RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 2:55:19)

hvala vam za [sm=smiley31.gif]
[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 11:33:11)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

hvala vam za [sm=smiley31.gif]
[sm=smiley1.gif]

i ovi virtualni [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] znace i od mene nazad puno zagrljaja

nego sta se danas kuha?????
nesto bih da spremim pa kasnije da idem sa decom u setnju i uzgred da svratimo jos po nesto za u skolu d akupimo
ljubi majka svoga prvaica

dajte kakvih ideja
danas sam stvarno out off idea

damma -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 11:45:51)

meni uvijek fali ideja, dosad svasta naspremam, sve po svojoj zelji, cijeli dan samo kontam da mi je ovo da mi je ono, a sad nista. sreca mm uvijek nesto skonta.
veceras izlazimo, valja obiljezit jucerasnju godisnjicu braka [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 11:48:18)

IZVORNA PORUKA: damma

meni uvijek fali ideja, dosad svasta naspremam, sve po svojoj zelji, cijeli dan samo kontam da mi je ovo da mi je ono, a sad nista. sreca mm uvijek nesto skonta.
veceras izlazimo, valja obiljezit jucerasnju godisnjicu braka [sm=smiley1.gif]

nek je sa srecom , da ih jos puno zdravi i veseli docekate
[sm=rozica.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 12:19:41)

Mi veceras na iftaru kod rodbine. Vec san narucila stoa mi se jede svojoj daidzinici [sm=smiley36.gif]

Rostilj ispred kuce, nikako od ramazana nismo rostiljali, cevapi, snicle, gljive, povrce, jogurt. Nadam se da ce nam fino vrijeme biti.

Sutra ja imam goste i u nedjelju aBg. Planirala sam jos iftara praviti ali necemo stici idemo svojima zadnjih 15 dana ramazana i Bajram.

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 12:34:51)

ja za veceras znam da ce biti gibanica, ali sta jos,ne znam jos uvjek razmisljam.

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 12:55:04)

Preporučujem:

http://www.coolinarika.com/recept/pileca-prsa-sa-povrcem-i-mozzarellom-u-foliji/

Jednostavno, brzo se priprema, efektno izgleda, a ukus je fenomenalan.

Ja sam u povrće dodala i na tanke kolutove izrezanu papriku. Začinite onim što volite sa piletinom.

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:01:49)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Preporučujem:

http://www.coolinarika.com/recept/pileca-prsa-sa-povrcem-i-mozzarellom-u-foliji/

Ja sam u povrće dodala i na tanke kolutove izrezanu papriku. Začinite onim što volite sa piletinom.

Ovo je tako po mom ćejfu!

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (2.8.2012 13:03:15)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:11:15)

Dobar ovaj lejlin recept...Mogla bih i ja u subotu ga probati...Samo moram uzeti mocarelu, sve ostalo imam :)

Meni večeras sestra na iftaru..Vrlo jednostavan jelovnik - topa, supica (vjerovatno od povrća, najlakše mi je za pravit), teleće zalogajčiće u vlastitom sosu i kao prilog pira...Za desert sladoled i voće...Skromno bošnjački :)))

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (2.8.2012 13:13:13)

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:22:25)

Preporučujem:

[sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:25:51)

Selam,drage moje..Ja jutros za sehur jela pahuljice,jednu bananu i sok od jabuke[sm=smiley1.gif]..za iftar ne znam,vidjet cemo sta cemo praviti....

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:26:39)

IZVORNA PORUKA: Iman83

SB, ti neki dan reče da si napravila neku ekstra supicu i sama sebe iznenadila.

Daj mi detaljan recept, da i ja koga iznenadim[sm=smiley36.gif]

Hahaha, da neko i od mene recept traži...Meni je fkt dobra bila i jednostavna za napraviti...
Na maslinovom ulju popržila čitav luk, graška, mrkve, isjeckala jedan mali krompir i imala one zaleđene buranije i nje malo dodala...Sve sam to začinila sa začinom za povrće na žaru i malo posolila...kad je povrće "porumenilo", dodala vode obične, jer nisam imala mesne da nju salijem, a može komotno ili pileća ili teleća..Pa sam dodala i pola pileće kocke za kuhanje...Dodala sam malo čilija i pustila sam da mi se kuha onako "ispod tiha" :))) I dolijevala vode...10ak min pred kraj sam stavila domaću tarhanu i kašiku paradjz pire-a...I koji minut pred sami kraj, malo vrhnja za kuhanje..

