RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 15:50:53)

ima li kakva ideja za pogacu-maslanicu, a da u nju ide przena piletina. to mi se cefnulo

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 15:52:00)

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

ima li kakva ideja za pogacu-maslanicu, a da u nju ide przena piletina. to mi se cefnulo

možeš one malsenice do lalys naše...sa foto kuhanja...pa napuni kako hoćeš...
ili pogaču cvijet pa je dopuni piletinom ...

Mia -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 16:05:51)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

juneće ovako...po receptu hanabanane

Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane.
Bacam ih na ulje, malo porpžim s aobe strane da s euhavti boja
U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem ih u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe.
dolim vode u tavu, i zalijem po šniclama u pretisu.dodoaš paradjz soso a i ne moraš...jednu šoljicu i zatvorim pretis.
kad propišti smanjim na namanju vatru i još jedno 7-8 minuta ih pustim...
Nakon toga gasim, i maknem sa ringle.

E kad ozvadiš voda uvri...pa ti njih povadiš...dodaš još malo vode i prokuhaš...dobiješ onaj gušći soso preko njih...

a teleće...

istucam ih...namažem uljem, posloim i stavim da odstoje jedno sat-dva u frižideru...

na vrućeg malo ulja u tavi okrenme ih da porumene smao...

u pretis narežem luka, propržim...stavim šnicle propržene unutra...pobiberim...nareckam peršuna i zalijem vodom ( najprije u tavui od prženja vodu pa u pretis da samo preliješ šnicle)

kad propišti jedno 7 minuta nek pišti...
otvoriš...soso uz njijh po želji ili smao prilog...

Hvala puno na ovako iscrpnom receptu [sm=bravo.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 16:08:50)

nema na čemu[sm=smiley1.gif]
ja sma inače malo preopširna[sm=smiley36.gif]
nekada je to mana [sm=smiley9.gif]a evo nekada i nije[sm=smiley36.gif]

Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 16:14:07)

odo zakuhat i pripremiti i imam jabuka i lisnatog, pa cu od toga slatko nesto iskombinovati, a juce sam napravila super puding-kompot, ne znam ni ja u koju bi kategoriju, jabuke i kruske skuhala, malo cimeta, 2-3 klincica, malo secera i puding od vanilije, hladno ono godi toliko da u krv odma ulazi

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 17:31:49)

Jos sat vremena i 10 min. do iftara[sm=smiley1.gif]

Danas kod nas:

mensaf

riba(file) i krompir salata

datule

fresh sokovi-narandza,limun(ko sta voli)

kadaif,suhi kolaci,voce

umahmed -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 17:54:05)

Realova mansaf mmmmmmmmm,m[sm=smiley36.gif]
Mi idemo na Iftar I to jedan od Dana kad me Zante sta cete oftariri[sm=smiley36.gif]
Sutra takodje.
Ci ste mi Akron vrijedne.
U petal I'm zenski Iftar pa skupljam ideas.
Samo Sam sutlija kuahala za sehur[sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 18:00:14)

IZVORNA PORUKA: umahmed

Realova mansaf mmmmmmmmm,m[sm=smiley36.gif]

Mi idemo na Iftar I to jedan od Dana kad me Zante sta cete oftariri[sm=smiley36.gif]
Sutra takodje.
Ci ste mi Akron vrijedne.
U petal I'm zenski Iftar pa skupljam ideas.
Samo Sam sutlija kuahala za sehur[sm=bravo.gif]

A ja ne jedem mensaf[sm=smiley36.gif]ne volim..za mene je riba danas[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

hajde umahmed,bujrum na iftar[sm=smiley1.gif]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 19:26:35)

Kod nas veceras :
Topa,
supa
HadziIskender doner (moj mili muzic sprema)
Baklava sa sjemenom od curte i bademima

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 19:41:12)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Kod nas veceras :
Topa,
supa
HadziIskender doner (moj mili muzic sprema)
Baklava sa sjemenom od curte i bademima

Sta je ovo, i mze li receptic

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 19:42:36)

Kod nas danas:

trahana,
pirjan s piletinom,
salata: domaci paradajz,
krastavci u jogurtu,
kompot i
domaci hljeb.

Mmmm... Jedva cekam iftar.[sm=smiley1.gif]

Prijatno.

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 19:55:39)

http://www.chefkoch.de/rezepte/1622001269419467/Iskender-tuerkische-Doener-Zubereitung.html

po ovom receptu, uz veliko smanjenje masti, ja nazalost ne spreham dojclandski, ako treba prevod uganjam muza poslije iftara.

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 20:18:33)

http://www.chefkoch.de/rezepte/1622001269419467/Iskender-tuerkische-Doener-Zubereitung.html

po ovom receptu, uz veliko smanjenje masti, ja nazalost ne spreham dojclandski, ako treba prevod uganjam muza poslije iftara.

