RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 16:32:08)

kod nas
topa, datule, koka kola..
pice dvije
jedna povrtna vegetarijanka sa mladim kajmakom
a druga sa govećim pršutom, maslinama, kečapa i oreviše...

imamo pileće supe...

kolač nemamo...imamo lubenicu i pionik kocke sa brusnicom[sm=smiley36.gif]

sad smišljam kolčač koji ću večeras praviti...
sve me baČa na ledeni vjetar opet...brzina je njegova najveća vrlina pored ostalih[sm=smiley36.gif]
moram napraviti ćevapa pa sutra dodoat gljive smao u foliju za hadžijski i pire ...to je za sutra...

DM -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 16:36:44)

Ja vas od silnih obaveza slabo stignem upratiti[sm=smiley13.gif]
Mi smo sinoć imali: grah
sirnicu
šnicle
uštipke od tikvice
limunada, salata, lubenica(neizostavno)
šnenokle.
Večeras: supa povrtna-mesna
burek
rolat sa bananama
salata i lubenica opet[sm=smiley36.gif]
a garant će i kola uz burek(gdje ćeš burek bez kole[sm=smiley36.gif])
Ja na pauzi od posta[sm=smiley9.gif] i baš sam nekako tužna....
Selamim vas sve

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 16:53:25)

Sellam svima...ja danas kontala pravit tikvenjaču al odustala..ipak ćemo u čaršiju negdje na iftar pa da usput malo promahalamo ;)

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 16:57:52)

Selam drage moje..Kod nas danas za iftar opet arapsko jelo-sebaneh(piletina,spinat,riza),pored toga tu je ono standardno-sokovi,datule,kafa,voce,suhi kolacici punjeni datulama,kadaif(bez njega ne moze),za sada to je sve,mozda nam jos sta naumpadne do iftara[sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 17:17:46)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ja vas od silnih obaveza slabo stignem upratiti[sm=smiley13.g
šnenokle

ja bas danas razmisljam mogla bih ih praviti, ali bas sam lijena u zadnje vrijeme mrsko mi da se pokrenem :) ipak ih moram napraviti ovih dana bas ih volim mmm [sm=jezicek.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 18:27:24)

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: Hannan

IZVORNA PORUKA: damma

hanan a kako ti pravis kajmacnicu?
joj i ja sam luda za slatkom [sm=smiley1.gif]

Po ovom receptu :
http://www.coolinarika.com/recept/kajmacnica/

Moja mama ima super recept za kajmacnicu, ali ja brate nikad nisam uspjela provaliti, znate one recepte u loncicima, e ja loncica nemam i nikako da prevedem te mjere na vagu i ja nasla ovaj i super mi je...jos imala domaca jaja pa sinoc stavila zuti se, toliko dobro izgleda da jedva cekam iftar da probam :)

hanan koja solja griza [sm=zmeden.gif] ja imam bar 4 razlicite velicine solja [sm=smiley13.gif]

ja svoju mjerila, odgovara casi od 250ml. imala sam isto pitanje pa sam presipala griz da utvrdim.

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 18:28:33)

IZVORNA PORUKA: Hannan

http://www.chefkoch.de/rezepte/1622001269419467/Iskender-tuerkische-Doener-Zubereitung.html

po ovom receptu, uz veliko smanjenje masti, ja nazalost ne spreham dojclandski, ako treba prevod uganjam muza poslije iftara.

Hvala puno. Nasla sam evo i na coolinarci pa veceras abd pravim za iftar. http://www.coolinarika.com/recept/iskender-kebap/

canim -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 18:48:24)

Kad procitah ovaj recept naum mi pade da vam kazem da i ja stare somune narezem na kocke i malo proprzim nekad na puteru a nekad onako samo i redovno serviram uz krem supice pa ko koliko hoće stavlja u supu, bude bas ukusno.

riba78 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 19:40:42)

večeras inam baldi [sm=smiley1.gif]i šnicle ramseka,somuni ,salata ,puding i voće [sm=smiley1.gif]

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 19:42:59)

IZVORNA PORUKA: canim

Kad procitah ovaj recept naum mi pade da vam kazem da i ja stare somune narezem na kocke i malo proprzim nekad na puteru a nekad onako samo i redovno serviram uz krem supice pa ko koliko hoće stavlja u supu, bude bas ukusno.

A ja ih pripremim kao prženice - narežem i komade umačem u smjesu od jaja i mlijeka i pržim.

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 20:13:55)

Ja napravila onu Šehizinu piletinu u umaku od senfa [sm=smiley1.gif]

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 21:38:51)

Kod nas:
povrtna trahana i supa,
pire krompir i teletina u umaku,
domaca sezonska salata,
krastavac u jogurtu,
lubenica, grozdje, sljive..

