RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 12:26:19)

Ako ima neka zeničanka zainteresovana:

Esselamu alejkum, dragi moji!
Insaallah, 11.8. 2012. u prostorijama PREPORODa u Zenici planiramo ispred Udruzenja AHI organizovati i ove godine humanitarni iftar.

Prikupljat cemo sredstva za porodicu Advije Halilovic. Advija je majka petero djece od kojih je dvoje trenutno zbog (ne)uslova u porodici smjesteno u Dom za nezbrinutu djecu u Zenici.
Nju sa ostalo troje djece je muz, nasilnik, izbacio iz doma.
Advija je i sama siroce odraslo u domu. U braku je pretrpjela neborojena maltretiranja, bez ikoga da je zastiti i pruzi ruku pomoci.
Sada su se pojedinci angazovali i pomogli joj da nadje stan i pomazu da placa kiriju.
Nema primanja, zivi samo od 32KM mjesecno i onoga sto joj drugi pomognu.

POZIVAM vas da pomognete i vi !

KAKO: - kupovinom ulaznice za iftar u vrijednosti 20KM
- pripremanjem namirnica koje ce se uvrstiti u iftarski meni
ili - ukoliko ste privrednik koji se bavi prehrambenim sirovinama i slicno, doniranjem odredjenih proizvoda koji bi se također uvrstili u iftarski meni
- prosljedite informaciju do nekoga za koga mislite da bi mogao pomoci
- volntiranjem i pomoci u realizaciji na sam dan iftara.

Neciji mal doprinos, drugome puno (zivot) moze da znaci!

Za vise informacija obratiti se meni ovim putem ili na tel 061 362 408 , ili Aidi Jasarevic tel : 061 403 744.

Kao i prosle godine, a mnogi od vas imaju iskustvo saradnje sa nama, svi u lancu realizacije pomoci ce dobiti detaljan izvjestaj o utrosku prikupljenih sredstava kao i dokaze o istom.

Unaprijed vam zahvaljujem u nadi da cete nas i ove godine podrzat i zajedno s nama priziti ruku jednoj zeni tuzne sudbine !

Mahsuz selam

Emina Hrustic-Islamovic
Predsjednica UG AHI

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 12:38:41)

IZVORNA PORUKA: damma

hanan a kako ti pravis kajmacnicu?
joj i ja sam luda za slatkom [sm=smiley1.gif]

Po ovom receptu :
http://www.coolinarika.com/recept/kajmacnica/

Moja mama ima super recept za kajmacnicu, ali ja brate nikad nisam uspjela provaliti, znate one recepte u loncicima, e ja loncica nemam i nikako da prevedem te mjere na vagu i ja nasla ovaj i super mi je...jos imala domaca jaja pa sinoc stavila zuti se, toliko dobro izgleda da jedva cekam iftar da probam :)

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 12:47:13)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Po ovom receptu :

Prvi put čujem za ovaj kolač [sm=zardeva.gif] Ali kako ga ugledah, sjetih se razvaruše (iako nisu ni slični)...Kako ju je rahmetli komšinica znala napraviti..i to maxuz zbog mene...Mama moja jednom napravila, ali nije to to..Ja se i ne usuđujem, iako je po receptu veoma jednostavna :)) Možda nekad kasnije..

A inače sam luda za slatkim, posebno za čokoladom i svemu čokoladnom...

damma -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 13:06:32)

Po ovom receptu :

Moja mama ima super recept za kajmacnicu, ali ja brate nikad nisam uspjela provaliti, znate one recepte u loncicima, e ja loncica nemam i nikako da prevedem te mjere na vagu i ja nasla ovaj i super mi je...jos imala domaca jaja pa sinoc stavila zuti se, toliko dobro izgleda da jedva cekam iftar da probam :)

Moja nena rahmetli je pravila ovu pitu, a nikad ja jos nisma probala. Hvala ti za recept, moram probat.

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 13:22:40)

Ima li neka da zna napraviti ili ima koga pitati dobar recept za Džanećiju?

Nemojte me pitati šta je to, ne znam vam objasniti, pravi se sa nišestom.

canim -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 13:34:42)

Lejla ja prvi put cujem to ime, gdje se pravi to jelo, u kojim krajevima ? I kako otprilike izgleda, mozda ima jos neki naziv [sm=zmeden.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:00:13)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

a sta je nisesta? [sm=smiley1.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:03:39)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja znam da ima neka pita od niseste i sva drhti u tepsiji, moja tetka to pravi al ime joj ne znam. Morat cu je nekad pitat kako je pravi.

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:10:07)

lejla pogledaj ovdje http://jajceportal.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=190&newlang=english

ja prvi put cujem za ovo jelo, pa sam proguglala..ali nisam nasla sliku

nišesta je gustin..

damma -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:14:07)

umjesto niseste se moze koristiti gustin ,al nije isto. nisesta se pravi od psenice, al ne znam kako.

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:17:07)

mislila sam da je to isto
eto gore na linku ima i "recept" za nišestu

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:22:48)

IZVORNA PORUKA: djoisa

lejla pogledaj ovdje http://jajceportal.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=190&newlang=english

ja prvi put cujem za ovo jelo, pa sam proguglala..ali nisam nasla sliku

nišesta je gustin..

