RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

DM -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:48:08)

http://www.coolinarika.com/recept/nebeski-kolac/
Evo nebeski-ukusan je baš, baš, samo sam ja pojačala voće(stavila ovo kao u receptu i dodala jagode svježe i još jednu kašiku gustina na sve to-mislim kad se pravi ovaj crveni fil)

A ovaj sa preljevom je recept sa "prepisivanja" iz rokovnika sa receptima[sm=smiley36.gif]
Napraviš patišpanj po želji i poredaš po njemu voće, jednu vrstu ili kombinacija, ja stavljam maline i borovnice, breskve, banane i kivi i sl.samo da je voće dovoljno zrelo-tako da sladi!
Napravim taj preljev po receptu sa kesice i prelijem, kad se ohladi ukrasim šlagom!
Za ovaj kolač ima i ona posebna tepsija sa onim udubljenim rubom, tako da kad ga izvrnete iz tepsije imate rub uzdignut i taj preljev se ne sljeva sa kolača...
Evo kako kolač izgleda i šta je preljev za torte(ja uzimam drugog proizvođača, a mislim da ni u ovom nema svinjetine-bar ne piše)
http://www.google.ba/imgres?hl=bs&client=firefox-a&hs=Vhk&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=JQS5s_oAWVg-7M:&imgrefurl=http://online.konzum.hr/products/50011742/preljev-za-torte-crveni-3-pack-dr-oetker&docid=yDlt09OQwhi1YM&imgurl=http://online.konzum.hr/images/products/041/04181000l.gif&w=750&h=750&ei=4QIbUInjC6Xh4QTfy4GABQ&zoom=1&iact=rc&dur=460&sig=113929296389039335590&page=3&tbnh=128&tbnw=119&start=37&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:37,i:187&tx=27&ty=72&biw=1024&bih=606

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:52:04)

Super vala zvuci, hvala ti, odmah cu se zadati aBg.

Na kraju tek vidjeh sliku kolaca, ja blenem u ovaj preliv, ovo je fantasticno, kako dobro izgleda, evo sad mi mirise, mnjammmmmmm

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 0:52:13)

uh doublemum od ovog kolaca voda mi na usta,bas izgleda mocno i socno[sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 1:39:25)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Samo da se zahvalim javno pahuljici na receptu za kadaif. Prvi put ga napravih, i nije mogao bolje ispasti. Jos samo da sacekamo da se hladne preko noci i da uzivamo. Hvala pahuljice.

[sm=bravo.gif]drago mi je da je sve ispalo kako treba, ali nisam ni sumnjala[sm=bravo.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 1:50:29)

IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: medic slatki

I mi na iftarum lijepa daidzina basta u Buca sitiyu [sm=smiley36.gif]

Rostilj, piletina, cevapi, jetrica, pljeskavice, teletina...jos samo ribe nije bilo..znaju oni da je zet alergican na ribu, a mene ko sisa :)

Za sehur kuhana jaja, pecene paprike, salata, mazalice i somuni, voca i pudinga ima, elham.

cuuuuj dajdza ti ovdje,pa javi se nekad,pa bujrum na kahvicu[sm=smiley1.gif]

samo da ponovim[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 1:59:25)

I mi na iftarum lijepa daidzina basta u Buca sitiyu [sm=smiley36.gif]

Rostilj, piletina, cevapi, jetrica, pljeskavice, teletina...jos samo ribe nije bilo..znaju oni da je zet alergican na ribu, a mene ko sisa :)

Za sehur kuhana jaja, pecene paprike, salata, mazalice i somuni, voca i pudinga ima, elham.

cuuuuj dajdza ti ovdje,pa javi se nekad,pa bujrum na kahvicu[sm=smiley1.gif]

samo da ponovim[sm=smiley36.gif]

Ima li i tebe Zaho na toj lokaciji :) Vjeruj uzivala sam i imala Sarajevo na dlanu. A kada sa mog balkona gledam prema BS-yu nije mi bas toliko prijatno, mnogo uzbrdo, ma na samom vrhu [sm=smiley36.gif]

Pa jesi li ti tamo ili imas daidzu kao i ja ? [sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:05:47)

medic pa ne bih te ja dajdzi svome na kafu zvala[sm=jezicek.gif] Ja sam kod Ekija...

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:09:56)

čuj zaho ti kod ekija[sm=zmeden.gif]

pa otkada ženo [sm=zmeden.gif]

ja odrasla ispod ekija niže malo[sm=zmeden.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:11:27)

medic pa ne bih te ja dajdzi svome na kafu zvala[sm=jezicek.gif] Ja sam kod Ekija...

