RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:34:50)

Alma daj mi tu kombinaciju da te drzi i da se ne prejedas na iftaru [sm=smiley36.gif] Ja slabije jedem i na iftar i na sehur ali zato u periodu izmedju pojedem dosta toga pa na sehuru samo pijem tecnost i eventualno neko voce.

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:34:54)

drage moje kontala sam sto se tice ovog zajednickog iftara mogle smo dole na Ilidzu u grand centar na spratu ima restoran za 10km moze fino da se uzme i najede,ima i iftarski meni prosle godine je bio 8km za jednu osobu bude ( topa,somun limunada,salat ai glavno jelo) e sad kontam da zakupimo igraonu je najmanje 100 km da donesemo hranu naravno i tu je trosak mada sam ja za sve varijante, ali kontam da spojimo ugodno i korisno :) pritom ima i blizu igraona ukoliko bi neko poveo djecu,slicna solucija ima i u BB centru jer bit je druzenje da se sastavimo i druzimo,e sad ako je ovo reklama nek moderatori sklone ovo je moj predlog nadam se da cemo uspijeti nesto dogovoriti ako ne nek smo zdravo[sm=smiley1.gif]

www.catering.ba

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 12:44:17)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Alma daj mi tu kombinaciju da te drzi i da se ne prejedas na iftaru [sm=smiley36.gif] Ja slabije jedem i na iftar i na sehur ali zato u periodu izmedju pojedem dosta toga pa na sehuru samo pijem tecnost i eventualno neko voce.

integralne zitarice + pureci odresci komada dva [sm=smiley1.gif] + bademi

intergarlne zitarice sam ovih dana probala svakakve pa i one zobene od kojih otpadaju zubi [sm=smiley36.gif] pa sam skontala da su najbolje one mjesavina 4 zitarice sa jabukovim pekmezom proizvodjac Jukan a zovu se Sport papa. Tamo pise da se samo potoepe u mlijeko ali ja ih skuham u vodi tako da voda skoro sva ispari i kasnije stavim kasikicu meda.

a purece odreske naparim. pretpostavljam da se mogu i nekako napraviti bez puno ulja. ja budem puno zedna ako jedem masno za sehur. od masnoca samo bademi.

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:16:42)

Kad smo kod mlinaca, naumpade mi opet jedan brzinski ukusni receptić:
Idu mlinci, piletina (file ili meso od bataka, po ukusu), pavlaka,sir trapist.
Prvo napravim pileću supu sa jednom kockom. Mlince iskomadam i zalijem ih tom supom. Pileće meso (sa začinima po želji) kratko prepržim da porumeni sa svih strana. Izvadim iz tave, a u saft od pečenja dodam pavlaku.
U vatrostalnu posudu, pomašćenu, redam: mlince-pavlaku sa saftom-piletinu-narendan sir trapist pa opet mlinci-pavlaka sa saftom i ostalo, i tako redate dok imate šta redati, ali gornji sloj bi trebao biti pavlaka i trapist.

Eto [sm=smiley1.gif]
I ja cu ovo praviti večeras, jest mi drago što sam se sjetila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:19:58)

A jesu ti mlinci te susene jufke odnosno kore [sm=zmeden.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:21:26)

IZVORNA PORUKA: canim

canim, malo su "grublje", meni više vuku na pšenične tortilje, tj, ovo moje gore bi se moglo praviti i sa tortiljama.

[img]http://kakonapraviti.net/images/stories/recepti/najbolji_mlinci_na_planeti.jpg[/img]

edit: sad mi naumpade da imaju one gotove pečene kore koje dosta liče na mlince, one s crnim krugovima od pečenja po sebi [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:26:38)

Ma ja mislila sam na te pecene, zato i pitam, u mom rijecniku u glavi su susene [sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:26:41)

pa ja sam i mislila da su mlinci te gotove pecene kore sa crnim krugovima po sebi

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:37:33)

IZVORNA PORUKA: palachinken

canim, malo su "grublje", meni više vuku na pšenične tortilje, tj, ovo moje gore bi se moglo praviti i sa tortiljama.

[img]http://kakonapraviti.net/images/stories/recepti/najbolji_mlinci_na_planeti.jpg[/img]

edit: sad mi naumpade da imaju one gotove pečene kore koje dosta liče na mlince, one s crnim krugovima od pečenja po sebi [sm=smiley1.gif]

to su te

ove su najbliže tim kupovnim u izgledu
http://imageshack.us/photo/my-images/688/pic7oorbt.jpg/

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:51:05)

Hanady, jesu ove s linka tvojih ruku djelo?

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 13:56:57)

Hanady, jesu ove s linka tvojih ruku djelo?

