki namaz uzmi abdest...[sm=smiley1.gif]
Obaveza je sahibi-uzuru, nakon što nastupi namasko vrijeme, oprati mjesto na kojem istječe mokraća ili krv, staviti povez na njega i pričvrstiti ga koliko je god u mogućnosti (kako bi spriječio daljne istjecanje) – osim ako iz opravdanog razloga ne smije staviti povez – uzeti abdest i odmah ristupiti obavljanju namaza. Ako odmah obavi namaz, izvršio je ono što se od njega traži i njegov namaz je validan, a toleriše se i odgaðanje namaza radi čekanja džemata ili se spremanja za namaz (oblačenje odjeće i sl.)

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 22:26:42)

Selam vrjednice drage...mi zadnjih dana po mahali iftarimo,sinoc bili pozvani u komsiluk opet,ali ja nisam isla s djecom,to su stariji ljudi,u malom stanu zive,a dosta ljudi pozvali,a moj E k'o na struju da radi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image],mm isao ja s djecom iftarila tjesteninu sa sirom i ostatke jagnjetine od mame.

Veceras bili kod prijatelja,a jeli smo: tarhana,gulas,prilog riza i pire,pohovane tikvice i patlidzan,cevapcici i zapeceni karabatkovi,sok,kisela,limunada,salata.

Desert ruzice i halva,dinja i kafa,elhamdulillah.

Joj jest me sramota,ali sad odoh smazati i komad torte,kolegica mi donijela bio joj rodjendan pa mi zapakovala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 22:31:11)

Nego evo danima razmisljam gdje Hanady pomenu, hamajlice ili trokute. Pravim tako i baklavu i jabukovacu. Doslo mi na pameti da pitu tako zavijam, sa spinatom, mesom a mogal bih i piletinom, evo danim kontam od tome. Znam kako ide zavijanje, ali me buni da li pitu na taj nacin politi kao i baklavu ili [sm=smiley36.gif] samo slanim zaljevom naravno [sm=smiley36.gif]

Voljela bih probati ali se ne usudjujem experimentisati.

da ti kažem...
ja ovako savijam buredžike...na hamliju...
samo uže trake onda režem malo...pa manje buredžike radim...
njih pečem i kad se ispeku smao poprskam vodom s aruke ono pod stoljnjak malo da odstoje i onda se služe topli ...staviš u tanjir nekoliko komada i ododzgo ih jigurtom sa b. liukom poljevamo...

eh sad...
dal može neko drugo meso na ovaj način a i povreće ...može garanat...
samo eto pomasta ta...kontam...može ko za druge pite ako nećeš na fazon jogurta preko[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>