RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

hatepsut -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 0:48:19)

IZVORNA PORUKA: canim

hatepsus pa jeli pocela tvoja velika beba sa dohranom, jeli dajes kasice, hranu i slicno ? kako je prihvatio/la ? Ako jede i drugu hranu onda izbacuj malo dnevne podoje da ti bude lakse a ubaci neki obrok. U svakom slucaju dojilje su oslobodjene posta tako da ako ne mozes nisi obavezna.

Jede on sve(naravno sto je preporuceno za njegov uzrast) ali je jos uvijek na antibiotiku(imao je jaku upalu krajnika) tek danas je uzeo nekoliko kasikica supe,nista nije jeo 7 dana,samo malo vode i dojio,ali bas nista valda ga je bolilo dok je gutao.Hvala na odgovru u svakom slucaju,idem ja na spavanje a vidjet cu kako ce sutra jesti ostalo,pa cu onda pokusati s postom.

Neka nam Svevisnji ukabuli postove,ibadete,dobra djela...i da sto lakse ispostimo !

Mjeseceva Pratilja -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 1:45:40)

Ramazan mubarek olsun, drage moje forumasice.

Ja sam u iscekivanju sehura. :)

Dok sam bila u dzamiji, mama je to sve pripremila i rekla da se ne dira dok ne bude vakat. :)

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 8:02:29)

Ramazan mubarek olsun!
Nego, lani smo imale ovu temu s 2012 na kraju, pa hoćemo li i ove godine otvarati novu?

damma -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 8:09:21)

IZVORNA PORUKA: canim

Jeste probali halvu s grizom..ma prste polizati...

Medic i ja sam tako u trudnoci redovno ustajala ne sehur s mm da pripremim a i da mu pravim drustvo

ja pravim obicnu halvu..
po kojem receptu pravis s grizom, volila bi probat.. pisi..

elmaL -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 8:31:10)

Bas sam jutros na sehuru razmisljala o ovoj temi na RR [sm=smiley1.gif]

sta vi jedete obično na sehuru ?

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 8:32:39)

Jutros smo sehurili energetsku bombu....musli od nekoliko vrsta žitarica, lješnjaci, indijski orasi, suho grožđe, smokve, brusnica, marelica, potopljeno u mlijeko sinoć i zaslađeno medom. Zaista zahvalno jelo. Dobro drži, a ne žeđa se niti ima žgaravica.

elmaL -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 8:50:52)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Jutros smo sehurili energetsku bombu....musli od nekoliko vrsta žitarica, lješnjaci, indijski orasi, suho grožđe, smokve, brusnica, marelica, potopljeno u mlijeko sinoć i zaslađeno medom. Zaista zahvalno jelo. Dobro drži, a ne žeđa se niti ima žgaravica.

e to mi treba, ne znam nikako šta da pojedem da je i hranjivo a da će mi fino leći, ja obično nešto namažem, jutros eurokrem i mlijeko, pojela pola banane, nisam mogla više, i pola litra vode popila da ne ozednim brzo[sm=smiley1.gif]

mm jeo pitu od jucer, ali meni masna bila, bilo me strah pojesti.

jel ovo u frizideru drzis preko noci?

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 8:56:23)

IZVORNA PORUKA: elmaL

e to mi treba, ne znam nikako šta da pojedem da je i hranjivo a da će mi fino leći, ja obično nešto namažem, jutros eurokrem i mlijeko, pojela pola banane, nisam mogla više, i pola litra vode popila da ne ozednim brzo[sm=smiley1.gif]

mm jeo pitu od jucer, ali meni masna bila, bilo me strah pojesti.

jel ovo u frizideru drzis preko noci?

Pa preko noci je relativan pojam...napravila sam oko 11, jeli oko 2, tako da je bilo van frižidera :) Ali ostalo je još, pa sam stavila u frižider, danas će malac da pojede :)

damma -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 9:06:52)

Ramazan mubarek olsun!
Nego, lani smo imale ovu temu s 2012 na kraju, pa hoćemo li i ove godine otvarati novu?

ja to tek sad primijet..
treba otvorit novu temu, nova godina nova nafaka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

elmaL -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 9:07:28)

Pa preko noci je relativan pojam...napravila sam oko 11, jeli oko 2, tako da je bilo van frižidera :) Ali ostalo je još, pa sam stavila u frižider, danas će malac da pojede :)

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] u pravu si, i ne stoji baš dugo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 77 78 [79]