Pa sta znam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ne zna gdje je Eki. To je dole u ravnici je li ? Moj je na samom vrhu iznad dzamije. Gorazdanska cini mi se.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:19:25)

Ne zna gdje je Eki. To je dole u ravnici je li ? Moj je na samom vrhu iznad dzamije. Gorazdanska cini mi se.

stan ženo...jesi ti bila u buljakovu il buća....[sm=smiley36.gif]
ne znam tu ulici...možd anovi naziv...zaho pomagaj[sm=smiley36.gif]

i džamija je u trebinjskoj ulici...nju prođeš izađeš na adema buće...e tom adema buće ideš ideš na vrh...eto ti ga eki...

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:19:41)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

čuj zaho ti kod ekija[sm=zmeden.gif]

pa otkada ženo [sm=zmeden.gif]

ja odrasla ispod ekija niže malo[sm=zmeden.gif]

[sm=smiley36.gif] otkad sam se udala
medic koje dzamije ?

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:22:39)

i džamija je u trebinjskoj ulici...nju prođeš izađeš na adema buće...e tom adema buće ideš ideš na vrh...eto ti ga eki...

[sm=smiley36.gif] Hanady,gdje si ti zivila,ako ti je eki na vrhu[sm=smiley36.gif]
a ne znam za Gorazdansku ulicu,kod dzamije,a da se vidi Sarajevo[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:27:02)

[sm=smiley36.gif] Hanady,gdje si ti zivila,ako ti je eki na vrhu[sm=smiley36.gif]

ma vrh njoj od džamije...vrh trebinjeske u tom smilu sma mislila...
a ja odrsla do trebinjske...firzreski salon dijana...to je naša kuća...
moraš znat...stevana hristića, mehe smajigaća sada[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:27:35)

a mediću ti si biogami bila u buljakovom potoku[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:28:17)

Mozda nije gorazdanska, mozda je adema buce, sigurno da je ta, odmah na vrhu samom, ispod deponije

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:29:42)

i ja mislim[sm=smiley1.gif]
a ne znam tvoju ulicu,de mi malo poblize[sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:31:39)

ipak si medic bila u Buljakovom,a nema veze prodjes mi pored kuce,drugi put svirni bar[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:31:39)

pa moguce, ja tu idem evo 12 godina ali sve u buca potok [sm=smiley36.gif]

aBg Zaho, taman cemo naciljati jednu kaficu [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:32:09)

i ja mislim[sm=smiley1.gif]
a ne znam tvoju ulicu,de mi malo poblize[sm=smiley36.gif]

uđeš u trebinjsku...iza žutog taksija...
ona ide desno amoja se račva lijevo do nje...

odozgo sa adema buće kad gledaš ja sma ispod klasovoga granapa...i autobuske velike one kuće bivša ignjatova kafana

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:35:12)

e pa obratit cu paznju na taj frizerski,pa kad te vidim u dvoristu fino svratim na kafu[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:38:54)

e pa obratit cu paznju na taj frizerski,pa kad te vidim u dvoristu fino svratim na kafu[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif]
može...il moju djevu i nanu...
smao reci raja sa RR...mama namah pristavlja[sm=bravo.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 2:43:04)

eto zene,vrijeme sehurit[sm=smiley31.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 8:44:34)

ne iftari ja sinoc vani, nesto mi bi mrsko. najljepse mi kuci iftarit, sve polako, i bas po zelji.

pa sam spremala
supu
pohovane pilece snicle
paprike u kajmaku
kuhani pa prezeni krompir, bio mi je mljac
maslenica po zelji mm
dinja
kahva i slatkisi razni

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 11:51:15)

Večeras kod mene skromnija varijanta..Nenadano večeras odosmo na vikendicu, tako da ćemo za iftar imati:
supu (ostalo taman od jučer), topu, pomfri i piletinu prženu + paradajz iz naše bašče...

nače sam planirala praviti onu sa mozzarella sirom i povrćem, ali neću imati kad...Ostali smo bez limuna za limunade, moram i to pred iftar na veliko uzeti :) Možda još da bacim koju tikvicu na tavu na maslinovom i sa bosiljkom..Plaho mi se sviđa ta varijanta, lagano, a ukusno...

Iman83 - jesi li pravila onu supu?

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (3.8.2012 12:02:22)

Mi danas idemo gledati Batmana u kino, pa će za iftar biti voda, kokice, smoki i mars čokoladice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Top that!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>