Ja vjerujem da sve ovo može biti gotovo u kraćem vremenskom periodu, ali k''o kad nisam sigurna u svoje kuhanje, niti znam ta pravila, pa mi sigurnije ''vako kad pustim duže ispod tiha da se krčka :)
Iskreno, iznenadila sam se MMovim oduševljenjem, jer po njemu sve gore nabrojano ne može ići u kombinaciji :)

Il je možda jado baš bio gladan...

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:28:30)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

Preporučujem:

[sm=bravo.gif]

ovo se mora probati[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (2.8.2012 13:31:20)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (2.8.2012 13:32:33)

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:34:51)

IZVORNA PORUKA: reallove

Selam,drage moje..Ja jutros za sehur jela pahuljice,jednu bananu i sok od jabuke[sm=smiley1.gif]..za iftar ne znam,vidjet cemo sta cemo praviti....

Ja jedva krišku nutelle i pola šolje kahve...nije se dalo više...zato je moj mužjak s druge strane stola pojeo i za mene i za sebe.[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:34:59)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

SB, ti neki dan reče da si napravila neku ekstra supicu i sama sebe iznenadila.

Daj mi detaljan recept, da i ja koga iznenadim[sm=smiley36.gif]

Hahaha, da neko i od mene recept traži...Meni je fkt dobra bila i jednostavna za napraviti...
Na maslinovom ulju popržila čitav luk, graška, mrkve, isjeckala jedan mali krompir i imala one zaleđene buranije i nje malo dodala...Sve sam to začinila sa začinom za povrće na žaru i malo posolila...kad je povrće "porumenilo", dodala vode obične, jer nisam imala mesne da nju salijem, a može komotno ili pileća ili teleća..Pa sam dodala i pola pileće kocke za kuhanje...Dodala sam malo čilija i pustila sam da mi se kuha onako "ispod tiha" :))) I dolijevala vode...10ak min pred kraj sam stavila domaću tarhanu i kašiku paradjz pire-a...I koji minut pred sami kraj, malo vrhnja za kuhanje..

Ja vjerujem da sve ovo može biti gotovo u kraćem vremenskom periodu, ali k''o kad nisam sigurna u svoje kuhanje, niti znam ta pravila, pa mi sigurnije ''vako kad pustim duže ispod tiha da se krčka :)
Iskreno, iznenadila sam se MMovim oduševljenjem, jer po njemu sve gore nabrojano ne može ići u kombinaciji :)

Il je možda jado baš bio gladan...

Ovakva čorba ne može da maši. Mora da je bila odlična!

Gledajući MM-a meni nikako nije jasno kako mogu tvrditi da su muškarci bolji kuhari od žena. Ili je MM neki skriveni new concept, minimalizam fazon kuhara. Kad on počne pričat šta ide šta ne ide zajedno odmah me prođe volja za kuhanjem. Ali isto kao i tvoj kad proba slabo ima primjedbi [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (2.8.2012 14:23:28)

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 14:28:54)

Evo super recepta za sladokusce

http://www.thekitchn.com/how-to-make-creamy-ice-cream-w-93414

Sladoled sa samo jednim sastojkom[sm=bravo.gif]

Ovo izgleda super... odoh da HIN zamrznem!

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 14:34:20)

Bravo cure, evo dadoste nove ideje.

Gibanicu sto rece mamine oci, sutra aBg. Ovaj Lejlin recept jedva cekam da probam. A sladoled veceras aBg [sm=bravo.gif]

hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 14:36:08)

bas imam iste ovajve.ko ce mi translate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 14:36:23)

Evo super recepta za sladokusce

http://www.thekitchn.com/how-to-make-creamy-ice-cream-w-93414

Sladoled sa samo jednim sastojkom[sm=bravo.gif]

r

Dobra ova stranica pravo :) Svega na njoj [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (2.8.2012 14:40:12)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>