Ovo ću ako Bog da uskoro praviti, može i sa junetinom, teletinom, ne mora biti janjetina.

Malenaoduvijek -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 20:34:11)

odo zakuhat i pripremiti i imam jabuka i lisnatog, pa cu od toga slatko nesto iskombinovati, a juce sam napravila super puding-kompot, ne znam ni ja u koju bi kategoriju, jabuke i kruske skuhala, malo cimeta, 2-3 klincica, malo secera i puding od vanilije, hladno ono godi toliko da u krv odma ulazi

kako praviš ovaj kompot,skuhaš puding normalno s mlijekom i pomiješaš jeli

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 21:01:19)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Ovo ću ako Bog da uskoro praviti, može i sa junetinom, teletinom, ne mora biti janjetina.

Ma ne mora janjetina, muz je veceras stavio malo mljevenog mesa, jedna pileca prsa i junetinu, ali je bas puno ispalo, 5 odraslih jelo i opet je ostalo.

pahuljica_25 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 21:26:50)

Selam,

moj današnji iftarski meni:

Domaća pileća supica sa punooo povrća
Pohovane pileće šnicle
Šareni pileći ražnjići
Krompir pečen na papiru
Paradajz salata
Sladoled[sm=smiley1.gif]

mama75 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 21:36:37)

IZVORNA PORUKA: MALA1994

kako praviš ovaj kompot,skuhaš puding normalno s mlijekom i pomiješaš jeli

Nije, puding zamutis kao sto pise na kesici ali umjesto mlijeka stavis vodu i onda saspes u kompot na kraju, kad je voce skuhano i samo malo da prokuha skupa, 1-2 min. I stavis 1 kesicu pudinga na npr 2l kompota. Moja mama skoro uvijek pravi kompot sa pudingom. Ja najvise volim kada stavi puding od malina. [sm=smiley1.gif]

draguljče -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 21:48:14)

Uh, pa kod vas ima svega, baš ste sve vrijedne. Tako bih se rado "uvalila" kod neke na večeru. [sm=smiley36.gif] Mmmmmmmm, pravite sve što volim. [sm=smiley1.gif]

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 22:16:50)

Kako prođoše iftari :) Jeste li došle sebi hehe

Ja za iftar spremila baš ukusnu supu sa povrćem, domaćom tarhanom, paradajz sosom i vrhnjem za kuhanjem da sam samu sebe iznenadila [sm=smiley36.gif] Čak je i MM bio oduševljen njom...
MM spremio teleće zalogajčiće (nije bilo šnicle u mesnici, nego samo komad za sitni ćevap), pa MM spremio ove zalogajčiće na fazon šnicli u pretisu...i bili su fkt ukusni..Još napravio rižu (od sada kupujem samo podravkino dugo zrno)...
salata - domaći paradajz sa pavlakom...
Napravila voćnu salatu i kupila sladoled, al MM se komirao nakon iftara (još uvijek spava)...evo i kafa mu stoji u fildžanu, ohladila se :(

Ako ništa drugo, kod mene baš mir...Mali spava, MM spava, ja kafenišem solo, malo uz TV, malo uz laptop...Nije loše :)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (31.7.2012 22:26:03)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 22:37:35)

Mi bili kod kone na iftaru i bilo je svega, masallah,da ih Allah nagradi nju i njenog sincica

grah,sarma,paprike,sirnica,burek,kukuruzna lijena pita,piletina,

salata,lepine

ledene kocke,cupavci,hurmasice,subarice,tigar torta,kompot

sok,voda,kisela.

Da napomonem da je na iftaru bilo pola zgrade [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 23:07:59)

Ja danas nisam ništa posebno kuhala , samo promijenila priloge, umjesto pirea makarone..Sutra u nove avanture sa hranom...možda bude tikvenjača...vidjećemo :)

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 23:09:59)

E vidiš dobra ti je ideja, odavno nisam eksperimentisala sa pogačom [sm=smiley2.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:13:39)

Jeste mogle iftariti hanume ? [sm=smiley1.gif]

Moj djecak i ja sami na iftaru, mislili smo nesto podgrijati ali muz nije dao da mu zena slucajno ne oslabi te uzeo donere, medjutim slabo se jelo, neobicno nam sto on nije bio prisutan ali je kahva legla pravo i sutlija [sm=smiley1.gif]

Sutra imamo goste, bit ce svega aBg, meni sutra detaljnije.

Evo za sehur muzu se kuhaju spagete sa sirom, salata i sutlija, elham. Meni sutlija dobro slatka [sm=smiley36.gif]

mama75 -> RE: Sehuri/Iftari (1.8.2012 0:40:35)

Spavate li vi do sehura ikako? Mi ne. Zato sam ujutro kriza. Vidim vi svasta i za sehur pravite, ja nemam taj obicaj, nego ako je sta ostalo od iftara, sendvic neki i tako. Vrijedne ste svaka vam cast!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>