RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 15:00:02)

Hoce li biti halve veceras...pripremate li se za pocetak Ramazana [sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 15:26:49)

Hoce aBg [sm=bravo.gif]

Zamirisat ce halva, pravit cemo sutliju za desert za sehur :) A bit ce i mantije za prvi sehur aBg. Iako necu moci da postim ovaj ramazan pravit cu muzu drustvu na sehuru i iftarima ravnopravno u jelu i picu :)
Cim dodje s posla idemo u nabavku aBg [sm=bravo.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 15:29:03)

IZVORNA PORUKA: canim

Hoce li biti halve veceras...pripremate li se za pocetak Ramazana [sm=bravo.gif]

kako da ne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ja nesto jedva cekam da nam pocne Ramazan, bas se radujem..
danas idemo porodicno na prvu mukabelu..

deset_a -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 15:45:54)

IZVORNA PORUKA: damma

kako da ne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ja nesto jedva cekam da nam pocne Ramazan, bas se radujem..
danas idemo porodicno na prvu mukabelu..

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
i ja ću halvu pred akšam aBd.... a burek i sutliju za sehur.
mislim da neću moći postiti ovaj ramazan,al cu aBd ustajati na sehure s muzem ....da to provedem sebi za dušu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bebaa -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 15:46:15)

[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]dobro me napomenuste....ja pored bebe i ime zaboravila.....

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 18:19:36)

ja cu za sehur najcesci meni od prosle godine: kasa od zitarica sa malo meda, nemasni pureci odresci komada dva [sm=smiley1.gif], banana, bademi i puno vode. ja sehurim po citav sat. polako ja to [sm=smiley36.gif]

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 18:45:50)

Alma, lijepo ti to, i svasta nesto[sm=smiley36.gif] masallah.
Ja ne znam napraviti halvu[sm=smiley13.gif] a iskreno nismo je ni ljubitelji neki..
Medjutim mm sam spremila burek i sirnicu za sehur, i puding..i aBd planiram zajedno s njim ustajati iako necu moci postiti.

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 19:02:28)

kako je lijepo viditi ovu temu [sm=smiley1.gif]

ja ne znam halvu praviti al samjabukovacu napravilabit ce zeljanice, sirnice i namaza za sehur,ja necu mocii sutra postiti al zato prekosutra aBd moci cu
[sm=smiley1.gif]

Ramazan serif mubarek olsun

bebaa -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 22:47:38)

halva gotova,kuća mišćem miri...a skoro i pojedena......
ja stvarno nemam ideja za sehure.....[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 22:49:51)

Ramazan Mubarek olsun! Da ga lahko ispostimo i da nam Allah dz. s. ukabuli!

bebaa -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 22:54:24)

Amin!!!!

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:05:24)

Jeste probali halvu s grizom..ma prste polizati...

Medic i ja sam tako u trudnoci redovno ustajala ne sehur s mm da pripremim a i da mu pravim drustvo

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:12:18)

Jeste probali halvu s grizom..ma prste polizati...

Medic i ja sam tako u trudnoci redovno ustajala ne sehur s mm da pripremim a i da mu pravim drustvo

Evo pecem mantije, pa cu ih u termosku staviti da budu mlake :) Muz na teravih namazu. On voli kaficu na sehuru a ja cu sebi caj zadati. Uglavnom neka su vam mubarek ovi ramazanski dani, da ih u rahatluku ispostite i da vam se upise u dobra djela aBg.

Poseban osjecaj, poseban miris u zraku, kisa i zahladjenje. Hvala dragom Bogu.

Sa grizom nisam nikada probala, ovo veceras dobismo od jedne nase trudnice iz Stambola, pa cim sutlija se pojede budem probala ovu halvu sa grizom [sm=bravo.gif] Jedva cekam.

http://www.hafiftarif.com/irmik-helvasi-tarifi/
Inace sam veliki jljubitelj halve ali nikako da mi ispdne kako kod nane :)

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:18:56)

Ramazan Mubarek Olsun i od nas[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:25:15)

Ma ni meni ona nasa klasicna ne ispadne ko kod nane a volila bih da ispadne, doduse ne moze ni biti nesto posebno kad je jako rijetko pravim ali ova s grizom mi bas legla, lagana i ukusna i nije tesko napraviti..

Ja danas kupila heljdino brasno, volim one palacinke s heljdom pa rekoh da nekad za sehur pripremim, jel zna neko omjer koliko ide obicnog brasna a koliko heljde, ja zaboravila.

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:28:51)

Ramazan mubarek....ja danas kupila veliku lubenicu,za sehur nikad ne kuham,jer stvarno malo jedemo i obicno mazalice /citaj eurokrem)posto i Ajna planira aBd postiti ima sirnice i mesa,pa nek jede,ja cu kahvu i lubenicu...
Halvu mama napravila i ja s posla navratila ona vruca,i dala i,kuca mi bas mirisi,a ja inace ne znam da napravim[sm=smiley13.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:35:30)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

http://www.hafiftarif.com/irmik-helvasi-tarifi/

Eh to je to, a vidi ovu servirana sa sladoledom u sredini [sm=jezicek.gif] mmmmmmm
http://www.youtube.com/watch?v=qFZwS8JdrSA

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:37:33)

Kod nas je sehur uglavnom kao dorucak, pa tako inace sta nam spremam za dorucak spremam i za sehur s tim da ako nekad ostane nesto i od iftara i to iznesem.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:43:50)

selam moje hanumice koje cete cekati sehur budne,a i one koje ce malo drijemnuti[sm=smiley36.gif] Ja cu vjerovatno malo odspavati....
kod mene ujutro topa i mazalice aBd,topu najsladje pojedemo [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:53:28)

Izgleda da ce svi malo odspavati jer jedino ja pisem [sm=smiley36.gif] i ja bih isto mogla sad malo spavati ali imam osjecaj ako odem spavati bit ce mi mrsko ustati, pa bolje da ne spavam, odoh caj pristaviti [sm=jezicek.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:55:26)

canim dok se malo ustelimo [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.7.2013 23:56:04)

kako volim ovu temu[sm=bravo.gif]

kad zalaufamo kuhat mašallah[sm=bravo.gif]

hatepsut -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 0:07:41)

[sm=bravo.gif] divne moje zenice,ja ne znam hocu li zapostit tacno me strah kako cu da izdrzim dan,djaba sto ce T. skoro godina on doji svaka 2,5-3h.popijem sigurno 4l tecnosti dnevno i vazda sam zedna.a imam i predhodni ramazan,nisam napostila [sm=smiley13.gif]

hatepsut -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 0:10:22)

meni se nocas nije "uredila" halva,veze nemam sva mi izgledala nekako rasuta nisam jos probala.haman da ce bit i potvrda [sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (9.7.2013 0:21:02)

hatepsus pa jeli pocela tvoja velika beba sa dohranom, jeli dajes kasice, hranu i slicno ? kako je prihvatio/la ? Ako jede i drugu hranu onda izbacuj malo dnevne podoje da ti bude lakse a ubaci neki obrok. U svakom slucaju dojilje su oslobodjene posta tako da ako ne mozes nisi obavezna.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 77 [78] 79   Sljedeća stranica >   >>