E to bi trebalo da bude to.

chuci -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:23:50)

ko je ono neki dan spomenuo neke pileće maslenice u somunu? jel to sa gotovim somunom ili tijestom za somune?

kako bi to napravila. ostao mi cijeli somun od jučer pa da iskoristim.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (1.8.2012 14:26:52)

[Sadržaj poruke je obrisan]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:29:15)

Lejla onda kad napravis stavi nam recept sa slikom na RR kuhinju, pa i mi da pravimo..

mene ovo podsjeca na halvu?

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:33:37)

IZVORNA PORUKA: chuci

ko je ono neki dan spomenuo neke pileće maslenice u somunu? jel to sa gotovim somunom ili tijestom za somune?

kako bi to napravila. ostao mi cijeli somun od jučer pa da iskoristim.

Hoću i ja ako može bajat samun!

Ma džanećija je pravo staro jelo. Ja sam ga pravo voljela, ali kad je nana preselila više ga niko nije znao napraviti dobro. Fol je u omjeru sastojaka i ako falite u tri praške nišeste [sm=jezicek.gif] ne ispadne dobro. Probat ću, pa ako uspijem javim.

Ove godine nekako nisam toliko "opsjednuta" kuhanjem.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:48:42)

Sellamcici hanume.

Evo mene, izasla ranije sa posla kako bih stigla na vrijeme napraviti ono planirano za vecerasnji iftar. Imamo veceras tri mini porodice, tri bracna( mlada) para bez djece, ali onda kada se sastave sa mojim F totalno podetinje [sm=smiley36.gif]

Veceras imamo

Hurme i domaci sok od ruze.

Pilecu supu sa komadicima mesa i povrcem.

Pituljice od lisnatog tijesta sa tri vrste sira, persunom i mentom.

Pilece snicle sa suhim mesom i trapistom, zapecene u pavlaci i jajima sa susamom.

Pekarski krompir.

Grcka salata i masline.

Puding od cokolade i banane sa keksom i orasima, somuni, voce, kahva i sokovi se podrazumijevaju.

Sve vec gotovo osim krompira koji ce neposredno pred iftar biti gotov.

Vezano za kajmacnicu, osnovno pored hurmi, caja i maslina u Skoplju za iftar jeste kajmacnica, slican recept ali se pravi u posudama za puding, malim cinijama i tako se pece u rerni svaka posebno. Ja licno nisam ljubitelj, osjecam da mi je previse slatko i jako [sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:57:47)

vecras idem na picu s mm [sm=smiley1.gif]
naumpalo mi. i vec kontam sta od kolaca da narucim a garant cu jedva i onu picu pojesti. reci cu ja da mi zapakuju [sm=smiley36.gif] kao sto neko spomenu oci bi jele a zeludac nece [sm=smiley36.gif]

pipi_duga_capara -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 14:58:43)

Po ovom receptu :

hanan koja solja griza [sm=zmeden.gif] ja imam bar 4 razlicite velicine solja [sm=smiley13.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 15:00:32)

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

Po ovom receptu :

hanan koja solja griza [sm=zmeden.gif] ja imam bar 4 razlicite velicine solja [sm=smiley13.gif]

Uslikaj nam sve cetiri solje da vidimo [sm=smiley31.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], ja bih stavila onu od bijele kafe [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 15:16:24)

Sellam i od mene [sm=smiley1.gif]

Kod nas veceras topa sa raznim vrstama sireva, i vruca pogaca [sm=smiley36.gif]. Za desert ima puding od griza; u koji sam ja dodala jos istopljenu cokoladu, kokos i neskvik; ispalo je mljaccc [sm=smiley36.gif]

Za sehur ja takodjer ne spremam nista specijalno, obicno se samo podgrije ostatak od iftara (jer ga uvijek bude); jedino u x slucajevima kad nema nista, eh tad jedemo sendvic, hrenovke, ili jaja [sm=jezicek.gif]

pipi_duga_capara -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 15:21:22)

evo medic izaberi [sm=jezicek.gif]

http://imageshack.us/photo/my-images/194/dscn0188tk.jpg/[sm=jezicek.gif]

chuci -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 15:27:51)

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Ja sam sinoć na iftaru ugostila moje najbliže, svekra, svekrvu, zaovu, mamu i tatu. Tom prilikom sam na meniju imala:

Grašak sa mesom i povrćem (rekoh da je nešto na kašiku, a da nije supa),
Tirit pita, od slaganih jufki,
Somuni punjeni teletinom u saftu i uz to veliku tepsiju pekarskog krompira,
za desert sam napravila jogobelu jogurt, od voća stavila maline, i uz to kugla sladoled vanilija sa keksom.
Poslije kahva, mineralna, sokovi, eto.

Gosti su mi otišli zadovoljni. [sm=smiley1.gif]

evo ja jedva nađoh na šta sam mislila.
jel se ovdje koriste jučerašnji somuni?

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 15:32:08)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja se salila a ona stvarno uslikala [sm=smiley36.gif] Ja bih ovu drugu po velicini, valjda se Hanan javi da rijesi dilemu [sm=smiley36.gif]

pipi_duga_capara -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 16:31:35)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja se salila a ona stvarno uslikala [sm=smiley36.gif] Ja bih ovu drugu po velicini, valjda se Hanan javi da rijesi dilemu [sm=smiley36.gif]

nema sale biraj solju secer mi opo' [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>