Allahu hvala na svemu.

klemzi -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 21:50:50)

Samo da jaaaako zagrlim ekipu ovdje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Volem vas sve!!!!

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 21:55:57)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Samo da jaaaako zagrlim ekipu ovdje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Volem vas sve!!!!

Pozeljeli smo te[sm=smiley31.gif]

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:11:02)

Volem vas sve!!!!

Kleeemziii, gdje si ti, bolan? [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:13:37)

Volem vas sve!!!!

Ti stvarno hoces da mi potjernicu za tobom raspisemo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Galicia -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:16:24)

Samo da se zahvalim javno pahuljici na receptu za kadaif. Prvi put ga napravih, i nije mogao bolje ispasti. Jos samo da sacekamo da se hladne preko noci i da uzivamo. Hvala pahuljice.

gvendolina -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:28:17)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Samo da se zahvalim javno pahuljici na receptu za kadaif. Prvi put ga napravih, i nije mogao bolje ispasti. Jos samo da sacekamo da se hladne preko noci i da uzivamo. Hvala pahuljice.

gali mozes li molim te kopirati recept za kadaif,ja danas kupila hocu da probam napraviti[sm=smiley14.gif]

kupih danas datulje [sm=smiley36.gif] u konzumu samo 90 pf,a dobre su socne[sm=smiley1.gif]
veceras je pored datulja bila topa,buranija sa mesom,salata i puuuno vode

a i ja evo sama mm otisao do brata,maleni spava a ja uzivam uz cedevitu to mi je jedino sumece uz ovaj ramazan ne mogu nista gazirano ni zamisliti[sm=smiley1.gif]

opskrbih se i crvenom lecom,medic postadoh i ja ovisnik[sm=smiley36.gif]...a medzimek supa je izgleda pravi hit ovaj ramazan,sretoh u bedm butiku konu iz stare mahale dosla i ona da kupi crvenu lecu za medzimek supice[sm=bravo.gif]..nego reci mi da li je jos ima negdje nabaviti,ja evo uzimam u bademu i kila je 5 KM ima li po TC da ne moram svaki put gore u nabavku[sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:35:05)

Ja veceras bila na "moje grcko vjencanje" kako ja volEm reci za moju veliku porodicu,bili smo kod mojih roditelja na iftaru,cca nas 25 velikih i 5 djecice,a jeli smo

bosanski lonac,jagnjetina sa raznja,sarma,pita sa sampinjonima,sirnica s kiselom vodom i burek ispod saca,salata,lepine,

desert torta rodjendanska (mom bratu) i grcka baklava,lubenica i kafa,dosta soka i vode.

Hvala Allahu koji nam daje opskrbu,da ukabuli nas post,i oprosti grijehe,amin

Selam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (1.8.2012 22:38:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]

enči80 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:44:43)

Kod mene večeras pored standardnoga:
-trahana
-hadžijski ćevap sa zapečenim pireom
-za desert pita sa jabukama i cimetom(mmmmmmm[sm=smiley1.gif])

[img]http://img41.glitterfy.com/12214/glitterfy-flpbk215432531018141.gif[/img]

Hanady jel' ti ovaj ćevap staviš u foliju ili pek-papir?Večeras sam probala u foliju ali mi je definitivno ljepše i efektnije izgledom u papiru.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:46:50)

ja u foliji češće....
zato što mi se da lijepo upakovati u njoj i ne moram vezati ničim...

enči80 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 22:51:03)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja u foliji češće....

Eh,ovdje si u pravu[sm=smiley1.gif]

Pitanje za onaj ledeni vjetar,kada se ispeče kora nakon 1h da li odmah vadite koru iz rerne ili čekate da se ohladi uistoj?Voljela bih napraviti taj kolač ali strah tih beze kora[sm=smiley13.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (1.8.2012 22:53:25)

[Sadržaj poruke je obrisan]

enči80 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 23:02:53)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja u foliji češće....

Eh,ovdje si u pravu[sm=smiley1.gif]

Pitanje za onaj ledeni vjetar,kada se ispeče kora nakon 1h da li odmah vadite koru iz rerne ili čekate da se ohladi uistoj?Voljela bih napraviti taj kolač ali strah tih beze kora[sm=smiley13.gif]

Nakon sat vremena( a slobodno ostavi i još 10 minuta da budeš sigurna da ti je pečena, ali samo ako ti nije neka luda rerna) vadiš odmah.
Ma sav fazon beze kora je da ih ne diraš dok se peku jer 'splahnu' i da imaš pouzadnu rernu.

Hvala[sm=smiley31.gif],uredu je rerna i aBd probat ću ga napraviti pa šta bude a ako i ne uspije imaju puslice kupiti ha ja[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>