RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 16:12:16)

Eh ja danas nemam ideje sta kuhati , al bas nemam; iskreno ni ne kuha mi se bas pretjerano [sm=zaspan.gif]

Amam masAllah za djevovcicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bebice recept za mantije je od Mamine oci, to je njen specijalitet, ja ga samo prepisala [sm=smiley36.gif]

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 18:03:21)

Mamine oči,
mislila sam za Bajram, ako budem dobro, praviti mantije, s tim da sam mislila da ih napravim dan-dva ranije i zamrznem, a onda u nedjelju bih ih, kad se odmrznu, samo premazala žumancetom i pekla. Može li to tako? Pretpostavljam da može : ) jer ih i u Pazaru prodaju zamrznute nepečene.
Pravimo veliki porodični ručak pa bi mantije bile moj doprinos, inšallah!

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 18:55:52)

Vidim neke veceras prave pizzu, pa da im se pridruzim[sm=smiley36.gif]
Kod nas veceras seka sa dragim pa cemo nesto za omladinu: pizza! [sm=jezicek.gif]
Imamo krem supicu od tikvice i mrkve,
pizza sa purecom sunkom i mozarellom,
pizza sa morskim plodovima,
juice od narandze sa ledom,
lubenica poslije toga, a uz kafu neki cokoladni kolac.

Iman vidim stavila opet nesto zanimljivo [sm=smiley1.gif] a ja taman za sutra naumila da pravim one muffine sa nutelom [sm=bravo.gif], idemo mojima, pa da nesto ponesem bar..

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 19:40:34)

Selam zenice,jeste li se iftarile,mi jesmo,sad evo zavrsih posao u kuhinji[sm=smiley13.gif]..Kod nas danas bilo

bamija i teletina u paradajz sosu+riza

sirnica

jogurt

sok od jabuke

za desert ima kolacica od jucer[sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 21:04:19)

Danas smo pravili buraniju s piletinom (ko nije probao,vrijeme mu je :)..),jastucici s kukuruznim brasnom punjeni pilecim prsima,paradajz salata.Uz kavu smo imali jaffa kekse.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 21:25:41)

kod mene veceras :supa,grasak sa junetinom,pomfrit i kadaif [sm=smiley1.gif] Kucu sam sredila,sutra aBd pocinjem sa kolacima[sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 22:14:10)

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Mamine oči,
mislila sam za Bajram, ako budem dobro, praviti mantije, s tim da sam mislila da ih napravim dan-dva ranije i zamrznem, a onda u nedjelju bih ih, kad se odmrznu, samo premazala žumancetom i pekla. Može li to tako? Pretpostavljam da može : ) jer ih i u Pazaru prodaju zamrznute nepečene.

moze ja sve tako radim:)

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 22:17:29)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Mamine oči,

moze ja sve tako radim:)

Hvala! [sm=smiley31.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.8.2012 22:23:01)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.8.2012 22:24:22)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 22:27:25)

Mi danas imali corbu, paprikas od sinoc, sirnica, kolaci sa sljivama od sinoc...

jasmin -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 22:53:56)

Imanchek moja,klasicna buranija.
Kolicinu sastojaka nikada ne mjerim,ja to otprilike kad je u pitanju i slano i slatko.To cesto ovisi od broja degustatora :).
Uglavnom izrendam luk,crveni i zeleni paradajz,izrezem paprike na sitno,mrkvu na kolutice (volim puno mrkve),dodam buraniju i pileca prsa isjeckana na kockice,zacinim prahom bijelog luka,biber,so i prelijem vrelom vodom.Nakon 30 min. kuhanja dodam 2,3 krompira isjeckana na kockice i mljevenu crvenu papriku.15 min. prije iskljucenja dodam 3 kasike paradajz sosa,a nakon sto iskljucim pospem susenim persunom.I et...
[img]http://img846.imageshack.us/img846/8310/080420094263.jpg[/img]

Sto se tice ovih jastucica,znam da sam stavila 3 jaja,3 kasike pavlake,1 casu jogurta,prasak za pecivo,250 g.kukuruznog brasna i nekih 300 g. polubijelog brasna.Dodala sam jos malo mlake vode i zamijesila tijesto kao za pitu.Odstojalo je 1h vremena,mozda koja min. vise i onda sam razvukla tijesto od kojeg sam dobila 12 kvadratica.Zatim sam te kvadratice punila pilecim prsima (izrezani na trake) koje sam prethodno skuhala (ne puno),prohladila i ubacila u smjesu od 2 jaja,3 kasike pavlake,kasika mlj.crvene paprike,biber,so i prah bijelog luka.Sve sam to izmijesala s pilecim prsima.Onda sam svaki kvadratic premazivala tom smjesom i stavljala po jednu traku na kvadratic.Kvadratic sam (kao tvoj ataif) spojila i premazala opet pomenutom smjesom.Ne znam koliko se peklo u prethodno zagrijanoj pecnici.Otprilike dok ne porumeni.
Vjerujem da sam spetljala opis,jer ovo je danas smisljeno i realizovano,svidjelo mi se,ali imam veliki problem,ne pravim po odredjenom receptu i ne znam bas opisati kak sam sta pravila (smajlikojisejaaaaaakostidi).