Nisu...našla na netu...

al ovakve i meni izađu...
da manje prljate možete ih peči i na vrućim žicama pećnice[sm=smiley36.gif]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:00:13)

ne vidim sliku od hanady..

ali moja mama uvijek ove kore pece na sporetu na drva..tako su najbolje..
neko ih pece i u onoj pica tavi, moja tetka npr [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:01:29)

sad

ma sa šporeta na drva su najvolje..al otkuda mi...
a pica tavu kupih u konzumu na sniženju nadavno...
vidiš moram probat[sm=smiley20.gif]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:03:09)

ma imam zabranu za ovu str..s posla..pogledat cu kuci kad dodjem..

pica tava, super ideja zato i kazem

damma -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:05:13)

uf ja ih pecem od integralnog na sporet na drva, budu njami. al to kad sam u hori i kad nije puno vruce [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:08:37)

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: zaha

selam lijepe moje[sm=smiley1.gif]
kod nas veceras bila :corbica,cufte u saftu(za mene i cure),cufte na suho (za mm),przena piletina za mog sina,riza za sve [sm=smiley36.gif],puding,salata...eto i svega po malo je ostalo za sehur,jos malo tope i eto[sm=smiley1.gif]

poznato mi ovo kuhanje za svakog posebno,ovdje kod nas svaku noc na iftaru su 2 jela,jedno za nas bosance,drugo za arape i opet se nadje neko kome se ne svidja[sm=zmeden.gif]

ma jedu oni meni sve,samo eto nesto malo vise vole,a drago mi sto poste pa cu ja njima sve po zelji nagoditi,to samo u Ramazanu[sm=jezicek.gif]

bebacha -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:15:42)

ja veceras imam goste na iftaru
najvjerovatnije 8-ero odrasli
spremam
begovu corbu by hanady
burek
bundavaru
pileci file zapecen sa sampinjonima
pohovani patlidzan
klepepe
hladna salata od makarona i sezonska salata
kompot i lijena pita s visnjama by ja[sm=smiley36.gif]

sve nesto kontam jel dovoljno

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:34:15)

bebacha ja mislim da ti je to sasvim dovoljno[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:40:57)

i zaboravi lisnatu pogacu[sm=smiley36.gif]
kod nas nijedna vecera za goste ne prolazi bez nje[sm=smiley36.gif]

Mia -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 14:51:34)

Malo se snicle istucaju, zacine, proprze kratko na ulju sa obje strane. Stave u pretis, prekriju sa malo vode, doda se pasirani paradj, pelat, 10 tak min i gotovo. Ja ih tako pravim, a Hanady ima prave recepte za snicle iz pretisa [sm=smiley1.gif]

Hanady, mozes li molim te napisati kako pravis te snicle iz pretisa? Ja sam nekoliko puta pokusavala, medjutim, nesto bas nisam bila odusevljena [sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (31.7.2012 14:56:40)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Emica_sa -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 15:03:22)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ovo djeluje tako ukusno, sočno i lagano za napraviti:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=257072517651432&set=a.214355628589788.60693.100000460567086&type=3&theater

OVa gđa Šehiza je puni pogodak[sm=bravo.gif]

Ovo izgleda bas dobro[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 15:28:05)

IZVORNA PORUKA: Mia

Malo se snicle istucaju, zacine, proprze kratko na ulju sa obje strane. Stave u pretis, prekriju sa malo vode, doda se pasirani paradj, pelat, 10 tak min i gotovo. Ja ih tako pravim, a Hanady ima prave recepte za snicle iz pretisa [sm=smiley1.gif]

Hanady, mozes li molim te napisati kako pravis te snicle iz pretisa? Ja sam nekoliko puta pokusavala, medjutim, nesto bas nisam bila odusevljena [sm=zmeden.gif]

juneće ovako...po receptu hanabanane

Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane.
Bacam ih na ulje, malo porpžim s aobe strane da s euhavti boja
U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem ih u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe.
dolim vode u tavu, i zalijem po šniclama u pretisu.dodoaš paradjz soso a i ne moraš...jednu šoljicu i zatvorim pretis.
kad propišti smanjim na namanju vatru i još jedno 7-8 minuta ih pustim...
Nakon toga gasim, i maknem sa ringle.

E kad ozvadiš voda uvri...pa ti njih povadiš...dodaš još malo vode i prokuhaš...dobiješ onaj gušći soso preko njih...

a teleće...

istucam ih...namažem uljem, posloim i stavim da odstoje jedno sat-dva u frižideru...

na vrućeg malo ulja u tavi okrenme ih da porumene smao...

u pretis narežem luka, propržim...stavim šnicle propržene unutra...pobiberim...nareckam peršuna i zalijem vodom ( najprije u tavui od prženja vodu pa u pretis da samo preliješ šnicle)

kad propišti jedno 7 minuta nek pišti...
otvoriš...soso uz njijh po želji ili smao prilog...

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 15:29:25)

ja mjenjam opet za večeras[sm=smiley36.gif]
postač zove...sjetio se opet[sm=smiley36.gif]

elem pileće filete u koje umotam sira i pureće salame pohujem ...
prilog...nešto kao sataraš...povrće i riža sa bosiljkom

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (31.7.2012 15:32:42)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

to su te

ove su najbliže tim kupovnim u izgledu

kod mene veceras za iftar mlinci jufke, jufcice, kako ko hoce :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>