Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (2.8.2012 13:34:59)
|
IZVORNA PORUKA: Super Beba IZVORNA PORUKA: Iman83 SB, ti neki dan reče da si napravila neku ekstra supicu i sama sebe iznenadila. Daj mi detaljan recept, da i ja koga iznenadim[sm=smiley36.gif] Hahaha, da neko i od mene recept traži...Meni je fkt dobra bila i jednostavna za napraviti... Na maslinovom ulju popržila čitav luk, graška, mrkve, isjeckala jedan mali krompir i imala one zaleđene buranije i nje malo dodala...Sve sam to začinila sa začinom za povrće na žaru i malo posolila...kad je povrće "porumenilo", dodala vode obične, jer nisam imala mesne da nju salijem, a može komotno ili pileća ili teleća..Pa sam dodala i pola pileće kocke za kuhanje...Dodala sam malo čilija i pustila sam da mi se kuha onako "ispod tiha" :))) I dolijevala vode...10ak min pred kraj sam stavila domaću tarhanu i kašiku paradjz pire-a...I koji minut pred sami kraj, malo vrhnja za kuhanje.. Ja vjerujem da sve ovo može biti gotovo u kraćem vremenskom periodu, ali k''o kad nisam sigurna u svoje kuhanje, niti znam ta pravila, pa mi sigurnije ''vako kad pustim duže ispod tiha da se krčka :) Iskreno, iznenadila sam se MMovim oduševljenjem, jer po njemu sve gore nabrojano ne može ići u kombinaciji :) Il je možda jado baš bio gladan... Ovakva čorba ne može da maši. Mora da je bila odlična! Gledajući MM-a meni nikako nije jasno kako mogu tvrditi da su muškarci bolji kuhari od žena. Ili je MM neki skriveni new concept, minimalizam fazon kuhara. Kad on počne pričat šta ide šta ne ide zajedno odmah me prođe volja za kuhanjem. Ali isto kao i tvoj kad proba slabo ima primjedbi [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|