[img]http://img513.imageshack.us/img513/6954/080420094261.jpg[/img]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 23:05:59)

Mi juce opet imali iftar, pravili

Supa
mjesane dolme
Sis cevap
Bamija
Pileci bataci
Krompir zapeceni
Kokos torta i kadaif

Danas smo bili u restoranu na iftaru a sutra opet zovemo na iftar, nadam se da ce vrijeme biti ljepse pa da mozemo opet iftariti u dvoristu, ne znam kako cu 20tak ljudi u kucu smjestiti da iftari [sm=smiley13.gif]

Moram sad kolac praviti , ne znam sta da pravim, imam 3 banane pa sam mislila da napravim rolat s bananom, nisam to odavno pravila, ne znam hoce li mi biti dovoljno, ili da pravim neki drugi kolac [sm=zmeden.gif]

jasmin -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 23:38:59)

canim,mozes i tortu s bananama.Za fil obican puding u kojeg mozes dodati orahe ili kokosovo brasno,a banane isjeckati na kolutice i poredati na fil izmedju dvije kore.

InLove -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 23:40:09)

Canim imas i rolat macije oci, bas je super [sm=smiley1.gif]

DM -> RE: Sehuri/Iftari (16.8.2012 23:52:36)

Moram sad kolac praviti , ne znam sta da pravim, imam 3 banane pa sam mislila da napravim rolat s bananom, nisam to odavno pravila, ne znam hoce li mi biti dovoljno, ili da pravim neki drugi kolac

Budu i dvije dovoljno!

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 0:31:42)

I kod nas večeras bio porodični iftar:

- limunada
- supa sa piletinom mrkvom i karfiolom
- teleće pečenje
- zeljanica
- piletina zapečena u rerni sa krompirom i mrkvom
- pečene paprike, šampinjoni i karfiol
- bounty torta

Svi gosti bili zadovoljni a ja posebno..vazda me bude strah kakvo li će nešto ispasti s obzirom da ne mogu probati..al eto sve sam ubola..elhamdullilah

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 0:33:22)

IZVORNA PORUKA: jasmin

canim,mozes i tortu s bananama.Za fil obican puding u kojeg mozes dodati orahe ili kokosovo brasno,a banane isjeckati na kolutice i poredati na fil izmedju dvije kore.

moze ovo,a moze i rolat,macine oci,ja ga cesto pravim,nije nesto zahtjevno,a ukusno

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 0:39:59)

imal neko preporuku za neku "malo drugaciju" baklavu

ja je pravim ono standard
al rado bih probala onu sa plazmom ili kremom isto ubacuju

ako neko zna , nek mi skrati muke
muci me san [sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 0:40:50)

Evo recept :)

6 jaja
6 kasika secera
6 kas brasna
kasika ulja
malo praska za pecivo

FIL:0,5 l mlijeka,2 kesice pudinga od vanilije,8 kasika secera,125 g maslaca,banane,slag za ukrasavanje...

Napraviti koru od jaja,secera,brasna,ulja i praska za pecivo.Peci u podmazanom plehu 25 min. na 200 stepeni pa uviti u suhu krpu..Od preostalih sastojaka skuhati fil..Premazati 2/3 vruceg fila preko kore i poredati banane..Svaki kraj uviti prema sredini,pa cijeli rolat premazati ostatkom fila..Ukrasiti slagom

canim -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 2:39:44)

mmm ja volim rolat macije oci, ali bojim se da ce mi 3 banane biti malo, jer ce mi jedna polovina rolata imati samo jedno oko [sm=jezicek.gif] a i skontala sam da mi je rolat malo za jedno 20-25 ljudi pa sam nesto iskombinovala uz vase prijedloge.

Kora se pece, ja fino stavila u pleh od rerne, puding se hladi pa cu poslije umutiti puter u njega.
Dakle, ide kora, red narezanih banana pa samljeveni orasi i preko ce ici fil od pudinga, rastopit cu crnu cokoladu na to i na kraju mozda malo isaram bijelom cokoladom, i eto, valjda ce valjati [sm=smiley1.gif]

triputmama ja sam jednom jela baklavu tako nesto filovana nekom kremom, cini mi se da je bio i griz u kremi ali nisam sigurna, bas je bilo ukusno, ne znam recept.
Ja mozda napravim baklavu sa suhim sljivama, inace pravim s jufkama kao pitu ali ovaj put mogu sloziti ko baklavu, za promijenu a i mm voli suhe sljive u kolacima.

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 11:07:47)

Ima li ideja za danas...

Mi smo konacno kuci veceras zajedno na iftaru,a imat cemo begovu corbuu,krompir i teletinu ,desert sljivopita [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja ove godine za bajram pravim samo oblatne i kuglice,jer aBd drugi dan idemo na more,pa da mozemo i ponijeti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 12:06:31)

Mi smo sinoc iftarili: Domacu supu s knedlama ( kaze Atija kakav si mo ovo hljeb stavila u tanjir [sm=smiley36.gif])
rolat od mljevenog mesa, przeni krompirici, carska mjesavina s vrhnjem, salata, lubenica, oblanda rolat i jos raznog voca

Evo i slika oblande
[img]http://www.dodaj.rs/t/2Y/si/2vJEGLz2/1/img404.jpg[/img]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 12:28:33)

Halalite, vjerovatno je po milioniti put. Ne mogu da nađem recept za one maslenice sa piletinom i prelivom od gljiva. Hvala.

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (17.8.2012 13:30:07)

Znam da je malo OT ali juce sam u Bingu nasla "konzum" cokolade za kuhanje 300 gr 2,55Km,pa eto vjerovatno svima trebaju sad za bajrama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>